بهترین روتین روزانه پوست چرب | مراحل روتین پوستی کامل برای پوست های چرب
پوست به طور طبیعی برای آبرسانی و محافظت از خود چربی تولید می کند و وجود مقداری چربی در پوست لازم است. اما اگر چربی اضافی روی پوست ایجاد شود، می تواند منافذ پوست را مسدود کند. داشتن پوست چرب علاوه بر ظاهر چرب پوست و درخشان نبودن آن، باعث ایجاد جوش و آکنه روی پوست و همچنین باز شدن منافذ پوست نیز می شود.
ممکن است شست و شوی معمولی پوست برای مدت زمان کوتاهی چربی آن را از بین ببرد اما نمی تواند به طور دائمی باعث رفع چربی و مراقبت از پوست شود. بنابراین برای رفع مشکلات ناشی از چربی پوست، استفاده از روتین پوست چرب مناسب می توانند بسیار موثر باشد. در این مطلب قصد داریم راه های مراقبت از پوست چرب با استفاده از روتین پوستی را ارائه دهیم. با ما همراه باشید.
فهرست موضوعات این مطلب
روتین پوستی چیست؟
روتین پوستی یعنی رسیدگی روزانه به پوست با استفاده از محصولات مراقبتی پوست. هر نوع پوستی نیاز به مواد اصلی و تخصصی برای شستشو و مراقبت نیاز دارد. اگر چه بخشی از وضعیت پوست مربوط به ژنتیک می شود اما داشتن روتین پوستی و عادت های سالم در حفظ سلامت پوست بسیار موثر می باشد.
روتین پوستی باید متناسب با پوست هر فرد باشد. بنابراین ابتدا باید نوع پوست خود را بشناسید و محصولات مناسب با پوست خود را تهیه کنید. نکته مهم، این است که در هر شرایطی روتین پوستی خود را ادامه دهید و هیچ مانعی برای انجام دادن روش های مراقبتی پوستی وجود نداشته باشد.
مراحل روتین پوست چرب
پوست چرب به دلیل اینکه سبوم یا چربی پوست را بیش از حد تولید می کند، مستعد آکنه است. یعنی منافذ پوست شما به راحتی توسط این چربی مسدود می شود و به منبع آلودگی و میکروب تبدیل می شود. مراحل روتین پوست چرب به صورت زیر می باشد:
پاکسازی
چربی های اضافی در شب بر روی پوست جمع می شوند و بدون پاکسازی صبحگاهی این آلودگی ها از بین نمی روند. توجه داشته باشید که همیشه قبل از استفاده از محصولات مراقبت از پوست، آرایش خود را پاک کنید و صورت خود را بشویید. برای اینکه مواد به خوبی جذب شوند، پوست باید تمیز و بدون هر گونه چربی و آلودگی باشد. بنابراین ابتدا صورت خود را با یک شوینده ملایم بشویید.
اگر به هر نوع پاک کننده پوست چرب دسترسی ندارید، صورت خود را فقط با شوینده فومی یا غیر صابونی مخصوص پوست چرب بشویید. شستن پوست صورت را با آب ولرم و به صورت ملایم انجام دهید و به هیچ عنوان از آب داغ استفاده نکنید و پوست خود را محکم نشویید.
مطلب مشابه: مراقبت از پوست چرب + اطلاعات کامل در مورد نگهداری از انواع پوست چرب
لایه برداری
مرحله دوم روتین پوست چرب، لایه برداری است. با کمک لایه برداری می توان سلول های مرده پوست را از بین برد و از جمع شدن آلودگی ها و میکروب ها در منافذ پوست جلوگیری کرد. اما در لایه برداری نباید زیاده روی کنید. لایه برداری را می توان یک یا دو بار در هفته با خیال راحت انجام داد اما اگر این کار را بیش از حد انجام دهید باعث خشکی، تحریک و قرمزی پوست می شود. البته لایه برداری با محصولات قوی و خشن شیمیایی نیز پس از مدتی می تواند به پوست آسیب بزند.
درضمن بهتر است این کار را شب ها قبل از خواب انجام دهید چون اگر بلافاصله بعد از لایه برداری در معرض نور آفتاب قرار بگیرید دچار آفتاب سوختگی می شوید. روغن رزهیپ یک لایه بردار طبیعی برای پوست محسوب می شود که سرشار از ویتامین آ، ویتامین سی، ویتامین ای، پلی فنول و آنتوسیانین می باشد. همه این مواد به لایه برداری و بازسازی سلولی پوست کمک می کنند.
درمان پوست چرب
محصولات دارای رتینول برای از بین بردن چین و چروک بسیار مناسب می باشند و می توانند بافت پوست را نیز صاف کنند. رتینول می تواند در بهبود آکنه موثر باشد و منافذ پوست را کوچک تر کند. با این وجود، اگر از محصولاتی که دارای مواد فعال هستند بیش از حد استفاده شود، می توانند باعث تحریک پوست شوند. بنابراین این محصولات درمانی را حداکثر یک بار در طول روز استفاده کنید.
معمولا استفاده از این محصولات در شب بهتر است چون این مواد فعال پوست را نسبت به نور خورشید حساس می کنند و برای استفاده در روز مناسب نیستند. یکی از دغدغه های رایج افرادی که پوست چرب دارند، جوش و آکنه ها هستند. در صورت داشتن جوش، می توانید از محصولات حاوی گوگرد، اسید سالیسیلیک یا بنزوئیل پراکسید استفاده کنید.
مطلب مشابه: دلیل چرب شدن بینی و روش پاکسازی پوست بینی و تمیز کردن آن
مرطوب کردن
پوست چرب هم مانند انواع دیگر پوست، نیاز به مرطوب کننده دارد. معمولا افراد با پوست چرب بیشتر از افراد دیگر، پوست صورت خود را می شویند. بنابراین ساختار بدن آن ها چربی بیشتری تولید می کند. اما با شستشوی طبیعی و استفاده از مرطوب کننده بدون چربی، بعد از مدتی پوست به حالت طبیعی خود بر می گردد و منافذ پوست کوچک تر می شوند. افرادی که پوست چرب دارند، با استفاده از یک آبرسان یا مرطوب کننده سبک و بر پایه آب می توانند مواد مغذی که به پوست خود رسانده اند را بپوشانند.
استفاده از کرم های سنگین باعث مسدود شدن منافذ پوست و افزایش چربی پوست می شوند. بهترین مرطوب کننده برای پوست های چرب، مرطوب کننده های حاوی هیالورونیک اسید و گلیسیرین می باشند. روغن آرگان به عنوان آبرسان پوست چرب بسیار مناسب است. این روغن چربی پوست را تنظیم می کند و هیچ چربی اضافه ای روی پوست ایجاد نمی کند.
محافظت از دور چشم
مراقبت از ناحیه دور چشم به دلیل نازک بودن پوست دور چشم، بسیار ضروری است چون در این ناحیه زودتر از نواحی دیگر، چین و چروک ایجاد می شود. استفاده از یک کرم دور چشم می تواند از ایجاد خطوط ریز در اطراف چشم جلوگیری کند و آن ها را کاهش دهد. از آنجایی که چشم و پوست اطراف آن بسیار حساس است، باید در انتخاب یک کرم دور چشم دقت کنید. از انتخاب هر گونه محصولات دور چشم که دارای ترکیبات تحریککننده چشم هستند، خودداری کنید. قبل از انتخاب کرم دور چشم، حتماً ترکیبات روی آن را بخوانید و سپس استفاده کنید.
تقویت پوست چرب
برای تقویت پوست های چرب باید از محصولات طبیعی استفاده کنید. این محصولات ترکیبات شیمیایی ندارند و می توانند آسیب های محیطی را از بین ببرند. بهترین محصولات طبیعی مناسب برای این منظور، روغن آرگان، روغن آووکادو، روغن جوجوبا و روغن بادام هستند. این روغن ها سبک هستند و باعث آبرسانی، محافظت در برابر آفتاب، جوانسازی، رفع کک و مک و از بین بردن جوش های زیر پوستی می شوند.
مطلب مشابه: ارزان ترین راه برای جوان سازی پوست + از تزریق پلاسما تا تزریق چربی
کرم ضد آفتاب
استفاده از کرم ضد آفتاب برای هر نوع پوستی بسیار ضروری است. ضد آفتاب مناسب برای پوست های چرب باید فاقد مواد مسدود کننده ی منافذ پوست باشد. توجه داشته باشید که هنگام خرید ضد آفتاب حتما عبارت “مناسب برای پوست چرب” روی آن نوشته شده باشد. استفاده از کرم ضد آفتاب باعث محافظت از پوست در برابر اشعه های مضر UV و جلوگیری از بروز علائم پیری می شود.
چه عواملی باعث چربی پوست می شوند؟
عوامل زیادی در چرب شدن پوست دخیل هستند که در ادامه به آن ها می پردازیم.
ژنتیک
ژن ها نقش بسیار مهمی در نوع پوست دارند. اگر در خانواده شما افرادی هستند که پوست چرب دارند، احتمالا پوست چرب شما ژنتیکی است. ژنتیک می تواند در تولید سبوم نقش داشته باشد؛ به این صورت که هر چقدر منافذ پوست بزرگ تر باشد، چربی بیشتری تولید می شود.
عوامل محیطی
عوامل محیطی نیز می توانند در ایجاد پوست چرب نقش داشته باشند. آلودگی، گرد و غبار موجود در هوا و آلاینده های شیمیایی منافذ پوست را مسدود می کنند و باکتری های صورت را افزایش می دهند. در نتیجه، لکه و آکنه روی پوست ایجاد می شود. علاوه بر آن، این آلودگی ها چربی پوست را افزایش می دهند و مشکلات پوستی زیادی ایجاد می کنند. تغییرات سریع آب و هوا نیز باعث می شود پوست با تغییرات شدید دما و رطوبت مقابله کند.
در افرادی که از شهری به شهر دیگر می روند نیز، آبی که در شهر دیگر می نوشند در وضعیت پوست و میزان چربی آن ها تاثیر می گذارد. همچنین در صورت مراقبت نکردن از پوست، نور خورشید می تواند اثرات منفی بر روی پوست داشته باشد. قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب بدون حفاظت از پوست، نه تنها باعث آفتاب سوختگی می شود بلکه چربی پوست را هم افزایش می دهد.
رطوبت هوا نیز می تواند در ایجاد چربی موثر باشد. به همین دلیل کسانی که در مناطقی با هوای شرجی زندگی می کنند، پوست چرب تری دارند چون رطوبت هوا باعث تحریک بیشتر غدد عرق و در نتیجه تعریق زیاد می شود. در اثر تعریق زیاد و جمع شدن آن روی پوست، چربی پوست افزایش می یابد.
تغییرات هورمونی
برخی از شرایط خاص باعث ایجاد تغییراتی در سطح هورمون ها می شوند و این تغییرات هورمونی می توانند باعث افزایش چربی پوست شوند. آندروژن، هورمونی مانند توستوسترون است که در مردان و زنان وجود دارد و در غدد چربی تولید می شود.
طبق مطالعات، سطح بالای هورمون ها با افزایش تولید چربی ارتباط دارد. این هورمون ها در دوران بلوغ و نوجوانی به بالاترین سطح خود می رسند که باعث تولید بیش از حد چربی و ایجاد جوش و آکنه می شود. دلیل این امر این است که هورمون های رشد با تولید سبوم و ایجاد آکنه مرتبط هستند.
همچنین زمانی که بدن دچار استرس شدید می شود، هورمون های استرس زا وارد جریان خون می شوند. یکی از این هورمون های مرتبط با استرس، هورمون آزاد کننده کورتیکوتروپین است. این هورمون با اتصال به غدد چربی پوست، تولید چربی را افزایش می دهد. بنابراین در شرایط استرس زا، جوش و آکنه روی پوست ایجاد می شود.
رژیم غذایی
رژیم غذایی در سلامت پوست تاثیر زیادی دارد و پیروی از یک رژیم غذایی مناسب پوست چرب، می تواند به رفع بسیاری از مشکلات پوست مانند تولید چربی بیش از حد، بزرگ شدن منافذ و افزایش آکنه کمک کند. برای مثال رژیم غذایی حاوی مقدار زیادی از قند و کربوهیدرات ساده، با افزایش تولید سبوم مرتبط است. چون کربوهیدرات های ساده، سطح هورمون های رشد را در بدن افزایش می دهد و باعث افزایش چربی پوست می شود.
استفاده از محصولات نا مناسب
یکی دیگر از عواملی که باعث افزایش چربی پوست می شود، استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی نامرغوب است. توجه نکردن به تاریخ انقضای محصول و همچنین مواد و ترکیبات تشکیل دهنده محصول می تواند سلامت پوست را به خطر بیندازد. علاوه بر آن باید محصولات آرایشی و بهداشتی را متناسب با پوست چرب انتخاب کنید، در غیر این صورت چربی پوست شما افزایش می یابد.