علائم میخچه در پا؛ 17 روش درمانی برای از بین بردن میخچه

میخچه پا ضایعه ای پینه ای شکل از پوست مرده است که معمولا در سطوح نازک و بدون موی پوست به خصوص در قسمت پشتی پنجه پا یا انگشتان پا و یا در قسمت ضخیم تر پوست کف دست و پا ایجاد می شود. میخچه زمانی ایجاد می شود که پوست در معرض فشار زیاد قرار گیرد و می تواند باعث درد و ناراحتی شود. روند تولید میخچه آنقدر تدریجی است که ممکن است اصلا متوجه آن نشوید و یه یکباره با توده گرد و دردناکی در کف پاهای خود برخورد کنید که تا روز قبل از وجود آن بی خبر بودید.
میخچه ممکن است راه رفتن و فعالیت روزانه شما را مختل کند و بسیار دردناک باشد، بنابراین بهتر است هر چه سریع تر به دنبال روش هایی برای درمان و از بین بردن آن باشید. در این مطلب می خواهیم میخچه را به طور کامل بررسی کنیم و به بهترین روش های درمان و رفع آن بپردازیم. با ما همراه باشید.
فهرست موضوعات این مطلب
میخچه پا چیست؟
میخچه پا لایه های ضخیم شده و سفت شده ای از پوست هستند که بیشتر مواقع روی نوک انگشتان پا، میان انگشتان، کف و کناره های پا ایجاد می شوند. میخچه ها معمولا کوچک دایره ای شکل هستند و مرکز مشخصی دارند. میخچه ها زمانی به وجود می آیند که پوست شما تلاش کند در برابر اصطحکاک و فشار با ایجاد یک لایه اضافی، از خودش محافظت کند. میخچه ها به لمس حساس هستند و هنگام پوشیدن کفش یا راه رفتن می توانند بسیار دردناک باشند.
انواع میخچه پا

به طور کلی دو نوع اصلی میخچه پا وجود دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم.
میخچه پا سخت
میخچه های سخت پا رایج ترین نوع میخچه پا هستند و در قسمت بالایی و کناری انگشتان پا ایجاد می شوند. آن ها نواحی کوچک، رنگ پریده یا زرد رنگی از پوست برآمده و سفت شده، تقریبا به اندازه نخودی هستند که با ناحیه وسیع تری از پوست ضخیم احاطه شده اند. میخچه های سفت پا، با نام مستعار هلوما دوروم، تمایل دارند در نواحی استخوانی مانند بالای انگشتان پا، در کنار انگشت کوچک یا توپ پا ایجاد شوند. آن ها معمولا به خاطر اصطحکاک کفش به وجود می آیند.
میخچه پا نرم
میخچه های نرم پا بین انگشتان پا ایجاد می شوند. میخچه های نرم به رنگ سفید و لاستیکی متفاوت به نظر می رسند. آن ها معمولا در وسط فرو رفته هستند. این نوع میخچه های پا در اثر رطوبت، معمولا به دلیل تعریق یا خشک نشدن پاها به درستی، نرم می شوند. این میخچه ها معمولا در بین انگشتان پا و در انگشت چهارم و پنجم وقتی به یکدیگر ساییده می شوند، ایجاد می شوند.
میخچه در کجا رشد می کند؟
میخچه ممکن است قسمت های مختلفی از پا را درگیر کند. اما بعضی نواحی پا که بیشتر در معرض فشار قرار دارند، بیشتر مستعد ایجاد میخچه هستند. این نواحی شامل موارد زیر می باشند:
- بین انگشت های پا
- کنار انگشت های کوچک پا
- در گوشه ناخن های پا
- بین انگشتان پا
- کف پا
علت ایجاد میخچه پا

ایجاد میخچه در پا می تواند علت های مختلفی داشته باشد. از جمله دلایل ایجاد میخچه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- راه رفتن با پای برهنه برای مدت طولانی روی کفش یا کف پوش
- ایجاد فشار یا اصطکاک روی پوست پا
- پوشیدن کفشهای گشادی که پای شما در آن میلغزد
- دویدن یا راه رفتن در یک مسیر خاص
- پوشیدن کفش های بسیار تنگ
- ساعت های طولانی سرپا ایستادن
- پوشیدن کفش هایی که پاشنه بسیار بلندی دارند
- پوشیدن کفش بدون جوراب
- پوشیدن جوراب نا مناسب
- زانو زدن روی زمین برای مدت طولانی
- گذاشتن آرنج روی میز یا روی زمین به صورت مکرر
- پوشیدن صندل به مدت طولانی هم می تواند باعث ایجاد میخچه شود
- بالا رفتن سن میتواند باعث کاهش چربی میان بافتها، پوکی استخوان و ناهنجاریهای استخوانی ناشی از آن شود.
- عدم درمان قوس کف پا
- افزایش وزن و حاملگی
علائم میخچه پا
در صورت مشاهده علائم زیر، ممکن است به میخچه پا دچار شده باشید:
- ایجاد یک قسمت ضخیم و خشن روی پوست
- پوسته پوسته شدن پوست
- خشک شدن پوست
- احساس درد یا حساسیت در زیر پوست
- ایجاد حالت مومی شکل روی پوست
- حساس و تحریک پذیر شدن پوست آن ناحیه به لمس
راه های درمان میخچه
برای درمان میخچه ابتدا باید مطمئن شوید که میخچه است نه چیز دیگر. اگر شک دارید بهتر است به پزشک مراجعه کنید و بعد از مطمئن شدن می توانید برای درمان آن اقدام کنید. روش های مختلفی برای درمان میخچه وجود دارد و در ادامه بهترین روش های درمان آن را بررسی خواهیم کرد.
1. درمان میخچه با روغن نارگیل
روغن نارگیل دارای خواص مرطوب کنندگی بالایی است. برای درمان میخچه کف پا باید مقداری از این روغن را روی میخچه بزنید و به آرامی ماساژ دهید. این کار به بهود میخچه کمک بسیار زیادی می کند.
2. استفاده از کفش مناسب
پوشیدن کفش مناسب می تواند در از بین رفتن میخچه به شما کمک کند. پوشیدن کفش هایی که فضای کافی به قسمت نوک انگشتان نمی دهند، از دلایل ایجاد این مشکل است. همچنین بر اساس تحقیقات انجام شده در ساعت های پایانی روز، پاها در متورم ترین حالت ممکن هستند. به همین دلیل توصیه می شود که در غروب یا شب اقدام به خرید کفش کنید و بهتر است هنگام خرید آن جوراب بپوشید. در این صورت کفش برای حجم پای شما در این ساعت از روز هم فضای کافی را خواهد داشت.
3. درمان میخچه پا با جوش شیرین
برای درمان میخچه با جوش شیرین، خمیری به کمک آب و آبلیمو درست کنید و آن را روی میخچه بگذارید و اجازه دهید یک شب بماند. این کار باعث ضد عفونی شدن و از بین رفتن سلول های مرده پا می شود. برای موثر واقع شدن این روش درمانی، این کار را به مدت 5 تا 7 شب به صورت مداوم تکرار کنید.
4. درمان میخچه با زردچوبه و عسل

یک قاشق غذا خوری زردچوبه و یک و نیم قاشق غذا خوری عسل را با هم ترکیب کنید و روی میخچه بزنید. اجازه دهید این ترکیب در معرض هوا خشک شود و بعد پاهای خود را با آب گرم شست و شو دهید.
5. درمان میخچه با روغن کرچک
استفاده از روغن کرچک یک راه موثر و سریع برای درمان میخچه پا است. اگر از روغن کرچک به طور مداوم استفاده کنید، پوست سخت میخچه نرم می شود و به مرور زمان درمان خواهد شد. بهتر است روزی سه بار مقداری روغن کرچک روی میخچه بمالید تا کامل درمان شود. توجه داشته باشید به هیچ وجه روی پوست شکاف خورده و خراشیده، روغن کرچک نزنید.
6. درمان میخچه با لیمو ترش
لیمو خاصیت اسیدی دارد و برای میخچه مفید است. قبل از خواب یک تکه پوست لیمو را روی میخچه پا قرار دهید و با یک باند روی آن را بپوشانید. اجازه دهید از شب تا صبح روی پایتان بماند.
7. استفاده از نمک اپسوم
نمک اپسوم یکی از راهکارهای طبیعی برای درمان خانگی میخچه پا است. این نمک دارای خاصیت ضد باکتریایی است و به عنوان لایه بردار طبیعی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین از عفونت پوست جلوگیری می کند و در کاهش دردهای ناشی از میخچه هم موثر است.
برای استفاده از نمک اپسوم، مقداری از آن را با آب گرم مخلوط کنید و پا را پانزده دقیقه در این محلول قرار دهید. همچنین می توانید از سنگ پا برای از بین بردن سلول های مرده استفاده کنید تا بهترین نتیجه را در این حالت به دست آورید.
8. میخچه ها را جدا کنید
به عنوان درمان ممکن است بتوانید میخچه ها را از پای خود جدا کنید. برای انجام این کار ابتدا باید پاهای خود را در آب گرم که با نمک اپسوم ترکیب کرده اید، خیس کنید. بعد از خیساندن پاهای خود، آن ها را به وسیله یک حوله تمیز خشک کنید و با یک لوسیون آبرسان یا کره کاکائو مرطوب کنید. این کار را تا زمانی که میخچه نرم شود، هر روز چندین بار تکرار کنید.
بعد از نرم شدن میخچه می بینید که درد آن هم از بین رفته است. در این زمان باید با استفاده از سنگ پا، میخچه را به آرامی بسابید تا از پای شما جدا شود. اگر سنگ پا نداشتید و یا میخچه در بین انگشتان شما قرار داشت، می توانید از یک سوهان ناخن استفاده کنید و آن را بسابید. چندین بار این کار را تکرار کنید تا میخچه شما کاملا از بین برود. این درمان میخچه پا در خانه ممکن است تا چند هفته بکشد.
9. درمان میخچه کف پا با سنگ پا

سنگ پا سلول های مرده پوست را از بین می برد. میخچه هم نوعی پوست مرده محسوب می شود، بنابراین سنگ پا می تواند برای درمان میخچه کف پا بسیار مفید باشد. برای استفاده از سنگ پا لازم است ابتدا پاهای خود را حدود 10 دقیقه در آب گرم قرار دهید.
سپس سنگ پا را خیلی آرام و با ملایمت روی میخچه کف پا بکشید. امروزه با آمدن سنگ پای برقی به راحتی می توانید پوست کف پا و اطراف قوزک پا را لایه برداری کنید. انجام مکرر این کار باعث جلوگیری از خشکی و به وجود آمدن میخچه کف پا می شود.
10. درمان میخچه با گوجه فرنگی
گوجه فرنگی هم یکی از موادی است که می تواند در بهبود میخچه موثر باشد. برای استفاده از گوجه فرنگی فقط کافی است گوجه را از وسط به دو نیم تقسیم کنید و نصف آن را روی میخچه بگذارید. سپس با استفاده از یک پارچه، بانداژ و یا هر چیز دیگر آن را طوری ببندید که تکان نخورد و از روی میخچه کنار نرود.
بعد از گذشت حداقل 12 ساعت می توانید پارچه را باز کنید و گوجه را جدا کنید. اگر مدت زمان زیادی از ظاهر شدن میخچه شما می گذرد، اجازه دهید گوجه فرنگی چند ساعت بیشتر روی آن بماند.
11. درمان میخچه با سیر
سیر به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی در درمان میخچه پا بسیار موثر می باشد. برای استفاده از سیر، ابتدا با دست های تمیز یک حبه سیر را پوست بکنید و آن را به محل میخچه بمالید. صبر کنید تا پوستتان خشک شود و بعد آن را با یک نوار ببندید و اجازه دهید یک شب بماند. صبح پانسمان را باز کنید و پاهای خود را با آب گرم بشویید.
12. درمان میخچه با پیاز
پیاز خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و علاوه بر درمان میخچه پا جای آن را روی پا باقی نمیگذارد. در یک ظرف مقداری سرکه سفید را روی یک تکه پیاز سفید بریزید. ظرف حاوی سرکه و پیاز را یک روز در مکان گرم قرار دهید. قبل از خواب پیاز آغشته به سرکه را روی میخچه بگذارید و با باند روی آن را بپوشانید یا روی آن جوراب بپوشید.
13. درمان میخچه پا با سرکه سیب
سرکه سیب دارای خواص ضد باکتریایی و لایه برداری برای سلول های مرده پوست است و می تواند در درمان خانگی میخچه پا موثر باشد و از ایجاد عفونت در میخچه جلوگیری کند. برای استفاده از سرکه سیب ابتدا پاهای خود را چند دقیقه در آب گرم قرار دهید.
سپس پاها را از آب بیرون بیاورید و یک تکه پنبه را در یک قاشق غذاخوری سرکه سیب خیس کنید و روی میخچه کف پا بچسبانید. به مدت 5 دقیقه این پنبه سرکه ای را روی میخچه نگه دارید. بعد از خشک شدن سرکه، 1 یا 2 قطره روغن درخت چای را بر روی ناحیه میخچه بزنید و اجازه دهید جذب آن شود. این کار برای درمان میخچه بسیار مفید است.
14. درمان میخچه پا با ویتامین E یا A
برای از بین بردن میخچه، هر شب قبل از خواب یک عدد کپسول ویتامین E یا A را با سوزن سوراخ کنید و روغن داخل آن را روی میخچه پا بمالید. چند دقیقه صبر کنید و بعد یک جوراب پنبه ای روی آن بپوشید.
15. درمان میخچه با چسب
چسب یا پدهای میخچه که مانند بالشتکی با یک سوراخ هستند، یکی از بهترین درمان های بدون نسخه برای میخچه پا محسوب می شوند که می توانید آن ها را از داروخانه تهیه کنید. این چسب ها می توانند فشار را از روی میخچه کم کنند و در نتیجه زمان می دهند تا بهبود پیدا کند. این محصولات دارای موادی هستند که میخچه را از بین می برد.
16. درمان میخچه با آناناس
آناناس دارای آنزیم بروملائین است و می تواند سریعا میخچه را درمان کند. برای استفاده از آناناس یک تکه از آن را روی میخچه بگذارید و با باند آن را بپوشانید. اجازه دهید این پانسمان از شب تا صبح روی میخچه باقی بماند.
17. درمان میخچه با شیرین بیان
شیرین بیان یکی از گیاهان دارای خاصیت ضد التهابی است که برای درمان میخچه پا بسیار مفید است. برای استفاده از این گیاه باید ریشه گیاه را آسیاب کنید و با روغن خردل ترکیب کنید تا خمیری به دست آید. این خمیر را قبل از خواب روی ناحیه میخچه بمالید و صبح آن را با آب ولرم بشویید. این کار را چند روز تکرار کنید تا میخچه بهبود پیدا کند.