مجله تاپ‌ناز‌

عینک آنتی رفلکس چیست و چه کسانی باید استفاده کنند؟

عینک آنتی رفلکس

اطلاعاتی در مورد عینک انتی رفلکس

عینک آنتی رفلکس چیست؟
عینک آنتی رفلکس بازتاب نور را به حداقل رسانده و عبور نور را تا 99 درصد ممکن می سازد، اگر چشم های شما به نور شدید حساس شده یا ساعت های طولانی با کامپیوتر کار میکنید، برای محافظت از چشمانتان بهتر است از عینک آنتی رفلکس استفاده کنید.

آنتی رفلکس:

آنتی رفلکس که به معنی ضد بازتاب نور است، متشکل از ۱۶ لایه با کارایی های مختلف است که ما به صورت یک لایهء رنگی روی عدسی مشاهده می کنیم.

 

همانطور که می دانید برای دیدن اجسام، نور باید از یک منبع نوری به آن تابیده شود و بعد به چشم ما منعکس شود تا ما آن جسم را ببینیم.  عدسیهای طبی عادی بخشی از این نور را در خود ذخیره یا منعکس می کنند که این باعث می شود وضوح تصویر کم شود. آنتی رفلکس روی عدسی، باعث می شود تا تمامی نور تصاویر از عدسی عبور کرده و ما تصویر را با وضوح رنگ بالایی ببینیم.

 

خصوصیات خاص عدسی عینک آنتی رفلکس

عینک آنتی رفلکس

عینک آنتی رفلکس دید را بهتر و شفافتر می کند

 

عینک آنتی رفلکس بازتاب نور را به حداقل رسانده و عبور نور را تا 99 درصد ممکن می سازد. عینک آنتی رفلکس در روز دید را بهتر و شفافتر می کند، به ویژه در زمان تابش نور خورشید و در هنگام رانندگی شبانه.

 

عدسی پلاستیکی عینک آنتی رفلکس در مقایسه با شیشه ای، سبکتر و به لحاظ فشرده بودن ظریفتر است. پوشش جنس پلاستیک در برابر خش مقاوم تر و بادوامتر است. پوشش آنتی استاتیک باعث عدم جذب ذرات گرد و غبار بر روی عدسی عینک آنتی رفلکس شده و به تمیز ماندن آن کمک میکند.

 

در صورتی که درخشندگی صفحه مانیتور شما زیاد است، آن را تنظیم کنید و در استفاده طولانی مدت از رایانه از عینک ضد اشعه (عینک آنتی رفلکس) استفاده نمایید. در طول کار با کامپیوتر با تمرکز روی هر چیز دیگری به جز صفحه رایانه چشم‌ها را در حالت استراحت و آرامش قرار دهید. در فاصله زمانی ۴۵ دقیقه تا یک ساعت از جای خود بلند شوید، استراحت یا نرمش کنید. در مورد نور اطراف، توصیه می گردد که نور مهتابی در اطراف طوری باشد که مستقیماً به چشم شما نتابد و همچنین در مانیتور بازتاب نداشته باشد.

 

عینک آنتی رفلکس با کیفیت،لایه های بیشتری دارد.  آنتی رفلکس ها به رنگهای مختلفی مثل سبز و آبی، بنفش، طلایی و … وجود دارند که در ایران معمولترین آنها همین سه رنگ هستند.

 

عینک هایی با عدسي هاي پلاستيكي:

1. عینک با عدسی ساده

2. عدسی فتوكروميك

3. عینک با عدسی آنتی ‌رفلكس

4.  آنتی ‌رفلكس فتوكروميك

 

1. عینک با لنزهاي پلاستيكی ساده:

عینک آنتی رفلکس

عدسی های پلاستیکی ساده سبک هستند

 

عینک با لنزهاي پلاستيكی ساده، سبك هستند و احتمال شكستن آن ها خيلي پايين است اما مشكل شان اين است كه اگر در پاک کردن ان از دستمال مخصوص استفاده نکنیم زود خط میفتند. اما به دلیل اینکه ضد نورهای مضر هستند ( البته نوع عینک آنتی رفلکس یا عینک آنتی رفلکس فتوکرومیک) کیفیت دید بهتری نسبت به نوع شیشه ای دارند البته بسته به نوع و مارک عدسی هم است که در حال حاضر در بازار ایران بهترین آن انواع کره ای است و انواع چینی این عدسی ها از کیفیت پائینی برخوردار هستند.

 

2. عینک با عدسی فتوكروميک:

عینک آنتی رفلکس

شيشه ‌هاي فتوكروميک قوي براي رانندگي در مسيرهای سايه و تونل، مناسب نيست

 

خاصيت اصلي اين شيشه‌ ها آن است كه وقتی نور خورشيد به آن ها می ‌خورد، يون ‌هاي تشكيل‌ دهنده آن ها تجزيه شده و باعث رنگی ‌شدن شيشه مي ‌شود. اين واكنش برگشت‌ پذير است يعنی در تاريكی، عدسی بی ‌رنگ می ‌شود.

تيره‌ شدن شيشه ی فتوكروميک در نور نسبتا سريع است ولي روشن‌ شدن آن كندتر؛ بنابراين استفاده از شيشه ‌هاي فتوكروميک قوي براي كساني كه به طور متناوب از روشنايي به تاريكي مي‌ روند يا براي رانندگي در مسيرهاي سايه و تونل، مناسب نيست.

 

3. عینک آنتی رفلكس:

عینک آنتی رفلکس

عدسی های عینک آنتی رفلکس مزایای بسیار زیادی دارند

 

عدسی های عینک آنتی رفلکس داراي پوشش های نامرئی از طیفهای نوری هستند و قابليت ‌هاي جالبي دارند.

 

مزایای عینک آنتی رفلکس:

• ضد بازتاب: عینک آنتی رفلکس ضد بازتاب نور هستند و ضمن زیبایی، دید شفاف‌ تری می ‌دهند.

 

• فشردگی: عینک آنتی رفلکس چگالی کمتری نسبت به نمونه مشابه شیشه دارند؛ در نتیجه سبک ‌تر هستند و به لحاظ فشرده ‌بودن ظریف ‌تر از انواع معمولی هستند.

 

• آب‌ گریزی: این خاصیت عینک آنتی رفلکس باعث می ‌شود آب و بخار سریع‌ تر از سطح عدسی برطرف شود.

 

• پوشش فلزی: پوشش مخصوص بر روی عینک های آنتی رفلکس، چشم را در مقابل تمام نورهای مضر خورشید محافظت می ‌کند.

 

• پوشش مقاوم‌ کننده: نوع پوشش عینک آنتی رفلکس در برابر خش مقاوم ‌می باشد.

 

• حذف‌ خطای دید: این قابلیت در عینک های آنتی رفلکس موجب می ‌شود که تصاویر در تمام نقاط عدسی بدون انحنا دیده شود و در نمره‌ های بالا، بزرگنمایی و کوچک ‌نمایی چشم کاهش پیدا کند.

 

• دافع گرد وغبار: این پوشش عینک آنتی رفلکس باعث جذب ‌نشدن ذرات گرد و غبار روی عدسی می‌ شود.

 

• ضد UV:عینک آنتی رفلکس چشم را در برابر اشعه UV (ماورای بنفش) خورشید محافظت می‌ کند.

 

• پوشش EMI: این نوع پوشش در عینک آنتی رفلکس، ضد اشعه ” الکترو مغناطیس” مانیتور است، دید بهتری هنگام کار با کامپیوتر می ‌دهد و از خستگی چشم جلوگیری می‌ کند. مشکل این عدسی ‌ها این است که تاریخ مصرف دارند و عمرشان بین 2 ماه تا یک سال است؛ بعد از این مدت قابلیت آن ها از دست می ‌رود. وقت خرید حتما تاریخ تولید لنز را چک کنید.

 

4. عینک آنتی ‌رفلكس فتوكروميک:

عینک آنتی رفلکس

عدسی عینک آنتی رفلکس فتوكروميک ویژگی عدسی آنتی رفلکس و فتوکرومیک را دارد

 

اين نوع عدسی های عینک آنتی رفلکس، هم ويژگي عدسی آنتی رفلكس‌ ها و هم خصوصيت فتوكروميک ها را دارند.

 

نگهداری از عدسی‌ های عینک آنتی ‌رفلکس

عینک آنتی رفلکس

عینک های آنتی رفلکس را تنها با دستمال مخصوص و اسپری مخصوص آن‌ ها پاک کنید

 

◊ عینک آنتی رفلکس را به جاهایی با حرارت بالا( مثل سونا) نبرید.

 

◊ عینک های آنتی رفلکس را مقابل جریان ‌های داغ هوا مثل سشوار یا در مکان‌ های داغ مثل داشبورد اتومبیل قرار ندهید.

 

◊ لایه عینک آنتی رفلکس در مقابل حرارت مستقیم، اسپری ها، مواد آرایشی و مواد شیمیایی دیگر آسیب پذیر هستند. بنابراین در صورت تماس، آن ها را سریعا با آب و الکل تمیز کنید(مقدار الکل باید یک‌ چهارم آب باشد).

 

◊ عینک های آنتی رفلکس را تنها با دستمال مخصوص و اسپری مخصوص آن‌ ها پاک کنید. از دستمال کاغذی یا دستمال ‌های دارای مواد پلاستیکی و پاک‌ کننده‌ هایی که مواد اسیدی دارند برای تمیز کردن عینک آنتی رفلکس استفاده نکنید.

مطالب مشابه را ببینید!