مجله تاپ‌ناز‌

نت عطر چیست؟ نحوه تشخیص انواع نت عطر و ویژگی های آن

نت عطر چیست؟ نحوه تشخیص انواع نت عطر و ویژگی های آن

نت عطر نکته ای بسیار مهم برای اکثر طرفداران عطر و ادکلن است و معمولا خرید خود را بر اساس آن انجام می دهند. هر نت عطر ویژگی خاص خود را دارد و شما برای انتخاب عطر مناسب با شخصیت و سلیقه تان باید نت ها و خانواده های عطر را بشناسید.

نت عطر همان رایحه ای است که شما را از دیگران متمایز می کند و احساس منحصر به فرد بودن را به شما می دهد. در این مطلب می خواهیم در مورد نت عطر، انواع نت عطر و تفاوت نت های بالایی، میانی و پایه عطر با شما صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

نت عطر چیست؟ نحوه تشخیص انواع نت عطر و ویژگی های آن

نت عطر چیست؟

به مواد اولیه ای که ساختار عطر را تشکیل می دهند نت عطر گفته می شود. هر عطر از چندین نت تشکیل شده است که بوی عطر را به وجود می آورند. انواع نت عطر شامل نت بالایی، نت میانی (قلبی) و نت پایه تقسیم کرد.

نت های عطر و ادکلن ها از ترکیبی از رایحه ها با نهایت دقت انتخاب می شوند تا بهترین عطر و ادکلن ها را تشکیل دهند. البته تمام عطرهای موجود در دنیا یک یا چند دسته بویایی مختلف دارند و رایحه یک عطر از لحظه مصرف تا 24 ساعت بعد چندین بار تغییر می کند.

فرمول و نحوه ساخت ترکیبات عطرها از اطلاعات شخصی کمپانی های سازنده عطر است و آن ها این فرمول ساخت را به هیچ عنوان منتشر نمی کنند. شاید فکر کنید که فرمول و ترکیبات ساخت بسیاری از عطرها روی جلد آن ها حک شده است، اما پیچیدگی عطر در زمان ساخت به قدری زیاد است که کمپانی های دیگر نمی توانند دوباره آن عطر را تولید کنند.

انواع نت های عطر

نت عطر چیست؟ نحوه تشخیص انواع نت عطر و ویژگی های آن

نت عطر همان ترکیبات اصلی سازنده آن است و یکی از مهم ترین فاکتورهایی است که در زمان خرید عطر باید به آن توجه کنیم. نت عطر با توجه به مواردی مانند سلیقه، شخصیت، جنسیت، سن و محل استفاده از ادکلن، انتخاب می شود.

رایحه هر عطر از نت های مختلفی تشکیل شده است. هر کدام از این نت ها، رایحه عطر مورد نظر شما را در زمان مخصوص مشخص می کند. نت های هر عطر به سه دسته تقسیم بندی می شوند که عبارتند از: نت های اولیه، نت های میانی و نت های پایانی.

نت بالایی عطر

نت های بالایی که به آن ها نت اولیه هم می گویند، لایه بالایی عطر را تشکیل می دهند. نت بالایی، اولین بویی است که از عطر احساس می شود چون مولکول های آن سبک و کوچک هستند و به سرعت تبخیر می شوند. این نت ها نقش مهمی در تعیین اولین برداشت شما از عطر و احساستان نسبت به آن دارند.

نت های اولیه رایحه تند تری نسبت به نت های دیگر دارند و برای مدتی از 5 دقیقه تا 15 دقیقه باقی می مانند، ولی به سرعت ناپدید می شوند. نت های بالای عطر به طور خاص در نظر گرفته شده اند تا رایحه اولیه را قبل از این که به آرامی به قسمت بعدی عطر برسند، پخش کنند. بنابراین نت های بالا در میزان فروش محصول نیز بسیار موثر می باشند.

مطلب مشابه: راهنمای خرید عطر مردانه و زنانه و نکات خاص که باید بدانید

در نت بالایی از چه رایحه هایی استفاده می شود؟

نت اولیه یا نت آغازین، لایه اول رایحه عطر را تشکیل می دهد. در واقع بویی که بعد از اسپری کردن عطر احساس می شود، همان بوی نت اولیه است که دوام زیادی ندارد و به سرعت ناپدید می شود.

هدف اصلی نت بالایی ایجاد رایحه اولیه ای در عطر است تا به آرامی مخاطب را برای بوی خوش نت بعدی عطر آماده کند. بنابراین عطارهای حرفه ای، نت های ملایمی که مولکول های کوچک تری دارند را برای نت آغازین انتخاب می کنند.

اغلب نت های اولیه (بالایی) شامل نت های مرکبات معمولی مانند پرتقال، لیمو و نارنج و همچنین نت های گلی ملایم مانند گل رز و اسطوخودوس می باشند. از دیگر رایحه های پر طرفدار برای نت اولیه می توان به رایحه رازیانه و ریحان اشاره کرد.

نت میانی عطر

وقتی که نت بالایی در حال محو شدن است، نوبت نت میانی است که خودنمایی کند. عناصر موجود در نت میانی، بدنه اصلی یا قلب یک عطر را تشکیل می دهند. نت میانی پوششی برای عدن احساس بوی نامطبوع اولیه نت پایانی است.

البته بوی نامطبوع اولیه در نت های پایانی به مرور زمان خوشایند و دلپذیر می شود. (منظور از بوی نامطبوع همان بویی است که به اسم الکل در لحظه اول استفاده از عطر، از آن یاد می شود.

بیشتر افراد در زمان خرید عطر با ماندگاری بالا، در اصل ضریب تخریب بالای نت ها و کم بودن میزان فرار بودن آن ها را از فروشنده درخواست می کنند. ضریب تبخیر ادکلن های اورجینال عددی بین 15 تا 60 است. هر چه این عدد بیشتر باشد، میزان ماندگاری عطر هم بیشتر خواهد بود.

بعد از گذشت 15 دقیقه از اسپری کردن عطر، نت اولیه ناپدید می شود و نوبت استشمام نت میانی می رسد که معمولا تا 50 دقیقه الی یک ساعت پس از اسپری کردن ادکلن، روی لباس و بدن شما باقی می ماند. با اینکه رایحه موجود در این نوت ملایم تر می شود اما میزان نفوذ آن بسیار بالاتر می رود.

در نت میانی از چه رایحه هایی استفاده می شود؟

نت میانی قلب یک عطر است و هدف آن نگهداری مقداری از بوی خوش نت اولیه و معرفی رایحه جدید با بوی عمیق و نافذ است. نت میانی رایحه ای پر کننده برای نت پایانی عطر محسوب می شود، زیرا نت پایانی به تنهایی رایحه ای خوش و دلپذیر ندارد.

نت میانی حدود 70 درصد از رایحه عطر را تشکیل می دهد و ماندگاری بیشتری نسبت به نت آغازین دارد. نت میانی معمولا شامل روغن معطر گل هایی مانند یاسمن، شمعدانی، بهار نارنج و یلانگ یلانگ است. همچنین بوی خوش دارچین، فلفل، کاج، برگ لیمو، فلفل سیاه و هل نیز از دیگر رایحه های پر طرفدار برای نت میانی هستند.

نت پایانی عطر

بعد از محو شدن رایحه نت میانی، نوبت آشکار شدن نت پایه یا نهایی است. اساس یک عطر را نت میانی و پایه تشکیل می دهند. عمق و ثبات هر عطر توسط نت پایه آن عطر به وجود می آید که ترکیباتی غنی و عمیق دارد و معمولا 30 دقیقه بعد از استفاده احساس می شود.

به دلیل این که اجزای نت های پایه به عمق پوست نفوذ می کنند، رایحه آن تا 6 ساعت ماندگاری دارد. رایحه نت پایه، رایحه نت های بالایی و میانی را تحت تاثیر قرار می دهند، همچنین رایحه نت پایه توسط عناصر به کار رفته در نت میانی تغییر می کند. نت نهایی هم مانند نت میانی، رایحه ملایم تری دارد اما ماندگاری آن بسیار بیشتر است.

مطلب مشابه: بهترین نقاط بدن برای عطر زدن | نحوه عطر زدن و بهترین جا برای عطر زدن

در نت پایانی از چه رایحه هایی استفاده می شود؟

استفاده از سه نوع نت در هر عطر و ادکلنی به این دلیل است که بوی آن برای شما تکراری نشود و بتوانید از بوی خوش آن نهایت لذت را ببرید. با تغییر بوی عطر از مرکبات و گل ها به میوه ها و ادویه ها، می توان تازگی را به میزان مطلوبی احساس کرد.

پر طرفدارترین نت های پایه عطر شامل رایحه های وانیل، عنبر، مشک، خزه، نعنا هندی و نت های چوبی مانند چوب صندل می باشند. برخی از افراد که تمایل به خرید عطر با بوی قهوه دارند، باید در مورد نت پایانی ادکلن خود با فروشنده مشورت کنند.

نت های عطر را چگونه تشخیص دهیم؟

یکی از راه های تشخیص نت عطرها، بر اساس زمان سپری شده پس از استفاده از عطر است. نت های ابتدایی، نت هایی اند که بلافاصله بعد از تماس عطر با پوست آن ها را احساس می کنید. وقتی که نت های اولیه محو شدند، نت های قلبی به شکل جوهر عطر آشکار می شوند.

نت های پایه ماندگاری بیشتری دارند و بیشتر به یاد می مانند. نت پایه همان بویی است که وقتی بعد از مدتی طولانی درب کمد را باز می کنید، از روی لباس ها به مشام می رسد. هر کدام از نت ها بوی خاصی را به عطر اضافه می کنند.

پر کاربردترین رایحه های نت های عطری شامل گل ها، ادویه ها، میوه ها، چوب ها، سبزیجات و مشک می باشند که هر کدام از آن ها در دسته های نت خاصی استفاده می شوند. برای مثال، رایحه های گل معمولا همیشه نت ابتدایی هستند، اما رایحه های چوبی و مشک معمولا به سمت پایین هرم نت آشکار می شوند.

ماندگاری نت های عطر

برای تشخیص ماندگاری عطرها کافی است هرم ماندگاری نت ها را بررسی کنید. جالب است بدانید که نت های عطر در یک هرم نمایش داده می شود که هر چه از بالا به سمت پایین حرکت کنیم ماندگاری رایحه در نت مورد نظر بیشتر می شود.

اهرام نت عطر چیست؟

نت عطر چیست؟ نحوه تشخیص انواع نت عطر و ویژگی های آن

شرکت هایی که قصد تولید عطر دارند، ترکیبات نت های سه گانه خود را در قالب هرم هایی منتشر می کنند. هرم بویایی، رایج ترین سبک طراحی عطر است. یک عطر از ده ها و یا صد ها ماده تشکیل شده است که در کنار هم در هرم بویایی قرار می گیرند تا رایحه ای خاص را ایجاد کنند.

هر عطر سه نت دارد که بر اساس ماندگاری که دارند در هرم نت عطر قرار می گیرند. نت ابتدایی ماندگاری کمی دارد و در قله هرم قرار دارد و بر عکس نت پایانی که دوام زیادی دارد در قاعده هرم مشاهده می شود. در زمان خرید عطر و ادکلن بهتر است بیشتر روی نت های میانی و پایانی تمرکز کنید.

رایحه های عطرها

نت عطر چیست؟ نحوه تشخیص انواع نت عطر و ویژگی های آن

رایحه بوی خوشی است که از عطر به مشام می رسد. شما هنگام انتخاب عطر مورد نظر خود، آن را بر اساس رایحه ای که احساس می کنید خریداری می کنید. در این بخش انواع رایحه هایی که در عطرها استفاده می شوند را معرفی خواهیم کرد:

رایحه های گل

نت های گلی معمولا به عنوان نت ابتدایی یا نت میانی استفاده می شوند و می توانند با نت های دیگر ترکیب شوند. نت های گلی حس تازگی به عطر می بخشند. یاس یکی از نت های گلی محبوب با رایحه میوه ای و گلی سفیدش است، در حالی که یلانگ یلانگ حس گرمسیری بیشتری به آن اضافه می کند. رایحه گل های شرقی شامل گل یاسمن، گل رز و گل نیلوفر می باشند که به خاطر عطر ملایم، سبک و زنانه ای که دارند بسیار محبوب هستند.

رایحه های چوبی

رایحه های چوبی گرم و مرموز هستند، طرفداران بسیار زیادی دارند و اغلب برای ایجاد رایحه های تک جنسیتی استفاده می شوند. نت های چوبی مانند صندل و نعناع هندی معمولا درپایه عطر برای افزایش ماندگاری عطر به کار برده می شوند.

با این که بیشتر نت های چوبی ته بوی خاکی دارند، اما برخی از آن ها مانند چوب سدر و عود رایحه ای شیرین دارند. برخی از نت های چوبی مانند کهربا، سدر و چوب صندل عمق بیشتری دارند، حال و هوای شگفت انگیزی را در عطر تداعی می کنند.

مطلب مشابه: اصطلاحات دنیای عطر و ادکلن؛ آشنایی انواع رایحه های زنانه و مردانه

رایحه های میوه ای

میوه ها رایحه های متنوعی دارند و باعث ایجاد احساس تازگی در عطرها می شوند. از این گروه از رایحه ها معمولا در نت میانی عطرها استفاده می شود و آن ها به خوبی با رایحه های دیگر نت های عطر ترکیب می شوند.

به طور کلی میوه ها و سبزیجات نسبت به فرایند تقطیر و عصاره گیری مقاوم می باشند و به عنوان نت هایی ماندگار در ساختار عطر شناخته می شوند. این رایحه ها حس نشاط، تازگی، شیرینی و گاهی حس کهنگی، قدیمی بودن و رازآلودگی را در مخاطب ایجاد می کنند.

رایحه های میوه ای به راحتی می توانند با نت های دیگر ترکیب شوند و عمق بیشتری به عطر بیافزایند. برای مثال، شاه توت رایحه ای غنی و مشک دار ایجاد می کند، در حالی که رایحه هایی مانند سیب و توت فرنگی حالت شیرین و آبداری را برای عطر ایجاد می کنند.

رایحه های مشک

از رایحه های مشک معمولا در نت های پایه عطرها استفاده می شود. عطر مشک رایحه ای بسیار تند و قوی است و از زمان قدیم در صنعت عطر سازی از آن استفاده می کردند. هر کدام از انواع مختلف مشک، از مشک سیاه گرفته تا مشک ترمه ویژگی های منحصر به فردی را به عطر اضافه می کنند که آن را خاص می کنند.

نت های رایحه نقش مهمی در جذابیت و منحصر به فرد بودن عطر دارند. ترکیب نت های مختلف یک عطر و تعامل آن ها با پوست چیزی است که یک عطر را جذاب می کند. بدون ترکیب نت های مختلف، رایحه عطر چندان خاص نخواهد بود.

رایحه های ادویه ای

عطرهایی که رایحه های ادویه ای دارند، از ادویه جات مختلفی تهیه می شوند. این رایحه ها بوی تند و گرمی دارند و برای استفاده در فصل های سرد سال مناسب می باشند. برای تهیه این رایحه از موادی مانند زنجبیل، دارچین، فلفل سیاه، فلفل قرمز، رازیانه، واسابی، تخم گشنیز، تخم شنبلیله، میخک، سماق، دانه خردل، زردچوبه، کاری و ادویه های معطر دیگر استفاده می شود.

از رایحه های ادویه ای برای افزودن گرما و قدرت به عطر استفاده می شود. این نت ها به خوبی با نت های گلی در قلب یک عطر ترکیب می شوند. رایحه هایی مانند دارچین و جوز هندی شیرینی به عطر اضافه می کنند. در حالی که رایحه هایی مانند رزماری و ریحان دارای بویی تند و سبز هستند. رایحه ادویه ای گرم و گیرا است و بهتر است در مجالس غیر رسمی و دوستانه استفاده شود.

رایحه های سبزیجات

گروه رایحه های سبزیجات دارای نت هایی از چمن، علف، برگ بامبو، برگ صنوبر، برگ چای، شاهی آبی، برگ بنفشه، برگ انجیر و برگ های سبز دیگر در کنار ترکیبات آروماتیکی مانند اکالیپتوس، رزماری، اسطوخودوس و هل است. ترکیب نت های سبزیجات با نت های میوه ای، باعث متعادل کردن نت های میوه ای شیرین و دل زننده می شود.

عطری که از رایحه سبزیجات تشکیل شده است باعث ایجاد احساس تازگی، انرژی و آمادگی برای هر کاری می شود. عطرهای این گروه اغلب خنک، ورزشی و در بیشتر موارد مردانه می باشند. البته به خاطر تند بودن زیاد به رایحه ای گرم شبیه اند و بسیار مورد علاقه خانم ها هستند.

رایحه های شیرینی

رایحه های شیرینی و خوراکی در عطرها بسیار دلنشین هستند و محبوبیت زیادی دارند. در ساخت این نوع عطرها، نت وانیل نقش بسیار مهمی دارد. در عطرهایی با رایحه های شیرینی و خوراکی، علاوه بر وانیل از رایحه شکلات ساده، خامه تازه، کاپ کیک، مکارون، کرم بروله و نان بادامی هم استفاده می شود.

رایحه های اقیانوسی

رایحه های اقیانوسی یادآور اقیانوس، دریا، سواحل ماسه ای، صخره و هوای مرطوب می باشند. عطرهایی با رایحه اقیانوسی بیشتر مردانه هستند و دارای رایحه ادویه جات و مرکبات هم می باشند. رایحه های اقیانوسی حس شادابی و سر زندگی را در فرد ایجاد می کنند. از این عطر ها بهتر است در ملاقات های رسمی و مصاحبه های شغلی استفاده شود.

رایحه های نوشیدنی ها

استفاده از نت های نوشیدنی در عطر ها معمولا باعث ایجاد بوهای شیرین و اشتها آور می شود. بعضی از برندهای تولید کننده عطر برای رایحه عطرهای خود از نوشیدنی های پر طرفدار و فرمولاسیون خود استفاده می کنند. از پر کاربردترین رایحه های نوشیدنی می توان به رایحه های گازدار شامپاینی، رایحه خامه ای یک فنجان کاپوچینو، رایحه کاراملی کوکا کولا و رایحه پینا کولادا اشاره کرد.

سخن پایانی

در این مطلب سعی کردیم انواع نت ها و رایحه های کاربردی عطرها را معرفی کنیم. شما در زمان خرید عطر می توانید مواد تشکیل دهنده عطر را با فاکتور زمان تشخیص دهید. مهم ترین مورد در نت عطر زمان است.

نت های بالایی به محض تماس عطر با پوست شما استشمام می شود. سپس ترکیبات نت عطر میانی آشکار می شوند، چون آن ها جوهره عطر را تشکیل می دهند. نت های پایه ماندگاری بالایی دارند و دارای رایحه هایی هستند که روی بدن شما می مانند. بنابراین می توانید با شناخت رایحه های عطر، محصول مناسب را انتخاب کنید.

مطالب مشابه را ببینید!