مجله تاپ‌ناز‌

علت‌های فرستادن کودکان به مهدکودک

دوران کودکی زمانی حساس و بسیار مهم در زندگی انسان است که تجربیات و آموخته‌های این دوره، بنیان‌های اساسی رشد و توسعه فردی در آینده را پی ریزی می‌کنند. یکی از مهم‌ترین اقدامات والدین در مسیر رشد و توسعه فردی فرزندانشان، انتخاب یک مهدکودک خوب در تهران به عنوان یک محیط آموزشی و مراقبتی می‌باشد. طبق تعاریفی که در لغت نامه‌ها و منابع آمده، کودکستان یا مهدکودک محلی برای نگهداری، آموزش و پرورش کودکان ۳ تا ۶ سال می‌باشد. در واقع مهدکودک‌ها نه تنها جایی برای نگهداری فرزندان شماست، بلکه مکانی برای آموزش دادن و آماده کردن کودکان برای رفتن به مدرسه می‌باشد.

image 49

دلایل فرستان کودکان به مهدکودک:

شاید اولین دلیل فرستادن کودکان به مهدکودک شاغل بودن مادر باشد. مادران شاغل چون ساعتی از روز را در خانه نیستند نیاز دارند که فرزند یا فرزندانشان را قبل از رسیدن به سن مدرسه برای نگهداری به مهدکودک بسپارند.

اما بجز این فرستادن کودک به مهدکودک فایده های دیگری نیز دارد که باعث می شود نه تنها مادران شاغل بلکه مادران دیگر نیز کودک خود را به مهد کودک بفرستند.

  • بهره مندی از امکانات آموزش مناسب برای کودکان زیر هفت سال.
  • جبران ضعف ها و کمبودهای احتمالی والدین در امر پرورش کودک مانند بیماری مادر یا عدم آشنایی او با روش های مناسب تربیت کودک و …
  • استفاده از فرصت هایی برای رشد اجتماعی کودک از جمله ایجاد استقلال، مسئولیت پذیری و …
  • استفاده از فرصت هایی برای رشد کلامی مانند:شرکت در نمایش ها، خواندن شعرها و سرودهای دسته جمعی ، ایجاد فرصت هایی برای گفتگو با مربیان و کودکان دیگر و …
  • استفاده از فرصت هایی برای رشد جسمی مانند فعالیت های بدنی، بازی های جسمانی و …
  • استفاده از فرصت هایی برای رشد ذهنی مانند انجام کارها و بازی هایی که سبب رشد قوای ذهنی می شود.
  • استفاده از فرصت هایی برای رشد عاطفی مانند شناخت و بیان احساسات خود، کنترل احساسات و عواطف، بیان خواسته ها و نیازها و درک احساسات دیگران.
  • کمک به مادران کودکان بر جنب و جوش که به مراقبت بیشتری نیاز دارند.
  • فراهم شدن فرصتی برای مادر تا به خود و کارهایش بپردازد.
  • آماده کردن کودکان برای رفتن به مدرسه.

چنددلیل زیر دلایلی قانع کننده برای شما خواهند بود که کودکان خود را به مهدکودک بفرستید:

رشد خلاقیت

در مهدکودک، کودکان با فعالیت‌های خلاقانه مانند نقاشی کشیدن، مجسمه سازی و بازی‌های خلاقانه آشنا می‌شوند. این فعالیت‌ها به پرورش خلاقیت و نوآوری در کودکان کمک کرده و ابعاد خلاقانه ذهنشان را پرورش خواهند داد.

 رشد استقلال

در مهدکودک، کودکان به انجام کارهای خود مانند غذا خوردن، لباس پوشیدن و دستشویی رفتن تشویق می‌شوند به طوری که این فعالیت‌ها به رشد استقلال و اعتماد به نفس در کودکان کمک می کنند.

آموزش نظم و انضباط

مهدکودک مکانی برای آموزش انضباط و نظم بوده و فرزندان شما را با نظم و روتینی که در مدارس وجود دارد آشنا خواهد کرد.

تقویت مهارت های زبانی

مربیان مهدکودک با کودکان صحبت می‌کنند، برای آنها قصه می‌خوانند و شعر می‌گویند. این فعالیت‌ها به تقویت مهارت های زبانی و گفتاری کودکان کمک خواهد کرد.

یادگیری مهارت‌های پایه

در مهد کودک علاوه بر آموزش نقاشی برای رشد خلاقیت و ورزش کردن برای بهبود سلامت جسمانی، کلاس‌های آموزش علوم پایه و ریاضی هم برگزار می‌شود تا ذهن کودکان برای یادگیری در مدرسه آماده باشد.

تعامل به هم سن و سالان

کودکان در مهدکودک با همسالان خود تعامل دارند و مهارت های اجتماعی مهمی مانند برقراری ارتباط، همکاری و حل مسئله را می‌آموزند.

کمک به تقویت مهارت‌های اجتماعی

در مهدکودک پرچین، کودکان زمان بسیاری را با کودکان دیگر و بزرگسالانی که از اعضای خانواده‌ی آن‌ها نیستند می‌گذرانند. محیط فرصت‌های متعددی برای یادگیری این که چگونه دوستانی پیدا کنند، همکاری کنند، گوش دهند و مهارت‌های گفت و گویی خود را بسازند در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد.

مطالب مشابه را ببینید!