مجله تاپ‌ناز‌

همه چیز درباره روغن هسته انار | فواید، مضرات و کاربرد روغن هسته انار

همه چیز درباره روغن هسته انار | فواید، مضرات و کاربرد روغن هسته انار

روغن هسته انار روغنی قوی و معطر است که از پرس سرد دانه های میوه انار به دست می آید و رنگ کهربایی دارد. این روغن از کاربردها و خواص درمانی بسیار زیادی برخوردار است و سابقه ی استفاده از آن به هزاران سال پیش بر می گردد. روغن هسته انار حاوی ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، مواد معدنی، پونیسیک اسید، فلاونوئیدها، لینولئیک اسید و اولئیک اسید است.

از روغن هسته انار برای مقابله با پیری زودرس پوست، درمان چین و چروک، آکنه، پسوریازیس، التهاب پوست، ریزش مو و شوره سر استفاده می شود. توجه داشته باشید که این روغن بسیار غلیظ است؛ بنابراین کمی از آن برای اثر بخشی کافی است.

جالب است بدانید که مصریان باستان برای رنگ کردن موهای خود از ترکیب حنا و روغن هسته انار استفاده می کردند. این ترکیب علاوه بر تقویت مو، باعث زیبایی و درخشندگی آن نیز می شود. در این مقاله فواید، مضرات و کاربردهای روغن هسته انار را به طور کامل بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

روغن هسته انار چیست؟

همه چیز درباره روغن هسته انار | فواید، مضرات و کاربرد روغن هسته انار

روغن هسته انار، یک روغن معطر و غلیظ است که از پرس سرد دانه های انار به دست می آید و سپس به شکل روغن ها، کرم ها و سرم ها به کار برده می شود. این میوه بومی منطقه مدیترانه است و به دلیل خواص درمانی که دارد، به روش های مختلفی از آن استفاده می شود.

به دلیل اسید چرب قوی، پلی فنول و سایر خواص آنتی اکسیدانی روغن هسته انار، از آن برای مراقبت و درمان پوست و مو استفاده می شود. توجه داشته باشید که این روغن بسیار غلیظ است؛ بنابراین مقدار کمی از آن می تواند خاصیت اثر بخشی خوبی داشته باشد.

علاوه بر این، جالب است بدانید که عصاره ی پوست میوه ی انار هم بسیار محبوب است. روغن هسته و پوست انار که هر دو دارای آنتی اکسیدان هستند، باید با یک روغن حامل یا پایه ترکیب شوند تا برای پوست و مو قابل استفاده باشند.

خواص روغن هسته انار

همه چیز درباره روغن هسته انار | فواید، مضرات و کاربرد روغن هسته انار

روغن هسته انار غنی از انواع آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها است و خواص بسیار زیادی برای سلامت و جوان سازی پوست دارد و به همین دلیل از روغن هسته انار در تهیه لوازم آرایشی و بهداشتی مانند شامپوها، صابون ها، مرطوب کننده ها و پمادهای پوست به کار برده می شود.

همچنین روغن هسته انار برای رایحه درمانی (آروما تراپی) و ساخت خوشبو کننده های محیط نیز استفاده می شود. از روغن هسته انار در آشپزی معمولا استفاده نمی شود؛ به دلیل این که هم ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد واکنش های آلرژیک شود و هم قیمت بالایی دارد. با این حال، مصرف خوراکی این روغن در حد بسیار کم خطری ندارد.

میزان بالای ویتامین C، اسید پونیسیک (یک نوع اسید چرب غیر اشباع)، فلاونوئیدها، اسید لینولئیک، اسید اولئیک و ترکیبات فعال دیگر، این روغن را تبدیل به ماده ای ارزشمند کرده است. روغن هسته انار می تواند حاوی 64 تا 83 درصد اسید پونیسیک باشد. در ادامه مهم ترین خواص و فواید روغن هسته انار را بررسی می کنیم:

تقویت سیستم ایمنی

روغن هسته انار سرشار از ویتامین C است و به همین دلیل مصرف خوراکی این روغن می تواند برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید باشد. استفاده از این روغن به جریان خون در رگ ها کمک می کند و باعث بهبود عملکرد سیستم گردش خون می شود.

افزایش گردش خون در تقویت سیستم ایمنی بدن، افزایش متابولیسم، کاهش چربی خون و افزایش انرژی بدن بسیار موثر است. روغن هسته انار می تواند ایمنی پوست را تقویت کند و از عوامل بیماری زا و آسیب رسان به پوست جلوگیری کند.

مطلب مشابه: انواع روغن های سالم برای پخت و پز؛ از روغن زیتون تا روغن نارگیل

همه چیز درباره روغن هسته انار | فواید، مضرات و کاربرد روغن هسته انار

رفع جوش و آکنه

یکی دیگر از فواید روغن هسته انار، از بین بردن جوش و آکنه است. روغن هسته انار با خواص ضد میکروبی که دارد به افرادی که پوست مستعد آکنه دارند می تواند کمک کند. این خاصیت به این دلیل است که روغن هسته انار برای باکتری هایی که در تشکیل آکنه نقش دارند انسداد ایجاد می کند. این روغن شگفت انگیز، التهاب ناشی از تشکیل آکنه را تسکین می دهد و هر جای زخمی را که روی سطح پوست قابل مشاهده باشد، التیام می بخشد.

همچنین روغن هسته انار دارای اسید پونیسیک است که پوست را عمیقاً مرطوب می کند، بدون این که اثری از خود به جای بگذارد که اغلب می تواند پوست مستعد آکنه را ناراحت کند. روغن هسته انار حاوی ترکیبات فنلی فلاونوئیدها و تانن ها می باشد. این ترکیبات به طور موثری باقی مانده آرایش، گرد و غبار و آلودگی و حتی ویروس ها و باکتری های ناخالص را پاک می کند.

کمک به بهبود عملکرد قلب

روغن هسته انار منبع غنی از آنتی اکسیدان ها، اسید های چرب اشباع و غیر اشباع است. این ترکیبات باعث کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) شده و به بهبود گردش خون کمک می کند. تقویت گردش خون به کاهش فشار خون، تصلب شرایین، حمله قلبی، سکته قلبی و مشکلات قلبی دیگر کمک زیادی می کند.

آبرسانی پوست

روغن هسته انار به عمق پوست نفوذ می کند و باعث آبرسانی عمیق پوست می شود. بنابراین پوست را چرب نکرده و منافذ آن را هم مسدود نمی کند. این روغن به بخش هایی از پوست نفوذ می کند که نیاز بیشتری به آبرسانی دارند؛ به همین دلیل در فرمولاسیون محصولات مراقبتی مخصوص پوست چرب نیز به کار می رود و حتی افرادی که دچار مشکلات پوستی مانند آکنه هستند نیز می توانند از این روغن استفاده کنند.

همه چیز درباره روغن هسته انار | فواید، مضرات و کاربرد روغن هسته انار

درمان دیابت

تحقیقات نشان می دهد که مصرف روغن هسته ی انار تولید هورمون انسولین خون را کنترل می کند. در نتیجه این روغن به افرادی که دچار دیابت هستند و یا ممکن است در معرض ابتلا به این بیماری باشند کمک می کند.

جلوگیری از ریزش مو

روغن هسته انار دارای خواص ضد عفونی کنندگی می باشد و به همین دلیل می تواند باعث پاکسازی فولیکول های مو از چربی و آلودگی ها شود. در نتیجه، روغن هسته انار می تواند از ریزش موها جلوگیری کند و باعث درمان ریزش شدید موها شود.

از بین بردن چین و چروک پوست

اسید پونیسیک، فیتوسترول و آنتی اکسیدان های موجود در روغن هسته انار تولید کلاژن را تحریک می کنند. با افزایش سن، سلول های پوست توانایی خود را در تولید کلاژن از دست می دهند. کاهش کلاژن، خاصیت ارتجاعی و سفتی پوست را کاهش می دهد و افتادگی و چین و چروک صورت را افزایش می دهد. به همین دلیل باید با مراقبت های پوستی، میزان کلاژن را افزایش داد.

با استفاده از این روغن می توانید میزان کلاژن پوست را افزایش دهید. در این صورت، با ایجاد خاصیت ارتجاعی و کشیدگی، چین و چروک های پوست از بین می روند. آنتی اکسیدان ها و ویتامین هایی مانند ویتامین A، ویتامین C، رتینول و یا اسید اسکوربیک با رادیکال های آزاد مقابله می کنند و در عین، خلوط ظریف و چین و چروک ها را کاهش می دهند.

علاوه بر این، روغن هسته انار با آبرسانی به پوست به ایجاد طراوات و شادابی در پوست کمک می کند. برخی از کرم های دور چشم به دلیل همین ویژگی روغن هسته ی انار، از آن به عنوان ترکیبات خود در کنار مواد دیگری مانند اسید هیالورونیک و روغن جوجوبا استفاده می کنند.

مفید برای چاقی صورت

برای بهره مندی از خواص روغن هسته انار و تاثیرگذاری بیشتر آن بر چاقی صورت می توانید روغن هسته انار را با روغن انگور ترکیب کرده و استفاده کنید. خواص روغن هسته انار و انگور موجب بهبود خون رسانی به پوست می شود و به این ترتیب پوست صورت را زیباتر می کند و به چاقی صورت نیز کمک می کند.

تقویت ریش و سبیل آقایان

روغن هسته انار برای مردان خواص زیادی دارد. این روغن با تقویت فولیکول های ریش و سبیل باعث رشد بیشتر می شود و از کم پشت شدن ریش و سبیل جلوگیری می کند. بنابراین، آقایان علاوه بر استفاده از روغن هسته انار برای رفع جوش و آکنه و چین و چروک، می توانند از خواص این روغن برای رشد ریش و سبیل هم بهره مند شوند.

کلاژن سازی پوست

روغن هسته انار دارای نوعی پیش ساز استروژن است که با هورمون های طبیعی بدن سازگار می باشد و به حفاظت و متعادل سازی بافت پوست کمک می کند. تحقیقات نشان داده اند که استروژن از کاهش میزان کلاژن پوست در خانم های یائسه جلوگیری می کند. همچنین این هورمون، هم به شکل موضعی و هم به شکل سیستمیک (موجود در جریان خون) با افزایش میزان کلاژن، باعث حفظ ضخامت طبیعی پوست می شود.

علاوه بر این، روغن هسته انار سرشار از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی است که باعث ایجاد پوست سالم تر و زیباتری می شود. وجود مواد آنتی اکسیدانی باعث محافظت پوست در برابر رادیکال های آزاد می شود و در روند تولید سلول های جدید و سالم موثر است. ویتامین C موجود در روغن هسته انار نیز موجب کمک به تولید کلاژن و تغذیه پوست می شود.

مطلب مشابه: خواص روغن رزماری | تمام فواید این روغن برای پوست و مو طرز تهیه آن

همه چیز درباره روغن هسته انار | فواید، مضرات و کاربرد روغن هسته انار

درمان شوره سر

شوره سر بر اثر خشکی پوست سر ایجاد می شود. در این حالت سلول های مرده، پوسته پوسته شده و بین موها جمع می شوند. این حالت باعث ایجاد خارش و ظاهر نامناسب موی سر خواهد شد. روغن هسته انار به دلیل داشتن انواع آنتی اکسیدان ها خاصیت رطوبت رسانی دارد و از خشک شدن سلول های سطحی پوست سر جلوگیری می کند.

علاوه بر این، ترکیبات فعال موجود در روغن هسته انار، گردش خون را افزایش می دهد و باعث تغذیه و تقویت پوست سر می شود. به همین دلیل توصیه می شود که پوست سر و موها را با این روغن ماساژ دهید تا به نتیجه دلخواه خود برسید.

جلوگیری از سرطان

روغن هسته انار حاوی پونیسیک اسید است که اثر ضد تکثیری روی سرطان سینه دارد. در واقع، این اسید چرب امگا 5 به وسیله مهار میتوکندری سلول های سرطانی و جلوگیری از تکثیر سلول های سرطانی به متوقف سازی گسترش سلول های سرطانی کمک می کند و به همین دلیل روغن هسته انار می تواند در درمان و جلوگیری از سرطان موثر باشد.

ضد التهاب قوی

روغن هسته انار خاصیت ضد التهابی دارد؛ از این رو استفاده موضعی از این روغن در کاهش التهاب، تورم و درد تاثیر زیادی دارد. بنابراین می توانید از روغن هسته انار برای درمان مشکلات مفصلی، آرتروز، سردرد، بواسیر و اِدِم استفاده کنید.

آبرسانی و نرم کردن موها

روغن هسته انار حاوی اسید لینولئیک است و به همین دلیل می تواند ساقه های آسیب دیده و خشک مو را به خوبی آبرسانی کند، وز موها را از بین ببرد و گره های آن را باز کند. بنابراین یک روغن نرم کننده بی نظیر برای مو به شمار می رود. همچنین روغن هسته انار حاوی اسید پونیسیک است و می تواند به داشتن موهایی سالم، نرم و درخشان کمک کند.

مفید برای واژن

یکی دیگر از فواید روغن هسته انار، کمک به تنگی واژن و رفع خشکی واژن است. روغن هسته انار باعث فید شدن واژن می شود و یکی از بیشترین موارد استفاده از روغن هسته انار نیز برای سفید کردن واژن است. روغن هسته انار برای واژن به صورت موضعی کاربرد دارد.

روش استفاده از روغن هسته انار نیز به این شکل است که باید این روغن را 2 بار در روز به مدت 40 روز روی قسمت های تیره واژن مالیده و پس از گذشت 5 دقیقه باید روغن هسته انار را بشویید. نتیجه استفاده از روغن هسته انار را بعد از گذشت 2 هفته مشاهده می کنید.

همه چیز درباره روغن هسته انار | فواید، مضرات و کاربرد روغن هسته انار

تقویت و رشد موها

روغن هسته انار برای مو بسیار مفید است. این روغن غنی از اسید پونیسیک است که موها را تقویت می کند و آن ها را سالم و درخشان نگه می دارد. روغن هسته انار سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها مانند ویتامین C است. این روغن با تحریک پوست سر باعث افزایش گردش خون، افزایش استحکام رگ های خونی و افزایش رشد مو می شود.

روغن هسته انار موها را هیدراته و آبرسانی می کند و همچنین موهای آسیب دیده و شکننده را احیا می کند. بنابراین با ترمیم ساقه مو و رفع شکنندگی آن، سطح تارهای مو تا حد زیادی صاف و یکدست می شود و به این ترتیب این روغن باعث می شود موها نرم، زیبا، براق و درخشان شوند.

با احیا شدن موها، خشکی آن ها از بین می رود و موها سالم و زیبا می شوند. این روغن فولیکول مو را هم تقویت می کند. با تقویت فولیکول ها ریشه موها قوی می شود و ریزش پیدا نمی کنند. بنابراین روغن هسته انار در رشد و سلامت موها هم تاثیر دارد.

مضرات روغن هسته انار

روغن هسته انار با وجود تمام خواصی که دارد می تواند عوارضی را هم به دنبال داشته باشد. زیاده روی در مصرف روغن هسته انار می تواند عوارضی مانند حالت تهوع، استفراغ، اسهال و ناراحتی معده را به همراه داشته باشد. خانم های باردار باید از مصرف روغن هسته انار خودداری کنند، چون این روغن می تواند باعث ایجاد عوارضی برای جنین و خانم های باردار به خصوص در ماه های اولیه بارداری شود.

روغن هسته انار دارای برخی از اسیدهای چرب است که می تواند باعث کاهش فشار خون بالا شود و به همین دلیل افراد مبتلا به فشار خون که از داروهای شیمیایی استفاده می کنند، باید از مصرف روغن هسته انار اجتناب کنند، زیرا ممکن است باعث افت بیش از حد و ناگهانی فشار خون شود.

نحوه مصرف روغن هسته انار برای مو

برای استفاده از روغن هسته انار برای موها می توانید بعد از استحمام و زمانی که موها کمی رطوبت دارند، چند قطره روغن را کف دست خود بریزید و ساقه ی موها را با آن آغشته کنید تا موهای تان سالم تر و درخشان تر شوند. همچنین افزوده چند قطره روغن هسته انار به کف سر و ماساژ آن می تواند به مرطوب کردن و تنظیم جریان خون در پوست سر کمک کند. استفاده از این روغن برای جلوگیری از موخوره و داشتن فولیکول هایی سالم تر مفید است.

نحوه مصرف روغن هسته انار برای پوست صورت

روغن هسته انار یک روغن گیاهی است که بسیاری از افراد آن را به عنوان لوسیون و روغن بدن مورد استفاده قرار می دهند. با این حال، شما به راحتی می توانید از روغن هسته ی انار برای بهبود و سلامت پوست صورت خود نیز استفاده کنید. بنابراین نحوه ی مصرف این روغن برای پوست صورت هم اهمیت دارد و بهتر است بدانید که روغن هسته ی انار باید چند ساعت روی پوست شما بماند.

روش اول:

این روش برای ترمیم پوست های آسیب دیده مناسب است. شما برای استفاده از این روش به 2 قاشق غذا خوری روغن هسته ی انار، 2 قاشق غذا خوری روغن آفتاب گردان و 1 قاشق غذا خوری روغن نارگیل نیاز دارید. ابتدا در یک ظرف مناسب روغن هسته ی انار را با روغن های آفتاب گردان و نارگیل کاملا مخلوط کنید.

سپس این ترکیب را به ظرف کوچکی برای نگهداری روغن انتقال دهید. هنگام استفاده، بطری را به آرامی تکان دهید. سپس 2 تا 3 قطره از آن را به قسمت های آسیب دیده ی پوست صورت خود با حرکات دورانی بمالید. برای نتیجه ی بهتر این کار را حداقل 2 بار در روز انجام دهید.

روش دوم:

این روش را می توانید برای درست کردن ماسک صورت هم به کار ببرید. برای تهیه این ماسک به 2 قاشق غذا خوری روغن هسته انار، 2 قطره اسانس اکالیپتوس، 2 قطره روغن بادام شیرین و 2 قطره روغن بابونه نیاز دارید. در یک ظرف مناسب تمام این مواد را با هم مخلوط کنید. حالا ماسک به دست آمده را به آرامی و با حرکات دورانی روی پوست خود ماساژ دهید. 15 الی 20 دقیقه صبر کنید و سپس آن را با آب ولرم به خوبی بشویید.

چه زمانی از روغن هسته انار استفاده کنیم؟

همه چیز درباره روغن هسته انار | فواید، مضرات و کاربرد روغن هسته انار

از روغن هسته انار بهتر است صبح ها بلافاصله بعد از حمام و زمانی که پوست شما کمی رطوبت دارد و منافذ پوست باز هستند، استفاده کنید. در این صورت، قابلیت جذب سریعی خواهد داشت و رطوبت پوست را بیشتر حفظ می کند. حتی یک قطره از روغن هسته انار در این زمان هم تاثیر دارد و به سلامت پوست شما کمک می کند.

همچنین می توانید هر شب، چند قطره از روغن هسته انار را روی صورت تمیز خود بریزید. سپس آن را با حرکات دورانی به سمت بالا ماساژ دهید تا پوست بلند شود و به چرخش سلولی پوست و بهبود آن موقع خواب کمک کند.

روغن هسته ی انار به تنهایی برای پاک سازی پوست کافی نیست. باید یک پاک کننده ی طبیعی پوست که بدون الکل است را روی پوست صورت خود بمالید. سپس آن را با آب بشویید، یا در صورت نیاز از شوینده ی مبتنی بر آب استفاده کنید. در آخر، از روغن هسته ی انار استفاده کنید.

مطالب مشابه را ببینید!