مجله تاپ‌ناز‌

عنوان: مراحل عصب کشی دندان چگونه است؟

عنوان: مراحل عصب کشی دندان چگونه است؟

عصب کشی دندان چیست؟

عصب کشی دندان یا ( Root Canal Treatment )، یکی از روش ای درمانی دندانپزشکی است که در طی فرایند آن مواد عفونی و عصب موجود در ریشه دندان برداشته می‌شود. این کار باعث می شود تا دندان از آسیب بیشتر در آینده در امان باشد. به دنبال پوسیدگی، ساختارهای دندان مانند مینا و عاج تغییر ماهیت می‌دهند و از بین می‌روند و نیاز به درمان عصب‌کشی در این شرایط دیده می‌شود.

در عصب کشی دندان بعد از بی حس کردن دندان، اطراف قسمت پوسیده دندان تراشیده می شود. سپس با استفاده از فایل دستی و فایل روتاری پالپ مرده دندان برداشته می شود. پالپ از عصب، رگ و بافت همبند تشکیل شده است. از این روش درمانی تنها برای دندان های به شدت پوسیده و آسیب دیده استفاده می شود.

درک آناتومی دندان

برای درک مراحل کانال ریشه، درک آناتومی دندان بسیار مهم است. یک دندان از چندین لایه تشکیل شده است: مینا، عاج و داخلی ترین پالپ. پالپ حاوی اعصاب و عروق خونی است که نقش مهمی در سلامت دندان ایفا می کند.

علائمی که نشان دهنده زمان عصب کشی دندان است

اگر دندان درد شدید، حساسیت طولانی مدت به گرما یا سرما، تغییر رنگ یا تورم در لثه های مجاور را تجربه می کنید، ممکن است نیاز به درمان کانال ریشه دندان و یا عصب کشی داشته باشید. اگر متوجه این علائم شدید، وقت آن است که به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

عنوان: مراحل عصب کشی دندان چگونه است؟

مراحل عصب کشی دندان

برای عصب کشی دندان 7 مرحله می توان در نظر گرفت که این مراحل عبارتند از:

قدم اول: تشخیص و معاینه

این مرحله شامل معاینه بالینی کامل و ارزیابی عکس رادیوگرافی است. دندانپزشک وضعیت دندان را ارزیابی می کند و بهترین روش برای درمان را برنامه ریزی می کند.

قدم دوم: بی حسی دندان

در این مرحله دندانپزشک با استفاده از بی حسی موضعی دندان، ناحیه اطراف دندان پوسیده را بی حس می کند و تجربه ای بدون درد را تضمین می کند. تزریق بی حسی به لثه ممکن است کمی دردناک باشد اما این کار باعث می شود باقی مراحل عصب کشی بدون درد سپری شود.

قدم سوم: ایجاد دسترسی

دندانپزشک یک دهانه دسترسی در تاج دندان ایجاد می کند تا به اتاقک پالپ و کانال های ریشه برسد. این کار امکان تمیز کردن و شکل دهی کامل کانال ها را فراهم می کند.

قدم چهارم: تمیز کردن و ضد عفونی کردن

بافت پالپ عفونی برداشته می شود و کانال ها با استفاده از ابزارهای تخصصی و محلول های آبیاری تمیز می شوند. در این مرحله باکتری ها و زباله ها را از بین می برد.

قدم پنجم: شکل دهی کانال

در این مرحله دندان پزشک با استفاده از فایل های دندانپزشکی مثل فایل روتاری و فایل دستی اقدام به شکل دهی کانال ریشه برای پر کردن دندان می کند. این ابزار های دندانپزشکی باعث شکل دهی بهتر کانال و پاکسازی کامل کانال می شوند.

عنوان: مراحل عصب کشی دندان چگونه است؟

قد ششم: پر کردن کانال ها

پس از تمیز شدن، کانال ها را با مواد گوتاپرکا پر می کنند. گوتا یک ماده ترموپلاستیک و زیست سازگار است که عصب دندان را تحریک نمی کند. سپس با استفاده از سمان و سیلر این ماده را در جای خود سفت کرده و به اصلاح مهر و موم می کنند.

قدم هفتم: قرار گیری پست

با توجه به نظر دندانپزشک ممکن است یک پست در کانال قرار داده شود. این پست به نگهداری مواد موقت و دائم در جای خود کمک می کند.

قدم هشتم: روکش دندان

بسته به میزان خرابی دندان می توان دندان را پر کرد و یا از روکش دندان استفاده کرد که به اصطلاح به آن قالبگیری دندان می گویند.

مراقبت های پس از درمان

پس از انجام این عمل، دستورالعمل های دندانپزشک خود را برای مراقبت های بعدی فوری دنبال کنید. بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید و برای اطمینان از موفقیت طولانی مدت، معاینات منظم را برنامه ریزی کنید. استفاده از مسکن و آنتی بیوتیک یک تجویز رایج بعد از عصب کشی دندان به شمار می آید و به بهبود روند درمان و جلوگیری از عفونت دندان کمک می کند. بعد از خوردن غذا حتما از نخ دندان استفاده کنید و دندان های خود را روزی 2 بار مسواک بزنید. بعد از عصب کشی از جویدن مواد سفت و سخت جلوگیری کنید تا فرصت کافی برای بهبود را به دندان های خود بدهید.

عنوان: مراحل عصب کشی دندان چگونه است؟

عوارض احتمالی و نحوه جلوگیری از آنها

در حالی که نادر است، عوارضی مانند عفونت مجدد یا آسیب به دندان های اطراف ممکن است رخ دهد. اقدامات پیشگیرانه شامل انتخاب یک دندانپزشک ماهر و رعایت دستورالعمل های مراقبت های پس از درمان است. پس این موارد را حتما جدی بگیرید.

جایگزین های درمان ریشه

روش های جایگزین عبارتند از کشیدن دندان یا جراحی ریشه، اما این گزینه ها دارای معایبی هستند. ترمیم کانال های ریشه اغلب بهترین انتخاب برای حفظ دندان طبیعی شما هستند.

هزینه درمان ریشه

هزینه ها بر اساس عواملی مانند محل دندان و شدت عفونت متفاوت است. بیمه دندانپزشکی اغلب بخشی از هزینه ها را پوشش می دهد و آن را مقرون به صرفه تر می کند.

مطالب مشابه را ببینید!