مجله تاپ‌ناز‌

مهاجرت به عمان 2025 | شرایط، روش ها، مدارک و هزینه ها

مهاجرت به عمان

کشور عمان امروزه به صلح و دوستی در خاورمیانه مشهور است و یکی از پیشرفته ترین و امن ترین کشورهای جهان می باشد؛ به همین دلیل این کشور در سال های اخیر به مقصد محبوبی برای ایرانیان تبدیل شده است.

کشور عمان یک کشور با نوع حکومت پادشاهی است. این کشور از شرق به دریای عرب و از شمال به دریای عمان منتهی شده و از جنوب با کشور یمن و از غرب با عربستان سعودی و امارات متحده عربی و ایران همسایه است.

افرادی که قصد مهاجرت به کشور عمان را دارند، باید در مورد قوانین این کشور اطلاعاتی به دست آورند و با انواع روش های مهاجرت به این کشور آشنا باشند. ما در این مطلب به معرفی انواع روش های مهاجرت به کشور عمان می پردازیم و شرایط، مدارک و هزینه های آن را بررسی خواهیم کرد.

شرایط مهاجرت به عمان

شرایط مهاجرت به عمان با توجه به روش مهاجرت متفاوت است. به طور کلی برای مهاجرت به عمان داشتن پاسپورت معتبر، سن مناسب، مدرک زبان، تمکن مالی، میزان تحصیلات و سابقه کاری از شرایط لازم است.

شرایط دریافت اقامت عمان

دریافت کشور اقامت عمان کمی دشوار است و این کشور به راحتی اقامت دائم را به اتباع خارجی نمی دهد. لازم به ذکر است که اگر به خاطر دریافت پاسپورت کشور عمان می خواهید اقامت دائم این کشور را داشته باشید، باید بگوییم که این پاسپورت در دنیا اعتبار متوسطی دارد و شما با آن می توانید به 41 کشور جهان بدون ویزا سفر کنید.

شرایط لازم برای دریافت اقامت عمان عبارتند از:

  • داشتن تسلط کامل به زبان عربی
  • نداشتن سوء پیشینه
  • تسلط به تاریخ و فرهنگ عمان

روش های مهاجرت به عمان

مهاجرت به عمان 2

روش های مختلفی برای مهاجرت به عمان وجود دارد و افراد می توانند بر اساس شرایط خود یکی از این روش ها را انتخاب کنند. از رایج ترین روش های مهاجرت به عمان می توان به مهاجرت کاری، مهاجرت تحصیلی، مهاجرت از طریق سرمیه گذاری و ازدواج اشاره کرد که در ادامه آن ها را بررسی خواهیم کرد.

مهاجرت کاری به عمان

مهاجرت کاری به عمان، رایج ترین روش مهاجرت به این کشور می باشد. متقاضیان برای مهاجرت کاری به عمان حتما باید دارای پیشنهاد کاری از طرف یک کمپانی عمانی باشند تا بتوانند با در دست داشتن آن به سفارت این کشور درخواست ویزای کاری بدهند.

تا وقتی که افراد ویزای کاری عمان را نداشته باشند، امکان کار در عمان را نخواهند داشت. متقاضیان دریافت ویزای کار عمان باید با یک ایمیل به کارفرما و با ارسال مدارک و رزومه تحصیلی و کاری خود، به صاحب کار عمانی اثبات کنند کارگری ماهر و متخصص هستند.

اگر صاحب کار هم قصد داشته باشد تا برای متقاضی غیر عمانی یک پیشنهاد شغلی بفرستد ابتدا باید از اداره کار و اداره پلیس کشور عمان تایید دعوت نامه شغلی بگیرد و سپس اقدام به استخدام فرد کند. در ادامه شرایط اقامت در عمان از طریق کار را بررسی می کنیم.

با دریافت جاب آفر و مجوز اشتغال، می توانید برای ویزای کار عمان درخواست دهید. به طور کلی دو نوع ویزای کار عمان وجود دارد:

  1. ویزای استخدام (برای افرادی که قصد استخدام شدن در عمان را دارند)
  2. ویزای اقامت (برای استفاده همراهان و اعضای خانواده شما به عنوان متقاضی کار)

مراحل مهاجرت کاری به عمان

برای مهاجرت کاری به عمان باید مراحل زیر به ترتیب انجام شوند:

1- یافتن شغل: ابتدا باید یک شغل مناسب در عمان پیدا کنید. این کار را می توانید از طریق شبکه های اجتماعی، وب سایت های کاریابی و مشاوره های شغلی انجام دهید.

2- دریافت پیشنهاد شغلی: پس از پیدا کردن شغل مناسب و گذراندن مراحل مصاحبه، باید از کارفرمای عمانی یک پیشنهاد شغلی رسمی دریافت کنید.

3- دریافت مجوز کار: کارفرما باید درخواست مجوز کار برای شما را به وزارت کار عمان ارائه دهد. این فرآیند ممکن است چند هفته طول بکشد.

4- درخواست ویزای کار: پس از دریافت مجوز کار، می توانید به سفارت یا کنسولگری عمان در کشور خود مراجعه کنید و برای ویزای کار درخواست دهید.

5- ورود به عمان: پس از دریافت ویزای کار، می توانید به کشور عمان سفر کنید و کار خود را شروع کنید. در ابتدای ورود، باید مراحل اداری دیگری مانند ثبت نام در اداره مهاجرت و دریافت کارت اقامت را انجام دهید.

نکته: در مرحله دریافت مجوز کار، اخذ گواهینامه NOC، نیاز به انگشت نگاری در اداره پلیس عمان دارد. همچنین فرد مسئول استخدام باید گواهی ای ارائه کند که نشان دهد کارمندی که می خواهد استخدام کند، سابقه ارتکاب جرم را نداشته است.

شرایط مهاجرت کاری به عمان

برای مهاجرت کاری به عمان باید موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • نیروی کار باید بین 21 تا 60 سال سن داشته باشد.
  • نوع ویزای کاری کشور عمان، از نوع چند بار ورود است.
  • هزینه ای که برای دریافت ویزای کاری در نظر گرفته شده، حدود 50 ریال عمان است که البته ممکن است تغییر کند.
  • پس از صدور ویزای کاری عمان، حدود سه ماه فرصت دارید تا وارد خاک عمان شوید. در غیر این صورت باید برای تمدید مهلت آن اقدام کنید.
  • هزینه ای که بابت دیرکرد ماهیانه تمدید ویزا باید پرداخت کنید، حدود 50 ریال عمان می باشد.

ویزای کاری مورد نظر معمولا به صورت دو ساله صادر می شود. در صورتی که بخواهید همراه با اعضای خانواده برای کار به این کشور بروید به ویزای همراه و در ادامه کارت اقامت برای هر کدام از اعضای خانواده نیاز است. نکته مهم این است که با توجه به این که کارفرما در راستای پذیرش فرد در شغل مشخصی وارد شده است و تکمیل اطلاعات انجام داده، تغییر شغل پس از ورود به کار دشوار است.

مطلب مشابه: شرایط مهاجرت به آلمان؛ راهنمای کامل و شرایط مورد نیاز

مهاجرت تحصیلی به عمان

مهاجرت به عمان 3

عمان سیستم آموزشی پیشرفته ای دارد و مانند کشورهای توسعه یافته، تحصیل در این کشور تا سطوح عالی برای ساکنان و مهاجران تقریبا رایگان است. البته به شرطی که آن ها در مدارس عربی زبان تحصیل کنند.

اما اگر جزو افرادی هستید که با هدف تحصیل به عمان مهاجرت می کنند، چون باید در مدارس بین المللی درس بخوانید، تحصیل رایگان نیست. در کشور عمان آموزش هم به زبان عربی و هم به زبان انگلیسی انجام می شود. دانش آموزان بین المللی سالانه بین 3 الی 10 هزار دلار هزینه دارند.

شرایط مهاجرت تحصیلی به عمان

  • برای مهاجرت تحصیلی به عمان باید مدرک تحصیلی معتبر از مقاطع قبلی داشته باشید.
  • دانشجویان باید فرم های درخواست دانشگاه مورد نظر را تکمیل و ارسال کنند.
  • بسیاری از دانشگاه ها به مدرک زبان انگلیسی معتبر مانند آیلتس یا تافل نیاز دارند. نمره مورد نیاز با توجه به دانشگاه و برنامه تحصیلی متفاوت است.
  • برخی از دانشگاه ها ممکن است حداقل معدل و نمرات مشخصی را برای پذیرش تعیین کنند.
  • ممکن است ارائه توصیه نامه های تحصیلی از اساتید یا کارفرمایان قبلی لازم باشد.

تحصیل در مقطع کارشناسی در عمان

مهم ترین شرط تحصیل در عمان تسلط به زبان انگلیسی است. برای تحصیل در عمان در مقطع کارشناسی باید سایت دانشگاه مورد نظر را بررسی کنید و اطلاعات مورد نیاز را کسب کنید. از مهم ترین مدارک برای پذیرش در مقطع کارشناسی در دانشگاه های عمان، مدرک دیپلم دوازده ساله و نمره زبان انگلیسی 5.5 آیلتس است.

برخی از دانشگاه های عمان آزمون ورودی دارند و تا حد نصاب امتیازات را کسب نکنید، نمی توانید در آنجا مشغول به تحصیل شوید. در عمان معمولا برای رشته های علوم پزشکی و مهندسی رقابت بالایی وجود دارد.

برای تحصیل در دانشگاه های عمان در مقطع کارشناسی، هزینه های شهریه متفاوت می باشند. به طور کلی شهریه ها در دانشگاه های عمان در این مقطع برای دانشجویان بین المللی، تقریبا بین 1000 تا 2500 دلار است.

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در عمان

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در اکثر دانشگاه های عمان به روش های تمام وقت، نیمه وقت و یا غیر حضوری (آنلاین) انجام می شود. یکی از دانشگاه های معتبر کشور عمان برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، دانشگاه سلطان قابوس عمان است.

برای پذیرش از این دانشگاه باید در آزمون CGPA حد نصاب 2.75 الی 4 را دریافت کنید و مدرک آیلتس با حداقل نمره 6.5 داشته باشید. البته ترجمه مدارک مقطع کارشناسی را هم باید انجام داده باشید. مهر وزارت امور خارجه و دادگستری بر روی مدارک تحصیلی و ریز نمرات الزامی است.

تحصیل در مقطع دکتری در عمان

برای پذیرش در مقطع دکتری از دانشگاه های عمان، باید رزومه ای قوی شامل معدل بالا در مقاطع قبلی، حداقل نمره 7.5 آیلتس، ریز نمرات ترجمه شده و فعالیت های پژوهشی و ارائه مقالات در ژورنال های معتبر بین المللی داشته باشید.

جالب است بدانید تحصیل در مقطع دکتری در دانشگاه های کشور عمان، به عنوان یک شغل تمام وقت تلقی می شود. تحصیل در عمان در مقطع دکترا بین 2 تا 4 سال زمان می برد. دانشجویان در این بازه زمانی باید در پروژه های علمی و همچنین در سمینارهای علمی زیادی شرکت کنند.

مهاجرت به عمان از طریق سرمایه گذاری

سرمایه گذاری، یکی از محبوب ترین و رایج ترین روش های مهاجرت به عمان است که هزینه کمتری به همراه دارد و ایرانی های زیادی در سال های اخیر از این راه به عمان مهاجرت کرده اند. این نوع مهاجرت با سه روش سرمایه گذاری از طریق خرید ملک، ثبت شرکت و سپرده گذاری در بانک های این کشور قابل انجام است.

بهترین روش سرمایه گذاری در عمان، از طریق ثبت شرکت است؛ زیرا عمان از موقعیت تجاری بسیار خوبی برخوردار است. موقعیت جغرافیایی عمان و قرار داشتن در مسیر دو اقیانوس، موقعیت تجاری بسیار خوبی برای این کشور ایجاد کرده است. این موضوع باعث شده است که تاجران زیادی برای توسعه کار خود به این کشور بیایند.

کشور عمان در زمینه های نفتی و گردشگری فعالیت زیادی دارد و می تواند برای سرمایه گذاری بسیار مناسب باشد. به همین دلیل در ادامه روش های سرمایه گذاری در این کشور را بررسی می کنیم.

سرمایه گذاری از طریق کارآفرینی و ثبت شرکت

ثبت شرکت یکی از بهترین روش های مهاجرت به عمان است. ثبت شرکت شامل مراحلی مانند انتخاب ساختار تجاری، تهیه طرح تجاری و ارائه مدارک به وزارت برای تایید است. متقاضیان پس از تایید، گواهی ثبت تجاری دریافت می کنند که به صورت رسمی کسب و کارشان به رسمیت شناخته می شود.

با توجه به تصویب قوانین جدید دولت عمان، برای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و افزایش نرخ سرمایه گذاری، ثبت شرکت با مالکیت 100% برای افراد خارجی حتی ایرانیان ممکن است.

  • برای ثبت شرکت، فعالیت تجاری باید به وضوح تعریف شده باشد. سیستم طبقه بندی کسب و کار عمان فعالیت ها را در بخش های مختلف دسته بندی می کند.
  • انتخاب نام شرکت بسیار مهم است. نام پیشنهادی باید به تایید وزارت بازرگانی و صنف برسد.
  • سرمایه شرکت باید تعیین شود. حداقل سرمایه سهام بر اساس ساختار کسب و کار و فعالیت شرکت متفاوت است.
  • تهیه اسناد حقوقی
  • ثبت نام در دفتر ثبت تجاری
  • دریافت مجوز تجاری
  • ثبت نام برای پرداخت مالیات

سرمایه گذاری از طریق خرید ملک در عمان

شهروندان خارجی می توانند در عمان ملک خریداری کنند. شما پس از خرید ملک در عمان اقامت دریافت می کنید و برای ویزای لازم باید اقدام کنید. طبق آخرین دستورالعمل دولت عمان، در صورت خرید ملک، برای افراد خارجی ویزای ملک صادر می شود.

ویزای اقامت فقط پس از انتقال مالکیت سند صادر می شود. خریداران ملک می توانند برای خانواده و والدین خود نیز درخواست اقامت دهند.

  • خرید ملک به ارزش 650 هزار دلار منجر به اقامت درجه 2 می شود. یعنی خریدار حق دارد از ملک یا زمین خریداری شده به صورت مسکونی استفاده کند.
  • خرید ملک به ارزش 1 میلیون و 300 هزار دلار منجر به اقامت درجه 1 می شود. یعنی خریدار حق دارد از ملک یا زمین خریداری شده به صورت مسکونی، تجاری یا صنعتی استفاده کند.

سرمایه گذاری از طریق سپرده بانکی در عمان

سپرده بلند مدت در بانک ملی عمان می تواند یک سرمایه گذاری و پس انداز بدون ریسک باشد و بهره ثابتی را برای متقاضی به همراه داشته باشد. البته در نظر داشته باشید سپرده بانکی در عمان برای افراد خارجی در صورتی امکان پذیر است که اقامت عمان را داشته باشید. در نتیجه سرمایه گذاری از طریق سپرده بانکی در عمان نه تنها اقامت نمی دهد، بلکه باید اقامت عمان را داشته باشید تا بتوانید در بانک سپرده گذاری کنید.

مطلب مشابه: جاهای دیدنی عمان | 30 تا بهترین مکان های تاریخی و تفریحی عمان

مهاجرت به عمان از طریق تولد

مهاجرت به عمان 1

همه کشورها در مورد تولد فرزند از قوانین خاصی پیروی می کنند. برخی از کشورها از قانون خون و برخی دیگر از قانون خاک پیروی می کنند. عمان در مورد تولد فرزند از قانون خون پیروی می کند.

یعنی فرزند متولد شده در عمان فقط در صورتی می تواند تابعیت عمان را دریافت کند که از هر دو والد یا یک والد (ترجیحا پدر) با تابعیت عمان متولد شود. فرزندانی که از طرف والدین با تابعیت عمان، به فرزند خواندگی گرفته می شوند نیز می توانند تابعیت عمان را به دست آورند.

مهاجرت به عمان از طریق ازدواج

یکی از روش های مهاجرت به کشور عمان، از طریق ازدواج است. یکی از شرایط مهاجرت به عمان از طریق ازدواج این است که شخصی که تابعیت عمان را دارد، باید بالای 20 سال سن داشته باشد. اگر زنی با یک مرد عمانی ازدواج کند، زن می تواند شهروندی کشور عمان را دریافت کند. اما برای این مورد، باید شرایطی داشته باشد.

باید ثابت شود که دو نفر به هم علاقه مند هستند، تمکن مالی مرد ثابت شود، به زبان عربی مسلط باشد، دارای سوء سابقه نباشد، مدت 10 سال از زندگی آن ها گذشته باشد و صاحب فرزند پسر باشند. اگر زنی این شرایط را داشته باشد، اما همسرش فوت کرده باشد، می تواند تابعیت عمان را اخذ کند. اما نباید بعد از مرگ همسرش ازدواج کرده باشد.

نکته ی مهم این است که شخص متقاضی مهاجرت و اخذ اقامت عمان از طریق ازدواج و زنی که می خواهد با او ازدواج کند، در زمان ازدواج هر دو باید مجرد باشند. یعنی یا قبلا ازدواج نکرده باشند، یا این که طلاق گرفته باشند و گواهی طلاق را بتوانند ارائه دهند و یا این که همسران هر دو فوت کرده باشند و گواهی فوت را ارائه دهند.

مهاجرت به عمان از طریق پناهندگی

درخواست پناهندگی در عمان فرآیندی دشوار است و پناهندگی تقریبا در همه موارد به صلاح دید دولت اعطا می شود. متقاضی فقط در صورتی که بتواند ثابت کند در بازگشت به کشور خود با فقر مالی، آزار و اذیت و یا خطر فیزیکی مواجه است، می تواند درخواست پناهندگی دهد.

مزایای مهاجرت به عمان

کشور عمان در سال های اخیر به یک مقصد عالی برای مهاجرت تبدیل شده است. در ادامه به مهم ترین مزیت های مهاجرت به کشور عمان اشاره می کنیم:

  • امنیت و کیفیت بالای زندگی: عمان یکی از امن ترین کشورهای منطقه خلیج فارس است و علاوه بر امنیت بالا، خدمات بهداشتی و آموزشی با کیفیتی نیز دارد.
  • فرصت های شغلی و اقتصادی: کشور عمان فرصت های شغلی در زمینه هایی مانند نفت و گاز، گردشگری، ساخت و ساز و آموزش در شرکت های بین المللی ارائه می دهد.
  • درآمد بالا: میانگین دستمزد در کشور عمان بسیار بالا است.
  • اقتصاد پایدار: اقتصاد کشور عمان به دلیل دوری از تنش های سیاسی، پایدار است و احتمال بروز بحران های بزرگ یا ناپایداری و بی ثباتی در آن بسیار کم است.
  • معافیت مالیاتی: سرمایه گذاران معافیت مالیاتی برخوردار و حقوق هم شامل مالیات نمی شود.

مطلب مشابه: ویزای کار عمان + مدارک مورد نیاز ویزای کار در کشور عمان و شرایط آن

مطلب مشابه: نکات جالب در مورد کشور عمان، بهترین انتخاب برای گردشگران

مطالب مشابه را ببینید!