مجله تاپ‌ناز‌

عوامل بازدارنده ازدواج در پسران و دختران از مشکلات اقتصادی تا توقع زیاد طرفین

عوامل بازدارنده ازدواج

عوامل بازدارنده زیادی برای دختران و پسران وجود دارد که باعث عدم ازدواج آنها می شود. در این بخش در مورد این عوامل بازدارنده ازدواج توضیحاتی داده ایم.

عوامل زیادی در جامعه امروزی وجود دارد که می تواند امر ازدواج را برای جوانان به تاخیر بیندازد. در ادامه بعضی از عوامل بازدارنده که باعث تاخیر ازدواج می شوند را بررسی می کنیم. متاسفانه در جامعه مدرن امروزی و وضعیت اقتصادی که کشور دارد، دختران و پسران زیادی تا ابد مجرد می مانند و از این موهبت الهی بهره مند نخواهند شد.

عوامل بازدارنده ازدواج برای دختران و پسران

باید در نظر داشته باشید که عوامل زیادی برای مانع شدن ازدواج وجود دارد که در این مقاله به مهمترین آنها اشاره می کنیم.

توقع زیاد

یکی از عوامل مهمی که باعث می شود افراد دیر ازدواج کنند و یا اصلا ازدواج را تجربه نکنند بلند پرازی ها و توقعات بی جار است که از همسرشان دارند. مثلا می توان به افرادی اشاره کرد که در سن 20 تا 30 سالگی موارد زیادی را برای ایده آل گرایی و توقعات افراطی رد کرده است و حالا در سن 30 سالگی مجبور می شود به دلیل کم شدن حرف دیگران با یک فردی ازدواج کند که اصلا ایده آل نیست و این ازدواج می تواند همراه با مشکلاتی شود و در آینده به طلاق بیانجامد.

گاهی خود افراد مقصر نیستند و پدر و مادر آنها با بلندپروازی های خود می توانند همین نتایجی که گفتیم را برای فرزند خود ایجاد کنند و آینده آنها را با تنهایی رفم می زنند.

اقتصاد

دیگر عامل بازدارنده ازدواج، اقتصاد خانواده است که شاید نتوانند جهیزیه های دو طرف به خصوص دختر را تهیه کنند. در زمان گذشته دختران با هزینه ای کم وسایل خانه بخت را می خریدند و زندگی را شروع می کردند و در جوامع امروزی هزینه جهیزیه بسیار زیاد است و پدر و مادر نمی توانند این وسایل را تهیه کنند و فرزندان آنها از ازدواج محروم می شوند. افراد فکر می کنند اگر جهیزیه سنگین نداشته باشند همیشه مورد سرزنش خانواده شوهر قرار می گیرند و به همین دلیل است که بیشتر دختران خواستگارهای خود را رد می کنند.

هزینه های ازدواج

مراحل ازدواج هزینه های زیادی دارد که وقتی دختران و پسران آنها را محسابه می کنند و می بینند که از پس آنها بر نمی آیند به صورت کلی ازدواج نمی کنند. این هزینه های عبارت هستند از خرید های غیر ضروری، تشکیل جلسات متعدد نامزدی، عقد و عروسی با تشریفات زیاد، هزینه های آرایشگاه دو طرف، گل و … مواردی بیهوده هستند که می تواند علاوه بر فرزندان، پدر و مادر هم نمی توانند این هزینه های را قبول کنند. یکی از آداب و رسومی که هنوز موجود است می تواند نشان دهد عدم این تشریفات نیش و کنایه های دیگران را به دنبال خواهد داشت.

مطلب پیشنهادی: فرصت های خوبی که با ازدواج کردن فراهم می شود

مسکن

قیمت های روز به روز در حال افزایش است و متاسفانه در کشورمان هم افزایش قیمت مسکن افسارگسیخته شده است و باعث شده است که بیشتر جوانان توان خرید و یا حتی اجاره مسکن را نداشته باشند. جوانان با توجه به درآمدی که دارند می توانند اقدام به تهیه مسکن کنند که با درآمدهای امروزی حتی اجاره کردن خانه هم بسیار سخت است.

بیکاری

خیلی از جوانانی که به سن ازدواج رسیده اند هنوز بیکار هستند و یا شغل خوبی ندارند و در آمد آنها به حدی نیست که بتوانند یک زندگی را اداره کنند. بیشتر جوانان چشم به کمک پدر و مادر دوخته اند و به کارهای مانند دلالی و یا حتی دست فروشی روی آورده اند. دانشجویانی که فارغ التحصیل شده اند هم یا بیکار نمی باشند و نمی توانند کار خوبی پیدا کنند و یا کارهایی مانند منشی گری و فروشندگی مشغول میش وند. اگر با این شرایط باز هم ازدواج انجام گیرد اینده خوبی ندارد و می توان پیش بینی کرد که سرانجام جدایی خواهد بود.

ادامه تحصیل

دیگر عامل بازدارنده ازدواج ادامه تحصیل است که می تواند ازدواج را به تاخیر بیاندازد. فکر اینکه ادامه تحصیل ممکن است که مانع بهبود زندگی زناشویی شود اشتباه است.  این تفکر بسیار غلط سال های زیادی است که بین والدین و جوانان وجود دارد که اشتغال به تحصیل و ازدواج با هم در تناقض می باشد. در نظر داشته باشید که امروزه با کمک های پدر و مادر و قوانین اجتماعی موجود ادامه تحصیل و ازدواج هیچ تناقضی با هم ندارند و نمی توان گفت دلیل مناسبی برای به تاخیر انداختن ازدواج از سمت خانواده ها و بچه ها می باشد

سنت ها

برخی از عواملی که باعث می شود ازدواج به تاخیر بیفتد مربوط به سنت هایی می باشد که بسیار غیر منطقی می باشد و از گذشته در میان مردم باقی مانده است. در ادامه به برخی از این سنت ها اشاره می کنیم.

ازدواج به ترتیب سن

این نوع سنت ها بسیار بی پایه و بی اساس می باشد و می تواند آینده بسیاری از فرزندان را خراب کند و آن ها را از داشتن یک ازدواج موفق محروم کنند.

تصمیم های والدین

دو حالت برای این تصمیم ها وجود دارد که می تواند فرزندان را از داشتن یک آینده بسیار خوب و شاد محروم کند. در نظر داشته باشید که هر دو حالت می تواند زندگی بچه ها را نابود کند و این از نظر اسلام پسندیده نمی باشد. در واقع ازدواج باید در زمانی انجام شود فرد آمادگی جسمانی و روانی داشته باشد.

  1. والدین فکر می کنند که بچه هایشان در سن ۲۵ – ۳۰ سالگی هنوز بچه هستند و دهان آن ها بوی شیر می دهد و با همین تصمیم ها و تفکرات مانع از ازدواج آن ها می شوند.
  2. والدین به محض این که فرزندانشان به بلوغ می رسند آن ها را به خانه بخت می فرستند.

بخوانید: چرا ازدواج سخت شده و جوانان تمایل به ازدواج ندارند؟

عوامل روانی

  • در برخی موارد که ازدواج ها به تاخیر می افتد پای عوامل روانی و مرضی در میان می باشد.
  • دختر و پسر های بسیار زیادی وجود دارد که با بالا رفتن سن باز هم نمی توانند آمادگی های لازم را برای ازدواج بدست بیاورند.
  • این عدم آگاهی می تواند علت روانی و جسمی داشته باشد.
  • در نظر داشته باشید که علل روانی در مورد ازدواج می تواند مرضی باشد و فرد احساس می کند نمی تواند وظایف همسری را به خوبی انجام دهد و از مسئولیت های زندگی مشترک می ترسد.
  • بیش تر احساس های ناتوانی در افراد مربوط به امور زناشویی و معیشتی می باشد که می تواند ازدواج را به تاخیر انداخته و گاها مانع از امر ازدواج شود.
  • در بیش تر موارد مرضی ترس از ازدواج عدم آمادگی جسمانی وجود دارد. برای درمان این روش فرد باید به یک متخصص مراجعه کرده و از او برای درمان کمک بگیرد و تا مدتی تحت درمان باشد تا بتواند ازدواج کند.
  • بیش تر درمان ها بدون مصرف دارو ها می باشد و فرد می تواند با بالا بردن اعتماد به نفس و ایجاد موفقیت های بیش تر در هر زمینه ای برای خود، این ترس ها را از بین ببرد.

سایر عواملی که مانع ازدواج می باشند

  • ایراد گیری های بی مورد از دیگران
  • انتخاب مهریه های بسیار سنگین
  • وسواس های فکری که مانع از اعتماد و اطمینان به دیگران می شود
  • وابستگی به مبدا ( پدر و مادر و خواهر و برادر )
  • وجود استرس های ناشی از ازدواج

مطالب مشابه را ببینید!