مجله تاپ‌ناز‌

مدیریت دخل و خرج؛ راهکار و قانون های ساده برای خرج کردن و سرمایه گذاری

مدیریت دخل و خرج؛ راهکار و قانون های ساده برای خرج کردن و سرمایه گذاری

مدیریت دخل و خرج از جمله کار هایی می باشد که اغلب افراد در آن عاجز اند. این روزها به دلیل اوضاع بد اقتصادی، بسیاری از خانواده ها با مشکل مخارج مواجه هستند. بیشتر آن ها نمی توانند بین دخل و خرج شان تعادل ایجاد کنند و آن را مدیریت نمایند. مدیریت دقیق و درست هزینه ها موجب می شود افراد نه تنها می توانند مایحتاج اصلی را تهیه کنند. بلکه می توانند پس انداز نیز داشته باشند.

مدیریت کردن پول کار بسیار ساده ای می باشد. افراد برای انجام این کار تنها کافی است نکات مهم و اصولی را بیاموزند و آن ها را به کار ببرند. افراد با کمک این اصول یاد می گیرند چگونه پول خود را مطابق با هزینه ها تقسیم بندی کنند. همچنین چگونه خرج و خرید کنند تا بتوانند پس انداز داشته باشند.

اصول مدیریت دخل و خرج

مدیریت دخل و خرج؛ راهکار و قانون های ساده برای خرج کردن و سرمایه گذاری

مدیریت دخل و خرج دارای اصول، قواعد و قوانین خاصی می باشد. استراتژی ها و تقسیم درآمد ماهیانه در موارد مختلف، متفاوت می باشد. زیرا درآمد و خرج های افراد با هم تفاوت دارد. بودجه و درآمد یک پایه مالی است. این پایه برای هر شخصی متفاوت می باشد. افراد با مدیریت کردن هزینه های خود می توانند ذهنیت بهتری نسبت به درآمدشان داشته باشند.

دستیابی به موفقیت مالی خواهان مدیریت هزینه ها می باشد. افرادی در زندگی مالی خود موفق می شوند که بودجه بندی و تنظیم درآمد صحیح و درستی داشته باشند. آن ها باید بتوانند بین تمامی خرج ها و درآمد خود تعادل برقرار کنند. برای رسیدن به این تعال پنج قانون اصلی و تعدادی راهکار جزئی وجود دارند. همه افراد در هر شغل و با هر بودجه ای می توانند از این راهکارها استفاده کنند.

مطلب مشابه: اصول مدیریت زمان و آنچه شما را به موفقیت می رساند

مرحله اول: تعیین هدف

اولین مرحله و گام خست در مدیریت دخل و خرج این است که افراد هدف خود را در ابتدا تعیین کنند. هدف ها معمولا در دو نوع بلند مدت و فوری هستند. اهداف فوری مربوط به بودجه ای است که فرد در زمان حال در اختیار دارد. اما اهداف بلند مدت مربوط به بودجه ای است که فرد با صرفه جویی و پس انداز بلند مدت می خواهد به آن برسد. هر دو هدف از اهمیت زیادی در زندگی افراد برخوردار هستند.

افراد باید هدف های خود را در نظر گرفته و سپس هزینه ها را محاسبه کنند. آن ها با محاسبات خود می توانند مقدار های دقیق تری به دست بیاورند. سپس باید اهداف مالی شان را اولویت بندی کنند. اولویت بندی ها طبق موارد زیر می باشد.

  • هدف های مالی فوری هزینه های روزانه و روزمره افراد می باشد. خود این اهداف نیز به دو دسته واجب و معمولی تقسیم می شوند. اهداف فوری و واجب شامل وام و قسط های بانکی، اجاره، خورد و خوراک، مراقبت از بچه و هزینه های پزشکی می باشند. اهداف فوری و معمول نیز شامل هزینه تفریحاتی مانند رفتن به پارک، سینما، خرید لباس و رفتن مهمانی می باشد. این هدف ها معمولا اختیاری نیز نامیده می شوند. هزینه های اینترنت و لوازم منزل نیز بنا به شرایط فرد در دسته اختیاری و واجب قرار می گیرند.
  • اهداف بلند مدت اهدافی هستند که فرد باید برای آن ها برنامه ریزی داشته باشد. افراد باید طبق برنامه ریزی و بودجه بندی برای این اهداف خود پول پس انداز کنند. این اهداف شامل خرید خانه، خرید ماشین، خرید اثاثیه، مسافرت های خارج از کشور و کارهای دیگری که به پول زیاد احتیاج دارند می باشد.

مرحله دوم: محاسبه هزینه ها و درآمد

دومین گام در مدیریت دخل و خرج محاسبه ی درآمد و هزینه ها می باشد. افراد بعد از اینکه اهداف خود را انتخاب و به دو دسته فوری و بلند مدت تقسیم کردند. نیاز دارند که درآمد خود را نیز برای رسیدن به آن ها بودجه بندی کنند.

بیشتر صورت حساب های افراد به صورت ماهانه می باشد. بنابراین اغلب افراد هزینه های خود را بر اساس برنامه های ماهانه تقسیم می کنند. برای این برنامه ریزی بهتر است افراد طبق موارد زیر عمل کنند.

  • آن ها ابتدا باید لیستی از درآمد ماهیانه خود از جمله حقوق، اضافه کار و دستمزد را یادداشت کنند.
  • سپس هزینه مواد غذایی و دیگر الزامت را به صورت دقیق به دست آورند.
  • هزینه ها را به سه دسته ثابت، متغیر و اختیاری تقسیم نمایند.
  • هزینه های ثابت را تحت عنوان وام ها، اجاره و… یادداشت کنند.
  • هزینه های متغیر را که شامل هر آنچه در طول ماه نیاز دارند یادداشت و محاسبه کنند.
  • هزینه های اختیاری نیز شامل تعطیلات و تفریحات می باشد نیز جدا کنند. به صورت دلخواه و اختیاری برای آن بودجه ای کنار بگذارند.

مرحله سوم: تجزیه و تحلیل هزینه ها با توجه به فهرست تهیه شده

اصلی ترین هدف در مدیریت دخل و خرج این است که افراد مطمئن شوند که هزینه ها بیشتر از درآمد آن ها نیست. زمانی که هزینه ها بیشتر از درآمد به دست آمدند فرد باید همه ی هزینه ها را بازبینی کند. بهتر است هزینه ها واقعی و درست تعیین شوند. علاوه بر این هزینه های بیهوده و اضافه نیز حذف شوند.

مرحله چهارم: بازنشانی بودجه اصلی

مرحله ی چهارم مدیریت دخل و خرج بازنشانی بودجه اصلی می باشد. افراد بعد از اینکه برنامه ریزی های لازم را در تنظیم بودجه و هزینه ها انجام دادند می توانند موارد واجب تر را به سادگی انتخاب کنند. در این برنامه ریزی امکان دارد تخمین اولیه بودجه برای ماه های دیگر نیز مفید باشد. اما آنچه مهم است این است که افراد تمام هزینه ها را با خروجی به تعادل برسانند.

بسیار مهم است که پس انداز جزئی از بودجه بندی ماهانه باشد. برنامه ریزی باید به گونه ای انجام شود که پس انداز افراد بتواند تا شش ماه درآمد را تامین کند. این امر موجب می شود که فرد هنگام از دست دادن شغل و موارد ضروری جبران شود.

مرحله پنجم: مدیریت دخل و خرج

آخرین و مهم ترین مرحله برای مدیریت دخل و خرج تعهد می باشد. مدیریت هزینه و بودجه بندی درآمد قدمی بسیار بزرگ برای تضمین آینده می باشد. تعهد به برنامه ریزی افراد را به اهدافشان روز به روز نزدیک تر می کند. افراد با داشتن برنامه ای منظم و تعهد به آن نگرانی خاصی در موارد مالی نخواهند داشت. مدیریت درست هزینه ها و بودجه همه چیز را به تعادل می رساند.

تمرکز بر روی بدهی ها برای بهبود مدیریت دخل و خرج

مدیریت دخل و خرج؛ راهکار و قانون های ساده برای خرج کردن و سرمایه گذاری

افراد برای رسیدن به پس انداز و مدیریت مالی بهتر لازم است روی بدهی ها تمرکز کنند. امروزه اغلب افراد به صورت مداوم در مورد مسائل مالی نگران و ترسو عمل می کنند. این ها افرادی هستن که بدهی آن ها شامل موارد متعددی است. این افراد برای کم کردن نگرانی های خود بهتر است قبل از هرچیزی بدهی ها را تصفیه کنند.

پرداخت بدهی ها از تنش و استرس افراد تا حد زیادی می کاهد. زمانی که استرس فرد کاهش یابد تصمیم گیری برای او راحت تر می شود. در نتیجه بدون دغدغه و نگرانی و به راحتی می تواند هزینه های خود را مدیریت کند. در نهایت به تعادل مالی برسد.

اهمیت مواقع اورژانسی در مدیریت دخل و خرج

مدیریت دخل و خرج؛ راهکار و قانون های ساده برای خرج کردن و سرمایه گذاری

افراد در مدیریت دخل و خرج شان باید مواقع و موارد اورژانسی را در نظر بگیرند. گاهی برای افراد مواردی پیش می آید که باید از راه غیر منتظره ای هزینه ای صرف کند. افراد لازم است همیشه مبالغی برای این مواقع کنار گذاشته باشند. زیرا زمانی که فرد چنین پسندازی نداشته باشد و همه بودجه خود را خرج کند دچار مشکل خواهد شد. بهتر است درآمد ماهیانه روی اصول خرج شود و تا حد امکان هزینه ها کاهش داده شود. افراد برای کاهش هزینه های خود می توانند از توضیحات زیر کمک بگیرند.

خرج کردن مبلغی کمتر از بودجه

از مهم ترین کارهایی که فرد در مدیریت مالی باید انجام دهد این است که کمتر از بودجه خرج نکند. متعهد بودن به درآمد اصلی ترین روش در موفقیت مالی می باشد. اگر فرد بیشتر از درآمدش خرج داشته باشد دچار مشکل مالی می شود. علاوه بر این همیشه نگران خواهد بود.

استفاده با امکانات موجود

افراد می توانند با امکاناتی که در اختیار دارند زندگی آرام و بدون تنشی داشته باشند. زمانی که افراد بیش از حد نیاز و بودجه خرید کنند در وضعیت مالی بدی گیر می کنند. پس بهتر است خرید های اضافه و بی مورد کنار گذاشته شوند. بهترین کار استفاده بهینه از امکانات موجود می باشد.

تمرکز بر روی وضعیت مالی

بهتر است افراد همیشه حساب دخل خود را داشته باند. آن ها باید بدانند چه مقدار بودجه و چقدر زمان در اختیار دارند. داشتن تصویری کلی از امور مالی تن و استرس را از افراد دور می سازد. افراد با آگاهی از وضعیت مالی خود مدیریت بحران می کنند. همچنین پول های خود را هدر نمی دهند.

کم کردن هزینه ها

بهتر است افراد با توجه به درآمدی که دارند هزینه های خود را کاهش دهند. به عنوان نمونه افرادی که مستاجر هستند می توانند خانه ارزان تری را برای زندگی انتخاب کنند. علاوه بر این آن ها می توانند خرید هایشان را اقصادی تر کنند. همچنین افرادی که مشکل مالی دارند بهتر است هزینه های اختیاری را تا حد ممکن کاهش دهند.

داشتن درآمد اضافه

افرادی که وقت اضافه دارند می توانند برای تعادل دخل و خرجشان به دنبال درآمد اضافه باشند. این افراد با پیدا کردن یک کار نیمه وقت می توانند منبع درآمد دومی داشته باشند. افراد با داشتن کاری پاره وقت می توانند بسیاری از هزینه های خود را رفع کنند. همچنین دارای پس انداز بیشتری نیز باشند.

فروش لوازم غیر ضروری

افراد برای پرداخت هزینه های خود می توانند وسایل غیر ضروری خود را بفروشند. آن ها با فروختن مواردی که به آن احتیاج ندارند می توانند بسیاری از مشکلات مالی خود را حل کنند.

تغییر زاویه دید

افراد در مسائل مالی باید دید خود را تغییر دهند. آن ها بهتر است به دنبال خرید اجناس گران قیمت و مارک نباشند. آن ها می توانند اجناس ارزان تر و مشابه را جایگزین کنند. همچنین اجناس خارجی همیشه قیمت بالاتری دارند. افراد می توانند با هزینه کمتر اجناس با کیفیت ایرانی را تهیه کنند.

ارتقاء مدرک تحصیلی

بالا رفتن مدرک تحصیلی فرد از لحاظ شغلی و درآمد ارتقا می یابد. تحصیلات یک راه حل مناسب و طولانی مدت برای افزایش درآمد می باشد.

خرید در زمان حراج

بهترین کار برای کاهش هزینه ها خرید در زمان حراج فروشگاه ها می باشد. بیشتر برند های پوشاک در پایان فصل اجناس خود را حراج می کنند. در آن زمان ها خرید بهترین کار می باشد. علاوه بر این افراد در زمانی که همه از یک برند خاص خرید می کنند بهتر است آن ها این کار را انجام ندهند.

وسایل چند بار مصرف خریداری شوند

می توان برای کاهش هزینه ها وسایلی را خرید که بتوان از آن ها چند بار استفاده کرد. این اجناس ممکن است از لحاظ قیمت از یک بار مصرف ها گران تر باشند. اما از لحاظ اقتصادی به صرفه تر می باشند.

تعمیر لوازم خراب

افراد برای صرفه جویی در هزینه ها بهتر است اجناس و وسایل خراب خود را تعمیر کنند. تعویض وسایل خراب همیشه کار درستی نیست. بلکه موجب افزایش هزینه نیز می شود. اما با تعمیر آن ها می توان هزینه ها را کاهش داد.

سرمایه گذاری هوشمندانه برای داشتن مدیریت دخل و خرج

مدیریت دخل و خرج؛ راهکار و قانون های ساده برای خرج کردن و سرمایه گذاری

افراد برای بهتر کردن مدیریت دخل و خرج خود می توانند پول های اضافه خود را به صورت هوشمندانه سرمایه گذاری کنند. افراد می توانند سهام شرکت ها را بخرند یا در بورس سرمایه گذاری کنند. علاوه بر این با خرید طلا های کوچک نیز می توان پول های اضافه و باقی مانده در هر ماه را پس انداز کرد.

بهترین زمان بندی بودجه برای مدیریت دخل و خرج

مدیریت دخل و خرج و برنامه ریزی انجام شده باید تا زمان مشاهده نتایج رعایت شود. بهترین راه رسیدن به اهداف تعیین شده ایجاد برنامه سالانه می باشد. در طرح سالانه هزینه های ثابت و همیشگی و هزینه های فصلی ثابت نیز باید تعمیم داده شود. علاوه بر این زندگی و بودجه افراد مدام در حال تغییر می باشد. همچنین مطالبات افراد نیز عوض می شود. بنا بر این افراد باید مدام هزینه های خود را با بودجه ی در دسترس تطبیق دهند.

نتیجه گیری

مدیریت دخل و خرج با استفاده از موارد فوق امری ممکن می باشد. افراد با رعایت کردن و در نظر گرفتن این موارد می توانند هزینه هایشان را بر طبق بودجه عملی کنند. همچنین از لحاظ مالی به تعادل برسند.

مطالب مشابه را ببینید!