مجله تاپ‌ناز‌

میگرن شکمی؛ نبردی سخت با درد طاقت فرسا (دلایل ایجاد، پیشگیری و درمان آن)

میگرن شکمی؛ نبردی سخت با درد طاقت فرسا (دلایل ایجاد، پیشگیری و درمان آن)

میگرن شکمی در رده اختلالات نادری قرار دارد که تمامی زندگی فرد را می تواند تحت الشعاع خود قرار دهد. همچنین این نوع از میگرن همراه با درد شدید شکمی در ناحیه تحتانی می باشد. هنوز علت اصلی بروز این مسأله به صورت کامل مشخص نیست. در اغلب موارد درد به قدری شدید و آزار دهنده می باشد که فرد چاره ای جز مراجعه به پزشک ندارد. در میگرن شکمی درد به تدریج افزایش پیدا می کند. به طوری که در نهایت احساس درد و فشار در ناحیه شکم فرد را آزرده خاطر خواهد کرد.

دلایل ایجاد میگرن شکمی

اغلب این نوع از میگرن در سنین جوانی بروز پیدا می کند. میگرن شکمی نبردی سخت با درد طاقت فرسا می باشد. در اغلب موارد درد ناشی از این نوع میگرن با قرص های مسکن خانگی درمان نمی شود‌. در مواردی که فرد درد بسیار زیادی را تحمل می کند بهترین راهکار مراجعه به اورژانس می باشد. میزان درد در این نوع از میگرن بر اساس شرایط سنی و جسمی در هر فردی متغیر می باشد. میزان و شدت دردهای میگرن شکمی در خانم ها بیشتر از آقایان است. خصوصا در دوران بارداری و قاعدگی دردهای میگرن شکمی به بالاترین حد ممکن می رسد.

علائم میگرن شکمی چیست؟

میگرن شکمی؛ نبردی سخت با درد طاقت فرسا (دلایل ایجاد، پیشگیری و درمان آن)

میگرن شکمی در مراحل مختلف علائم گوناگونی را از خود نشان می دهد. به راحتی با بررسی این علائم می توان نسبت به بروز حملات میگرن شکمی مشکوک شد. اغلب علائم این بیماری در افراد با رنج سنی مختلف یکسان می باشد. با یک بررسی ساده می توان به علائم این نوع از میگرن پی برد. از ساده ترین علائم این میگرن می توان به درد در ناحیه تحتانی شکم اشاره کرد. این درد به قدری طاقت فرسا است که فرد قدرت انجام دادن کارهای ساده را نخواهد داشت.

همچنین درد به مرور زمان بیشتر می شود و فرد برای درمان درد چاره ای جز تزریق مسکن نخواهد داشت. از دیگر علائم این میگرن می توان به افت فشار خون اشاره کرد. در اثر دردی که فرد تحمل می کند؛ فشار خون کاهش پیدا می کند. از دیگر علائم این بیماری رنگ پریدگی می باشد. به نوعی فرد دچار حملات خاصی می شود، که تمامی ارگان های بدن را تحت الشعاع خود قرار می دهد.

از دیگر علائم میگرن شکمی می توان به حالت تهوع اشاره کرد. در اثر دردهای شکمی فعالیت های گوارشی به طور کامل مختل می شود‌. به نوعی فرد حالت تهوع و استفراغ را تجربه خواهد کرد. در این دوران میزان حساسیت فرد به صدا نیز افزایش پیدا می کند. به نوعی فرد بعد از ایجاد درد شکمی نمی تواند زندگی عادی خود را ادامه دهد.

علت اصلی میگرن شکمی چیست؟

یکی از دغدغه های اصلی افرادی که از میگرن شکمی رنج می برند بررسی علل بروز این بیماری می باشد. در دانشکده های پزشکی مختلف تحقیقات بسیار گسترده ای روی این بیماری انجام شده است. نتایج جدید حاکی از این می باشد که این بیماری اغلب در اثر استرس و اضطراب به وجود می آید. به نوعی افرادی که در معرض استرس قرار دارند در مقایسه با یک فرد عادی بیشتر درگیر این میگرن می شوند.

بر اساس تحقیقات انجام گرفته در کشور فرانسه از دیگر علل بروز میگرن شکمی ایجاد اختلال در سیستم اعصاب مرکزی می باشد. این اختلال می تواند باعث ایجاد میگرن از نوع شکمی شود. همچنین بعد از صدور فرمان مغزی بدن درد در ناحیه شکم را تجربه خواهد کرد. از دیگر علل بروز این بیماری می توان به ژنتیک اشاره کرد. میگرن شکمی ریشه های ژنتیکی نیز دارد.

در اغلب موارد به دلیل نقصی که در DNA بیماری وجود دارد؛ فرد دچار میگرن شکمی می شود. از دیگر علل بروز این بیماری می توان به برخی از مشکلات روانشناسی اشاره کرد. برخی از اختلالات رفتاری و روانشناسی می تواند باعث بروز این بیماری شود. بر اساس داده های به دست آمده از تحقیقات کشور اسپانیا این بیماری با خلق و خوی انسان رابطه مستقیمی دارد.

مطلب مشابه: 21 دلیل دل درد؛ دلایلی که باعث می شوند شما دل درد بگیرید

عوامل خطر برای بیماری میگرن شکمی

میگرن شکمی؛ نبردی سخت با درد طاقت فرسا (دلایل ایجاد، پیشگیری و درمان آن)

بر اساس یافته های جدید میگرن شکمی برای رنج سنی ۳ تا ۱۰ سال بسیار خطرناک می باشد. در این گروه سنی بیماری می تواند باعث بروز اختلالات گسترده ای در سیستم گوارشی شود. همچنین به دلیل عدم تولید برخی از باکتری های خاص در روده کودکان با شدت بیشتری این میگرن را تجربه خواهند کرد. تحت هر شرایطی باید به علائم این بیماری در کودکان توجه کنید. در غیر این صورت میزان التهاب و تحریک پذیری روده ها به بالاترین مقدار خود خواهد رسید.

  • از عوامل خطر برای این بیماری می توان به غذاهایی که حاوی ملانین هستند اشاره کرد. این نوع از مواد غذایی می توانند میزان تحریک پذیری روده ها را افزایش دهند. افرادی که از این بیماری رنج می برند؛ باید انواع ماهی، مرکبات، بادام زمینی، انگور، غذاهای تخمیر شده، ترش، سس سویا و حتی برخی از میوه ها را میل نکنند.
  • از دیگر عوامل خطر برای این بیماری می توان به افزودنی های غذایی غیر مجاز اشاره کرد. این نوع از افزودنی ها می توانند خطرات بسیار جدی برای بدن داشته باشند. نوشیدنی های ورزشی، شکلات و برخی از افزودنی های شیمیایی باعث تشدید درد ناشی از میگرن شکمی می شود.
  • همچنین خواب ناکافی، استرس و حتی بی غذایی طولانی مدت می تواند باعث تشدید این نوع از دردها شود. فعالیت های بدنی شدید نیز می تواند باعث افزایش دردهای شکمی شود.

نحوه تشخیص میگرن شکمی

تشخیص میگرن شکمی بسیار راحت و آسان می باشد. به راحتی می توان از طریق این علائم متوجه این بیماری شد. نحوه تشخیص این بیماری شکمی بسیار ساده و راحت می باشد. تشخیص میگرن شکمی در کودکان به مراتب سخت تر است.

همچنین در کودکان با رنج سنی زیر ۳ سال تشخیص بیماری به مراتب سخت تر می باشد‌. از نشانه های اصلی این میگرن می توان به دردهای شکمی دور ناف اشاره کرد. این دردها با شدت متفاوتی در هر فردی بروز پیدا می کنند. همچنین دردهای شکمی مکرر هستند و طول روز فرد بیش از چندین بار این نوع از درد را تجربه می کند.

این بیماری در طول هفته حداقل ۵ بار بروز پیدا می کند. در اثر ایجاد درد روده ها دچار انقباض می شوند و این انقباض باعث تشدید درد خواهد شد. در برخی از موارد نادر درد شکمی تا ۷۲ ساعت ادامه پیدا می کند. ساده ترین روش برای تشخیص این بیماری بررسی میزان درد در اطراف شکم می باشد. در اثر درد شکمی میزان اشتهای فرد نیز کاهش پیدا می کند. به نوعی فرد بیمار از بی اشتهایی رنج می برد. درد شکمی همراه با تهوع و استفراغ نیز از دیگر نشانه های میگرن شکمی است. انسداد روده، سوء هاضمه، بیماری رفلاکس، مسمومیت سرب، زخم گوارشی و سندروم روده تحریک پذیر می تواند باعث تشدید این بیماری شود.

روش های پیشگیری از میگرن شکمی

روش های مختلف و متعددی برای پیشگیری از میگرن شکمی وجود دارند. با رعایت چند دستورالعمل ساده می توان شانس بروز این بیماری را کاهش داد‌. ساده ترین روش برای پیشگیری از بروز این میگرن بهبود خواب می باشد. خواب به مقدار کافی می تواند شانس بروز این بیماری را کاهش دهد. از دیگر روش های پیشگیری میگرن شکمی ورزش مداوم می باشد.

ورزش به بهبود فعالیت های عصبی در مغز کمک خواهد کرد. همچنین جلسات تراپی یا روانشناسی نیز می تواند به پیشگیری از بروز این بیماری کمک بسیار زیادی کند. از دیگر روش های پیشگیری از این بیماری آگاهی ذهنی می باشد. به نوعی ذهن در صورتی که به آگاهی لازم برسد، به راحتی می توان بیماری های مختلف را درمان کرد. پیشگیری از بیماری میگرن شکمی بسیار راحت و آسان می باشد.

در سایه چند دستورالعمل ساده می توان خطر بروز این بیماری را کاهش دهد. همچنین بهترین راهکار برای کنترل میگرن شکمی مراجعه دوره ای به پزشک می باشد. پزشک با بررسی علائم دقیق این بیماری می تواند بهترین مسیر درمانی را ایجاد کند. برخلاف سال های گذشته روش های متنوع و کاملا مطمئنی در دنیای پزشکی برای درمان و پیشگیری از این بیماری معرفی شده اند.

درمان میگرن شکمی

میگرن شکمی؛ نبردی سخت با درد طاقت فرسا (دلایل ایجاد، پیشگیری و درمان آن)

هم اکنون برای درمان میگرن شکمی روش های مختلف و متعددی وجود دارند. درمان این نوع از میگرن بر اساس شدت بیماری در پروسه زمانی مختلفی انجام خواهد گرفت. همچنین اولین راهکار برای رهایی از این درد تغییر سبک زندگی می باشد. سبک زندگی ناسالم می تواند به تشدید این نوع از دردها کمک کند. ورزش، رژیم غذایی سالم و برخی از سرگرمی های سالم می تواند به درمان میگرن شکمی کمک بسیار زیادی کند. از دیگر روش های درمان این بیماری می توان به عادت خواب سالم اشاره کرد.

خواب به مقدار کافی می تواند در درمان میگرن شکمی نقش کلیدی داشته باشد. اغلب افرادی که خواب ناکافی دارند؛ درگیر این بیماری می شوند. از دیگر شیوه های درمان این بیماری می توان به میان وعده های غذایی سالم اشاره کرد. افرادی که از این بیماری رنج می برند؛ باید به مدت زمان طولانی گرسنه نمانند. در غیر این صورت امکان تشدید شدن دردها دور از واقعیت نخواهد بود. تا حد امکان فرد مبتلاء به این بیماری باید از استرس دور شود. استرس برای این بیماران همانند یک سم مهلک می باشد.

ورزش باید جزء روتین اصلی زندگی این بیماران باشد. درمان دارویی توسط پزشک انجام می شود و همچنین در مصرف داروها باید نهایت دقت و وسواس را به خرج داد. مصرف دارو می تواند به درمان قطعی و همیشگی این بیماری کمک بسیار زیادی کند.

کلام آخر

میگرن شکمی باعث ایجاد درد و فشار در دور ناف می شود. همچنین این بیماری می تواند باعث ایجاد انقباض در شکم شود. از علائم این میگرن می توان به تهوع، شکم درد، رنگ پریدگی و کاهش اشتها اشاره کرد. این بیماری در سنین مختلف بروز پیدا می کند. همچنین در رنج سنی ۳ تا ۱۰ سال این میگرن می تواند باعث بروز سایر بیماری های پیش زمینه ای شود. با ایجاد چند تغییر ساده در سبک زندگی می توان این بیماری را درمان کرد.

مطالب مشابه را ببینید!