مجله تاپ‌ناز‌

معرفی فیلم یادگار جنوب (خلاصه داستان، عوامل و تیم بازیگری این فیلم جدید)

معرفی فیلم یادگار جنوب

یادگار جنوب از آثار جدید و پُر فروش سینمای ایران است که تا به کنون موفق به کسب نظر مخاطبان و منتقدان بسیاری بوده است. ما نیز در این بخش از سایت ادبی و هنری تاپ ناز قصد معرفی این فیلم جذاب را به شما عزیزان داریم. در ادامه با ما باشید.

داستان فیلم یادگار جنوب

yadegar jonoob 2

لازم به ذکر است که تا به کنون اطلاعات چندان زیادی از داستان فیلم یادگار جنوب به بیرون درز پیدا نکرده است. اما تا به کنون این مورد چنین نوشته شده است که داستان فیلم درباره عشق یک دختر و پسر و ازدواج آن‌ها در حالی که دختر در کما است و ازدواج آن‌ها باعث می‌شود شرایط پیچیده‌ای رخ دهد.

تیم بازیگری

فیلم یادگار جنوب تیم بازیگری بسیار خوب و قدرتمندی دارد. ما در ادامه نگاهی بر نقش و بیوگرافی کوتاه این تیم بازیگری خواهیم داشت.

الناز شاکردوست در نقش رعنا

973899 296

الناز شاکردوست در دانشکده معماری دانشگاه تهران تحصیل و بازیگری را در تئاتر دنبال کرد. او برای بازی در باد در علفزار می‌پیچد (1386) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن جشنواره فیلم فجر شد و برای بازی در مبارک (1395) جایزه بهترین بازیگر زن جشن حافظ را کسب کرد. شاکردوست برای بازی در شبی که ماه کامل شد (1397) و ابلق (1399) ساخته نرگس آبیار به‌ترتیب برنده و نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن شد.

در بهمن 1402 الناز شاکردوست که برای تماشای فیلم بی‌بدن در جشنواره فیلم فجر به پردیس سینمایی کورش رفته بود دقایقی پیش از پایان نمایش فیلم روی صحنه رفت و از مدیران جشنواره فجر انتقاد کرد.

مطلب مشابه: معرفی سریال گناه فرشته (خلاصه داستان، نقد و بیوگرافی عوامل)

وحید رهبانی در نقش وحید

yadegar jonoob 001

وحید رهبانی بازیگر، کارگردان تئاتر و مترجم ایرانی است. او فعالیت در تئاتر را از 17 سالگی آغاز کرد.

برجسته‌ترین نقش‌های او در تلویزیون شامل خانه ما (1397) و گاندو (1398) می‌شود. رهبانی در جشنواره فیلم فجر 1399 با دو فیلم شیشلیک و مصلحت حضور داشت؛ وی برای بازی در مصلحت نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شد. او فارغ‌التحصیل رشته کارگردانی تئاتر از مدرسه ملی تئاتر کانادا است.

پژمان جمشیدی در نقش صالح

1b35abd8 c586 4349 b761 a027a36a

پژمان جمشیدی بازیگر ایرانی و بازیکن سابق فوتبال است. او در طول فعالیت حرفه‌ای خود در فوتبال برای باشگاه‌هایی مانند سایپا، پرسپولیس، پاس تهران، فولاد خوزستان، استیل آذین و نیز برای تیم ملی ایران بازی کرد. جمشیدی از پول‌سازترین و فعال‌ترین بازیگران سینمای ایران در سال‌های اخیر است.

او حرفه بازیگری‌اش را نخست در سال 1390 با بازی در قسمتی از مجموعه تلویزیونی ساختمان پزشکان و سپس در سال 1392 و با بازی در نقش اصلی مجموعه تلویزیونی پژمان آغاز کرد.

او برای نقش‌آفرینی در فیلم‌های سوءتفاهم، شیشلیک و علفزار نامزد دریافت جایزه سیمرغ بلورین از جشنوارۀ فیلم فجر شده‌است.

همچنین نقش‌آفرینی او در مجموعه تلویزیونی زیرخاکی برایش تندیس جشن حافظ بهترین بازیگر مرد کمدی در تلویزیون را به همراه داشت.

مسعود کرامتی در نقش عمو حیدر

75

مسعود کرامتی تهیه‌کننده، کارگردان و بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر است. او متولد 9 مرداد 1335 در محله حشمتیه تهران و فارغ‌التحصیل هنرهای نمایشی از دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران است.

یک سال قبل از انقلاب وارد دانشکده هنرهای زیبا شد و به دلیل انقلاب فرهنگی چند سالی فعالیت‌هایش متوقف ماند و دوباره با شروع کلاس‌ها به دانشگاه بازگشت که هم‌زمان با فعالیت‌های تلویزیونی او بود. وی فعالیت هنری را سال 1355 پس از آشنائی با اردشیر کشاورزی با تکنیک تئاتر سایه و با اشعار مولوی آغاز کرد.

مطلب مشابه: معرفی فیلم بی بدن (خلاصه داستان و حواشی فیلم جدید الناز شاکردوست)

سحر دولتشاهی در نقش حرا

bazigeran filme yadegare jonoob

سحر دولتشاهی در رشته ادبیات نمایشی و مترجمی زبان فرانسه تحصیل کرده‌است. فیلم چهارشنبه‌سوری نخستین حضور او در سینما و تئاتر نیمروز خواب آلود نخستین کار حرفه‌ای او بود.

دولتشاهی دوبار برای نقش‌آفرینی در فیلم‌های عصر یخبندان و چهارراه استانبول و عرق سرد برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن جشنواره فیلم فجر شده‌است.

او برای بازی در مجموعه قورباغه نامزد بهترین بازیگر زن درام از جشن حافظ شد. او از آن زمان‌ در فیلم درام آتابای حضور یافته و برای نبودنت نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن شد.

صابر ابر در نقش صاحب کار رعنا

yadegar jonoob

صابر ابَر بازیگر سینما و تئاتر ایرانی است. وی به خاطر بازی در فیلم درباره الی نامزد بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر و به خاطر بازی در فیلم دایره‌زنگی نامزد بهترین بازیگر نقش اول مرد در بیست و ششمین جشنواره فیلم فجر شد.

فیلم یادگار جنوب دو کارگردان دارد

14011113000813 Test PhotoN

شاید برای شما جالب باشد تا بدانید که فیلم یادگار جنوب دو کارگردان به نام‌های حسین امیری دوماری و پدرام پورامیری دارد. حسین دوماری کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس ایرانی است. او برای فیلم‌های جان‌دار، نسبت خونی٬ شنای پروانه و یادگار جنوب تاکنون چهار بار نامزد سیمرغ بلورین شده‌است. یادگار جنوب دومین فیلم دوماری و پورامیری بود که با نامزدی در 11 بخش جشنواره فیلم فجر خوش درخشید.

همچنین پدرام پورامیری کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس ایرانی است. او برای فیلم‌های جان‌دار، نسبت خونی و شنای پروانه تا کنون سه بار نامزد سیمرغ بلورین (به‌صورت مشترک) شده‌است.

او همچنین برای فیلم نسبت خونی برنده بهترین فیلمنامه و نامزد بهترین کارگردانی در جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران شد. پورامیری بیشتر آثارش را با همکاری حسین امیری دوماری تولید کرده‌است. آنها که اولین فیلم بلند خود را در سن 23سالگی ساخته‌اند، از سوی برخی رسانه‌ها «جوان‌ترین فیلم‌سازان سینمای ایران» لقب گرفته‌اند.

گریم سنگین صابر ابر و بیهوشی او!

گریم متفاوت صابر ابر در یادگار جنوب مخاطب را تا مدتی از نمایش فیلم غافلگیر می‌کند. گریم او آنقدر سنگین بود که گاهی در هنگام اجرای گریم بیهوش می‌شد. صابر ابر چندین بار به کارگردانان پیشنهاد داده بود که گریم وی را کمی سبک تر کنند اما آن‌ها قبول نکرده بودند.

فیلمبرداری تا اکران

96bedf7b82a1a8476a726cfa9726e8cd

این فیلم عاشقانه که اوایل تابستان امسال در تهران، گرمسار و قشم فیلمبرداری شده است، پربازیگرترین فیلم چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر محسوب می‌شود.

در نخستین روزهای بلیت‌فروشی جشنواره با استقبال ویژه‌ای از سوی مخاطبان همراه شده و به سانس فوق‌العاده رسیده است.

مطلب مشابه: معرفی گیم شو گل یا پوچ (داستان و عوامل گیم شو جدید مهران مدیری)

صحبت‌های تهیه کننده این فیلم درباره اثرش

مجتبی رشوند تهیه کننده یادگار جنوب در نشست خبری درباره این فیلم چنین گفته است: آنچه دیدید زحمات همه گروه است.من فکر می‌کنم که مخاطب ما به بلوغ رسیده و شاید به دنبال یک استاندارد در محتوا و اجرا است.

مخاطبان به سریال‌ها و فیلم‌های سینمایی برتر دنیا دسترسی دارند. این گونه فیلم ساختن نه‌تنها ریسک‌نبود بلکه در همین 2 روز که از جشنواره گذشته متوجه شدم که مردم آن را دوست داشتند.

این فیلم کاملا و 100 درصد مستقل است و در این رقابت‌ها تنها فیلم ما بوده که مستقل بوده و با پول سرمایه‌گذار خصوصی ساخته شده‌است‌.‌ تاکید میکنم که این فیلم چه در تفکر و چه در سرمایه مستقل بوده است.‌

صحبت‌های یکی از کارگردانان فیلم یادگار جنوب

حسین دوماری درباره اثر خود گفته است: سال 97 بعد از ساخت فیلم سینمایی جاندار گفتیم که فیلم بعدی ما یک عاشقانه جنون‌آمیز است و از همان زمان می‌دانستیم چه می‌خواهیم‌ بسازیم‌.

یکی از ملاک‌های اصلی ما درنظر گرفتن مخاطب بوده و همیشه سعی کردیم بتوانیم مخاطب را جذب کنیم چون سینما بدون مخاطب لنگ‌ میزند. البته در این فیلم می‌خواستیم علاوه بر حفظ مخاطب، فیلم متفاوتی را در سینمای ایران بسازیم و قدمی در این راستا برداریم.‌

در فیلمنامه روایت غیرخطی داشتیم و می‌خواستیم‌ از مضمون به ساختار برسیم. وقتی مضمون این است که در گذشته ماندن باعث بازماندن از آینده می‌شود، نباید در یک ساختار خطی روایت شود و به همین دلیل سراغ ساختار غیرخطی رفتیم.

دقت داشته باشید ساختار غیر خطی هیچ‌مدل و الگویی ندارد و وابسته به خلاقیت فیلمساز است چرا که بدان انگ‌ کپی می‌خورد. هر قصه‌ای می‌تواند ریشه واقعیت داشته باشد و مهم‌تر از آن عام بودن آن است.‌

در مورد ازدواج با کسی که در کما است، وقتی از مراجع تقلید سوال شده یعنی به هر حال دغدغه یک نفر بوده است. اما اینکه از واقعیت محض بوده باشد، خیر.

نقد کوتاه فیلم یادگار جنوب

170163727

یادگار جنوب تلاش سازندگانش است برای فرار از سوگ و کوششی برای جایگزینی عینیت‌های جدید با ذهنیت‌هایی که از قدیم جا مانده است.

کسی که در حال فرار است، به جای خاصی نمی‌خواهد برسد بلکه فقط می‌خواهد از جای خاصی دور شود و طبیعتا قصه‌گویی چنین فردی هم به جای خاصی نمی‌خواهد برسد و نمی‌خواهد فرجام داشته باشد. همین است که روایت یادگار جنوب را بی اینکه ضرورت دراماتیک خاصی داشته باشد، غیرخطی کرده است.

این فیلم با اینکه هم روی ادعاهای روانشناختی ایستاده و هم از لحاظ فرمی بسیار متظاهر است، در هیچ‌کدام از این دو جنبه نمی‌تواند منطق درونی و بیرونی قابل دفاعی داشته باشد و مهم‌تر از آن این است که فلش حرکت این دو فیلمساز را در سمت و سوی صعود نشان نمی‌دهد.

نقد دوم

668078 238

یادگار جنوب با وجود آن که از دو کارگردان سود می‌جوید اما کارگردانی شسته‌رفته‌ای دارد که بیش از هر چیز به همکاری چندساله دوماری و پورامیری برمی‌گردد. این دو در انتخاب بازیگران دومین ساخته سینمایی‌شان هم خوب عمل کرده و آن را به یکی از نقاط قوت فیلم بدل کرده‌اند. به‌خصوص انتخاب وحید رهبانی در نقش وحید که ریسک بالایی داشته و رهبانی نیز به‌خوبی از عهده ایفای آن برآمده است.

الناز شاکردوست هم در ادامه سلسله‌های نقش‌های به‌یادماندنی‌اش در دو سه سال اخیر، رعنایی را خلق کرده که به باور تماشاگران خود می‌نشیند. پژمان جمشیدی هم شخصیت تیپیک صالح را به‌خوبی درک کرده و آن را به تصویر کشیده است. سحر دولتشاهی در نقش حرا با وجود کوتاهی نقش، درخشان ظاهر شده و روی لهجه حرا نیز مسلط نشان داده است.

مطالب مشابه را ببینید!