معرفی سریال پسر دلفینی (خلاصه داستان و عوامل این اثر ایرانی)
سریال پسر دلفینی یکی از معدود سریالهای بسیار با کیفیت ایرانی است که در سبک انیمیشن ساخته شده و موفقیتهای بسیاری را نیز به همراه داشته است. ما نیز در این بخش از سایت ادبی و هنری تاپ ناز قصد داریم این سریال انیمیشن را به شما دوستان معرفی کنیم. پس اگر قصد تماشای سریال پسر دلفینی را دارید، در ادامه با تاپ ناز همراه شوید.
فهرست موضوعات این مطلب
داستان این سریال درباره چیست؟
به مناسبت روز دریای پاک و شاد، قرار است جشنی برگزار شود و در این بین گروه کر شعر دریای پاک را بخواند. خوانندگان کر که ماهیهای بیشفعال هستند در حال تمرینند اما بادی بادکنکی که دوست دارد بخواند با فالشخوانی و صدای بدش همه چیز را بهم میریزد و دعوا راه میاندازد. پسر وارد ماجرا شده و در نهایت بادی بادکنکی با ناراحتی جمع را ترک کرده و گرفتار شاه میگو شده و در دام مرکب سیاه اختاپوس میافتد.
اختاپوس بادی بادکنکی را خودش صدا کرده اما او را به یک دستگاه آب پاش قوی تبدیل کرده که با آب سیاهش دریای پاک را آلوده کند و جشن را به هم بریزد.
پسر به دنبال راهی است که او را از کنترل اختاپوس خارج کند و در نهایت متوجه میشود با پخش شعر محبوب بادی که همان دریای شاد است میتواند او را به خود آورد. از طرفی سفید هم به پیش نهنگ رفته تا او با جنباندن دمش آبهای سیاه را پراکنده کند.
عوامل سریال پسر دلفینی
مریم جلینی در نقش سفید
مریم جلینی صداپیشه ایرانی است. از تازه ترین موارد فعالیت هنری ایشان می توان به صداپیشگی در انیمیشن داستان اسباب بازی 3 اشاره کرد.
حامد عزیزی در نقش هشت پا
حامد عزیزی صداپیشه و گوینده رادیوی ایرانی است. وی بیشتر به خاطر گویندگی شخصیت پو در مجموعه فیلمهای پاندای کونگفوکار شناخته شدهاست.
عزیزی علاوه بر این در دوبله مجموعههای هری پاتر، گارفیلد، داستان اسباب بازی و شیرشاه نیز حضور داشتهاست.
همچنین او در مجموعه بازی تاجوتخت ضمن مدیریت دوبلاژ این مجموعه، در نقش تیریون لنیستر گویندگی نیز داشت و در مجموعه سیاسی و ماندگار خانه پوشالی نیز به گویندگی پرداخته است. عزیزی، گوینده ثابت جک بلک است.
نادر سلیمانی در نقش ناخدا
نادر سلیمانی فرد بازیگر و صداپیشه ، مجسمه ساز ، عکاس ایرانی است. او برای نقشآفرینی در ضد برنده جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از جشنواره فیلم فجر شد.
سلیمانی تا 19 سالگی در منطقه ارتشیهای کارون آبادان بود. پس از آغازِ جنگِ ایران و عراق به شهرستان ارسنجان، استان فارس رفت و پس از چند سال برای کار و تحصیل در رشته بازیگری و زندگی به تهران آمد. او با بازی در مجموعههای تلویزیونی ساعت خوش و باغ مظفر به کارگردانی مهران مدیری شناخته شد.
مطلب مشابه: معرفی بهترین انیمههای سریالی (لیست انیمه های فوق العاده تماشایی ژاپنی)
ثریا قاسمی در نقش بی بی زار
مولود ملاقاسم معروف به ثریا قاسمی، بازیگر اهل ایران است. او فعالیت حرفهای خود را در اوایل دهه 1340 آغاز کرد و در سینما و تلویزیون پرکار بودهاست.
او در سال 1379 برای نقشآفرینی در مارال برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن جشنواره فیلم فجر شد. همچنین برای بازی در ویلاییها (1395) سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل را کسب کرد.
جواد پزشکیان در نقش لاک پشت
جواد پزشکیان دوبلور اهل ایران است. از سال 1341 فعالیت دوبلوری را آغاز کرد. ایشان از بهترین پیرمرد گوهای تاریخ دوبله ایران محسوب میشوند، همچنین صدای منعطف ایشان همواره امکان خلق تیپهای متفاوت را داشتهاست.
وی اصالتاً اهل بروجرد است که بدلیل بیماری پدرش در تهران بدنیا آمد و در همانجا پدرش را از دست داد و هیچ وقت پدر را به چشم خود ندید.
ناهید امیریان در نقش پسر دلفینی
ناهید امیریان بانوی صدابازیگر و دوبلور ایرانی است. ناهید امیریان یک نمونه ویژه گرایی در عرصه دوبله است.
وی به اندرز هوشنگ لطیف پور از ابتدای کار دوبله صدای خود را برای نقش گویی به جای بچهها پرورش داد.
او تاکنون به جای دختر بچهها، پسر بچهها، دخترها و پسرهای نوجوان، دخترها و شخصیتهای کارتونی بویژه قهرمانهای کودک کارتونی (سندباد، بامزی، موگلی و …) به گویندگی پرداختهاست.
تورج نصر در نقش خرچنگ
داوود شعبانی نصر معروف به تورج نصر، صداپیشه، گوینده و بازیگر سینما و تلویزیون است.متأسفانه تعدادی با سفارش و اینها وارد کار شدند که کلاً کار اشتباهی است که اتفاق میافتد، تعدادی هم به گمان دستمزدهای عالی وارد این عرصه شدند که خب ماندگاری هم نداشتند.
سریال پسر دلفینی چند قسمت است؟
سریال پسر دلفینی شنبهها ساعت 8 صبح از فیلیمو پخش شد و اولین قسمت آن 26 اسفند 1402 در دسترس قرار گرفت و بقیه قسمتها نیز هر شنبه از فیلیموکودک منتشر میشود. مدت زمان تقریبی این 26 قسمت، حدود یازده دقیقه است و از این نظر میتوان گفت با یک سریال جذاب و خوش ریتم روبرو هستیم.
اکران و فروش فوقالعاده
به گفته منابع درست این انیمیشن قبل از نمایش در ایران در کشور روسیه اکران عمومی شده و توانستهاست 100 میلیون روبل معادل 1.7 میلیون دلار فروش داشته باشد و سومین رتبه فروش در روسیه را به دست آورد.
اما آمار سایت kinometro مبلغ 1.1 میلیون دلار برای شش هفته اکران شد. بر طبق آمار سایت kinometro روسیه، این فیلم پس از شش هفته اکران، مجموعاً در روسیه و کشورهای مشترک المنافع 1.143 میلیون دلار معادل 32.6 میلیارد تومان (قیمت هر بلیت نزدیک 3 دلار = 85۸۵ هزار تومان) فروختهاست.
این فیلم در جدول فروش انیمیشن امسال روسیه تا این لحظه (18 آبان 1401) در جایگاه یازدهم قرار دارد.
اسپانسر و سازمانهای وابسته
پسر دلفینی محصول سازمان هنری رسانهای اوج با مشارکت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است. سازمان اوج مدعی است که مالکیت این انیمیشن به جز حق پخش تلویزیونی را با قیمت مناسبی واگذار کردهاست.
این انیمیشن به کارگردانی و نویسندگی محمد خیراندیش و تهیهکنندگی محمدامین همدانی است.
پسر دلفینی داستانی در ژانر فانتزی، ماجراجویی و کمدی دارد. پسر دلفینی بعد از اکران در روسیه، از 2 شهریور 1401 پس از وقفه دوساله به خاطر کرونا در سینماهای ایران اکران شد.
بر خلاف خبرهای پیشین که این انیمیشن تولید سازمان هنری رسانهای اوج است، همدانی، تهیهکننده اثر «پسر دلفینی»، این پروژه را یک پروژه کاملاً شخصی با مالکیت خصوصی خواند. او گفت که هیچ نهاد و ارگانی در تولید این فیلم مشارکت نداشتهاست و تمام مراحل ساخت بر عهده استودیوی ایرانی اسکای فریم بودهاست.
این فیلم با نام سازمان اوج در جشنواره فیلم فجر 1399 شرکت کرد ولی از بخش رقابتی کنار گذاشته شد.
هر قسمت از سریال پسر دلفینی چند دقیقه است؟
این انیمیشن سریالی مدتی میشود که از طریق پلتفرم فیلیمو پخش خود را آغاز کرده و با قسمتهای کوتاه 11 الی 12 دقیقهای سعی دارد تا ماجراجوییهای جذابی را در اعماق دریا با حضور موجودات آبزی به تصویر بکشد که هر بار اتفاقی را بهانه کرده تا پسر دلفینی و دوستانش را به رویارویی با تهدیدات مختلف وا داشته و بدین صورت بتواند کودکان را سرگرم نماید؛ آن هم در شرایطی که همین اتفاقات به ظاهر ساده میتواند مفاهیم ارزشمندی را به کودکان یاد داده و روی ذهن آنها تاثیر بگذارد.
مطلب مشابه: انیمیشن های خاطره انگیز دهه 80 (لیست کارتون های خاطره انگیز و جذاب)
نقد کوتاه انیمیشن پسر دلفینی
نسخه سینمایی و تلویزیونی پسر دلفینی از ارزش تماشای بالایی برای مخاطب قشر کودک و حتی بزرگسالان برخوردار بوده و در کمال شگفتی آن را میتوان یکی از سرگرمکنندهترین انیمیشنهای ساخته شده در داخل کشورمان خطاب کرد که داستانهای جالبی را برای روایت برگزیده و در عین حال شخصیتهایی دوست داشتنی را نیز در مقابل دوربین قرار داده که مهمترین آنها به دوستی پسر گم شده در دریا و یک دلفین مربوط میشود.
شخصیتها:
پسر دلفینی : پسری که با ساکنان اقیانوس دوست است و به آنها در رفع مشکلاتشان کمک میکند.
سفید: دلفین پسر دلفینی است و به او کمک میکند تا اکسیژنش را در زیر آب تامین کند.
لاک پشت: مسن ترین موجود اقیانوس است. او که حکم پیر دانا در اقیانوس را دارد به همگان بابت اتفاقات و رفتارهایشان درس و راهنمایی میدهد و سعی در برقراری عدالت دارد.
اختاپوس: دشمن ساکنان دریاست و دائما در حال مشکل آفرینی برای دیگران است. او همه چیز را در انحصار خودش میخواهد.
شامی: یک حلزون موذی که برای اختاپوس کار میکند و به دستور اختاپوس برای دیگران دردسر می آفریند.
حرفهای تهیه کننده سریال پسر دلفینی
تهیهکننده انیمیشن «پسر دلفینی» از ساخت عروسکهایی از روی شخصیتهای این فیلم خبر داد و گفت: یکی از مهمترین بحثها درباره انیمیشن تجاریسازی و ساخت عروسک از روی شخصیتهای یک فیلم انیمیشنی است و ما سعی کردیم این کار را به شکل حرفهای و با تمرکز بر کیفیت انجام دهیم. در حال حاضر نیز عروسکهای این انیمیشن در مرحله تولید است و به زودی بازار را تکان خواهند داد چون ما سعی داریم توقع مخاطب ایرانی را از کیفیت عروسکها کاملا برآورده کنیم.
ایده «پسر دلفینی» از اواخر سال 1394 شکل گرفت و فقط دو سال و نیم روی متن آن که خیلی هم سخت بود زمان گذاشتیم و مهمترین تمرکز ما بر این بود که نه فقط از لحاظ تصویر بلکه از راه داستان نیز جذابیت و گیرایی ایجاد کنیم و با توجه به بازخوردی که در اولین اکران داشتیم میتوانم بگویم که موفق بودهایم.
همدانی به خاموشی سینمای کودک در دوران شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: اگرچه یک عده از سینمای کودک ایران مایوس شدهاند اما باید بگویم اتفاقات مهمی در راه است.
دریچه امیدی باز شده و قرار است ناگهان تعدادی فیلم کودک همزمان با هم به مخاطبان ارائه شوند و من از مردم خواهش میکنم به نوبه خود از این سینما حمایت کنند چون بعد از ضربه ای که به سینمای کودک در دوران شیوع کرونا وارد شد، توجه نکردن مخاطبان به سینمای کودک میتواند ضربهای جدی تر محسوب شود.
سخن پایانی
ممنون که تا آخر همراه تاپ ناز بودید. ما امروز و در این مقاله سعی کردیم تا درباره سریال پسر دلفینی نوشته و آن را به صورت کامل به شما عزیزان معرفی کنیم. اگر قصد تماشای این اثر را دارید؛ امیدواریم اطلاعات نوشته شده در این مقاله به درد شما بخورد.