راهنمای جامع مهاجرت تحصیلی به آمریکا | شرایط تحصیل در آمریکا

کشور آمریکا به دلیل شرایط مطلوب اقتصادی و رفاهی و پیشرفت های قابل توجه در مباحث علمی و فناوری سالانه میزبان مهاجران زیادی است که برای اهداف مختلفی مانند کار، تحصیل و یا سرمایه گذاری به این کشور سفر می کنند. یکی از بهترین، راحت ترین و سریع ترین روش های مهاجرت به آمریکا، مهاجرت تحصیلی است.
بهترین رشته های تحصیلی در کشور آمریکا رشته هایی مانند مهندسی، مدیریت کسب و کار و علوم کامپیوتر هستند. این کشور از نظر سطح آموزشی در بین رتبه های برتر جهان قرار دارد و هر ساله بورسیه های تحصیلی مختلفی را برای علاقه مندان ارائه می دهد.
کشور آمریکا دارای بهترین دانشگاه ها با بالاترین رتبه ها در رنکینگ جهانی می باشد به همین دلیل تحصیل در این کشور تقاضای بسیار زیادی دارد. مدارک تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا که از دانشگاه های آمریکا صادر می شوند، در تمام دنیا معتبر و شناخته شده هستند. در ادامه مطلب به شرایط تحصیل در آمریکا، شهریه، هزینه ها و … به طور کامل می پردازیم.
فهرست موضوعات این مطلب
مزایای تحصیل در کشور آمریکا

از مزایای تحصیل در آمریکا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکان یادگیری زبان
- شهریه مناسب نسبت به دانشگاه های اروپا
- تحصیل در بهترین دانشگاه های جهان با بهترین سیستم آموزشی
- داشتن مجوز کار پاره وقت و امکان کار در محیط دانشگاه
- امکان همراهی فرزندان تا سن 18 سالگی
- امکان دریافت ویزا برای همراهان متقاضی
- امکان دریافت اقامت دائم آمریکا
- امکان افتتاح حساب از ابتدای ورود
- پیشرفت علمی دانشجو
- موقعیت های تحقیقاتی عالی
- تجربه بین المللی
تحصیل در مدارس آمریکا
مهاجرت تحصیلی به آمریکا از راه پذیرش در مدارس آمریکا به راحتی امکان پذیر نیست. مگر هنگامی که دانش آموز همراه با والدین خود وارد این کشور شوند و والدین او، اقامت امریکا را دریافت کرده باشند. مدارس در آمریکا شامل مدارس دولتی و خصوصی است.
مدارس خصوصی هزینه های تحصیلی بالایی دارد و شامل امکانات تحصیلی و آموزشی بسیار بالایی است. اما مدارس دولتی برای دانش آموزان آمریکایی رایگان است. سال تحصیلی در این کشور از اوایل ماه سپتامبر شروع می شود و در اواخر ماه ژوئن به پایان می رسد.
دانش آموزان کشور آمریکا، مانند بسیاری از کشور ها، 12 سال تحصیلی را در مقطع ابتدایی تا دبیرستان می گذرانند. این دوره های تحصیلی شامل دوره مهد کودک (از 3 تا 6 سالگی)، دوره ابتدایی (از 6 تا 11 سالگی)، دوره متوسطه (از 11 تا 14 سالگی) و دوره دبیرستان (از 14 تا 18 سالگی) می باشد.
مطلب مشابه: هزینههای مهاجرت تحصیلی ؛ تمام هزینه هایی که برای تحصیل در خارج نیاز است
تحصیل در مقطع کارشناسی در آمریکا
مقطع کارشناسی در آمریکا معمولا 4 سال به طول می انجامد. دانشجویانی که قصد مهاجرت تحصیلی به آمریکا را دارند می توانند برای کاهش شهریه ها ابتدا دو سال در کالج تحصیل کنند چون شهریه کالج نسبت به دانشگاه بسیار کم تر است.
همچنین افرادی که می خواهند زودتر وارد بازار کار شوند، می توانند به جای دانشگاه وارد کالج شوند و با گذراندن دو سال دوره تحصیلی در کالج، مهارت های لازم را برای ورود به بازار کار دریافت کنند. دانشجویان در رشته های مهندسی، مدیریت، حقوق، علوم پایه و زیستی و رشته های علوم تربیتی و آموزشی می توانند تحصیل کنند.
برای تحصیل در آمریکا یک آزمون قبل از ورود به مقطع کارشناسی برای دانشجویان لازم است:
آزمون استدلالی SAT
این آزمون برای پذیرش دوره کارشناسی دانشگاه های آمریکا مورد نیاز است. این آزمون مشخص می کند که دانشجو چگونه توانایی های خود را به کار گیرد.
آزمون موضوعی SAT
این آزمون برای سنجش توانایی های دانشجویان در یک زمینه خاص و به کار گیری این دانش است.
آزمون SAT
این آزمون 4 توانایی دانشجویان را بررسی می کند که شامل ریاضی، زبان انگلیسی، خواندن و علوم پایه که یک بخش اختیاری به نام نوشتار هم دارد می شود. نمره آزمون SAT آمریکا میزان آمادگی برای ورود به کالج دانشجویان را می آزماید.
مطلب مشابه: راهنمای تحصیل در ایتالیا؛ بهترین دانشگاه های ایتالیا برای دانشجویان
مدارک لازم برای دریافت پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی در آمریکا
- مدرک دیپلم دبیرستان
- ریز نمرات تحصیلی و سوابق
- مدرک آزمون آیلتس یا تافل
- نمره های آزمون های SAT, ACT
- ارائه تمکن مالی
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در آمریکا
کارشناسی ارشد در آمریکا بین 2 تا 3 سال به طول می انجامد. این دوره شامل دوره های کارآموزی هم می باشد که باعث می شود دانشجوها تمام مهارت های لازم را به دست آورند. دانشجویان در رشته های مختلف می توانند به اپلای آمریکا بپردازند و از دانشگاه های مختلف آمریکا در مقطع کارشناسی ارشد پذیرش دریافت کنند.
اما دانشجویان عمومی باید یک سری آزمون های دیگر را قبل از پذیرش تحصیلی آمریکا برای این مقطع بگذرانند:
آزمون TOEFL و مدرک زبان انگلیسی
برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در آمریکا، توانایی دانشجویان در مهارت های خواندن، نوشتن، گوش دادن و صحبت کردن ارزیابی می شود تا بتوانند مدرک زبان آیلتس نمره 6 را ارائه دهند.
آزمون GMAT
این آزمون برای پذیرش رشته مدیریتی در مقطع کارشناسی ارشد است که یک آزمون استاندارد برای متقاضیان رشته MBA می باشد. این آزمون ابتدا برای استفاده موسسات و دانشگاه های آمریکا که رشته های مدیریت و تجارت را ارائه می دادند وضع شده بود اما در حال حاضر این آزمون به عنوان معیار پذیرش دانشجویان در سطح جهانی توسط بیش از 1700 دانشگاه استفاده می شود.
آزمون GRE
این آزمون برای پذیرش رشته های مهندسی در مقطع کارشناسی ارشد است که توسط موسسه ETS برگزار می شود و برای ارزیابی مهارت های زبانی، تفکر انتقادی، استدلال کمی و نوشتار تحلیلی دانشجویان تنظیم شده است.
آزمون MCAT
این آزمون برای پذیرش دانشجویان رشته پزشکی در مقطع کارشناسی ارشد است. این آزمون توسط انجمن کالج های پزشکی آمریکا برگزار می شود که بخشی از فرآیند پذیرش دانشکده های پزشکی بوده است.
آزمون LSAT
این آزمون برای پذیرش دانشجویان رشته حقوق در مقطع کارشناسی ارشد است که برای دریافت پذیرش دانشکده های عضو LSAC الزامی است. این آزمون 4 بار در سال برگزار می شود.
مطلب مشابه: انواع کسب و کار برای دانشجویان و مشاغل مناسب در حین تحصیل
مدارک لازم برای دریافت پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد در آمریکا
- مدرک کارشناسی همراه با ریز نمرات
- مدرک آیلتس یا تافل
- توصیه نامه از طرف دو استاد
- پرداخت هزینه پذیرش
- نمرات GRE, GMAT
- ارائه تمکن مالی
تحصیل در مقطع دکترا در آمریکا
تحصیل در دوره دکتری در آمریکا حدود 4 تا 6 سال طول می کشد. افراد برای تحصیل در این مقطع باید یک پروپوزال قوی و مدرک زبان بالا داشته باشند و معمولا آیلتس بالای 7 مورد نیاز است. از دانشجویان دوره دکتری در آمریکا امتحانات کتبی و شفاهی قبل از آمادگی برای پایان نامه دکتری گرفته می شود و معمولا ارائه پایان نامه نیز از یک سال تا دو سال طول می کشد که نتیجه این پایان نامه باید به صورت کتاب و رساله باشد.

معتبر ترین دانشگاه های آمریکا
- دانشگاه هاروارد
- دانشگاه استنفورد
- دانشگاه MIT
- دانشگاه شیکاگو
- CalTech
- دانشگاه پنسیلوانیا
- دانشگاه کرنل
- دانشگاه دوک
- دانشگاه کلمبیا
- دانشگاه پرینستون
- دانشگاه برکلی
- دانشگاه نیویورک
- دانشگاه ییل
- دانشگاه میشیگان
- دانشگاه جان هاپکینز
- دانشگاه نورث وست
- دانشگاه لس آنجلس
مطلب مشابه: شرایط تحصیل در سوئیس (اطلاعات صفر تا صد و مدارک لازم)
بهترین رشته های تحصیلی در آمریکا

برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا، مدیریت کسب و کار یکی از بهترین رشته ها می باشد. سالیانه حدود 20 درصد از دانشجویان در رشته مدیریت کسب و کار مشغول به تحصیل می شوند. دانشگاه هاروارد، کلمبیا و وارتون از بهترین دانشگاه های مطرح در این زمینه هستند. هزینه تحصیل در رشته مدیریت کسب و کار 60 الی 70 هزار دلار می باشد.
دومین رشته پر طرفدار برای اپلای آمریکا، رشته های مهندسی هستند. از بهترین دانشگاه ها برای این رشته ها می توان به دانشگاه MIT اشاره کرد. هزینه تحصیل در این رشته ها نیز بسیار مناسب است و 0 هزار الی 60 هزار دلار می باشد.
یکی دیگر از بهترین و پر تقاضاترین رشته ها برای اپلای آمریکا، رشته های علوم کامپیوتر هستند. دانشجویان با تحصیل در این رشته ها با کاربرد این رشته ها و تلفیق آن ها با تکنولوژی آشنا می شوند. از معروف ترین رشته های این گروه می توان به هوش مصنوعی و رباتیک اشاره کرد. از بهترین دانشگاه های مطرح برای این رشته ها می توان به MIT، هاروارد و استنفورد اشاره کرد. هزینه تحصیل در این رشته ها 28 هزار الی 48 هزار دلار می باشد.
هزینه تحصیل در آمریکا
هزینه تحصیل در آمریکا بر اساس نوع دانشگاه، رشته انتخابی و مقطع تحصیلی متفاوت است. تحصیل در دانشگاه های خصوصی و غیر انتفاعی حدود 60 هزار دلار می باشد. دانشجوهایی که می خواهند هزینه تحصیلشان مقرون به صرفه تر باشد می توانند برای تحصیل، دانشگاه های ایالتی یا دولتی را انتخاب کنند که هزینه تحصیلی در این دانشگاه ها برای دانشجویانی که مقیم آمریکا هستند حدود 9139 دلار و برای دانشجویان دیگر هزینه ها متفاوت تر است.
هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی برای دانشجوهای بین المللی حدود 15 هزار دلار تا 22 هزار دلار می باشد. هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد برای دانشجویان بین المللی 18 هزار دلار تا 25 هزار دلار است. هزینه تحصیل در مقطع دکترا برای دانشجویان بین المللی حدود 18 هزار دلار تا 25 هزار دلار می باشد و هزینه های تحصیل در رشته های پزشکی حدود 35 هزار دلار تا 50 هزار دلار می باشد.
مطلب مشابه: تحصیل در نروژ و شرایط مورد نیاز (بورسیه، مدارک و اطلاعات ضروری)
مدارک لازم برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا
مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا به شرح زیر می باشد:
- ترجمه رسمی مدرک دیپلم یا پیش دانشگاهی همراه با ریز نمرات
- کپی از صفحه اول پاسپورت (ترجمه شناسنامه برای افرادی که هنوز پاسپورت ندارند)
- ترجمه رسمی مدرک لیسانس همراه با ریز نمرات
- رزومه شخصی به زبان انگلیسی
- توصیه نامه تحصیلی از استاد، مدیران همکار و محققان همکار
- رزومه و سوابق کاری برای تحصیل دکترا در آمریکا
- ترجمه صفحه آخر پایان نامه همراه با تایید از دانشگاه مورد نظر
- تایید مقالات علمی منتشر شده
- ارائه نامه بانک برای اعلام موجودی و گردش حساب برای تامین هزینه های تحصیل و زندگی
- مدرک زبان یا مدارک تافل با حداقل نمره 70 در آزمون IBT و 500 در آزمون PBT و یا IELTs با نمره 6
ویزاهای تحصیل در آمریکا
برای تحصیل در آمریکا باید از طریق ویزاهای زیر اقدام کنید:
ویزای F1
ویزای F1 معروف ترین ویزای دانشجویی در آمریکا است و دانشجویان باید برای تحصیل در کالج و دانشگاه های آمریکا نسبت به دریافت این ویزا اقدام کنند. دانشجوهای خارجی برای همسر و فرزند زیر 21 سال خود می توانند درخواست ویزای F2 دهند. این نوع ویزای تحصیلی در آمریکا معمولا برای دوره های تحصیلی طولانی مدت و بیش از 6 ماه می باشد.
ویزای B1
ویزای B1 مربوط به دوره های تحصیلی کوتاه مدت موقت، متناسب با نوع دوره تحصیلی و محل دعوت کننده می باشد. متقاضیان برای دریافت این ویزای تحصیلی آمریکا باید بعد از دریافت I-20 فرم DS-160 خود را تکمیل نمایند.
ویزای M1
ویزای M1 مانند ویزای F1 است. با این تفاوت که ویزای M1 فقط شامل بعضی از رشته های خاص فنی حرفه ای می شود. دانشجویان متقاضی این ویزا می توانند همسر و فرزند زیر 21 سال خود را با درخوست ویزای M2 همراه با خود به آمریکا بیاورند. برای این نوع ویزا نیز باید فرم DS-160 تکمیل شود.
ویزای J1
ویزای J1 به ویزای فرصت مطالعاتی معروف است. این ویزا برای متقاضیانی است که برای تحقیق و یا تدریس در دانشگاه ها وارد آمریکا می شوند. مدت اعتبار این ویزا بر اساس طول مدت دوره در آمریکا متغیر است. اما طبق قانون باید فرد متقاضی بعد از دو سال کشور آمریکا را ترک کند و دوباره برای ورود به کشور اقدام کند.
فرد متقاضی می تواند همسر و فرزند زیر 21 سال خود را با درخواست ویزای J2 وارد کشور آمریکا کند. برای این نوع ویزا باید فرم DS-160 تکمیل شود. در تمام این ویزاها باید فرد تمکن مالی خود را ارائه دهد و ثابت کند که قصد بازگشت به کشور خود را بعد از پایان دوره تحصیلی دارد.
مطلب مشابه: تحصیل در رومانی ؛ شرایط، هزینه های و مدارک مورد نیاز دانشگاه های رومانی