مجله تاپ‌ناز‌

 نحوه دریافت گواهینامه ضبط شده به خاطر شرب خمر

دریافت گواهینامه ضبط شده به خاطر شرب خمر

پلیس راهور برای انواع تخلفات رانندگی، جرائم نقدی و غیرنقدی متفاوتی را با توجه به نوع تخلف در نظر گرفته است. شرب خمر یکی از اعمال حادثه‌ساز هنگام رانندگی محسوب می‌شود که در قانون، احکام نسبتا سنگینی برای آن پیش‌بینی شده است. ما در این محتوا به مجازات شرب خمر هنگام رانندگی و نحوه دریافت گواهینامه به دلیل این تخلف می‌پردازیم؛ شیوه استعلام گواهینامه ضبط شده و دریافت آن را بیان می‌کنیم و در پایان هم درباره استفاده از انواع خدمات کاربردی آیتول از جمله مشاهده وضعیت گواهینامه با شما صحبت خواهیم کرد.

مجازات شرب خمر به هنگام رانندگی چیست؟

بر اساس قانون، رانندگی در حالت مستی مشمول مجازات‌های مختلفی خواهد بود و پلیس راهور موظف است ضمن صدور قبض جریمه به مبلغ 4 میلیون ریال، وسیله نقلیه فرد را به مدت 21 روز توقیف کند و پس از ضبط گواهینامه راننده خاطی، او را به مقامات قضایی ارجاع دهد. به موجب قانون، برای شرب خمر در ملأعام هم 80 ضربه شلاق در نظر گرفته شده است که پس از معرفی فرد به مراجع قضایی و اثبات موضوع، این حکم برای وی صادر می‌شود.

مجازات شرب خمر به هنگام رانندگی

دلیل ضبط گواهینامه به خاطر شرب خمر

فرد در حالت مستی و شرب خمر، تعادل روحی و قدرت تصمیم گیری مناسبی ندارد که این موضوع احتمال تصادف را افزایش می‌دهد. به همین دلیل برای جلوگیری از تکرار این تخلف حادثه‌ساز، گواهینامه وی به مدت 6 ماه توقیف می‌شود.

نحوه دریافت گواهینامه ضبط شده به خاطر شرب خمر

هر فرد برای دریافت مجدد گواهینامه ضبط‌شده خود به علت رانندگی در حالت مستی باید مجازات 80 ضربه شلاق را تحمل کند. بعد از اجرای حد شرعی برای وی، شخص به کلاس‌های توجیهی و آموزشی راهنمایی و رانندگی ارجاع داده می‌شود که موظف به طی این دوره‌ است. بعد از اینکه شخص دوره‌های توجیهی و آموزشی را با موفقیت گذراند، بعد از 6 ماه از ارتکاب این تخلف می‌تواند به مراکز پلیس +10 مراجعه کند و برای دریافت گواهینامه درخواست بدهد.

نکاتی برای دریافت گواهینامه ضبط شده به دلیل شرب خمر

اگر فردی به دلیل رانندگی در حالت مستی اعمال قانون شود، باید برخی از نکات را در نظر داشته باشد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بعد از ثبت این تخلف در سامانه پلیس راهور، گواهینامه فرد به مدت 6 ماه توقیف می‌شود و حتی اگر قرار منع تعقیب در مراجع قضایی برای وی صادر شود، قبل از اتمام این دوره امکان دریافت گواهینامه برای فرد وجود ندارد.
  • شرکت در کلاس‌های توجیهی و آموزشی برای دریافت گواهینامه ضبط‌شده الزامی است و در صورتی‌که فرد در این دوره‌ها شرکت نکند، حتی در صورت اتمام دوره 6 ماهه، امکان دریافت گواهینامه برای وی وجود ندارد.
  • راننده خاطی هنگام مراجعه به کلاس‌های آموزشی باید مدارک شناسایی خود را به همراه داشته باشد تا برگزارکنندگان دوره با بررسی آن از هویت فرد مطمئن شوند.
  • بعد از طی مراحل قانونی و تحمل احکام مربوطه، نیازی به مراجعه مجدد به مراکز قضایی وجود ندارد و فرد بعد از تحمل مجازات‌های تعیین‌شده و طی دوره 6 ماهه می‌تواند گواهینامه خود را دریافت کند.

استفاده از خدمات آیتول برای مشاهده وضعیت گواهینامه

آیتول یکی از سامانه‌های معتبر خودرویی فعال در کشورمان ایران است که افراد با استفاده از آن امکان دریافت انواع خدمات مرتبط با وسایل نقلیه مختلف را دارند. به‌طور مثال کاربران می‌توانند برای استعلام نمره منفی گواهینامه به اینجا مراجعه کنند.

استفاده از خدمات آیتول برای مشاهده وضعیت گواهینامه

استفاده از سامانه آیتول برای دریافت انواع خدمات کاربردی خودرویی از جمله استعلام وضعیت گواهینامه، مزایای بسیار جذابی برای کاربران دارد که از جمله این مزایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افراد برای استفاده از خدمات این سامانه معتبر نیازی به مراجعه حضوری ندارند و همه این مراحل به‌صورت آنلاین و در سریع‌ترین زمان ممکن ارائه می‌شوند.
  • این سامانه حداقل کارمزد را برای ارائه انواع سرویس‌های کاربردی از کاربران خود دریافت می‌کند که همین ویژگی یکی دیگر از مزایای جذاب آیتول برای مالکان وسایل نقلیه محسوب می‌شود. برای مثال افراد برای مشاهده جزییات خلافی وسیله نقلیه خود مبلغ ناچیز 5200 تومان را پرداخت می‌کنند.
  • آیتول دارای پشتیبانی 24 ساعته است و در صورتی‌که کاربران برای استفاده از خدمات این مجموعه هر پرسش یا مشکلی داشته باشند، می‌توانند از کارشناسان این بخش کمک بگیرند. برای نمونه اگر برای فردی این پرسش پیش بیاید که از کجا بفهمیم گواهینامه نمره منفی دارد؟ می‌تواند با بخش پشتیبانی آیتول ارتباط بگیرد و پرسش خود را مطرح کند.
  • این سامانه آنلاین دارای سایت و اپلیکیشن با ظاهری بسیار جذاب و در عین‌حال قابل فهم برای کاربران است که افراد با استفاده از آن، امکان دریافت طیف گسترده‌ای از خدمات مربوط به انواع وسایل نقلیه را دارند.

سخن آخر

شرب خمر هنگام رانندگی یکی از تخلفات حادثه‌ساز است که می‌تواند خسارات جانی و مالی زیادی را برای راننده خاطی و سایرین به همراه داشته باشد. به همین دلیل هم مجازات‌های نسبتا سنگینی برای آن در قانون پیش‌بینی شده است. بر اساس قانون برای رانندگی در حالت مستی 80 ضربه شلاق، توقیف ماشین به مدت 3 هفته، ضبط گواهینامه برای 6 ماه و الزام شرکت در کلاس‌های آموزشی در نظر گرفته شده است. فرد متخلف برای دریافت مجدد گواهینامه خود باید ضمن تحمل این مجازات‌ها، در کلاس‌های توجیهی هم حضور یابد و پس از 6 ماه برای دریافت گواهینامه خود به مراکز پلیس +10 مراجعه کند.

مطالب مشابه را ببینید!