مجله تاپ‌ناز‌

طرز تهیه سوپ نخودفرنگی با رزماری

آموزش طرز تهیه سوپ نخودفرنگی با رزماری

در این بخش طرز تهیه سوپ نخودفرنگی با رزماری را آموزش داده ایم. این سوپ بسیار پر خاصیت است و البته طعم خوبی نیز دارد.

مواد لازم

  • روغن زیتون3 قاشق غذاخوری
  • سیر 5 حبه ریز خرد شده
  • رزماری خرد شده یا خشک شدهیک قاشق غذاخوری
  • نخود پخته شده420 گرم
  • فلفل قرمزنصف قاشق چای خوری
  • آب مرغ3 تا 4 پیمانه
  • نمک و آبلیموبه میزان دلخواه
طرز تهیه سوپ نخودفرنگی با رزماری

طرز تهیه سوپ نخودفرنگی با رزماری

  • در ظرف مناسب روغن زیتون بریزید.
  • سیر خرد شده را اضافه کنید و روی حرارت ملایم کمی تفت دهید تا طلایی شود.
  • رزماری و فلفل را به آن اضافه کنید و آن را حدود یک دقیقه هم بزنید.
  • سپس نخود را اضافه کنید و هم زدن را ادامه دهید.
  • بعد از 2 دقیقه آب مرغ و نمک را اضافه کنید و اجازه دهید مواد بجوشد، سپس حرارت را کم کنید و بگذارید به مدت نیم ساعت جا بیفتد. گاز راخاموش کنید و بگذارید مواد کمی سرد شود. سپس آن را داخل مخلوط کن بریزید تا به شکل پوره در بیاید.
  • بعد از آن به قابلمه برگردانید و سپس آبلیمو را اضافه و سرو کنید.
طرز تهیه سوپ نخودفرنگی با رزماری

نکات تکمیلی در مورد سوپ نخودفرنگی

سوپ نخودفرنگی جزو سوپ میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15 دقیقه 
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 0 دقیقه میباشد .
سوپ نخودفرنگی را می توانید در وعده پیش غذا – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

اما باید بدانید که رزماری خواص زیادی برای سلامت بدن دارد و در ادامه به 10 خاصیت این ماده اشاره کرده ایم.

خواص رزماری

  1. خواص گیاه رزماری برای تقویت حافظه:

یکی از اولین موارد گزارش شده و یا مستند از رزماری به عنوان یک محرک شناختی بود. گفته می‌شد که رزماری به بهبود حافظه و افزایش هوش و تمرکز کمک می‌کند.

اگرچه تمامی این ادعاها در دست تحقیق و بررسی است اما مصرف آن می‌تواند تاثیر خوبی بر روی افزایش حافظه داشته باشد. این ماده به شما کمک می‌کند ذهن تازه و جوان‌تری داشته باشید.

رزماری همچنین برای تحریک فعالیت‌های شناختی در دوران کهنسالی بسیار مفید است. در افرادی که از اختلالات شناختی رنج می‌برند مصرف رزماری می تواند مفید باشد.رزماری یک مکمل جایگزین خوب برای بیشتر درمان‌های مدرن است.

  1. بهبود خلق و خو و استرس با رزماری:

عطر و بوی رزماری می‌تواند به تنهایی خلق و خوی شما را بهبود ببخشد، ذهن شما را پاک سازد و استرس را کاهش دهد.در افرادی که دچار اضطراب مزمن و یا عدم تعادل هورمون‌های استرس هستند، مصرف رزماری می‌تواند مفید باشد.

زمانی که این گیاه مصرف شود می‌تواند اثرات مثبتی داشته باشد. در آروماتراپی نیز از اسانس رزماری برای این مقاصد استفاده می‌شود.

  1. اثرات رزماری در تقویت سیستم ایمنی بدن:

ترکیبات فعال در رزماری آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی و ضدسرطانی هستند. این نشان دهنده یک حمله سه جانبه در برابر بسیاری از بیماری‌های مختلف و عوامل بیماری زا است که می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تهدید کند.این ترکیبات آنتی اکسیدانی یک خط دفاعی ثانویه در پشت سیستم ایمنی بدن تشکیل می‌دهند.

رزماری حاوی مقدار قابل توجهی از این ترکیبات قدرتمند از جمله رزمارینیک اسید، اسید کافئیک و اسید بتولیک است.

  1. خاصیتهای آنتی باکتریایی گیاه رزماری:

با اینکه خاصیت کلی رزماری در تقویت سیستم ایمنی بدن به تنهایی برای حفط سلامت بدن کافیست اما این ماده در مقابل عفونت‌های باکتریایی به خصوص در معده بسیار مفید و موثر است.

هلیکو باکتر پیلوری یک پاتوژن شایع و بسیار خطرناک است که می‌تواند باعث زخم معده گردد اما رزماری از رشد آن جلوگیری می‌کند. رزماری همچنین از بروز عفونت‌های استاف که سالیانه جان هزاران نفر را می‌گیرد، جلوگیری می‌کند.

  1. فواید تسکین دهنده معده گیاه رزماری:

رزماری به طور سنتی در فرهنگ‌های مختلفی برای درمان دردهای شکمی، یبوست، نفخ و اسهال مورد استفاده قرار می‌گیرد. تاثیر ضد التهابی و محرک آن بسیار موثر است. بنابراین اضافه کردن مقادیر مناسب از رزماری به رژیم غذایی می‌تواند به تنظیم اجابت مزاج کمک کند و سیستم گوارشی شما را بهبود ببخشد.

  1. رزماری، تازه و خوشبو کننده نفس:

رزماری به عنوان یک عامل آنتی باکتریایی می‌تواند نقش بسیار شگفت انگیزی در خوشبو کردن دهان داشته باشد. همین امر موجب می شود سلامت و بهداشت دهان و دندان نیز بهبود یابد. برگ‌های رزماری را در یک لیوان آب داغ قرار دهید و سپس با آب آن، دهان خود را بشویید. این کار باعث از بین رفتن باکتری‌های مضر دهان شده و دهان شما را خوشبوتر می‌کند.

  1. استفاده از رزماری برای تحریک جریان خون:

رزماری به عنوان یک محرک در بدن عمل می کند و تولید سلول‌های قرمز خون و جریان آن را افزایش می‌دهد. این کار باعث بهبود عمل اکسیژن رسانی به بافت‌ها و اندام‌های مختلف می‌شود. همچنین افزایش جریان خون می‌تواند به تحریک حرکت مواد مغذی به سلول‌هایی که به آن نیاز دارند کمک کند.

  1. خواص رزماری برای تسکین درد:

رزماری به عنوان یک ماده‌ی ضد درد به صورت موضعی برای درمان درد مورد استفاده قرار می‌گیرد. زمانی که رزماری به صورت خوراکی مصرف شود مانند یک تسکین دهنده درد عمل می‌کند. در واقع، یکی از استفاده‌های محبوب رزماری برای درمان میگرن است. استشمام بوی رزماری برای کاهش نشانه‌های میگرن بسیار مفید خواهد بود.

  1. خاصیت ضد التهابی رزماری:

شاید یکی از مهم‌ترین کاربردهای رزماری استفاده از آن به عنوان یک ماده‌ی ضد التهابی است. اسید کارنوسیک آنتی اکسیدان و ترکیب ضد التهابی قدرتمندی است که در رزماری یافت می‌شود و می‌تواند برای کاهش التهاب مفاصل، ماهیچه‌ها و رگ‌های خونی مفید باشد.

همین امر باعث شده است که رزماری به یک درمان موثر برای بیماری‌های مختلفی همچون فشار خون، نقرس، ورم مفاصل و صدمات متحمل شده در فعالیت بدنی یا جراحی تبدیل شود. علاوه بر این، کاهش التهاب در سیستم قلبی –عروقی می‌تواند برای افزایش سلامت قلب موثر باشد.

  1. سم زدایی از بدن با گیاه رزماری:

رزماری دارای طبیعت ادرار آور است و این بدان معناست که می‌تواند سموم بدن را از طریق ادرار از بدن دفع کند. اینکار باعث افزایش سلامت کلی بدن می‌شود. رزماری به بهبود سلامت کبد در بدن نیز کمک فراوانی می‌کند.کبد یکی از ارگان‌هایی است که به سختی درمان می‌شود.

  1. رزماری و سلامت پوست:

خاصیت ضد پیری رزماری به خوبی شناخته شده است. اگرچه این خاصیت در اسانس رزماری بیشتر دیده می‌شود اما برگ‌های آن نیز تاثیر بسیار خوبی بر روی پوست دارند و می‌توانند باعث جوانسازی آن شوند. رزماری همچنین در درمان لکه و جوش نیز به خوبی عمل می‌کند. / مجله سلامت

 

همچنین بخوانید :

مطالب مشابه را ببینید!