مجله تاپ‌ناز‌

انواع سنگ نمای ساختمانی؛ ویژگیهای انواع سنگ و مناسب ترین برای نما

سنگ‌های ساختمانی به دلیل تنوع زیاد و مقاومت بسیار بالا، یکی از محبوب‌ترین متریال‌ها برای نمای داخلی و خارجی ساختمان‌ها هستند. سنگ نمای یک ساختمان بسیار متراکم و سنگین است. بطورمعمول از سنگ‌های آذرین، دگرگونی و رسوبی برای این امر بهره گرفته می‌شود. در ادامه به بررسی کامل و دقیق انواع سنگ نمای ساختمانی می‌پردازیم و هریک را بطورکامل معرفی می‌کنیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.

سنگ نما چیست؟

سنگ یکی از آشناترین و کاربردی‌ترین مصالح برای نمای ساختمان‌های مسکونی، تجاری، اداری و سازمانی است که نسبت به نمای آجری یا سیمانی جلوه‌ی بسیار منسجم، مستحکم و مقاومی ایجاد می‌کند.

امروزه از سنگ جهت نمای ساختمان‌هایی با سبک مدرن، کلاسیک و رومی به فراوانی بهره گرفته می‌شود. استفاده از انواع سنگ نما برای سازه‌های کلاسیک، رومی و تلفیقی بسیار گران قیمت تمام می‌شود، اما با این وجود مزایای بسیاری از نظر کیفیت به همراه دارد که ارزش و زیبایی این بناها را افزایش می‌دهد.

ویژگی‌های سنگ نما چیست؟

پیش از هرچیزی فراموش نکنید که سنگ در زیباشناسی سازه بسیار موثر است. سنگ نوعی عایق حرارتی در برابر رطوبت، سرما و یخ زدگی نیز است. البته نمی‌توان گفت گذر زمان هیچ تأثیری بر سنگ نمی‌گذارد. چراکه این امر به تدریج موجب تغییر رنگ آن می‌شود.

جالب است بدانید که از آن‌جا که نور خورشید بصورت یکسان به یک ساختمان می‌تابد، تغییر رنگ بصورت یکسان در همه بخش‌های سازه رخ می‌دهد. درنتیجه این امر رنگ ساختمان جلب توجه چندانی نمی‌کند و ظاهر سازه تغییر زیادی نخواهد کرد.

جلوه‌ی ظاهری سنگ نما در سازه‌های ساختمانی ظاهری زیبا و شیک ایجاد می‌کند. این ظاهر زیبا در مناطق کوهستانی یا حاصلخیز تبدیل به یک منظره فوق‌العاده و خیره کننده خواهد شد.

همانطور که گفتیم استفاده از انواع سنگ نما علاوه بر ایجاد جلوه‌ای زیبا و مدرن موجب دوام و استحکام سازه شما نیز می‌شود. درنهایت شایان ذکر است که استفاده از سنگ در نمای یک ساختمان نسبت به نماهای دیگر نظیر؛ آجر هزینه بسیار بیش‌تری به همراه دارد. اما زیبایی و دوام این نوع سازه نسبت به سازه‌های آجری نیز بیش‌تر خواهد بود.

بطورکلی مهم‌ترین و اصلی‌ترین ویژگی‌های سنگ نما عبارت است از:

  • ایجاد جلوه‌ای زیبا و چشم‌نواز
  • مقاومت در برابر رطوبت، حرارت و برودت
  • سازگار با هر نوع آب و هوایی حتی شرجی
  • پایداری نسبتاً بالا در برابر حوادث طبیعی نظیر؛ سیل، زلزله و…
  • مناسب برای هر نوع سازه ازجمله سازه‌های مسکونی، تجاری، سازمانی، ویلا و دوبلکس
  • و…

اهمیت سنگ نما و ترکیب آن با سایر مصالح ساختمانی

در حال حاضر از سنگ نما در ترکیب با مصالح دیگر ازجمله شیشه، سرامیک یا آجر به فراوانی استفاده می‌شود. این نوع ترکیب موجب بیش‌تر دیده‌شدن و جذابیت بیش‌تر یک نما می‌شود. البته لازم به ذکر است که این نوع ترکیب مصالح تا حد بسیار زیادی به سبک و طراحی یک سازه وابسته است. به این معنا که برای سازه‌های دو طبقه یا سازه‌های ویلایی استفاده از سنگ مناسب و کاربردی است.

این نکته را در نظر داشته باشید که سازه‌های دوطبقه بطورمعمول در حومه شهر یا مناطقی ساخته می‌شوند که متناسب با بافت و موقعیت منطقه‌ای، هارمونی و هماهنگی خاصی دارند. از نمای سنگی می‌توان در سازه‌های لوکس و مجلل نیز بهره گرفت.

سنگ‌های تزئینی برای طراحی نمای خارجی ساختمان در ابعاد و شکل‌های متنوع برش داده می‌شوند و به این ترتیب به یک ساختمان جلوه خاصی می‌بخشند.

کاربرد سنگ‌نما در سازه‌های تلفیقی مدرن چیست؟

همانطور که گفتیم قابلیت‌های چشم‌گیر سنگ در هر نوع سازه‌ای اعم از سازه‌های دو طبقه تا چندین طبقه در سبک‌های گوناگون نظیر؛ سبک رومی، مدرن، کلاسیک و… قابل مشاهده است. سنگ با خاصیت‌های مختلف خود امروزه با دیگر مصالح میز به سادگی ترکیب می‌شود. برای مثال از ترکیب سنگ و شیشه می‌توان یک سبک مدرن اما بسیار منسجم ایجاد کرد. همچنین می‌توان از ترکیب سنگ نما با آجر نما نیز یک نمای سنتی زیبا و چشم‌گیر به وجود آورد. در ادامه ترکیب سنگ با مصالح مختلف ساختمانی را بهتر و دقیق‌تر بررسی می‌کنیم.

انواع سنگ نمای ساختمانی؛ ویژگیهای انواع سنگ و مناسب ترین برای نما

ترکیب سنگ نما با سرامیک

همانطور که احتمالا می‌دانید سرامیک به دلیل استحکام در برابر یخ‌زدگی، مقاومت در برابر رطوبت، قیمت مناسب و مقرون به صرفه و دیگر ویژگی‌های مشابه یکی از پرمصرف‌ترین و کاربردی‌ترین مصالح ساختمانی به شمار می‌آید.

در حال حاضر در سازه‌های شهرهای بزرگ می‌توان ترکیب سرامیک با سنگ نما را به فراوانی مشاهده کرد. چراکه این امر هزینه‌های ساخت یک سازه را تا حد بسیار زیادی کاهش می‌دهد.

ترکیب سنگ نما با آجر

استفاده از مصالح مختلف ساختمانی، جلوه‌های متفاوت و متنوعی ایجاد می‌کند. برای مثال اگر طراحی یک نمای ساختمان دوطبقه به کمک سنگ نما و آجر انجام گیرد، نمایی لوکس و مدرن ایجاد خواهد کرد. ترکیب سنگ نما با آجر در فضاهای خیابانی خوش منظره نیز یک انتخاب هوشمندانه به شمار می‌آید. البته می‌توان نمای ساختمان‌های دو یا چند طبقه را از ترکیب سنگ نما و آجر نیز ایجاد کرد و به این ترتیب الگوهای متفاوتی ارائه داد.

ترکیب سنگ نما با شیشه

شیشه یکی از عناصر کاربردی در ساخت نماهای مختلف ساختمان است. البته به دلیل هزینه‌های بالا و عدم استقبال عموم، در کشور ما استفاده چندانی ندارد. درنتیجه این امر پیمانکاران ترجیح می‌دهند که در ساخت یک سازه از ترکیب سنگ نما و شیشه بهره گیرند.

جالب است بدانید که عدم استقبال ایرانیان از مصالح شیشه‌ای ریشه در موضوعات فرهنگی نیز دارد. چراکه شیشه به گونه‌ای ساخته می‌شود که فضای درونی آن کاملاً مشخص است.

انواع سنگ نما

سنگ نما در دسته‌بندی‌های علمی بر اساس ساختار و روند شکل‌گیری به سه دسته‌ی آذرین، دگرگونی و رسوبی تقسیم و گروهبندی می‌شود. اما نام‌گذاری تجاری سنگ نما کمی متفاوت است. چراکه این سنگ‌ها با توجه به نام معدن سرمایه‌گذاری می‌شوند. البته می‌توان این سنگ‌ها را با توجه به شکل ظاهری، نحوه تراش و پرداخت سطح نهایی نیز نام‌گذاری کرد.

بطورکلی انواع سنگ نما بر اساس جنس و شرایط شکل‌گیری عبارتند از:

  • سنگ گرانیت
  • سنگ آهکی نظیر؛ تراورتن
  • ماسه سنگ
  • سنگ مرمر
  • سنگ مرمریت
  • و…

سنگ گرانیت

گرانیت نوعی سنگ آذرین درونی بسیار مقاوم و بادوام است که در طرح و رنگ‌های متنوع استخراج می‌شود. هزینه‌های استخراج این نوع سنگ از معدن و برش و صیقل آن هزینه‌های بسیار زیادی به همراه دارد. درنتیجه این امر نسبت به دیگر سنگ‌های موجود در بازار، قیمت بسیار بالاتری دارد. در رابطه با قیمت سنگ گرانیت بطورکلی می‌توان گفت هرچه دانه‌های این سنگ یکنواخت‌تر باشد، ارزش بیش‌تری خواهد داشت.

سنگ گرانیت صیقل داده‌شده یکی از زیباترین و بهترین نمونه‌های سنگ گرانیت است که از طریق انعکاس نور، ظرافت و زیبایی خاصی به نمای یک ساختمان می‌بخشد. این سنگ با دوام بسیار بالای خود جهت استفاده در محیط‌های صنعتی کاملاً مناسب و کاربردی است.

در حال حاضر سنگ گرانیت با رنگ‌های خاکستری، صورتی و قرمز در بازار مشاهده می‌شود و از مهم‌ترین و اصلی‌ترین انواع آن‌ها می‌توان به گابرو، بازالت یا سیاه سنگ و دیاباز یا گرانیت سیاه اشاره کرد.

انواع سنگ نمای ساختمانی؛ ویژگیهای انواع سنگ و مناسب ترین برای نما

ویژگی‌های سنگ نمای گرانیت

سنگ نمای گرانیت ویژگی‌های مختلفی دارد که بطورکلی مهم‌ترین آن‌ها عبارت است از:

  • درصد بسیار بالای سیلیس موجب می‌شود که گرانیت در برابر سایش از خود مقاومت نشان دهد.
  • مقاومت بسیار بالا در برابر ضربه
  • مقاومت در برابر هوازدگی
  • سختی و چگال بالا
  • مقاومت در برابر نفوذ آب
  • ساختار کریستالی و زیبا
  • جلاپذیری بسیار بالا
  • تنوع رنگ بالا
  • پرداخن سطح بصورت چکشی، کلنگی، شیشه‌ای و صیقلی
  • هزاران سال است که از گرانیت برای نمای داخلی و خارجی ساختما‌ن‌ها استفاده می‌کنند.
  • سکوهای پیشخوان، سنگ فرش، سنگ نمای ساختمان، راه‌پله و مقبره آرامگاه‌ها از گرانیت ساخته می‌شود.
  • گرانیت خردشده و جلا داده‌شده در سنگ نمای ساختمان، سنگ فرش، بناهای تاریخی و دیگر پروژه‌های بیرونی کاربرد دارد.
  • برش و صیقل سنگ نمای گرانیت هزینه بسیاری به همراه دارد.
  • و…

مطلب مشابه: آموزش رنگ آمیزی ساختمان و راهنمای کامل رنگ کردن دیوار به صورت ساده

سنگ نمای آهکی

سنگ نمای آهکی یکی‌دیگر از انواع سنگ نما است که در رنگ‌های سفید، نخودی، خاکستری، قرمز و حتی آبی مشاهده می‌شود. این نوع سنگ نما دارای سطح صیقلی، شیشه‌ای و کلنگی است. سنگ‌های آهکی چسبندگی بسیار بالا با ملات ماسه سیمان دارند. اما استفاده از آن‌ها در کنار یا روی ماسه سنگ‌ها مجاز نیست. چراکه موجب تخریب فوری کاسه سنگ‌ها می‌شوند.

از آشناترین و پرکاربردترین سنگ نماهای آهکی می‌توان به تراورتن، توفا و گچ اشاره کرد. البته سنگ آهک کوکینا، سنگ آهک لیتوگرافی، سنگ آهک فسیل کننده و سنگ آهک اولیتیک نیز از دیگر انواع سنگ آهک به شمار می‌آیند.

انواع سنگ نمای ساختمانی؛ ویژگیهای انواع سنگ و مناسب ترین برای نما

سنگ تراورتن

تراورتن نوعی سنگ رسوبی است که در تبخیر آب حاوی بی کربنات سدیم در چشمه‌های آب گرم و به جای ماندن یا رسوب بی کربنات کلسیم تشکیل می‌شود. این سنگ با رنگ‌های سفید، کرم، خاکستری، خرمایی روشن و تیره خود، در اجرای نما به فراوانی استفاده می‌شود. از مهم‌ترین و اصلی‌ترین ویژگی‌های سنگ نمای تراورتن می‌توان به بافت متخلخل و بلورین، ساختار لایه لایه و تنوع رنگ بسیار بالا اشاره کرد.

خوب است بدانید که برخی کارخانه‌ها امروزه بر روی ضایعات سنگ تراورتن کار می‌کنند و آن را به ابعاد مختلف و نزدیک بهم برش می‌دهند. این گروه از سنگ‌ها را به اصطلاح آنتیک می‌نامند. سنگ نمای آنتیک نوعی سنگ نمای آشنا و پرکاربرد است که بطورمعمول مصرف دکوراتیوی دارد و اطراف برخی پنچره‌ها قرار می‌گیرد.

انواع سنگ نمای ساختمانی؛ ویژگیهای انواع سنگ و مناسب ترین برای نما

کاربردهای سنگ تراورتن

مهم‌ترین و اصلی‌ترین کاربرد سنگ تراورتن، استفاده از آن به‌عنوان سنگ نما است. چراکه این سنگ علاوه بر تخلخل بالا ویژگی‌هایی نظیر؛ چسبندگی خوب و وزن کم نیز دارد. از دیگر کاربردهای تراورتن می‌توان به قرنیز دیواری، سنگ بغل پله، کف‌پوش، مصنوعات و تزیینات سنگی، کانتر، سرویس بهداشتی و… اشاره کرد.

انواع سنگ نمای ساختمانی؛ ویژگیهای انواع سنگ و مناسب ترین برای نما

توفا

توفا یکی‌دیگر از انواع سنگ‌های آهکی است که احتمالاً نام آن را نشنیده‌اید؛ این نوع سنگ بطورمعمول در مجاورت چشمه‌های آب گرم یا دریاچه‌هایی تشکیل می‌شود که غلظت کربنات کلسیم در آن‌ها بالا است.

گچ

گچ نوعی سنگ اهک بسیار نرم است که رنگ ملایمی دارد و از بقایای اسکلت موجودات دریایی بسیار کوچک تشکیل می‌شود.

ماسه سنگ

ماسه سنگ که با نام سنداستون شناخته و معرفی می‌شود، نوعی سنگ رسوبی است که بافتی نرم و خشن دارد. این نوع سنگ نما در برابر یخبندان مقاومت بسیار بالایی دارد. ماسه سنگ با ته نشینی ماسه ها در کف رودخانه یا جویبارها تشکیل می‌شود و بطورمعمول کوارتز و فلزات مختلف آن را تشکیل می‌دهند. خوب است بدانید که به دلیل کانی‌های روشن، ماسه سنگ بطورمعمول به رنگ قهوه‌ای مایل به زرد مشاهده می‌شود. البته عناصری نظیر؛ منگنز می‌توانند رنگ این نوع سنگ نما را به بنفش تغییر دهند.

ماسه سنگ قیمت ارزان و مقرون به صرفه‌ای دارد و سطح نهایی آن بصورت چکشی، کلنگی و شیشه‌ای قابل استفاده است. جهت نصب این نوع سنگ نما نیاز به داشتن مهارت و دانش خاصی نیست و به کمک ابزارهای غیر آهنی به سادگی امکان‌پذیر است.

مطلب مشابه: طرح پارکینگ + انواع دکوراسیون پارکینگ ساختمان های مسکونی و تجاری

شایان ذکر است که با بررسی مشخصات و عوامل زمین شناسی ماسه سنگ‌ها را می‌توان به سه دسته تقسیم و گروه‌بندی کرد. دسته اول ماسه سنگ‌های آرکوزیک هستند که بیش از ۲۵ درصد آن‌ها کربنی است. دسته بعدی ماسه سنگ‌های کوارتز هستند که امروزه با نام اورتو کوارتزیت معرفی و شناخته می‌شوند و محتوای کربنی بیش از ۹۰ درصد آن‌ها را به خود اختصاص می‌دهد. درنهایت دسته‌بندی آخر را ماسه سنگ رسی به خود اختصاص می‌دهد که با نام گریوک معرفی و شناخته می‌شود.

انواع سنگ نمای ساختمانی؛ ویژگیهای انواع سنگ و مناسب ترین برای نما

سنگ نمای مرمر

سنگ مرمر از دیگر انواع سنگ نما است که آن را در گروه سنگ‌های دگرگونی آهکی جای می‌دهند. این نوع سنگ بر اثر فشار و حرارت در حین دگرگونی و تبلور مجدد، یک بافت بلورین متمایز پیدا می‌کند. به عبارت دیگر می‌توان گفت زمانی که سنگ آهک تحت تاثیر فشار و دمای بسیار زیادی قرار گیرد، دگرگون می‌شود و درنهایت سنگ مرمر تشکیل می‌شود.

کانی اصلی تشکیل دهنده مرمر، کلسیت است که در سنگ‌های آهکی نظیر؛ لایمستون و تراورتن وجود دارد. کلسیت تنها کانی تشکیل دهنده این نوع سنگ نیست و از دیگر مواد معدنی آن می‌توان به گرافیت، پیریت، میکاس، دولومیت، آراگونیت و اکسید آهن اشاره کرد.

خوب است بدانید که در مکان‌هایی که سنگ تراورتن استخراج می‌شود، سنگ مرمر نیز قابل استخراج است. چراکه سنگ تراورتن نوعی سنگ آهکی است که از دگرگونی آن سنگ مرمر تشکیل می‌شود. بطورکلی این سنگ در دهانه چشمه‌های آب گرم و یا غارها به وجود می‌آید.

یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین تفاوت‌های سنگ مرمر با دیگر سنگ‌های ساختمانی نظیر؛ گرانیت با سنگ مرمریت در این است که مرمر درست روی سطح زمین تشکیل می‌شود. اما در سمت دیگر مرمریت و گرانیت در اعماق زمین به وجود می‌آید.

سنگ مرمر تنوع بسیار دارد و در رنگ‌های سفید، خاکستری، سیاه، سبز، زرد و ارغوانی در بازار مشاهده می‌شود. البته نوع خالص این نوع سنگ کاملاً سفید و شفاف است. به عبارت دیگر رنگ‌ها و رگه‌های مرمر به دلیل ناخالصی‌های سنگ آهک اولیه است.

انواع سنگ مرمر با نام‌های مرمر آهکی، مرمر تراورتن، مرمر اونیکس و مرمر سرپانتین در بازار به چشم می‌خورد. پیشنهاد ما به شما این است که برای سطوح خارجی نمای ساختمان‌ها از سنگ مرمر غیر صیقلی بهره گیرید. شایان ذکر است که سنگ نمای مرمر باید با ضخامت ۴ سانتی متر و گیره‌هایی از فولاد ضدزنگ اجرا شود.

انواع سنگ نمای ساختمانی؛ ویژگیهای انواع سنگ و مناسب ترین برای نما

انواع سنگ مرمر

سنگ مرمر انواع مختلفی دارد که در ادامه به معرفی و بررسی مهم‌ترین آن‌ها می‌پردازیم.

مرمر سفید

مرمر سفید از معروف‌ترین و آشناترین سنگ‌های مرمر است که بافت ابری سفید و رگه‌های طلایی رنگ دارد. قیمت این نوع سنگ مرمر به میزان سفیدی و خلوصخان وابسته است.

خوب است بدانید که یکی از مشهورترین معادن مرمر سفید در ایتالیا وجود دارد. البته در داخل کشور نیز معدن سنگ مرمر قروه سنندج و ده رستم بم وجود دارد.

سنگ مرمر صورتی

مرمر صورتی که با نام سنگ لیدی مرمر معرفی و شناخته می‌شود، از دیگر انواع مرمر است که رنگ اصلی آن سفید است. اما هاله‌های چرخشی صورتی و سبز رنگ در آن مشاهده می‌شود. البته این هاله‌ها به گونه‌ای قرار می‌گیرند که صورتی آن بیش‌تر به چشم می‌خورد.

سنگ مرمر سبز

مرمر سبز یکی از رایج‌ترین سنگ‌ها در اماکن مذهبی است که دارای تم رنگی سبز و سفید و طلایی است. این نکته را در نظر داشته باشید که این نوع تم رنگی به کم یا زیادشدن کانی‌های درون سنگ وابسته است.

فراموش نکنید که رنگ اصلی مرمر، سفید است. حال اگر در کانی‌های تشکیل دهنده این سنگ مقداری منیزیم یا دولومیت وجود داشته باشد، حین دگرگونی رنگ سبز به خود می‌گیرد و درنهایت مرمر سبز را به وجود می‌آورد.

سنگ مرمر قرمز

این نوع مرمر از قرمز تیره تا روشن است و در آن هاله‌های طلایی و سفید به چشم می‌خورد. مرمر قرمز نوعی سنگ مجلل است که بطورمعمول در فضاهای داخلی و مصارف تزیینی بکار گرفته می‌شود.

مرمر عسلی

این نوع مرمر نوعی سنگ بسیار زیبا و چشم‌نواز با رنگ زمینه عسلی و قهوه‌ای روشن است که رگه‌های سفید، زرد و نارنجی به چشم می‌خورد.

خصوصیات و ویژگی‌های سنگ نمای مرمر

بطورکلی هر سنگ و سنگ نما با توجه به کانی‌های تشکیل‌دهنده و نحوه شکل‌گیری ویژگی‌ها و خصوصیات منحصربه‌فردی دارد. یکی از مهم‌ترین خصوصیات و معایب سنگ مرمر، نرمی و شکنندگی بسیار بالای آن است. این نوع سنگ نور را نیز به سادگی از خود عبور می‌دهد و این همان چیزی است که آن را از دیگر سنگ‌ها متمایز می‌سازد.

مرمر یکی از گران‌قیمت‌ترین سنگ‌های ساختمانی است که با تم روشن و طبع سرد خود موجب خنکی فضاحو افزایش اکسیژن خون می‌شود. بطورکلی مهم‌ترین و اصلی‌ترین ویژگی‌های سنگ نمای مرمر عبارت است از:

  • کاربرد دکوراتیو
  • مقاومت کم در برابر رطوبت
  • مقاومت کم در برابر آلودگی هوا و باران‌های اسیدی
  • تنوع رنگ
  • زیبایی منحصربه‌فرد
  • و…

سنگ نمای مرمریت

سنگ مرمریت یکی‌دیگر از انواع سنگ نمای ساختمان‌ها است که از سنگ‌های آهکی دگرگون‌شده تشکیل می‌شود. این نوع سنگ نما بر اساس دگرگونی سنگ مادر به سه دسته‌ی چینی کریستال و ابریشم تقسیم و گروه‌بندی می‌شود. این نکته را در نظر داشته باشید که چگالی سنگ‌های مرمریت نسبت به سنگ‌های تراورتن بسیار بالاتر است.

سنگ نما مرمریت برخلاف سنگ گرانیت سختی و مقاومت بالایی ندارد. این نوع سنگ نما به دلیل مقاوم نبودن در برابر تغییرات آب و هوایی کاربرد چندانی برای نماهای بیرونی ساختمان‌ها ندارد. این نوع سنگ نما با ظاهر شیشه‌ای مانند خود، در برابر سرما و گرما و رطوبت از خود مقاومت بسیار کمی نشان می‌دهد.

انواع سنگ نمای ساختمانی؛ ویژگیهای انواع سنگ و مناسب ترین برای نما

ویژگی‌های سنگ مرمریت

سنگ نمای مرمریت ویژگی‌های مختلفی دارد که بطورکلی مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • سختی مناسب
  • مقاوم در برابر آتش‌سوزی و فرسایش
  • تنوع رنگ بالا
  • جلاپذیری زیاد
  • قیمت نسبتاً بالا و زیاد
  • چگالی بالا
  • لکه پذیربودن در برابر مواد رنگی به دلیل تخلخل در بافت آن
  • تغییر رنگ در برابر نور خورشید
  • جذب آب نسبتاً بالا
  • و…

سنگ نمای چینی

منظور از سنگ نمای چینی نوعی سنگ مرمریتی با یک بافت تماماً بلورین، دانه ریز و هم اندازه است که در مناطق دگرگونی به شدت کم تشکیل می‌شود. این نوع سنگ نما به سه دسته‌ی نمای چینی سفید، چینی خاکستری و چینی کریستال تقسیم و گروه‌بندی می‌شود‌. شایان ذکر است که سنگ نمای چینی با توجه به بافت و طرح به دو نوع ابری و کریستالی دسته‌بندی می‌شود.

انواع سنگ نمای ساختمانی؛ ویژگیهای انواع سنگ و مناسب ترین برای نما

ویژگی‌های سنگ نمای چینی

سنگ نمای چینی ویژگی‌های مختلفی دارد که بطورکلی مهم‌ترین آن‌ها عبارت است از:

  • بلورهای قابل رویت
  • سختی بسیار بالا به دلیل وجود مقدار بسیار زیادی کوارتز
  • مشاهده به رنگ سبز و خاکستری
  • انتشار صدایی شبیه به شکستن چینی در اثر ضربه‌خوردن
  • نفوذ نور در سنگ و انعکاس توسط لایه‌های زیرین
  • جلاپذیری بسیار بالا
  • جذب آب پایین
  • مقاومت سایشی زیاد
  • تخلخل کم
  • مقاومت در برابر سرما و گرما
  • و…

سنگ نمای رسی

سنگ نمای رسی یکی از پرکاربردترین انواع سنگ نما در ایران است که در اثر دگرگون شدن خاک رس در طول زمان به وجود می‌آید و ساختار لایه لایه دارد. در حال حاضر از این نوع سنگ نما بصورت نامنظم در نماسازی استفاده می‌شود. خوب است بدانید که سنگ نمای رسی یک گزینه‌ی مناسب برای نماهایی به شمار می‌آید که مساحت بسیار زیادی دارند.

انواع سنگ نمای ساختمانی؛ ویژگیهای انواع سنگ و مناسب ترین برای نما

ویژگی‌های سنگ نمای رسی

سنگ نمای رسی مانند دیگر سنگ نماها ویژگی‌های مختلفی دارد که بطورکلی عبارتند از:

  • دوام بالا
  • قیمت ارزان
  • ورقه‌ای بودن
  • تنوع رنگ
  • ساختار لایه لایه
  • و…

مناسب‌ترین و بهترین سنگ نما برای ساختمان

همانطور که گفتیم در حال حاضر سنگ نماهای مختلفی در بازار مشاهده می‌شود که این امر انتخاب و خرید را بسیار دشوارتر می‌کند.

سنگ نکا تراورتن یکی از محبوب‌ترین و بهترین انواع سنگ نما است که با هر نوع شرایط آب و هوایی سازگاری دارد. این نوع سنگ نما با تنوع بسیار بالای خود همچنین تمام نیازها و سلایق را نیز دربرمی‌گیرد.

جمع‌بندی

در مطالب فوق به معرفی و بررسی انواع سنگ نمای ساختمانی پرداختیم. همانطور که گفتیم سنگ‌های ساختمانی به دلیل تنوع زیاد و مقاومت بالا، یکی از محبوب‌ترین متریال‌ها برای نمای داخلی و خارجی ساختمان‌ها هستند.

سنگ نما در دسته‌بندی‌های علمی بر اساس ساختار و روند شکل‌گیری به سه دسته‌ی آذرین، دگرگونی و رسوبی تقسیم و گروه‌بندی می‌شود. این نوع سنگ را از لحاظ جنس و شرایط شکل‌گیری نیز می‌توان به سنگ نما گرانیت، سنگ نما آهکی، ماسه سنگ، سنگ نما مرمر، سنگ نما مرمریت و… تقسیم و دسته‌بندی کرد.

مطلب مشابه: مدل درب ویلایی منزل | شیک ترین مدل های درب برای ساختمان های ویلایی و مدرن

مطالب مشابه را ببینید!