راه های مراقبت از سینه ها در دوران شیردهی برای خوش فرم ماندن سینه
در دوران شیردهی بانوان باید به برخی از نکات مهم توجه داشته باشند. تحت چنین شرایطی بدون کوچک ترین مشکلی می توان این دوران را پشت سر گذاشت. مراقبت از سینه ها در دوران شیردهی باید اولویت اصلی هر بانویی باشد. در غیر این صورت در دوران شیردهی مشکلات مختلفی در انتظار مادر و نوزاد خواهد بود. رعایت برخی از نکات مهم در این دوران حتی موجب افزایش شیر خواهد شد.
همچنین در صورت بروز هرگونه مشکل جدی و اساسی باید مراجعه به پزشک را در اولویت نخست قرار داد. خصوصا مادرانی که برای اولین بار شیردهی را تجربه می کنند؛ باید به این نکات بسیار مهم توجه کنند. در غیر این صورت سینه می تواند دچار التهاب و سوزش شود. همچنین با رعایت برخی از دستورالعمل های مراقبتی می توان از افتادگی سینه جلوگیری کرد. یکی از دغدغه های اصلی مادران جوان جلوگیری از افتادگی سینه در دوران شیردهی می باشد. مراقبت از سینه ها مطابق با اصول پزشکی می تواند خطر خشک شدن شیر در این دوران حساس را بسیار کاهش دهد.
بهترین شیوه ها برای مراقبت از سینهها در دوران شیردهی
مراقبت سینه ها در دوران شیردهی باید اولویت اصلی هر مادری باشد. در غیر این صورت مشکلات و عارضه های مختلفی می تواند برای مادر و نوزاد به وجود بیاید. با اجرای چند راهکار ساده می توان از سینه ها به بهترین شکل مراقبت کرد. برخی از مادران بی تجربه به دلیل بی توجهی به نکات مراقبتی در دوران شیردهی با مشکلات بسیار جدی مواجه می شوند. در ماه های آخر بارداری غدد شیری در پستان فرایند تولید شیر را آغاز می کنند. به نوعی بدن مادر باردار آمادگی لازم جهت تولید شیر را به دست می آورد.
از دیدگاه پزشکان متخصص مراقبت از سینه ها باید از ماه های آخر بارداری آغاز شود. در غیر این صورت کوچک ترین عارضه ای می تواند موجب خشک شدن شیر در پستان شود. از بهترین روش ها برای مراقبت از سینه ها در دوران شیردهی می توان به موارد زیر اشاره کرد. در سایه رعایت چنین نکاتی مدت زمان دو ساله شیردهی را به بهترین شکل ممکن می توان پشت سر گذاشت.
استفاده از سوتین نازک
اولین گام برای مراقبت از سینه ها در دوران شیردهی استفاده از سوتین نازک می باشد. سوتین های اسفنجی و فنری مشار مضاعفی را به سینه ها وارد خواهند کرد. بر اساس جدیدترین بررسی ها و تحقیقات صورت گرفته؛ چنین وضعیتی می تواند برگشت شیر شود. همچنین در دوران شیردهی سینه ها بسیار حساس می شوند. به طوری که کوچک ترین میزان از فشار نیز برای مادر دردناک است.
سوتین های شیردهی برای این دوران حساس بهترین گزینه هستند. این لباس زیر به گونه ای طراحی شده است، که فرایند شیردهی را برای مادر بسیار آسان تر خواهد کرد. جنس این سوتین از نخ پنبه می باشد و از ایجاد هرگونه حساسیت در این دوران جلوگیری خواهد کرد. همچنین سوتین نازک می تواند میزان درد و تورم سینه در روزهای اول شیردهی را کاهش دهد.
از دیدگاه پزشکان متخصص استفاده از سوتین اسفنجی می تواند باعث افزایش خطر بروز بیماری های مختلف شود. به طوری که این نوع از لباس های زیر باعث تولید باکتری و قارچ در نواحی مختلف سینه می شوند. در این صورت مشکلات جدی در انتظار نوزاد خواهد بود.
دوشیدن شیر با شیردوش برقی
یکی دیگر از نکات بسیار مهم برای مراقبت از سینه ها در دوران شیردهی استفاده از شیردوش برقی می باشد. در روزهای اول زایمان نوزاد از توانایی لازم برای مکیدن شیر برخوردار نیست. تحت چنین شرایطی شیر موجود در غدد خشک خواهد شد. برای جلوگیری از بروز این مشکل استفاده از شیردوش برقی به شدت توصیه می شود. این شیردوش با خارج کردن شیر میزان درد و التهاب سینه ها را نیز کاهش خواهد داد.
در هفته اول بارداری هر ۳ ساعت یکبار باید از این شیردوش استفاده کرد. همچنین شیری که دوشیده شده باید در یک دمای استاندارد و داخل شیشه شیر استریل شده قرار بگیرد. در غیر این صورت شیر فاسد خواهد شد. حتما بهترین نوع شیردوش را باید جهت استفاده روزمره انتخاب کرد.
برخی از نمونه های بی کیفیت موجود در بازار باعث افزایش میزان التهاب در هاله سینه خواهند شد. پس از استفاده از شیردوش به صورت مداوم احتمال افتادگی سینه ها نیز کاهش پیدا خواهد کرد. در اغلب موارد جمع شدن شیر در داخل سینه ها باعث افتادگی می شود.
استفاده از کرم های ترمیم کننده
در روزهای اول شیردهی برای مراقبت از سینه ها باید از کرم های ترمیم کننده مخصوص استفاده کرد. در اثر مکیدن مداوم سینه توسط نوزاد پوست دچار خشکی شدیدی می شود. به طوری که شیردهی برای مادر بسیار دردناک خواهد شد. در این شرایط حساس اولویت مادر باید استفاده مداوم از کرم های ترمیم کننده باشد. چنین کرم هایی باعث ترمیم بافت پوستی سینه خواهند شد.
هم اکنون برندهای مختلفی در زمینه تولید کرم های ترمیم کننده مخصوص شیردهی فعالیت می کنند. این کرم ها عاری از هرگونه مواد شیمیایی هستند و خطری برای نوزاد ایجاد نخواهند کرد. در حالت کلی باید مراقبت از سینه ها را در این دوران حساس فراموش نکرد. ترک های پوستی که در اطراف سینه ایجاد می شوند؛ بسیار دردناک هستند. همچنین قبل از شیردهی باید اطراف سینه را پاک کرد.
بلعیده شدن این کرم توسط نوزاد می تواند خطرات مختلفی را به همراه داشته باشد. حتما به کمک یک دستمال مرطوب باید سینه را استریل کرده و باقی مانده کرم را پاک کرد. در صورتی بلعیده شدن کرم توسط نوزاد باید به پزشک متخصص مراجعه نمود.
ماساژ پستان
از رایج ترین روش های مراقبت از سینه در دوران شیردهی می توان به ماساژ پستان اشاره کرد. این روش به جاری شدن شیر در غدد کمک می کند. همچنین در این صورت شانس خشک شدن شیر در سینه کاهش پیدا خواهد کرد. به صورت دورانی باید پستان ها ماساژ داده شوند. همچنین از وارد کردن هرگونه فشار حین ماساژ باید جلوگیری کرد. در ماه های آخر بارداری باید ماساژ پستان را انجام داد.
تحت چنین شرایطی پس از زایمان شیر در سینه ها جاری خواهد شد. به کمک تکنیک های مختلف می توان سینه ها را به آرامی ماساژ داد. همچنین این روش به افزایش گردش خون در پستان ها کمک خواهد کرد. در واقع فعالیت غدد شیری بیشتر خواهد شد.
در نهایت مادر دوران شیردهی را با موفقیت پشت سر خواهد گذاشت. ماساژ پستان از ایجاد هرگونه کیست در دوران بعد از شیردهی نیز جلوگیری خواهد کرد. افرادی که عمل زیبایی پروتز سینه انجام داده اند، به واسطه این روش می توانند میزان شیر در سینه ها را افزایش دهند.
آب درمانی سرد
از دیگر روش های مراقبت از سینه ها در دوران شیردهی می توان به آب درمانی سرد اشاره کرد. به کمک این شیوه می توان میزان درد و التهاب در سینه ها را کاهش داد. به نوعی درد ناشی از شیردهی در روزهای اول قابل کنترل خواهد بود. همچنین زیر دوش آب سرد باید ماساژ پستان را انجام داد. در واقع هدف از انجام این روش آماده کردن پوست و بافت سینه می باشد.
مادرانی که پس از هر بار شیردهی درد قابل توجهی را احساس می کنند؛ باید آب درمانی سرد را در اولویت نخست خود قرار دهند. این روش سینه ها را برای دوران شیردهی آماده خواهد کرد. همچنین پس از آب درمانی مداوم درد در ناحیه بسیار کمتر خواهد شد.
برای دریافت نتایج مثبت باید آب درمانی سرد را از ماه های آخر بارداری آغاز نمود. در این صورت فرد در روزهای اول شیردهی کمتر میزان از درد را احساس خواهد کرد. این روش بر اساس جدیدترین بررسی های صورت گرفته؛ بیشترین میزان از نتایج مثبت را به همراه داشته است.
ماساژ با روغن های ارگانیک و طبیعی
از دیگر نکات بسیار مهم و ضروری برای مراقبت از سینه ها در دوران شیردهی می توان با ماساژ با روغن های طبیعی اشاره کرد. سینه ها در ماه های آخر بارداری به دلیل افزایش سایز دچار ترک می شوند. برای جلوگیری از ایجاد هرگونه ترک باید ماساژ سینه با روغن های مخصوص را در اولویت نخست قرار داد. این روش از ایجاد هرگونه ترک در قسمت های مختلف سینه جلوگیری خواهد کرد.
همچنین نوک سینه باید به خوبی توسط این روغن ماساژ داده شود. در غیر این صورت هاله سینه ترک خواهد کرد. همچنین این نوع از روغن ها به بهبود مشکلات پوستی در اثر شیردهی کمک می کنند. در این دوران حساس باید ماساژ با روغن های ارگانیک را فراموش نکرد. در غیر این صورت دوران شیردهی همراه با درد خواهد بود. قبل از شیردهی باید سینه ها را به خوبی پاک کرد. در غیر این صورت مشکلات گوارشی مختلفی می تواند برای نوزاد به وجود بیاید.
تغذیه مناسب
در دوران شیردهی برای مراقبت از سینه ها باید رژیم غذایی بسیار خاصی را رعایت کرد. در این دوران حساس به هیچ عنوان نباید از غذاهای فرآوری شده تغذیه کرد. همچنین اصلاح رژیم غذایی به افزایش میزان شیر نیز کمک خواهد کرد. در این دوران یک رژیم غذایی ایده آل و استاندارد می تواند احتمال بروز هرگونه مشکل را کاهش دهد. در دوران شیردهی رژیم غذایی باید با دقت و وسواس بسیار زیادی انتخاب شود. در غیر این صورت نوزاد درگیر حساسیت خواهد شد. مصرف انواع میوه ارگانیک و سبزیجات باعث افزایش میزان شیر می شود.
کلام آخر
مراقبت سینه از در دوران شیردهی را باید تحت هر شرایطی در اولویت نخست قرار داد. در غیر این صورت میزان شیر موجود در غدد کاهش پیدا خواهد کرد. همچنین مادر نیز با مشکلات جدی اعم از افتادگی سینه، درد و التهاب مواجه خواهد شد. رعایت چند دستورالعمل ساده می تواند احتمال بروز هرگونه مشکلی را در این دوران حساس به حداقل برساند.