مجله تاپ‌ناز‌

مهمترین زیارتگاه های ایران؛ 10 مکان زیارتی مهم در ایران با تصاویر

مهمترین زیارتگاه های ایران؛ 10 مکان زیارتی مهم در ایران با تصاویر

از آنجایی که کشور ایران یکی از بزرگ ترین کشورهای اسلامی در سراسر جهان است، شهرهای مذهبی زیادی دارد و از اماکن زیارتی بسیاری برخوردار است. در واقع مکان های زیارتی یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری کشور ما محسوب می شوند که مسلمانان را از سراسر دنیا به خود جذب می کنند. همچنین مردم ایران نیز بنابر آداب و رسوم دینی خود، حداقل سالی یک بار به این اماکن زیارتی می روند و زیارت می کنند.

ما در این مطلب قصد داریم بهترین و مهم ترین مکان های زیارتی ایران را به شما معرفی کنیم که به جز زیارتی، سیاحتی و تفریحی نیز هستند و بیشتر گردشگران خارجی و داخلی برای دیدن معماری و تاریخشان از آن ها بازدید می کنند. تمام شهرهای مذهبی ایران هر ساله بیشترین بازدید را نسبت به شهرهای دیگر آن دارند و اماکن زیارتی این کشور بسیار با ارزش و قابل احترام می باشند.

حرم امام رضا (ع)

حرم امام رضا (ع)

حرم امام رضا (ع) قدیمی ترین و پر بازدید ترین زیارتگاه کشور ایران محسوب می شود که در سده ششم هجری ساخته شده است. این حرم در مرکز شهر مشهد قرار دارد و دارای 10 صحن و 24 رواق می باشد. با توجه به این که این بنای زیارتی در دوران حکومت های مختلف مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته، در هر گوشه از آن اثری از سبک معماری آن دوران به چشم می خورد. صحن انقلاب اسلامی که لقب زیباترین صحن امام رضا را به خود اختصاص داده، از 4 ایوان تشکیل شده است. هر کدام از این ایوان ها متعلق به یک دوره خاص تاریخی می باشند

حرم امام رضا برای مردم مسلمان ایرانی بسیار با ارزش است و دست کم هر کدام از آن ها برای یک بار هم که شده از این حرم دیدن کرده اند. حرم امام رضا در هر فصلی از سال پذیرای زائران و گردشگران خارجی و داخلی است. رفت و آمد گردشگران زیادی که از حرم مطهر بازدید می کنند باعث شده شهر مشهد از نظر اقتصادی رشد خوبی داشته باشد. همچنین برای راحتی گردشگران هتل های زیادی در اطراف حرم ساخته شده است.

مطلب مشابه: پارک‌ها و بوستان‌های مشهد (10 مکان شامل بوستان، موزه، مرکز خرید و پارک)

حرم حضرت معصومه (س)

حرم حضرت معصومه (س)

حرم حضرت معصومه (ع) یکی از بهترین مکان های زیارتی ایران است که بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی به دلیل زیبایی معماری بنای این حرم از آن بازدید می کنند. حرم حضرت معصومه (ع) نیز مانند حرم امام رضا (ع) در بین مردم مسلمان ایران و جهان بسیار محبوب و با ارزش می باشد. مساحت این حرم 13527 متر مربع است، گنبد زیبا و با شکوه آن از طلا پوشیده شده و یکی از زیباترین زیارتگاه های ایران محسوب می شود که بسیار هنرمندانه طراحی و ساخته شده است.

از این حرم در هر فصل و هر زمانی از سال می توان بازدید و زیارت کرد. همچنین گردشگران می توانند علاوه بر بازدید مکان های زیارتی شهر قم از جاذبه های دیدنی دیگر آن نیز دیدن کنند و لذت ببرند. چهار پادشاه از صفویان، دو پادشاه از قاجار و همچنین تعدادی از شاهزادگان قاجار نیز در حرم حضرت معصومه (ع) دفن شده اند.

حرم شاه چراغ (ع)

حرم شاه چراغ (ع)

شاه چراغ، حرم و آرامگاه پسر بزرگ امام موسی کاظم (ع) یعنی احمد بن موسی کاظم است که در شهر شیراز قرار گرفته است. در واقع این بنا یکی از بهترین نوع معماری های ایرانی را به شما نشان می دهد. کاشی کاری و طراحی های این حرم جزو یکی از زیباترین معماری های اسلامی کشور ایران نیز محسوب می شود.

امامزاده صالح

امامزاده صالح

حرم امام زاده صالح یکی از بزرگ ترین و مشهورترین زیارتگاه های تهران است که بازدیدکنندگان زیادی دارد و تقریبا هر روز 30 هزار نفر از این مکان مقدس دیدن می کنند. بنای امام زاده صالح از سال 1351 در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفته است. امام زاده صالح یکی از فرزندان امام موسی کاظم (ع) بوده و از برادران امام رضا (ع) نیز محسوب می شود.

این حرم در ضلع جنوب شرقی میدان تجریش قرار دارد و یکی از محبوب ترین مقاصد گردشگری شهر تهران نیز به شمار می رود. در واقع این حرم در مکان خوبی از شهر تهران ساخته شده که به تمام امکانات این شهر دسترسی دارد و جاذبه های زیادی از جمله بازار تجریش، کاخ سعد آباد و … در کنار آن قرار دارند و شما می توانید از این جاذبه ها دیدن کنید و لذت ببرید.

حرم شاه عبدالعظیم

حرم شاه عبدالعظیم

حرم شاه عبدالعظیم یکی دیگر از معروف ترین مکان های مذهبی کشور ایران محسوب می شود. این بنا در شهر ری قرار گرفته است و در هر موقعی از سال پذیرای زائران و گردشگران زیادی از تمام نقاط جهان می باشد. همچنین گردشگران می توانند بعد از زیارت و بازدید به داخل شهر بروند و از جاذبه ها و اماکن تفریحی آن نیز لذت ببرند. شاه عبدالعظیم از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) می باشد که در قرن سوم می زیسته است و حرم آن یکی از زیباترین سازه های اسلامی به شمار می رود.

آرامگاه های مجاور با این صحن، آرامگاه امام زاده حمزه و امام زاده طاهر می باشند. این آرامگاه ها مربوط به دوره های ایلخانی، صفوی و قاجار است و همین امر باعث شده است تا این زیارتگاه یکی از زیارتگاه های مهم و با ارزش برای شیعیان باشد.

افراد و بزرگان زیادی در صحن این زیارتگاه و در باغ طوطی به خاک سپرده شده اند. از جمله آن ها می توان به ستارخان سردار بزرگ ایرانی و طیب حاج رضایی از مخالفان رژیم شاهنشاهی که تیر باران شد، امیر فیروزکوهی شاعر و غزلسرا و همچنین علمایی مانند شیخ ابوالفتوح رازی، آیت الله شاه آبادی، آیت الله کاشانی، آیت الله حسین اثنی عشری، علامه سید کاظم عصار، حجت الاسلام محمد تقی فلسفی را می توان نام برد.

مسجد جامع جمکران

مسجد جامع جمکران

مسجد جامع جمکران یکی دیگر از بهترین مکان های زیارتی ایران است که در 6 کیلومتری شهر قم و جاده به طرف کاشان قرار دارد. این مکان یکی از مهم ترین حرم های زیارتی شیعیان جهان است که قدمت آن به بیش از هزار سال هم رسیده است. شما در سفر خود به جمکران شاهد زائران زیادی از سراسر جهان خواهید بود که این مکان در هر زمان و هر فصلی از سال پذیرای تمام آن ها است. گفته شده است که این مسجد مکان ملاقات فردی به نام شیخ حسن با امام زمان (ع) بوده است.

در واقع بر اساس گفته ها و روایت ها، داستان از این قرار است که در گذشته های بسیار دور پیرمردی با امام زمان (ع) ملاقات کرده و طبق گفته ها، امام برای تمام شیعیان جهان مکانی را به عنوان مسجد و زیارتگاه درست می کند که همین امر باعث شده از هزاران سال پیش تا به حال، این مکان در بین مسلمانان و شیعیان جهان بسیار محبوب شود.

مسجد گوهر شاد

مسجد گوهر شاد

مسجد گوهر شاد یکی از شاهکارهای معماری اسلامی محسوب می شود که در صحن جنوبی حرم امام رضا قرار دارد. این مسجد که به دستور بانو گوهر شاد، همسر میرزا شاهرخ تیموری ساخته شده، دارای گنبد و گلدسته های معرق کاری شده و گچ بری های زیبایی می باشد. معمار اصلی این بنا قوام الدین شیرازی، یکی از معروف ترین معماران ایرانی بوده که به دلیل ادای نذر خود به امام هشتم شیعیان هیچ مبلغی را بابت ساخت این شاهکار دریافت نکرد.

همچنین افسانه های زیادی در مورد این بنا گفته شده است. بنابر آنچه در کتاب زندگینامه گوهر شاد آمده، در حین ساخت این مسجد یکی از کارگران به بانو گوهرشاد دل می بازد. بانو گوهرشاد در مقابل ابراز علاقه این کارگر از او درخواست عجیبی می کند.

به این صورت که کارگر بر اساس این وعده باید به مدت چهل روز در اعتکاف به سر ببرد. سپس بعد از گذشت چهل روز، اگر هنوز هم عاشق گوهرشاد ماند، این بانو پس از طلاق از همسرش با او ازدواج کند. ولی این کارگر در طی این مدت بر اثر عبادت از عشق زمینی به عشق آسمانی رسید.

اما در کمال تاسف این بانوی بزرگوار در سن 88 سالگی بر اثر دسیسه های درباریان به قتل رسید و در جوار همسر و پسرش در این مسجد به خاک سپرده شد. با این حال هنوز هم عاشقان بر سر مزار گوهر شاد تجدید پیمان می کنند و عهدهای عاشقانه می بندند.

آرامگاه دانیال نبی

آرامگاه دانیال نبی

آرامگاه دانیال نبی در شهر زیبای شوش در استان خوزستان واقع شده است و یکی از بهترین مناطق گردشگری و مذهبی شهر شوش است. برخلاف زیارتگاه های دیگر که گنبدی زرد رنگ، سبز رنگ یا نقره ای دارند، این زیارتگاه دارای گنبدی متفاوت و مخروطی شکل می باشد که گردشگران آن را به نام گنبد دانیال نبی می شناسند. دانیال نبی از نوادگان حضرت یعقوب بوده و در گذشته به عنوان پیامبر قوم بنی اسرائیل شناخته شده است.

دانیال نبی در قرن هفتم و در شهر بابل می زیسته است که به همراه گروهی از اقوام یهودیان به کشور ایران سفر می کند و در شهر شوش ساکن می شود. دانیال نبی کتابی با نام «دانیال» نوشته که خاطرات زندگی و رویاهای خود را در آن بیان کرده است. این کتاب در 12 فصل به پایان رسیده و به زبان عبری نوشته شده است.

دانیال نبی به منجی آخر الزمان (مهدی علیه السلام) معتقد بوده و شیعیان ایشان را به عنوان فرمانده سپاه پیامبر می دانند. دقیقا بعد از تخریب این آرامگاه به خاطر سیل به راه افتاده در شهر شوش، سال 1249 هجری شمسی بود که دستور ساخت دوباره و بازسازی بنا به دستور روحانی شیعه جعفر شوشتری و به دست معماری ماهر و کاربلد به نام حاج ملا حسین ساخته شد و در سال 1310 در آثار ملی به ثبت رسید.

این آرامگاه یک گنبد پله پله ای اورچین و دو پوسته دارد که به خاطر زیبایی اش در بین گردشگران معروف می باشد. قطر آن 5 متر و ارتفاع آن حدود 20 متر است. قدمت این مکان به دوره حکومت سلجوقیان در ایران بر می گردد. ضریح آن آینه کاری شده و در نگاه اول توجه هر بیننده ای را به خود جلب می کند.

آرامگاه دانیال نبی دو حیاط دارد و داخل یکی از آن ها که حیاط اصلی محسوب می شود یک حوض آب قرار گرفته که زیبایی این مکان را بیشتر کرده است. در این طرف و آن طرف گنبد آرامگاه دو مناره به طول 10 متر قرار دارند که ساخت آن ها به سال 1330 هجری قمری بر می گردد.

مطلب مشابه: مکان های گردشگری شوش + تصاویری از جاهای تفریحی و تاریخی شهر باستانی شوش در خوزستان

امامزاده داوود

امامزاده داوود

یکی دیگر از پر بازدیدترین و مشهورترین اماکن زیارتی شهر تهران، امام زاده داوود است که بنای بسیار زیبا و با شکوهی دارد. امام زاده داوود از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) می باشد که آرامگاه او در بین کوه هایی سر به فلک کشیده و در منطقه و بخش «کن» شهر تهران قرار گرفته است.

قسمتی از بنای این امام زاده در زمان صفویه و بخش اصلی آن متعلق به دوره قاجار و حکومت قجر در ایران است. در سر ورودی این بنا هشت بیت شعر زیبا توجه شما را به خود جلب می کند که در آن ها نام افرادی از جمله فتح علی شاه قاجار دیده می شود. این بنا بیشتر به خاطر راه پر پیچ و خم آن مشهور است.

در زمان گذشته افراد فقط به کمک قاطرچی ها می توانستند به این امامزاده برسند. هر چند که تا کنون نیز برای رفتن به آنجا باید حدود 15 دقیقه هم پیاده روی کنید. این مکان طبیعت فوق العاده ای دارد و از هوایی پاک و بدون آلودگی برخوردار است.

طبق گفته کتاب ها، امام زاده داوود انسانی دانشمند، عالم و نماز گذار بوده است و در مورد مهاجرت او هم این گونه بیان می شود که در زمان شهادت امام حسین (ع) نهزت های فراوانی برپا شده و بسیاری از مسلمانان و شیعیان برای نجات جانشان مجبور به مهاجرت به کشورهای اسلامی مانند ایران شدند و امامزاده داوود نیز در ایران به دیار باقی پیوست.

امامزاده حسین

امامزاده حسین

یکی دیگر از دیدنی ترین زیارتگاه های ایران، بقعه امامزاده حسین است که معماری فوق العاده آن هر کسی را به خود جذب می کند. این بنا در دوره ایلخانی ساخته شده و با کاشی کاری ها، آینه کاری ها و نقش های ایرانی اصیل مزین شده است. ورودی امامزاده حسین دارای 2 طاق و 6 مناره است که مزین به کاشی کاری ها و مقرنس کاری های بسیار زیبایی می باشند.

دور تا دور صحن این زیارتگاه از سه طرف شرقی، غربی و جنوبی با دیوارهایی به شکل طاق نما بنا و با کاشی های رنگی تزئین شده است. در این مجموعه 8 کتیبه تاریخ دار قرار دارد که اطلاعات زیادی از نحوه و تاریخ ساخت این بنا قید شده است. گران قیمت ترین اثر در این بقعه در چوبی منبت کاری می باشد که با رنگ های طلایی، فیروزه ای و لاجوردی تزئین شده است.

شاهزاده حسین یکی از مهم ترین زیارتگاه های شهر قزوین به شمار می رود و منتسب به فرزند کوچک امام رضا (ع) می باشد که در جریان سفر به خراسان در منزل داوود بن عیسی قزوینی بر اثر بیماری فوت می کند. به همین دلیل بسیاری از مردم شهر قزوین بر این باورند که این امامزاده حاجت های آن ها را خیلی زود اجابت می کند.

البته ایوان ها و شاهکارهای هنری این بنا در دوران شاه عباس طهماسب صفویه و به دستور دختر او زینب بیگم ساخته شد. در روزهای محرم و صفر مراسم باشکوه عزاداری سیدالشهدا در این مکان برگزار می شود که حضور در این مراسم لطف معنوی خاصی دارد.

مطالب مشابه را ببینید!