مجله تاپ‌ناز‌

خواص و مضرات نشاسته ذرت + کاربردها و مصارف آن

نشاسته ذرت یکی از فرآورده های پرمصرف است ولی ممکن است افراد در مورد فواید و مضرات و همچنین ارزش غذایی آن اطراعات زیادی نداشته باشند که در ادامه می خواهیم در مورد خواص نشاسته ذرت و کاربرد و مصرف آن توضیحاتی را ارائه کنیم.

نشاسته ذرت

نشاسته ذرت یا cornstarch یکی از مواد غذایی پر استفاده در بخش آشپزی است که به عنوان قوام دهنده برای افزایش غلظت سوپ، سس، خورش و دسر استفاده می شود و البته برای بعضی دیگر از خوراکی ها مانند پای میوه ای هم استفاده دارد و به عنوان نرم کننده در شیرینی جات هم قابل استفاده است.

ارزش غذایی نشاسته ذرت

نشاسته ذرت از لحاظ محتوای کالری و کربوهیدرات در سطح بالایی قرار می گیرد ولی فاقد مواد مغذی مهمی مانند فیبر، پروتئین و ویتامین ها می باشد.

ارزش غذایی یک فنجان (معادل 128 گرم) نشاسته ذرت

  • کالری: 488
  • سلنیوم: 7 درصد نیاز روزانه
  • آهن: 3 درصد نیاز روزانه
  • منگنز: 3 درصد نیاز روزانه
  • پروتئین: 0.5 گرم
  • کربوهیدرات: 117 گرم
  • فیبر: 1 گرم
  • مس : 7 درصد نیاز روزانه
البته باید بدانید که یک فنجان نشاسته ذرت بیشتر از مقداری است که بیشتر در افراد در هر بار مصرف می کنند. مثلا در هر بار استفاده کردن برای غلیظ کردن سوپ و سس ممکن است فقط یک قاشق غذاخوری (8 تا 16 گرم) استفاده کنید و بعید به نظر می رسد این میزان نشاسته ذرت مواد مغذی قابل توجه در اختیار شما قرار بدهد.

 

خواص و مضرات نشاسته ذرت

عوارض جانبی

مصرف نشاسته ذرت ممکن است برای سلامت شما خطراتی را به همراه داشته باشد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم:

افزایش قند خون

نشاسته ذرت جزو مواد غذایی سرشار از کربوهیدرات است و شاخص گلیسمی بالایی دارد، به عبارت دیگر مصرف آن می تواند تاثیر زیادی روی قند خون داشته باشد.

از سوی دیگر میزان فیبر موجود در نشاسته ذرت خیلی کم است و از آنجا که فیبر برای کند شدن سرعت جذب قند خون ضروری می باشد، نشاسته ذرت در غیاب فیبر خیلی سریع هضم می شود و می تواند باعث افزایش قند خون شود.

گنجاندن فیبر در رژیم غذایی افراد که دچار دیابت نوع دو هستند و افرادی که قصد دارند سطح قند خون را کنترل کنند زیاد مناسب نیست.

خواص و مضرات نشاسته ذرت

سلامت قلب

نشاسته ذرت از کربوهیدرات های فرآوری شده به حساب می آید. فرآوری باعث می شود که مواد غذایی مفید خوراکی از بین برود و مصرف مرتب این غذاهای سرشار از کربوهیدرات برای سلامت قلب مضر می باشد.

رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات فرآوری شده و غذاهایی که شاخص گلیسمی بالایی دارند خطر ابتلا به بیماری عروق کرونری قلب، دیابت نوع دو، چاقی و فشار خون بالا را افزایش می دهد، باعث افزایش سطح تری گلیسیرید و انسولین می شود کلسترول خوب خون را کاهش می دهد.

کمبود مواد مغذی ضروری

نشاسته ذرت به جز کالری و کربوهیدرات، ارژی غذایی خیلی بالای ندارد. مقدار زیاد این ماده می تواند تا چند درصد از نیاز روزانه بدن به مس و سلنیوم را رفع کند ولی از آنجا که بیشتر افراد هر بار فقط یک قاشق غذاخوری استفاده می کنند ارزش غذایی آن زیاد قابل توجه نیست.

پس مهم است نشاسته ذرت را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل در کنار غذاهای غنی از مواد مغذی مصرف کنید تا مطمئن شوید نیازهای تغذیه ای شما به صورت کامل برطرف گردد.

نکات مهم برای مصرف نشاسته ذرت

مصرف زیاد نشاسته ذرت می تواند عوارض زیادی را به همراه داشته باشد ولی می توانید این ماده غذایی را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل استفاده کنید.

چنانچه دیابت دارید یا از رژیم غذایی کم کربوهیدرات استفاده می کنید نباید در مصرف نشاسته ذرت زیاده روی کنید.

در حالت معمولی می توانید هر بار 1 تا 2 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت استفاده کنید ولی بهتر است که از جایگزین هایی مانند آرد گندم، نشاسته سیب زمینی و نشاسته تاپیوکا استفاده کنید.

نشاسته ذرت خالص به صورت طبیعی گلوتن ندارد ولی اگر دچار بیماری سلیاک هستید یا دچار حساسیت به گلوتن هستید برای جلوگیری از آلودگی متقاطع حتما آنهایی که برچسب فاقد گلوتن هستند را مصرف نمایید.

منبع: healthline

مطالب مشابه را ببینید!