مجله تاپ‌ناز‌

آیا گوش دادن به موسیقی هنگام مطالعه باعث کاهش راندمان مطالعه می شود؟

گوش دادن به موسیقی در موقع مطالعه نیاز به بررسی های متفاوت در کدام از گروه های افراد می باشد، که برای هر کدام از آنها تاثیرات متفاوتی داشته است. در ادامه با تاثیرات گوش دادن موسیقی در هنگام مطالعه آشنا می شوید.

به صورت کلی موسیقی و آهنگ بخشی مهم در زندگی هر فردی است. بیشتر افراد به صورت شخصی و یا به کمک آموزشگاه های موسیقی به آلت موسیقی خاصی مسلط هستند، که می توانند این سازها را بنوازند. ولی در رابطه با گوش کردن به موسیقی در موقع مطالعه بررسی های زیادی وجود دارد که در ادامه مطلب در مورد فواید گوش دادن به موسیقی در موقع مطالعه می پردازیم. در تحقیقات در این مورد به پاسخ های متفاوتی رسیده اند. در این شرایط گروهی از دانشجویان و دانش آموزان به دنبال راه و روشی خوب برای آموزش مطالب به صورت ساده تر می باشند، که بعضی از آنها گزینه گوش کردن به موسیقی را انتخاب کرده اند.

گوش دادن به موسیقی هنگام مطالعه

به صورت کلی تنها نشستن در اتاق و مشغول شدن به مطالعه کتاب درسی و یا تفریحی می تواند برای خیلی از افراد کسل کننده باشد، ولی مطالعه به روش های جدید می تواند گزینه ای باشد که خیلی از افراد مشتاق به انجام آن است. این روش به صورت کلی با دانش دنیای جدید فقط محدود به سال های تحصیلی نمی شود و می توان در طی سال های زندگی در موقع مطالعه، نشریه، کتاب و یا مقالات این روش را استفاده کرد.

قابل ذکر می باشد که مطالعه امری گاهی خسته کننده است و به همین جهت باید به دنبال روش های لذت بخش برای سوق پیدا کردن به این مسیر باشید. گوش کردن به آهنگ لذت بخش است و خیلی از افراد حتی ساعت ها به موسیقی گوش می دهند. ولی سوالی که امروزه ایجاد شده است این است که در موقع مطالعه کتاب، همزان موسیقی گوش دهیم، مفید است یا مضر؟ در ادامه پاسخ این سوال را داده ایم.

آیا گوش دادن به موسیقی هنگام مطالعه باعث کاهش راندمان مطالعه می شود؟

دلایل شخصی

جالب شدن این تحقیق زمان است که پاسخ آن برای هر یک از افراد متفاوت بودند و به طور مثال فردی با سطح هوشیاری بسیار بالا امکان دارد که برای آرام کردن ذهن و پیدا کردن مکان مناسب برای مطالعه به گوش نواختن موسیقی آرامی بپردازد در صورتی که افراد آرام و یا حتی بی حوصله امکان دارد که به فضای شادتری برای مطالعه نیاز داشته باشد

از این رو مطالعه همراه با گوش فرا دادن به آهنگ با توجه به به روحیات هر فرد، متغیر است. از این رو لزوماً نمی‌توان بیان کرد که مطالعه در هنگام گوش دادن به موسیقی مفید و یا مضر است. همچنین باید توجه داشت که گوش فرا دادن به موسیقی که برای شما لذت بخش بوده و با خاطرات گوناگون همراه است، در هنگام مطالعه می‌تواند به برهم ریختن حواس شما منجر گردد که از این رو بسیاری از محققان موسیقی های بی کلام را از دیگر سبک های موسیقی ترجیح داده اند.

مطلب پیشنهادی: چرا از موسیقی لذت می بریم و گوش دادن آهنگ به ما انرژی می دهد؟

درونگرا یا برونگرا

همچنین طی تحقیقات انجام شده این چنین مشخص شد که افراد درون گرا در هنگام مطالعه مکان خلوت و آرامش بخش را به دیگر شرایط ترجیح می‌دهند. این موضوع در حالی است که افراد برونگرا هنگام مطالعه و درس خواندن دوست دارند که تحرکات بیشتری داشته باشند، که در پایان می توان این چنین نتیجه گرفت که همه چیز به تیپ شخصیتی و انتخابات شخصی هر فرد وابسته و متغیر می‌باشد.

رابطه دانش و موسیقی

به طور کلی مطالعه هر چیز نیازمند تمرکز و حواس جمع می باشد، به خصوص اگر مطلبی که مطالعه می نمایید، نیازمند درک و تمرکز بسیاری باشد. به طور کلی صدا ها در ایجاد حواس پرتی برای افراد موثر هستند، اما هنگامی که بحث در رابطه با گوش دادن به موسیقی و مطالعه باشد، می تواند برخی از افراد را با مشکل مواجه نماید. کلماتی که به صورت آهنگ وار در گوش خود می شنوید، و در همان حال به مطالعه مطلبی مشغول باشید، می تواند تمرکز شما را به طور کلی برهم  ریزد، چرا که به ‌طور اساسی در حال انجام چندین کار به طور یک زمان و با یکدیگر می باشید.

در این زمان گوش مشغول شنیدن و چشم به مطالعه می پردازد، که در این حین مغز در تلاش است تا هر دو ورودی را با یکدیگر یکنواخت کرده و به تجزیه و تحلیل هر دوی آن ها بپردازد. طبق مطالعات انجام شده این چنین مشخص شد که این اتفاق در صورتی که به هر شکل اتفاق بیفتد می‌تواند از درک مطلب برای فرد تا حد قابل توجهی بکاهد.

این تعریف می‌تواند شامل هر فردی به مانند کسی که از عدد یک تا ده را به طور معکوس می شمارد و یا به طور همزمان در حال تماشای تلویزیون و مطالعه می باشد نیز گردد. حتی هنگامی که فردی در حال صحبت کردن با شما است مغز به خوبی نمی تواند هر دو ورودی را پردازش کرده و به هر یک پاسخ منطقی دهد.

مطلب مشابه: مقام های موسیقی ایران | آشنایی با مقام های موسیقی ایرانی

هنر و ریاضی

از سوی دیگر گوش دادن به موسیقی در هنگام مطالعه ریاضی تا حدودی نمی تواند باعث بر هم ریختن تمرکز شما گردد، چرا که در این زمان مغز نیازی به پردازش دو ورودی با زبان مختلف را ندارد. طبق مطالعات انجام شده سکوت و آرامش بهترین موقعیت برای افزایش تمرکز و یادگیری است، اما حرف زدن در این رابطه تاثیر چندانی قائل نمی گردد. همچنین در این میان برخی از محققان به مطالعه موسیقی بی کلام در هنگام درس خواندن پرداخته اند، که تاثیرات خوب و مثبتی را دریافت کردند. قابل به ذکر است که گوش دادن به موسیقی های کلاسیک می تواند پیش نیاز شروع یک مطالعه خوب به شمار آید چرا که می‌توانند پس زمینه یادگیری موثر را از درس شامل شوند.

بررسی‌هایی که چیزی بیش از یک دهه را شامل شده است، این چنین پاسخی در بر داشته که فواید گوش دادن به موسیقی هنگام مطالعه در صورتی که کلاسیک و بی کلام باشد  می تواند کارایی مغز را افزایش کرده و در نهایت درک مطلب را بهبود بخشد. در این زمان چیزی که رخ می‌دهد آن است که مغز شروع به پیش بینی نوسان نت ها خواهد کرد و به طور طبیعی حرکات صدا را بر اساس الگو، زیر و بمی، سرعت و بلندی آن هماهنگ می سازد. همچنین موضوع در قسمت دیگری از مغز که نسبت به پردازش زبان عمل می کرده کارایی چندانی نخواهد داشت و به حواس پرتی منجر نمی گردد. از این رو گوش فرا دادن به این چنین موسیقی هایی در هنگام مطالعه پیشنهاد شده، استفاده از آن تاثیر منفی در بر نخواهد داشت.

نکته پایانی

و در نهایت از نتیجه گوش دادن به موسیقی هنگام مطالعه می توان این گونه برداشت کرد که روش های متفاوت مطالعه برای افراد تاثیرات متمایزی خواهد داشت  که بر روی هر یک از افراد در نحوه یادگیری و تمرکز آن ها تاثیر تاثیر متفاوتی قائل می گردد.

همچنین آهنگ برای برخی از افراد نقش کاتالیزور و یا سرعت دهنده را دارد و در گروه دیگری از افراد به بر هم ریختن حواس و تمرکز آن ها منجر می گردد. بهترین روش آن است که خودتان را در این راه امتحان کرده و در یابید که در کدام روش مطالعه راحت تر و دقیق هستید.

مطلب پیشنهادی: آیا گوش دادن به موزیک هنگام ورزش کردن مفید است و تاثیری دارد؟

مطالب مشابه را ببینید!