مجله تاپ‌ناز‌

ممنوعیت استفاده از کرم ها و لوازم آرایش در دوران حاملگی

ممنوعیت استفاده از کرم ها و لوازم آرایش در دوران حاملگی

تولیدکنندگان بوتاکس و ژل‌ها‌ توصیه می ‏کنند خانم‏ها در دوران بارداری از این مواد استفاده نکنند چراکه اگر به هر دلیلی مشکلی برای جنین ایجاد شود، اولین متهم، کارخانه سازنده این محصولات تزریقی زیبایی است که مسلما آنها را بدنام می‏کند.
محصولات آرایشی بهداشتی خطرناک در دوران بارداری
دوران بارداری برای هر خانمی جزء حساس‌ترین دوران‌هاست، دورانی که مادر برای حفظ سلامت خود و جنینش باید تا حد ممکن احتیاط‌های لازم را به خرج دهد و از هرچیز مشکوکی دوری کند. آرایش و استفاده از محصولات پوست و مو  و ایمنی آنها  یکی از دغدغه‌های خانم‌ها در این دوران است، اینکه از چه محصولاتی می‌توانند استفاده کنند و چه محصولاتی را نباید به کار ببرند. برای رسیدن به پاسخ این پرسش‌ها سراغ رهنمودهای دکتر باریک‌بین، متخصص پوست و مو رفتیم تا باتوجه به توصیه‌های او خانم‌های باردار در این دوران با اطمینان بیشتری از روش‌های زیبایی استفاده کنند.

هر ضدآفتابی استفاده نکنید
در دوران بارداری بهتر است حتی برای انتخاب ضد آفتاب خود نیز دقت بیشتری به خرج دهید و تا جایی که ممکن است سراغ ضدآفتاب‌های شیمیایی نروید تا مواد شیمیایی کمتری جذب پوست‌تان شود و درنتیجه خطر کمتری هم متوجه جنین‌تان شود. بهترین انتخاب؛ ضدآفتاب‌های فیزیکی است که کمتر جذب پوست می‌شوند و با فیلترهای فیزیکی درون خود از پوست در برابر آفتاب محافظت می‌کنند.

دور این کرم‌ها خط قرمز بکشید
مواد موجود در داروهای موضعی از طریق پوست  جذب بدن ‌می‌شوند و اگر برای جنین مضر باشند ممکن است موجب نقایص مادرزادی یا حتی  مرگ جنین شوند، بنابراین بهتر است در دوران بارداری حسابی حواس‌مان به کرم‌ها و لوسیون‌های موضعی باشد مثلا کرم‏های حاوی ترتینویین  که معمولا برای لایه‏ برداری و جوانسازی پوست، درمان جوش‏ها و جای جوش‌ها تجویز می‏شوند، در دوران بارداری ممنوع است چراکه به راحتی جذب پوست می‌شوند و مواد درون آنها می‌تواند در رشد جنین اختلال ایجاد ‏کند.

از طرفی کرم‏های اسید میوه یا AHA که به‌عنوان لایه‌بردار شناخته می‌شوند چندان مشکلی در دوران بارداری ندارند البته بعد از استفاده از چنین کرم‌هایی محافظت پوست در مقابل آفتاب اهمیت بیشتری پیدا می‌کند چراکه پوست مادر باردار بیشتر مستعد لک است و پوست لایه‌برداری شده هم در صورت مواجهه با آفتاب به راحتی لک می‌شود.

مواد شیمیایی  دیگری هم مانند هیدروکینون و رزورسینول که برای درمان لک به کار می‌روند، نباید در دوران بارداری مصرف شوند و از همین روست که برای خانم‌هایی که دچار لک حاملگی شده‌اند به هیچ وجه چنین کرم‌هایی تجویز نمی‌شود، آنها بهتر است در دوران بارداری برای از بین بردن لک‌ها از  محلول یا کرم ویتامین c و ضدآفتاب‏های فیزیکی  استفاده کنند.

لایه بردارها را فراموش کنید
به طور کلی کرم‏های مرطوب‏ کننده معمولی دارای مواد لایه ‏بردار نیستند بنابراین استفاده از آنها مشکلی ایجاد نمی‌کند ولی کرم‏هایی که پوست را تحریک و پوسته ‏ریزی ایجاد می‌کنند و لایه‌برداری مختصری انجام می‏دهند، ممکن است دارای میزانی ترتینویین یا رتینول باشند بنابراین بهتر است از آنها استفاده نشود. یادتان باشد بهتر است خانم‏های باردار در مورد تمام کرم‏های مصرفی خود با پزشک متخصص پوست یا زنان مشورت کنند.

 

با خدمات زیبایی خداحافظی کنید
تولیدکنندگان بوتاکس و ژل‌ها‌ توصیه می‏کنند خانم‏ها در دوران بارداری از این مواد استفاده نکنند چراکه اگر به هر دلیلی مشکلی برای جنین ایجاد شود، اولین متهم، کارخانه سازنده این محصولات تزریقی زیبایی است که مسلما آنها را بدنام می‏کند اما خیلی وقت‌‌ها تزریق دوز مناسب بوتاکسی استاندارد و باکیفیت در خانمی که از بارداری خود اطلاعی نداشته، مشکلی ایجاد نکرده است. اما با این حال بهتر است ریسک نکنیم  و توصیه کنیم که خانم‏ها در دوران بارداری  و شیردهی از تزریق بوتاکس یا سایر ژل‏ها، فیلرها و پرکننده‏ها خودداری کنند.

محصولات حاوی سویا  استفاده نکنید
بیشتر افراد فکر می‌کنند مواد گیاهی فقط فایده دارند و هیچ ضرری برای بدن ندارند. هرچند در حالت عادی محصولات مراقبت پوست که حاوی عصاره سویا هستند برای بدن خطری ندارند و حتی گاهی هم توصیه می‌شوند اما مصرف این مواد در دوران بارداری باعث تشدید ماسک بارداری (لکه‌های تیره روی پوست صورت) می‌شوند. البته استفاده از روغن ترنج هم در دوران بارداری دقیقا همین کار را می‌کند و این اثر  احتمالا به دلیل حالت  استروژنی سویاست بنابراین توصیه می‌شود اگر دچار لک‌های بارداری یا ملاسما شده‌اید برای جلوگیری از تشدید رنگ این لک‌ها سراغ مصرف محصولات حاوی سویا نروید.

لیزر نکنید بهتر است
استفاده از لیزر در دوران بارداری از نظر پزشکی هیچ اشکالی ندارد چراکه لیزر یک نور است که نفوذ آن داخل پوست چندان زیاد نیست و عمق آن نهایتا بیشتر از چند میلی‏متر نمی‌شود اما باتوجه به حساسیت این دوران، استرس‌های مادر و اینکه اگر به هر دلیلی مشکلی در جنین به وجود بیاید ممکن است آن را به لیزر ارتباط بدهند، معمولا پزشکان و تولیدکنندگان دستگاه‏های لیزر توصیه می‏کنند در دوران بارداری خانم‌ها سراغ این روش نروند.

کدام مواد آرایشی خطرناک هستند
اول  از همه باید یادتان باشد برای انتخاب و استفاده از مواد آرایشی، بهداشتی در دوران بارداری حتما سراغ پزشک متخصص خود بروید و با مشورت او از لوازم آرایشی استفاده کنید. از طرف دیگر تمام تحقیقات علمی و پزشکان متخصص هم‌عقیده‌اند که  استفاده زیاد از مواد آرایشی و بهداشتی- به‌خصوص در سه ماهه اول بارداری- اصلا به صلاح نیست، البته هنوز قطعیتی درباره میزان استفاده از این مواد وجود ندارد اما در این دوران احتیاط بیشتر شرط عقل است.

نکته دیگری که باید به آن توجه کنید  استفاده از مواد آرایشی، بهداشتی با برندهای تایید شده است که مواد مضر و سمی در آنها وجود ندارد. همچنین سراغ محصولاتی بروید که برچسب مواد تشکیل‌دهنده دارند تا اگر ماده‌ای خطرساز برای جنین در آن وجود دارد از مصرف آن خودداری کنید.

مواد خطرناک در بارداری: Lead (سرب)، Salicylic acid (سالسیلیک اسید)، Phthalates (فتالات)، Retinol A و Parabens.

باید یادتان باشد برای آرایش صورت‌تان از محصولات عاری از مواد سرطان‌زا استفاده کنید همچنین اگر آکنه دارید و فکر می‌کنید، باید از لوازم آرایش مخصوص پوست‌های آکنه‌دار کمک بگیرید سخت در اشتباهید زیرا این محصولات حاوی رتینول و سالسیلیک اسید هستند که همان‌طور که گفته شد در دوران بارداری خطرناکند.

کدام عطر و اسپری؟
استفاده از عطر و اسپری در دوران بارداری خطری جدی‌ به بار نمی‌آورد، تنها مشکل بارداری با مواد معطر این است که به دلیل حساسیت بیشتر خانم‌ها به بو‌ها در این دوران ممکن است به آنها حالت تهوع، سرگیجه و سردرد دست بدهد بنابراین اگر می‌خواهید در این دوران چنین دردسرهایی نداشته باشید بهتر است عطر و اسپری نزنید و برای رفع بوی بد قسمت‌هایی از بدن‌تان که زیاد عرق می‌کنند هر چند ساعت یک‌بار آنها را بشویید.

مطالب مشابه را ببینید!