مجله تاپ‌ناز‌

همه چیز درباره سرطان ولو [ علائم، نحوه تشخیص و راه های درمان آن ]

همه چیز درباره سرطان ولو [ علائم، نحوه تشخیص و راه های درمان آن ]

هم اکنون به دلیل شرایط نامناسب زندگی امروزی، تغذیه نادرست، عوامل ژنتیکی و کم تحرکی سویه های مختلف بیماری سرطان بیشتر از هر زمانی افزایش پیدا کرده است. یکی از سویه های نادر و بسیار خطرناک این بیماری، سرطان ولو می باشد. این نوع از سرطان برای اولین بار در یکی از آزمایشگاه های پیشرفته کشور فرانسه کشف شد. در سایه پیشرفت علم و تکنولوژی اطلاعات بسیار مفیدی در خصوص این بیماری و روش های درمان آن منتشر شده است.

سرطان ولو چیست؟

همه چیز درباره سرطان ولو [ علائم، نحوه تشخیص و راه های درمان آن ]

با بررسی هر یک از این اطلاعات می توان بیشتر با این بیماری نادر آشنا شد. سالانه حدود ۶۰۰۰ الی ۷۰۰۰ هزار نفر درگیر این نوع از سرطان می شوند. همچنین روش درمان این بیماری بسیار متفاوت می باشد؛ زیرا بخش های خاصی از بدن را درگیر می کند. سرطان ولو یک بیماری زنانه است که در اثر عوامل مختلفی ایجاد می شود.

این بیماری به اشکال مختلف در فرد می تواند ظاهر شود. همچنین فرایند درمان بر حسب میزان و شدت درگیری فرد متفاوت می باشد. اغلب در مراحل اولیه بیماری علائم خاصی را از خود نشان نمی دهد. پس از یک پروسه زمانی کوتاه مدت علائم اولیه آشکار می شوند..

بررسی علائم سرطان ولو در بانوان

همه چیز درباره سرطان ولو [ علائم، نحوه تشخیص و راه های درمان آن ]

برخلاف تمامی باورهای رایج این بیماری در مراحل مختلف علائم گوناگونی را از خود نشان می دهد. در صورت مشاهده هر یک از علائم این نوع از سرطان باید در زمان مناسب جهت درمان اقدام کرد. درمان در مراجع اولیه بسیار موثرتر خواهد بود. همچنین برخی از علائم در تمامی بیماران یکسان است. بر اساس تحقیقات انجام گرفته؛ توسط گروه پزشکی دانشکده معتبر و بین المللی آلمان این بیماری طیف گسترده ای از علائم گوناگون را از خود نشان می دهد.

نشانه های ابتلاء به این بیماری به راحتی قابل شناسایی هستند. همچنین در صورتی که نسبت به ابتلاء به این بیماری مشکوک هستید؛ در زمان مناسب به پزشک متخصص مراجعه کنید. با انجام چندین آزمایش و معاینه بالینی پزشک می تواند نظریه نهایی خود را صادر کند. یکی از علائم اصلی این بیماری ایجاد تغییر در رنگ پوست می باشد. برخی از بانوان در اثر ابتلاء به این بیماری دچار تغییر در رنگ پوست در ناحیه واژن می شوند.

از دیگر علائم مشهود این بیماری ایجاد زخم باز می باشد؛ معمولا این زخم ها بهبود پیدا نمی کنند. محل ایجاد این زخم ها اطراف و دیواره واژن می باشد. برخی از افراد این زخم ها را با زگیل تناسلی اشتباه می گیرند. در صورتی که شکل و فرم زخم با زگیل تناسلی بسیار فرق دارد. خارش و سوزش طولانی مدت نیز از دیگر علائم این سرطان به شمار می آید. در برخی از موارد نادر فرایند عادت ماهیانه نیز در فرد تغییر پیدا می کند. درد در لگن بعد از رابطه جنسی نیز می تواند نشانه ابتلاء به این بیماری باشد.

روش های تشخیص سرطان ولو در بانوان

همه چیز درباره سرطان ولو [ علائم، نحوه تشخیص و راه های درمان آن ]

پزشک با بررسی شرایط فرد می تواند نشانه های ابتلاء به این بیماری را شناسایی کند. همچنین روش های تشخیص این بیماری بسیار متنوع و گسترده می باشد. در مراحل اولیه فرایند تشخیص بسیار سخت و پیچیده است؛ به همین علت از روش های خاصی جهت شناسایی این سرطان استفاده می شود. تشخیص در افرادی که وارد مراحل پیشرفته این بیماری شده اند؛ بسیار راحت و آسان می باشد.

تنها با یک بررسی ساده می توان نسبت ابتلاء به این بیماری مطمئن شد. یکی از راه های مهم تشخیص این بیماری انجام آزمایشات متنوع می باشد. پزشک یک سری آزمایش گوناگون از بیمار خواهد گرفت. همچنین برای جلوگیری از ایجاد هرگونه شک و شبهه ای از ضایعات و زخم های موجود در دیوار واژن نیز نمونه برداری می شود. نمونه برداری قطعی ترین روش برای تشخیص این بیماری می باشد.

پزشک به صورت دقیق باید مثانه و قسمت رکتوم و مقعد بیمار را نیز معاینه کند. در این معاینه محل ایجاد زخم ها و شرایط زائده ها مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین پس از بررسی تکمیلی و چند جانبه نظر قطعی را پزشک صادر خواهد کرد. این بیماری در مراحل اولیه کوچک ترین علامتی را از خود نشان می دهد. در همین راستا تشخیص قطعی نیاز به زمان بیشتری خواهد داشت.

مراحل متفاوت ابتلاء به سرطان ولو

هر فردی بر اساس شرایط جسمی متفاوت به شکلی خاص درگیر این سرطان می شود. به نوعی نحوه ابتلاء در هر فردی متفاوت می باشد؛ زیرا گلبول های سفید در برابر این عامل بیماری زا مقاومت متفاوتی را از خود نشان می دهند. در برخی از افراد در فاصله بین رکتوم و پرینه واژن غددی ایجاد می شود. معمولا اندازه این غدد کمتر از ۲ سانتی می باشد و با چشم غیر مسلح قابل شناسایی هستند. این غدد ضایعه ای گوشتی و دایره شکل هستند، که به راحتی نابود نمی شوند.

در مراحل پیشرفته تعداد این غدد افزایش پیدا می کند. معمولا جهت پیشروی این غدد به سمت مجرای ادرار و مقعد می باشد. با پیشروی به این سمت فرایند ادرار و دفع مدفوع برای بیمار بسیار سخت خواهد بود. معمولا دهانه رحم نیز درگیر این غدد می شوند. وجه افتراق زگیل تناسلی با سرطان ولو در شکل و تعداد ضایعه های گوشتی می باشد. غدد سرطان ولو به صورت تکی هستند.

در صورتی که زائده های گوشتی زگیل تناسلی گلم کلم شکل باشند تشخیص نوع غدد برای افراد عادی کمی سخت و دشوار است. در صورت مشاهده چنین علائم مشکوکی باید مراجعه به پزشک را در اولویت نخست قرار داد.

تشخیص سرطان ولو با اشعه ایکس و اسکن

همه چیز درباره سرطان ولو [ علائم، نحوه تشخیص و راه های درمان آن ]

یکی دیگر از روش های تشخیص این بیماری اشعه ایکس و همچنین اسکن می باشد. معمولا از اشعه ایکس برای بررسی شدت و میزان درگیری استفاده می شود. در برخی از افراد سرطان ولو اندام های استخوانی مختلف و حتی لگن را درگیر می کند. از طریق اشعه ایکس می توان به این نکته پی برد. همچنین برای تشخیص بهتر تصاویر سه بعدی از استخوان لگن گرفته می شود. در صورت درگیر لگن فرایند درمان به مراتب سخت و طاقت فرسا خواهد بود.

پیلوگرام داخل وریدی با اشعه ایکس نیز برای تشخیص تکمیلی این بیماری مورد استفاده قرار می گیرد. از طریق یک رگ کنتراست و اشعه ایکس وضعیت مثانه و کلیه بیمار مورد بررسی قرار می گیرد. این سرطان بخش های مختلف مثانه و کلیه را نیز به راحتی می تواند درگیر کند. سی تی اسکن اطلاعات دقیق و کاملا مهمی را در اختیار پزشک قرار می دهد. تصاویر سی تی اسکن توسط پزشک متخصص مورد بررسی قرار خواهند گرفت. در صورت مشاهده هرگونه رنگ کنتراست می توان نسبت به درگیری بخش های مختلف بدن با این سرطان مشکوک شد.

اسکن توموگرافی نیز روشی نوین برای تشخیص و بررسی بهتر وضعیت سلول های سرطانی در بدن می باشد. از طریق این بررسی تکمیلی می توان مقدار سلول های سرطانی موجود در بدن را مورد بررسی قرار داد. بر اساس شرایط موجود پزشک روشی مناسب را جهت درمان آغاز خواهد کرد.

درمان سرطان ولو

روش های مختلف و متنوعی برای درمان این بیماری وجود دارد. خوشبختانه روش های جدید و متنوعی برای درمان این بیماری زنانه ارائه شده است. همچنین برای درمان این سرطان بر اساس شرایط سنی و جسمی بیمار باید از روش درمانی مناسب استفاده کرد. در هر یک از روش های درمانی امکان بهبودی قطعی و ۱۰۰ درصدی بیمار میسر پی باشد. در مراحل اولیه برای پیشگیری از پیشرفت بیماری از پرتو درمانی و شیمی درمانی استفاده می شود.

به کمک داروهای شیمی درمانی و همچنین پرتو درمانی گسترش سلول های سرطانی در بدن را می توان کنترل کرد. سن و سلامت عمومی بیمار در فرایند درمان تاثیرگذار خواهد بود. یکی از روش های درمان این بیماری جراحی می باشد. به کمک جراحی غدد می توان سرطان ولو را شکست داد. برای جراحی می توان از روش های مختلف کمک گرفت.

از شیوه های نوین درمان این بیماری می توان به جراحی با لیزر، جراحی موضعی و یا جراحی ولوکتومی می باشد. در جراحی ولوکتومی به دلیل درگیری بخش های مختلف، قسمت های از واژن و پرینه نیز برداشته می شوند. معمولا برای ۱۰ درصد از بیماران این روش از جراحی انتخاب می شود.

درمان سرطان ولو با داروهای بیولوژیکی

همه چیز درباره سرطان ولو [ علائم، نحوه تشخیص و راه های درمان آن ]

هم اکنون برای درمان سرطان از داروهای بیولوژیکی نیز استفاده می شود. این نوع از داروها ریشه بروز این بیماری را در بدن نابود می کنند. همچنین در این روش از درمان هدف تقویت سیستم ایمنی بدن می باشد. به نوعی با ایجاد ساختار جدیدی از گلبول های سفید در بدن می توان مقاومت بدن را در برابر این نوع از کنسر افزایش داد. فرایند دریافت داروهای بیولوژیکی بسیار حساس می باشد.

پیش از شروع درمان دارویی آزمایشات متنوع و مختلفی از بیمار دریافت می شود. بر حسب شرایط عمومی و جسمی بیمار درمان بیولوژیکی آغاز خواهد شد. در این روش از درمان پزشک باید نهایت دقت و وسواس را به خرج دهد. دریافت دارو در دوز نامناسب می تواند بستر جهش سلولی را فراهم کند.

جهش سلول های سرطانی می تواند عواقب جبران ناپذیر جسمی را برای فرد به وجود بیاورد. دوز دارو در مراحل درمان باید به دقت بررسی شود. این روش از درمان می تواند بستر بهبودی قطعی بیمار را فراهم کند.

روش های پیشگیری از ابتلاء به سرطان ولو

با اجرای چند راهکار کاربردی و ساده می توان از ابتلاء به سرطان ولو جلوگیری کرد. این بیماری بیشتر در اثر گستردگی روابط جنسی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود. همچنین عدم رعایت دستورالعمل های بهداشتی در روابط جنسی می تواند زنگ خطر ابتلاء به این سرطان را به صدا در بیاورد.

در هر رابطه جنسی حتما باید از کاندوم استفاده کرد. استفاده از کاندوم در سراسر رابطه جنسی می تواند خطر ابتلاء به این سرطان را تا حد قابل توجهی کاهش داد. استفاده از کاندوم راهکاری امن و مطمئن جهت کاهش خطر ابتلاء به این بیماری می باشد. روتین غربالگری دهانه رحم را باید تحت هر شرایطی در اولویت نخست قرار دهد.

این روتین منظم منجر به پیشگیری از ابتلاء به این بیماری نیز خواهد شد. همچنین افرادی که روابط جنسی مشکوکی را تجربه کرده اند؛ با انجام آزمایش های دقیق تر می توانند از صحت سلامتی خود اطمینان کسب کنند. ترک سیگار می تواند پیش زمینه ابتلاء به این بیماری را در بانوان کاهش دهد. بر اساس تحقیقات صورت گرفته نیکوتین موجود در سیگار می تواند به رشد هرچه بیشتر سلول های سرطانی کمک شایانی کند. در همین راستا برای تجربه یک زندگی سالم باید مصرف سیگار را قطع کرد.

چه افرادی در معرض خطر ابتلاء به سرطان ولو قرار دارند؟

همه چیز درباره سرطان ولو [ علائم، نحوه تشخیص و راه های درمان آن ]

برخی از افراد به دلیل شرایط جسمی متفاوت بیشتر از یک فرد عادی در معرض ابتلاء به این بیماری قرار دارند. افرادی که سابقه ابتلاء به زگیل تناسلی و ویروس hpv را داشته اند؛ بیشتر از یک فرد عادی در معرض درگیری با این نوع از سرطان قرار دارند. سیستم ایمنی ضعیف نیز می تواند خطر درگیری با سرطان ولو را افزایش دهد. همچنین افرادی که سیگار و مشروبات الکلی مصرف می کنند؛ بیشتر درگیر این نوع از سرطان می شوند.

سرطان ولو اغلب در زنان با رنج سنی بین ۶۰ تا ۷۵ سال بروز پیدا می کند. بانوان در این رنج سنی باید حتما سالانه به طور منظم توسط پزشک معاینه شوند. داشتن شرکای جنسی متعدد می تواند خطر ابتلاء به این بیماری را تا ۷۰ درصد افزایش دهد. همچنین یک  بیماری مانند لگن اسکلروزیس پوستی نیز می تواند منجر به ابتلاء به سرطان ولو شود. رژیم غذایی نامناسب نیز باعث ایجاد یک ضعف بزرگ در سیستم ایمنی بدن خواهد شد.

با چند راهکار ساده و کاربردی می توان خطر درگیری و ابتلاء به این بیماری را تا حد قابل توجهی کاهش داد. این بیماری نقاط مختلفی از واژن را می تواند درگیر به خود کند؛ به همین علت در صورت مشاهده هرگونه علائم مشکوکی باید درمان را آغاز کرد. در نهایت پس از اتمام فرایند درمان شیمی درمان و پرتودرمانی برای مدت زمان کوتاهی دنبال می شود. هدف از اجرای این روش از درمان، نابودی قطعی سلول های سرطانی می باشد.

سخن آخر

سرطان ولو یک بیماری زنانه است، که بیشتر در رنج سنی ۶۰ تا ۷۵ سال بروز پیدا می کند. این نوع از سرطان بیشتر قسمت های مختلف واژن را درگیر خواهد کرد. خوشبختانه در سایه پیشرفت علم و تکنولوژی به راحتی می توان به کمک روش های متنوع این بیماری را درمان کرد. این سرطان به راحتی از طریق آزمایش، اسکن و همچنین نمونه برداری قابل تشخیص و درمان می باشد.

همچنین پس از تشخیص قطعی فرایند درمان آغاز خواهد شد. در مراحل اولیه به کمک پرتودرمانی و شیمی درمانی می توان این بیماری را کنترل کرد. همچنین سرطان ولو جزء نادرترین سرطان های زنانه در دنیا است. این بیماری بیشتر در قسمت خارجی دهانه رحم، ورودی مثانه و قسمت مقعد را درگیر به خود می کند.

مطالب مشابه را ببینید!