مهاجرت کاری یا مهاجرت تحصیلی؟ کدام برای شما بهتر است؟
این روزها خبرهای متعددی از مهاجرت افراد به گوش میرسد. مهاجرت که با هدف بهبود وضعیت زندگی صورت میگیرد به روشهای متعددی قابل انجام است. دو مورد از رایجترین روشهای مهاجرت از طریق تحصیل و کار بوده و هر دو آنها اغلب با موفقیت همراه هستند. اما در این میان سوالی که ذهن افراد را به خود درگیر میکند این است که کدام یک از آنها بهتر بوده و بر دیگری برتری دارد؟ پاسخ به این سوال نیاز به بررسیهای بیشتری دارد و میتواند بسته به شرایط افراد تغییر کند. با این حال ما در این نوشته همراه شما هستیم تا در تصمیمگیری بین مهاجرت کاری یا مهاجرت تحصیلی کنارتان باشیم.
مهاجرت کاری چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟
قبل از اینکه یکی از گزینههای مهاجرت کاری یا مهاجرت تحصیلی را انتخاب کنیم، بهتر است تا با کلیت، نقاط ضعف و قدرت هر دو آنها آشنا شویم. این کار را با بررسی مهاجرت کاری آغاز میکنیم. بسیاری از افراد به کشوری سفر کرده و جذب زیباییهای توریستی آن شده و سپس رویای مهاجرت به آنجا را در سر به صورت مدام میپرورانند. به عنوان مثال اگر قبلا با تور مالزی سفر کرده باشید، به احتمال زیاد فرهنگ متنوع، جاذبههای مختلف و مردم خونگرم آن شما را شیفته خود خواهد کرد. به طوری که دوست خواهید داشت برای همیشه در آن اقامت داشته باشید. اما موضوع مهم قابل توجه چیزی فراتر از این موارد بوده و اگر با هدف پیدا کردن شغلی بهتر قصد سفر کردن دارید، این کشور پرطرفدار آسیایی به احتمال زیاد موفق به برآوردن انتظارات شما نخواهد. این موضوع در مورد دیگر مقاصد گردشگری دنیا نیز صدق میکند.
بنابراین با توجه به گفته بالا مهاجران باید تمامی جنبههای نیاز و موقعیت شغلی خود را سنجیده و بهترین مقصد را متناسب با آن پیدا و انتخاب کنند. از همین رو توصیه میکنی اگر قصد مهاجرت کاری دارید، کشورهایی را انتخاب کنید که متناسب با تخصص شما نیاز به نیروی کار داشته و از طرفی موقعیتی رو به پیشرفت را برای شما فراهم کند. از جمله مهمترین مزایایی که یک مهاجرت کاری ایدهآل و اصولی میتواند داشته باشد، عبارتند از:
• پیدا کردن موقعیتهای شغلی جدید
• فراهم بودن امکان مهاجرت به همراه خانواده
• امکان اخذ سریعتر اقامت دائم در کشور مقصد
• برخورداری از شرایط رفاهی بیشتر
• ایجاد یک رزومه پربار کاری برای خود
با این حال در کنار این مزایا، مهاجرت با هدف پیدا کردن کار در یک کشور خارجی میتواند یکسری دشواریها و معایب نیز با خود به همراه داشته باشد. به عنوان مثال در چنین موقعیتها رقابت بالا بوده و کسی برنده خواهد بود که بهترین باشد. همچنین کشورهای مهاجرپذیر از طریق کار به دنبال افراد با تخصص و مهارت بالا هستند و شما شانسی برای کارآموزی در چنین شرایطی نخواهید داشت. بنابراین باید با یادگیری مهارتهای بالا بهترینها را برای خود و خانواده رقم بزنید.
مهاجرت تحصیلی چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟
علاوه بر گفتههای فوق برای رسیدن به پاسخ بهتر در مورد اینکه مهاجرت کاری یا مهاجرت تحصیلی را باید انتخاب کنند؟ نیاز به اطلاعات کاملتری در این خصوص است. در صورتی که افراد بتوانند از یک دانشگاه خارجی پذیرش گرفته و با هدف ارتقا سطح علمی خود به مقصدی دیگر سفر کنند، اصطلاحا از عبارت مهاجرت تحصیلی استفاده میشود. این افراد میتوانند با یک تیر دو نشان زده و در کنار بهرهمندی از تحصیلات باکیفیت و معتبر آیندهای با موقعیتهای شغلی بهتر را نیز برای خود بسازند. اغلب افرادی که از این طریق مهاجرت میکنند دانشجو هستند. از مزایای مهاجرت تحصیلی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• برخورداری از سطح آموزش بالا و باکیفیت در دانشگاههای معتبر بینالمللی
• برخورداری از درصد موفقیت بیشتر در پیدا کردن موقعیتهای شغلی بهتر پس از اتمام دوره تحصیلی
• فرصت مهاجرتی ارزان با حداقل هزینه در صورت اخذ فاند از دانشگاه مقصد
• امکان اسکان در اقامتگاه تعبیه شده توسط دانشگاه
• اخذ ویزای آسان
هر چند که مهاجرت تحصیلی از امتیازهای قابل توجه بسیار زیادی برخوردار است، با این حال با توجه به شرایط افراد میتواند برخی معایب را نیز به همراه داشته باشد. به عنوان مثال مهاجرت از این طریق نیازمند پایه علمی قوی و پشتکار فراوان است. علاوه بر آن پیدا کردن مرکز علمی و استاد دانشگاهی که با نیاز، سلیقه و علایق شما هم خوانی داشته باشد کاری زمانبر و گاها نیز حوصله سربر خواهد بود.
شرایط و مدارک مورد نیاز برای مهاجرت کاری و تحصیلی
فرقی نمیکند به دنبال مهاجرت کاری یا مهاجرت تحصیلی هستید! در هر صورت باید از قبل یکسری مدارک را در دست داشته و شریط خود را برای چنین کاری فراهم کنید. این مدارک بسته به نوع مهاجرت متفاوت بوده و کوچکترین نقضی در هر کدام از آنها میتواند مانع تصمیم شما در این راستا باشد. هر چه مدارک درخواست شده توسط دولت مربوطه دقیقتر آماده شده و از سطح بالایی برخوردار باشد، طبیعتا امور مربوط به مهاجرت نیز بهتر پیش خواهد رفت. کلیات مدارک مورد نیاز در این خصوص به صورت زیر هستند:
• مدارک لازم برای مهاجرت کاری: گذرنامه معتبر، مدرکی بابت نشان دادن تسلط شما به شغل مورد نظر، سابقه کاری مرتبط، مدرک زبان.
• مدارک لازم برای مهاجرت تحصیلی: گذرنامه معتبر، نامه پذیرش از دانشگاه مورد نظر، پرداخت هزینه اپلای (Application Fee)، ترجمه تمامی مدارک تحصیلی به همراه ریز نمرات، مدرک زبان با نمره قبولی متناسب با سطح تحصیلی، توصیه نامه و انگیزه نامه، مدارک آزمونهای مختلف مانند GRE در صورت لزوم.
مهاجرت کاری بهتر است یا تحصیلی؟
اکنون که تا این بخش از نوشته ما را همراهی کرده باشید با امتیازها و شرایط کلی هر کدام از این دو نوع مهاجرتی تا حدودی آشنا شدهاید. بنابراین انتخاب بین مهاجرت کاری یا مهاجرت تحصیلی در عین پیچیدگی کاری بسیار آسان است. چرا که تنها کاری که باید انجام دهید، انتخاب گزینه مناسب با توجه به شرایط شخصی خودتان است. به عنوان مثال اگر فردی با سابقه تحصیلی قوی هستید و مدارک مهم اولیه برای این منظور را دارید، قطعا مهاجرت تحصیلی برای شما بهترین گزینه خواهد بود. اما چنانچه تحصیلات آکادمیک ندارید اما در یک شغل خاصی سالها فعالیت داشته و به تخصص کافی در آن زمینه رسیدهاید، قطعا مهاجرت کاری هم برای شما و هم برای خانواده انتخابی بجا خواهد بود.
قدم در مسیر صحیح مهاجرتی با آژانس مسافرتی آویسا تراول
بیگدار به آب زدن بزرگترین اشتباهی است که افراد میتوانند در مسیر مهاجرت مرتکب شوند. چرا که مهاجرت امری بسیار حساس بوده و با این کار شما تصمیم میگیرید تا به طور کلی مسیر زندگی خود را تغییر دهید. بنابراین هرگز نباید مهاجرت را با سفرهای گردشگری یکسان دانست و همان طور که گفته شد از مهاجرت به کشوری نظیر مالزی همان انتظار را داشت که از تور مالزی با هدف سفری تفریحی داشتید. تیم آویسا تراول دقیقا برای همین منظور در کنار شما عزیزان است تا بتواند کمکی کوچک در این تصمیم بزرگ برای شما بکند.
مجموعه آویسا تراول با فراهم کردن مقدمات سفر به کمک تیم با تجربه و کاربلد خود در انجام هماهنگیهای لازم برای مهاجرت در خدمت شما خواهد بود. به طوری که کافیست با تماس از طریق شماره ۴۱۵۳۵-۰۲۱ کارهایی از قبیل تهیه بلیط، هماهنگی برای ویزا، رزرو هتل برای اقامت موقت خود و …. را به گروه تخصصی آویسا تراول سپرده و بار مسئولیت را تا حد زیادی از دوش خود سبک کنید.