نکات مهم هنگام رفتن به استخر (از گرم کردن، تا نوشیدن آب و شنا کردن اصولی)
از تفریحات سالم و پرطرفدار در روزهای گرم سال می توان به استخر اشاره کرد. آبتنی در هر فصلی از سال می تواند چاشنی جدیدی از لذت را برای فرد رقم بزند. هنگام رفتن به استخر باید به برخی از نکات مهم توجه داشت. تحت چنین شرایطی می توان خاطره ای خوش و سرشار از هیجان را در ذهن ثبت کرد.
در سایه رعایت این نکات می توان تجربه ای بهتر را رقم زد. رعایت این دستورالعمل ها توسط هر رنج سنی ضروری می باشد. همچنین این نکات در استخرهای بزرگ و کوچک تحت هر شرایطی رعایت می شوند. با نوعی یکی از قوانین و شروط اصلی شنا در استخر رعایت چنین نکاتی می باشد.
فهرست موضوعات این مطلب
اهمیت رعایت نکات رفتن به استخر
نکات مهم هنگام رفتن به استخر باید به عنوان یک دستورالعمل اجرایی رعایت شوند. به عنوان مثال هر فردی فقط برای مدت زمان مشخصی می تواند در داخل استخر قرار بگیرد. این نکات به ایجاد چارچوب جدیدی از قانون مندی نیز در محیط استخر کمک می کنند.
در سایه اجرای این قوانین تکمیلی استخر به محیطی آکنده از هیجان در چارچوب قانون تبدیل شده است. لذت چند برابری را می توان در کنار دوستان و آشنایان در محیط فوق العاده منحصر به فرد استخر تجربه کرد. رعایت قوانین و نکات مربوط به این محیط توسط تمامی مراجعه کنندگان الزامی می باشد.
نکات مهم هنگام رفتن به استخر کدامند؟
هنگام رفتن به استخر باید به برخی از نکات ریز و درشت توجه کافی داشت. تحت چنین شرایطی می توان مسیری امن و سرشار از هیجان را ترسیم نمود. هر فردی که وارد محیط استخر می شود؛ باید چارچوب قوانین را رعایت کند. هرگونه کوتاهی در اجرای قوانین می تواند عواقب جبران ناپذیری را در محیط استخر به همراه داشته باشد. به نوعی اجرای این قوانین می تواند آسیب های احتمالی در محیط استخر را به حداقل برساند.
همچنین با اجرای قوانین به صورت تکمیلی می توان استخر را به محیطی قانون مند جهت تفریح و سرگرمی تبدیل نموند. این قوانین در اغلب استخرهای معتبر و بزرگ دنیا رعایت می شوند. به نوعی این قوانین، یکی از شالوده های نوین قانونی در استخر به شمار می آیند.
در صورت عدم رعایت این موارد در محیط استخر عواقب جبران ناپذیری در انتظار فرد خواهد بود. بر اساس جدیدترین بررسی های صورت گرفته؛ نکات مهم هنگام رفتن به استخر شامل موارد ذیل هستند. این نکات به صورت تکمیلی باید رعایت شوند. کوتاهی در این موارد می تواند بازخوردهای متفاوتی را در پی داشته باشد.
گرم کردن بدن
تمامی افراد اعم از شناکاران مبتدی و حتی شناگران حرفه ای، پیش از ورود به استخر باید بدن خود را گرم کنند. به نوعی در سایه اجرای چنین دستورالعملی می توان خطر بروز هرگونه آسیب احتمالی را کاهش داد. همچنین این شیوه از اسپاسم عضلات پس از آبتنی جلوگیری کرد.
با چند تکنیک ساده می توان بدن را برای شروع یک شنای حرفه ای گرم کرد. همچنین در سایه گرم کردن می توان لذت بیشتری را در استخر تجربه نمود. به طور کلی آب فشار زیادی به بدن وارد می کند و از طریق گرم کردن فشار وارد شده را می توان قابل کنترل کرد. گرم کردن بدن یکی از اولویت های اصلی هر شناگر حرفه ای می باشد. کم توجهی به این نکات می تواند خطرات و آسیب های مختلفی را در پی داشته باشد.
همچنین کودکان نیز باید پیش از شنا نسبت به گرم کردن بدن خود اقدام کنند. با چند حرکت کششی ساده و حتی مقداری پیاده روی می توان جریان خون در بدن را افزایش داد. با افزایش جریان خون بدن به طور کامل گرم خواهد شد. گرم کردن بدن پیش از شنا، از اولویت های اصلی هر شناگر ماهری به شمار می آید.
استفاده از تکنیک های مختلف برای شنا کردن
برای لذت بیشتری حتما از چند تکنیک مختلف برای شنا کردن استفاده کنید. همچنین استفاده از ترفندهای گوناگون می تواند تجربه فرد را افزایش دهد. به نوعی در سایه اجرای چنین دستورالعمل خاصی می توان مهارت بیشتری را برای یک شنای حرفه ای کسب نمود.
برخی ای تکنیک ها باعث درگیر شدن عضلات و ماهیچه های مختلف بدن می شوند. استفاده از تکنیک های مختلف ترجیح هر شناگر ماهری می باشد. بسیاری از افراد مبتدی فقط از یک تکنیک جهت شنا کردن استفاده می کنند.تحت چنین شرایطی بدن دچار ضعف و خستگی خواهد شد. هر چند دقیقه یکبار تکنیک و سبک شنای خود را باید تغییر داد. در این صورت همانند یک شناگر حرفه ای می توان عمل کرد.
نوشیدن آب کافی
شنا کردن به عنوان یک فعالیت حرفه ای ورزشی میزان آب موجود در بدن را کاهش می دهد. پیش از شنا حتما باید به مقدار کافی آب نوشید. بهترین زمان برای نوشیدن آب پیش از شنا کردن ۱ قبل می باشد. به هیچ عنوان قبل از ورود به استخر نباید آب نوشید.
تحت چنین شرایطی فرد دچار نفخ شکمی و درد در قسمت معده خواهد شد. شنا به عنوان یک ورزش حرفه ای که سرشار از حرکات فیزیکی مختلف می باشد؛ شناخته شده است. برای تداوم فعالیت شنای خود در استخر باید به مقدار کافی آب نوشید. مصرف آب کافی پیش از شنا کردن را نباید فراموش کرد. درصد قابل توجهی از افراد به دلیل عدم نوشیدن آب به مقدار کافی پس از شنا کردن دچار عطش می شوند.
شنا کردن به شکل صحیح
تحت هر شرایطی باید به شکل صحیح شنا کرد. حرکات ارادی و غیر ارادی نادرست می توانند آسیب های بسیار زیادی به بدن وارد کنند. همچنین اجرتی تکنیک های نادرست منجر با اتلاف انرژی فرد خواهد شد. تا حد امکان باید تکنیک های مختلف شنا را به درستی اجرا نمود و کوتاهی در اجرای حرکات را به حداقل رساند.
شنا کردن فقط یک تفریح نیست؛ بلکه ورزشی سرشار از تکنیک های مختلف و کاربردی می باشد. شنا به صورت غیر اصولی می توان آسیب های جبران ناپذیری را حتی به ستون فقرات وارد کند. شکل صحیح شنا را باید پیش از مراجعه به استخر یاد گرفت. همچنین از شنا خارج از محدوده تکنیک های اجرایی باید جلوگیری کرد.
رعایت بهداشت در فضای استخر
در فضای استخر باید بهداشت رعایت شود. هرگونه کوتاهی در این مورد می تواند منجر به بروز بیماری های مختلف پوستی و حتی میکروبی در بین مراجعه کنندگان شود. در صورت مشاهده هرگونه اشیاء ناشناس و آلوده در استخر حتما آن را به مربیان اطلاع دهید. به هیچ عنوان با زخم باز وارد استخر نشوید.
این مسئله از نظر بهداشتی بسیار مهم و ضروری تلقی می شود. همچنین خانم ها باید از کلاه مخصوص هنگام شنا استفاده کنند. شنا در دوران عادت ماهیانه از نظر بهداشتی صحیح نیست. همچنین پیش از مراجعه به استخر باید یک دوش چند دقیقه ای گرفت. هرگونه فعالیت غیر بهداشتی می تواند منجر به آلودگی آب استخر شود. در جهت جلوگیری از بروز چنین مشکلی رعایت این نکته را فراموش نکنید.
آرام نفس کشیدن
هنگام شنا کردن باید دم و بازدم آرامی داشت؛ زیرا نفس کشیدن آرام می تواند به یک شنای حرفه ای و بدون نقص کمک کند. تا حد امکان باید از دم و بازدم های سریع خودداری کرد؛ زیرا خطر بروز ایست قلبی را افزایش می دهد. تنفس صحیح در حین شنا را نباید فراموش کرد؛ زیرا یکی از ارکان اساسی این ورزش به شمار می آید.
نفس های بریده و بریده و پشت سرهم فقط موجب خستگی شناگر خواهد شد. دم و بازدم را به شکل اصولی باید انجام داد. تحت چنین شرایطی خطری در انتظار شناگر نخواهد بود.
قبل از شنا نباید غذا خورد
غذا خوردن قبل از شنا کردن را باید به طور کامل فراموش کرد. شنا با معده پر در استخر می تواند حس سنگینی را به فرد تلقین کند. همچنین احساس سنگینی می تواند مانع از یک شنای حرفه ای در داخل استخر شود. ۲ ساعت قبل از استخر غذا در مقدار مناسب باید میل شود.
زیاده روی در مصرف غذا می تواند منجر به سنگینی و بروز مشکلات گوارشی متعدد شود. خوردن غذا و حتی هرگونه ماده غذایی بین شنا کردن را باید فراموش کرد. این عادت نادرست می تواند آسیب های بسیار بزرگی را با ارگان های اصلی گوارشی وارد کند.
خودداری از شنا به صورت انفرادی
هر فردی باید از شنا به صورت انفرادی خودداری کند. برای شنا کردن در استخر حتما دوست و یا همراهی را باید انتخاب کرد. خصوصا شناگران مبتدی باید توجه بیشتری به این نکته داشته باشند. شنا به صورت دسته جمعی می تواند باعث خروش هیجان بیشتری در قلب شود.
همچنین پیش از شنا به صورت انفرادی حتما از عمق آب باید مطلع شد. از شنا به صورت انفرادی در آب های عمیق باید جلوگیری کرد. کودکان و نوجوانان باید توجه بیشتری به این نکته تکمیلی داشته باشند.
شیرجه نزدن با سر
بسیاری از شناگران به دلیل شیرجه زدن با سر سلامت جسمی خود را از دست می دهند. شیرجه زدن با سر در برخی از موارد خاص می تواند منجر به بروز آسیب های نخاعی در فرد شود. از شیرجه زدن با سر به خصوص در آب های کم عمق باید جلوگیری کرد.
این حرکت مرگ بار به هیچ عنوان نباید توسط افراد مبتدی اجرا شود. بر اساس جدیدترین داده های آماری به دست آمده، شیرجه زدن یا سر می تواند خطر آسیب به گردن و کمر را افزایش دهد. در سال گذشته تعدادی از شناگران به دلیل اجرای این حرکات نادرست دچار ضایعه نخاعی شده اند.
جلوگیری از شوخی های خطرناک
استخر یک محیط سالم برای تفریح، تخلیه انرژی و گذراندن اوقات فراغت می باشد. در این محیط گرم و صمیمی باید از هرگونه شوخی خطرناک جلوگیری کرد. متاسفانه جوانان علاقه بسیار زیادی به اجرای چنین شوخی هایی دارند. شوخی های خطرناک در محیط استخر می تواند مرگبار باشد.
زمان حضور در استخر باید تمامی نکات ریز و مهم به دقت رعایت شوند. با رعایت نکات ایمنی می توان چارچوب امن را برای یک شنای حرفه ای در نظر گرفت. از هرگونه شوخی خطرناک هنگام شنا کردن باید خودداری کرد.
انتخاب مسیر مشخص برای شنا کردن
پیش از شروع به شنا کردن یک مسیر مشخص را باید در نظر گرفت. شنا کردن در مسیر دیگران می تواند منجر به بروز آسیب جسمی در دو شناگر شود. با انتخاب مسیر مطمئن ساعت ها می توان از شنا کردن در کنار دوستان و آشنایان لذت برد. مسیرهای خطرناک و پرچالش را برای شنا کردن نباید انتخاب کرد. از شنا در مسیرهای انحرافی و یا مکان هایی که شناگرهای دیگر حضور دارند؛ باید خودداری نمود.
بر حسب توان بدن باید شنا کرد
بدن هر فردی دارای قدرت و توان متفاوتی در برابر شنا کردن می باشد. بر حسب توان فردی باید شنا کرد. اگر بدن فرد از توان کمتری در برابر شنا کردن برخوردار است؛ فقط با چند دقیقه استراحت می تواند مشکل خود را برطرف کند. بیش از حد توان بدن شنا نکنید؛ زیرا در انتهای روز بسیار کوفته و خسته خواهید شد. در فعالیت های مربوط به شنا توان فردی را باید در اولویت نخست قرار داد.
استفاده از کلاه مخصوص
در استخرهای ایرانی تمامی خانم ها باید از کلاه شنا استفاده کنند. هدف از ایجاد چنین قانونی در محیط استخر برقراری سطح جدیدی از بهداشت در استخر می باشد. در برخی از استخرهای عمومی در صورت عدم استفاده از کلاه اجازه شنا به فرد صادر نخواهد شد. تحت هر شرایطی باید به این نکته کلیدی توجه داشت. کلاه مخصوص شنا احتمال بروز بسیاری از بیماری های رایج را کاهش می دهد.
عدم استفاده از لوسیون و کرم های بهداشتی
یک شناگر حرفه ای هنگام مراجعه به استخر از لوسیون و کرم های بهداشتی استفاده نمی کند. چنین کرم هایی باعث آلودگی آب استخر می شوند. هنگام مراجعه به استخر باید بدن در نهایت پاکیزگی ممکن باشد؛ در غیر این صورت آب استخر آلوده خواهد شد. تمامی مراجعه کنندگان استخر مستلزم رعایت این نکته تکمیلی هستند.
جمع بندی
هر شناگر حرفه ای پیش از ورود به استخر باید به برخی از نکات مهم توجه داشته باشد. بخش قابل توجهی از این قوانین با منظور ایجاد چارچوب های بهداشتی و همچنین حفظ سلامت شناگران در نظر گرفته شده اند. با اجرای این قوانین می توان ساعت ها فعالیت بی وقفه ای در محیط استخر داشت.