8 نکته کلیدی انتخاب موضوع محتوا که رتبه بالای سئو سایتتان را تضمین میکند!
انتخاب موضوع برای تولید محتوا یکی از بزرگترین دغدغههای مدیران محتوا و صاحبان کسبوکار است. از هفت خان رستم سختتر نباشد آسانتر هم نیست! 😩
فرقی نمیکند موضوع برای بلاگ باشد یا پیج در اینستاگرام و شبکههای اجتماعی دیگر.
اگر به دنبال ابزارها و روشهایی هستید که در یافتن بهترین موضوعات محتوا به شما کمک کند، تا انتها همراه ما باشید.
1. گوگل ترندز (Google Trends)
ابزاری عالی برای تحقیق درباره موضوع و ایدههاست. در گوگل ترند موضوع یا کلمهکلیدی را وارد کنید و نتایج را بر اساس تاریخ و مکان دلخواه فیلتر کنید؛ همچنین قابلیت مقایسه کلمات کلیدی جستجوشده به شما کمک میکند دید بهتری از کسبوکار خود داشته باشید و موضوعاتی را که در مناطق و زمانهای مختلف بیشتر سرچ شدهاند، پیدا کنید.
این برنامه با قابلیت انتخاب نوع جستجو (وب، یوتیوب و…) حتی برای کسبوکارهایی که فقط از طریق یک رسانۀ خاص به مخاطبان خود دسترسی دارند، مناسب است.
گوگل ترندز هم برای کسبوکارهای B2B و B2C و هم برای کسبوکارهای فصلی مناسب است.
2. پیشنهادات گوگل
یکی از بهترین منابع برای انتخاب موضوع محتوا پیشنهادات جستجوی گوگل است.
در کروم کلمات کلیدی یا موضوع اصلی کسبوکارتان را جستجو کنید. هم زمان که تایپ میکنید، گوگل عبارتهای محبوب و مرتبط سرچ شده را به شما پیشنهاد میدهد.
چیزی که گوگل به شما نشان میدهد ترکیبی از موضوعاتی است که شامل عبارات جستجوی اصلی شما و کلمات کلیدی محبوب دیگر است.
3. جستجوهای مرتبط
گوگل در پایین صفحه، جستجوهای مرتبط را نشان میدهد. برای مثال وقتی عبارت «ترجمه فوری یک روزه» را جستجو میکنید، جستجوهای مرتبط با ترجمه فوری را نشان میدهد.
پاسخ سوالات مخاطبان را بدهید. سوالات احتمالی مشتریان خود را لیست کنید و در قالب محتوا جداگانه هر کدام را توضیح بدهید. مطمئن باشید هر چه ابهامات و علامت سوالهای ذهن مخاطب در مورد صنعت خود را برطرف کنید، اعتماد مخاطب را بیشتر جلب کردهاید.
4. تحلیل رقبا
برای اینکه در عرصه رقابت بازارتان، رتبه بالایی داشته باشید، حتما رقبا و وبسایت آنها را بررسی کنید.
دو قدم طلایی برای تحلیل رقبا:
قدم اول: محتوای وبسایت و شبکههای اجتماعی آنها را به دقت بررسی کنید؛ و نقاط قوت و ضعفشان را یادداشت کنید. همچنین ببینید در مقالات خود بیشتر روی کدام موضوع تمرکز دارند؟
📌 هشدار: در این مرحله هدف شما تقلید رقبا و تکرار کارهای آنها نیست؛ بلکه الگوبرداری از نقاط قوت آنها و عبرت گرفتن از نقاط ضعفشان است.
قدم دوم: بهترین راه برای تشخیص ایدههای ناب رقبا، بررسی دقیق محتوا و رتبهبندی آنها با استفاده از ابزارهای کلمات کلیدی است.
5. جستجوی یوتیوب
میدانستید یوتیوب دومین موتور جستجوی محبوب است؟
معمولا صاحبان کسبوکار به خاطر ماهیت یوتیوب، آن را دست کم میگیرند؛ در حالی بیشتر مردم علایقشان را در همین یوتیوب جستجو میکنند. همان طور که در قسمت قبل گفتیم عبارات و کلمات کلیدی را در یوتیوب سرچ کنید؛ موضوعات پیشنهادی آن را یادداشت کنید. سپس به پایین صفحه بروید و بخش جستجوهای مرتبط را حتما بنویسید. همین راهحل ساده مثل آب خوردن یک هیچ از رقبا جلو میافتید!
💡 نکته: اگر محتوای ویدئویی تولید نمیکنید، میتوانید موضوعات مورد علاقه و سوالات مخاطب را در قالب محتوای متنی در وبلاگ خود بنویسید.
6. گوگل آنالیتیکس
اگر تازه وبلاگ یا وبسایت کسبوکار خود را شروع کردهاید، به ایدههای جدید و الگوبرداری از رقبا نیاز دارید؛ اما اگر وبلاگتان نوپا نیست، سعی کنید بیشتر تمرکز خود را روی موضوعاتی که قبلا از آنها ترافیک بالایی کسب کردهاید، بگذارید.
گوگل آنالیتیکس یکی از بهترین ابزارهای بررسی سایت شماست. در بخش قبل اهمیت بررسی رقبا را با هم بررسی کردیم. همانطور که بررسی رقبا مهم است؛ تجزیه و تحلیل عملکرد خودمان هم اهمیت دارد.
گوگل آنالیتیکس به شما کمک میکند:
- عملکرد هر موضوع را از نظر رتبهبندی، نرخ تبدیل (conversion rate) و نرخ پرش (bounce rate) بررسی میکند. بنابراین با بهینهسازی محتوا میتوانید نرخهای تبدیل خود را افزایش دهید.
- با گوگل آنالیتیکس میتوانید موضوعات و کلمات کلیدی که با آنها رتبه بالایی دارید را شناسایی کنید؛ در نتیجه راحتتر میتوانید در اصطلاحات مشابه جایگاه بالایی را کسب کنید.
7. سرچ کنسول (Search Console)
ابزار قدرتمند دیگر برای بررسی وضعیت صفحات وبسایت است. این ابزار مثل گوگل آنالیتیکس است. یکی از تفاوتهای سرچ کنسول با گوگل آنالیتیکس این است سرچ کنسول فقط ورودیهای وبسایتتان را به شما نشان میدهد. اما گوگل آنالیتیکس تعامل کاربر (مثل کامنت، اشتراک گذاری محتوا،…) در سایت را نشان میدهد.
8. گوگل کیورد پلنر (Google Keyword Planner)
برای استفاده از این ابزار فقط کافی است کلمه کلیدی (کیورد) را وارد کنید؛ تعداد دفعات سرچ شده در ماه و اطلاعات مربوط به آن را به شما نمایش میدهد.
برای مثال وقتی کیورد «ترجمه فارسی به انگلیسی» را در کی ورد پلنر وارد میکنید، اطلاعات زیر را در اختیار شما میگذارد.
9. وبلاگهای مشابه خارجی زبان
منبع دیگری که از آن میتوانید برای پیدا کردن موضوع و ایده گرفتن استفاده کنید، وبلاگهای خارجی هستند، حتی اگر در ترجمه هم مشکل دارید، نیازی نیست نگران آن باشید؛ کافیست کار را به یک متخصص ترجمه بسپارید و متنی که تحویل گرفتید را به عنوان مطلبی جدید در سایت خود بارگذاری کنید.
پلتفرم تخصصی ترجمه ترنسیس میتواند در این مسیر به شما کمک کند.
سخن نهایی
با استفاده از ابزارهایی که به شما معرفی کردیم، میتوانید موضوعاتی که رتبه بالایی دارند را پیدا میکنید و ترافیک قابل توجهی را وارد وبسایتتان میکنید. (رتبه بالاتری را نسبت به رقبا میگیرید.) 😎
در این مقاله بهترین روشها را برای انتخاب موضوع جذاب برای تولید محتوا را با هم بررسی کردیم. اگر سوال یا نکتهایی از قلم افتاده حتما با ما در میان بگذارید. مشتاقانه منتظر نظرات شما هستیم. ☺