مجله تاپ‌ناز‌

معرفی خوراکی آهن دار برای زنان حامله

آهن

معرفی غذاهای دارای آهن که برای زنان باردار ضروری هستند

زن باردار برای تامین آهن مورد نیاز بدنش چه نوع مواد غذایی باید مصرف کند؟و بهترین خوراکی ها در این زمینه کدامند؟

هر وقت صحبت از «آهن» به میان می‌آید همه به یاد اسفناج می‌افتند. اما واقعیت این است که آهن بدن با مصرف گوشت قرمز به‌ خوبی تأمین می‌شود. در نتیجه لازم که مصرف گوشت قرمز (گوشت گاو، گوساله)، گوشت پرندگان، ماهی و غذاهای دریایی را در الویت قرار دهید. سبزیجات، حبوبات و غلات نیز حاوی آهن هستند اما میزان آن کمتر از گوشت است. علاوه بر این آهن منابع غیرحیوانی کمتر جذب می‌شوند. آهن یک ماده‌ی معدنی لازم برای بدن است که در دوره‌ی بارداری نیز نیاز به آن بیشتر می‌شود.

زمانی که نیاز بدن در طول هفته‌ها به این ماده‌ی معدنی بیشتر می‌شود بدن متأسفانه نمی‌تواند آن را تولید کند اما قادر به ذخیره‌سازی آن می‌باشد. در این مطلب چند توصیه‌ی ساده برای جذب و افزایش ذخیره‌ی آهن در خانم‌ها را عنوان می‌کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.

در هر وعده‌ی غذایی، سبزیجات یا یک عدد میوه‌ی سرشار از ویتامین C مصرف کنید
ویتامین C برای جذب هر چه بیشتر آهن لازم و ضروری است. بنابراین لازم است که عادت کنید در هر وعده‌ی غذایی به همراه غذایتان سبزیجات یا یک عدد میوه‌ی سرشار از ویتامین C میل کنید. توصیه می‌کنیم سبزیجاتی مانند فلفل دلمه‌ای‌ قرمز و سبز، بروکلی و چغندر را در الویت قرار دهید. در خصوص میوه‌ها نیز می‌توانید به کیوی، پرتقال، آناناس، گریپ‌فروت، پاپایا، انبه، توت‌فرنگی و غیره اعتماد داشته باشید. می‌توانید از آب طبیعی این میوه‌ها نیز استفاده کنید.

بخشی از شکر مصرفی را با ملاس سبز (شیره‌ی قند سیاه و غلیظ) جایگزین کنید
همیشه گفته می‌شود که ملاس سیاه که به شکر مازندران نیز معروف است منبع خوب آهن محسوب می‌شود. اما یک قاشق غذا از آن صرفاً 0.9 میلی‌گرم آهن دارد که در یک برش نان نیز این میزان آهن موجود است. واقعیت این است که ملاس (شیره‌ی قند) حاوی قند و کربوهیدرات‌هاست و بنابراین کالری نیز دارد. در این بین ملاس سبز که به «بلک سترپ» نیز معروف است همان طعم را داشته اما حاوی 3 برابر آهن بیشتری است. این شیره‌ی سیاه قند را می‌توانید از عطاری‌ها تهیه کرده و جایگزین نیمی از قند مصرفی روزانه‌تان بکنید تا علاوه بر جذب آهن بیشتر، کالری کمتری دریافت کنید.

 

همیشه دم دستتان میوه‌های خشک، مغزها و دانه‌های مفید داشته باشید
برای خودتان تنقلات سالم سرشار از آهن تهیه کرده و داخل یک ظرف دربسته بگذارید. این ظرف را همیشه دم دستتان داشته باشید. میوه‌های خشک، مغزها (آجیل) و دانه‌ها جزو انتخاب‌های فوق‌العاده هستند. میوه‌های خشکی مانند کشمش و زردآلوی خشک سرشار از آهن بوده و انرژی زیادی به شما می‌دهند. این میان‌وعده‌های سالم منبع انرژی و فیبرهای غذایی هستند.

 

داخل سالادهایتان جوانه‌ی گندم بریزید
جوانه‌ی گندم نیز منبع فوق‌العاده‌ی آهن برای خانم‌ها محسوب می‌شود. می‌توانید این جوانه‌های مغذی را به سالادها و ماست اضافه کرده و میل کنید.

آلو خشک را دریابید
آلو خشک یکی از منابع آهن و ویتامین C است. در نتیجه به افزایش میزان آهن بدنتان کمک زیادی می‌کند. همچنین می‌توانید آب آن را به آب‌میوه‌ها اضافه کنید. بارداری,دوران بارداری

جعفری منبع فوق‌العاده‌ی آهن برای خانم‌های باردار است

کنار گوشت و مرغ جعفری فراوان بگذارید
اگرچه نمی‌توان جعفری را منبع فوق‌العاده‌ی آهن برای خانم‌های باردار دانست اما نباید از آن غافل شد. در نتیجه بهتر است عادت کنید در کنار تمام غذاها بخصوص گوشت و مرغ و سبزیجات دیگر حتماً جعفری قرار دهید. این سبزی علاوه بر زیباسازی غذا به افزایش ارزش آن نیز کمک زیادی می‌کند.

 

تخم شربتی را وارد برنامه‌ی غذایی‌تان بکنید
تخم شربتی منبع فوق‌العاده‌ی امگا 3 و سرشار از فیبر است. یک قاشق غذاخوری از این دانه‌های ریز به اندازه‌ی 2 برش نان گندم کامل یعنی حدود 4 گرم فیبر وارد بدنتان خواهد کرد. تخم شربتی همچنین حاوی میزان زیادی کلسیم، آهن و ویتامین C می‌باشد. می‌توانید از تخم شربتی آسیاب شده در دسرها، اسموتی‌ها و همچنین ماست استفاده کنید.
از نوشیدن چای زیاد بپرهیزید
چای باعث کاهش درصد آهن جذب شده می‌شود. بهتر است به جای مصرف چای از دم‌نوش‌های مفید استفاده کنید. دم‌نوش بوته‌ی تمشک یکی از دم‌نوش‌های خوب برای خانم‌های باردار است. این دم‌نوش از بروز سقط‌ جنین پیشگیری کرده و به کاهش و تسکین انقباض‌های عضلانی کمک می‌کند. دم‌نوش بوته‌ی تمشک تقویت‌کننده‌ی خوب رحم است و می‌توانید آن را از سه ماهه‌ی اول بارداری استفاده کنید.

مکمل مصرف کنید
در دوره‌ی بارداری نیاز به آهن بالا می‌رود. بنابراین در صورت لزوم، پزشک، مصرف مکمل آهن را از پایان سه ماهه‌ی دوم یا سوم تجویز می‌کند. در حالت کلی لازم هست که یک ساعت قبل و یک ساعت بعد از مکمل‌های آهن چای مصرف نشود. بهتر است از پزشکتان طریقه‌ی مصرف درست مکمل آهن را سوال کنید و بر حسب دستور پزشک آن‌ها را مصرف کنید.

مطالب مشابه را ببینید!