رازهای مهم برای نگهداری لباس در فصول مختلف
روش های نگهداری لباس در فصول مختلف
هر یک از ما در فصل های مختلف انواع مختلفی از جنس لباس را استفاده میکنیم. لباس هایی که در زمستان استفاده میکنیم به خاطر جنسی که دارند باید در شرایط خاصی نگهداری شوند، این وضعیت برای هر یک از لباس های تابستانی هم وجود دارد. ممکن است در اثر نگهداری غیر اصولی لباس ها، با ارزش ترین پارچه ها هم دچار افت کیفیت شوند. پس روش های نگهداری لباس را یاد بگیرید تا در هزینه ها صرفه جویی کرده و عمر لباس هایی که استفاده میکنید بیشتر شود. خوشبختانه بیشتر این روش ها به ابزار خاصی نیاز ندارد و نگهداری اصولی لباس ها کار خیلی سختی نیست. در ادامه همراه ما باشید تا روش های نگهداری لباس در فصول مختلف را با هم برسی کنیم.
نگهداری از لباس های تابستانی
مهم ترین ویژگی فصل تابستان گرما میباشد، به همین دلیل اکثر افراد در این فصل از لباس های خنک استفاده میکنند تا از شر عرق کردن زیاد و گرما راحت باشند. لباس های تابستانی پارچه هایی با جنس متفاوت دارد و شستشو و نگهداری آنها روش های خاصی را دارا میباشد. بهترین و پر طرفدار ترین نوع لباس برای فصل تابستان لباس های نخی است. پارچه نخی باعث ایجاد حساسیت نمیشود و هر فردی با هر نوع پوستی از این پارچه استقبال میکنند. هنگام شستن و نگهداری این لباس باید اصولی را رعایت کنید تا لباس شما دچار پارگی و کهنگی و لکه نشود.
حفظ رنگ لباس
بهترین راه برای این کار، استفاده از آب سرد هنگام شست و شوی این لباس ها است. در صورتی که از ماشین لباسشویی استفاده میکنید، حالت استفاده ماشین را روی آب سرد و اگر قابلیت تنظیم جنس لباس را دارید، آن را روی لباس لطیف بگذارید. بلافاصله بعد از این که لباس ها شسته شد، آنها را آویزان کنید تا خشک شود.
حفظ تمیزی
برای این که جلوی لکه دار شدن لباس های نخی تابستانی را بگیریم باید به سراغ پاک کننده محافظ رنگ و لکه بر بروید. تمرکز خود را روی قسمت های در معرض عرق مثل زیر بغل و گردن بگذارید. این موضوع هم به نگهداری و حفظ رنگ پارچه نخی کمک کرده و هم برای از بین بردن بوی بد بدن هم تاثیر گذار است. اگر کار از کار گذشته و لباس شما لکه دار شده است، در صورت تازه بودن لکه، لباس را به مدت سه تا پنج دقیقه در زیر شیر سرد قرار داده و به آرامی محل لک را بمالید. در صورت باقی ماندن لکه این کار را دو سه بار انجام دهید. اما اگر لکه قدیمی است، باید روی سطح لکه که از قبل مرطوب شده، کمی مایع لباسشویی بریزید و پنج تا هفت دقیقه به آن زمان بدهید، بعد به مالش دادن محل لکه بپردازید و در آخر آن را با آب سرد بشورید. اگر لکه شما خیلی قدیمی و غلیظ باشد، میتوانید به سراغ هیدروژن پروکساید، سرکه آبلیمو، الکل، جوش شیرین و زرده تخم مرغ بروید. اما توجه داشته باشید که این مواد امکان آسیب زدن به پارچه را فراهم میکنند.
توجه به نحوه خشک کردن، کشش پارچه و چروکیدگی
معمولا اولین باری که پارچه نخی را میشورید، به سرعت منقبض شده و کوتاه تر از حالت اولی که داشت میشود. در صورت استفاده از خشک کن، لباس های نخی را قبل از این که کاملا خشک شود و هنگامی که هنوز کمی مرطوب است، از خشک کن دربیاورید و بگذارید که تبخیر رطوبت به تدریج صورت گیرد.
مرحله اتوکشی
پارچه های نخی، پارچه های به نسبت خشنی به حساب می آیند، به همین علت هنگام اتوکشی آنها زیاد نگران سوختنشان نباشید. شروع اتو کشی را از قسمت داخلی پارچه آغاز کرده به این ترتیب هنگام اتو کردن، چین و چروک قسمت های بیرونی هم از بین میرود. توجه داشته باشید در صورت وجود لکه های قدیمی روی لباس، اتو کشی این لکه ها را ماندگار تر میکند. پس برای این که این اتفاق نیفتد، روی لباس یک پارچه مرطوب بیاندازید و سپس اتوکشی را انجام دهید. به صورت کلی، پارچه نخی خیلی زود چروک میشود، اما برای جلوگیری از این کار، هنگام خشک کردن لباس، از چوب رختی استفاده کرده و آن ها را آویزان کنید.
جلوگیری از خوردگی لباس ها
این خوردگی ممکن است به وسیله حشرات و پروانه ها صورت گیرد. پارچه نخی ارگانیک است، به همین خاطر روغن طبیعی پوست و عرق را جذب کرده و توسط آفات خانگی مورد حمله قرار میگیرد. برای این که دچار این مشکل نشوید، لباس های کثیف نخی خود را برای زمان طولانی رها نکرده و سریعا به شستن آنها اقدام کنید. در کمد لباس را هر چند وقت یک بار باز کرده تا فضای بیشتری بین لباس ها به وجود بیاورید. شما از نفتالین هم برای جلوگیری از خوردگی میتوانید استفاده کنید.
نکاتی درباره شستشو و نگهداری لباس های نخی
نحوه شستشو و نگهداری مهم ترین مسئله در حفظ لباس های نخی میباشد. پس بهتر است هنگامی که از ماشین لباسشویی برای شستشو این لباس ها استفاده میکنید، زمان آن را کم کرده و دما را بیشتر از سی درجه نگذارید، فاصله بین اتمام شست و شو و پهن کردن لباس ها هم کم کنید. اگر با دست میشورید، علاوه بر کم کردن مدت شستشو، از چنگ زدن و خیساندن زیاد هم پرهیز کنید تا بافت لباس آسیب نبیند.
مطلب مشابه: روش شستن لباس های کاموایی + اصولی که برای شستن این لباس باید بدانید
روش نگهداری لباس در فصل زمستان
در ادامه نکاتی را برای افزایش ماندگاری لباس های زمستانه برسی میکنیم. همراه ما باشید تا به چگونگی شستن، نکات خشک کردن و چیدن و آویزان کردن لباس های زمستانه بر اساس جنس آنها را برسی کنیم.
کشمیر
اگر در زمستان از پارچه های کشمیر استفاده میکنید، شستن آنها با دست توصیه میشود. اگر میخواهید لباس از تاثیرات مواد شیمیایی در امان باشد و لطافت آن حفظ شود، آن را با شامپوی بچه و آب سرد بشورید. به این نکته توجه کنید که در طول سال حداکثر دوبار باید لباس های کشمیر شسته شود. وقتی لباس های کشمیر خیس است، آنها را از سرشانه بلند نکنید تا کشیده نشوند و تغییر شکل ندهند. بهتر است تا خشک شدن لباس، آن را به صورت توده کنار هم بگذارید. برای این که حشرات جذب لباس نشوند، در پایان فصل زمستان آنها را بشورید. این لباس را در کیسه پلاستیکی قرار ندهید و به جای آن، کشمیر را در کاغذ پیچیده و در کیسه هایی حاوی عطر قرار دهید.
شلوار، ژاکت و کت پشمی
کت های پشمی را به وسیله برس تمیز کنید تا پرزها از بین بروند. اورکت پشمی را طوری آویزان کنید که سنگینی وزن کت، باعث کشیده شدن لباس نشود. برای این که جریان هوا به حفظ باف پارچه کمک کند، آنها را در فضاهای بسته مثل کمد نگه ندارید. با قرار دادن آب سرد و استفاده از حوله یا دستمال کاغذی، میتوانید لکه های سطحی را از بین ببرید. این لباس ها هم برای جلوگیری از جذب حشرات، در پایان فصل تمیز کنید. برای این که جیب کت ها تغییر شکل ندهد، بعد از هر بار پوشیدن، جیب ها را خالی کنید. از آب ولرم و ماده شوینده مناسب برای شستشو دستی استفاده کرده و حدود چهار دقیقه آن را خیس داده و در نهایت با آب سرد آبکشی کنید. لباس را در سطح صاف بگذارید تا خشک شود و بین شستن و پوشیدن آن، یک روز فاصله بیندازید تا چین و چروک لباس از بین برود و خاصیت ارتجاعی آن بازیابی شود.
مخمل
در خصوص این نوع پارچه، حتما به توضیحات خودش توجه کنید. برخی از مخمل ها به صورت معمول شسته میشوند و برخی از آنها این امکان را ندارند. توجه داشته باشید که هیچوقت به صورت مستقیم لباس های مخمل را اتو نکنید. این کار بافت پارچه را از بین میبرد، با برگرداندن لباس، برای از بین بردن چروک های سطحی از بخار اتو استفاده کنید. این پارچه خیلی حساس است و برای گرفتن آلودگی های سطحی و پرز به سراغ غلطک پرز گیر بروید.
چرم مصنوعی
نگهداری از این جنس لباس خیلی ساده است. میتوانید به وسیله یک پارچه نم دار لکه ها را جدا کنید. اغلب آنها را میشود به وسیله ماشین لباسشویی شست ولی برای احتیاط به لیبل آن هم توجه کنید. برای این که گرما باعث ذوب شدن آنها نشود، از خشک کن استفاده نکنید.
چرم طبیعی
این نوع چرم به محافظت بیشتری نیاز دارد. با پارچه نم دار لکه های زیاد را جدا کنید. البته برای لکه هایی مثل جوهر یا کپک، به وقت بیشتری نیاز دارید. برای این که این لباس ها را تمیز کنید به مواد شوینده مخصوص خودش نیاز دارید.
خز طبیعی
این خز که از پوست خام حیوانات درست شده و خود مثل موهای انسان یک پروتئین به حساب می آید. پس برای تمیز کردن آنها حسابی احتیاط کنید. نگذارید زیاد خشک شود تا جلوی ریخت آن را بگیرید. یک فرد حرفه ای برای شست و شوی خز نیاز است. برای این که جلوی خراب شدن ساختار لباس را بگیرید، لباس را از یک چوب رختی پهن آویزان کنید. آنها را درون کیسه های پلاستیکی نگه ندارید. خز به هوا نیاز دارد تا خراب نشود. هنگام استفاده از آن، اسپری مو و عطر هم نزنید.
خز مصنوعی
خود خز یک الیاف مصنوعی قابل شستشو است ولی آستر داخلی آن معمولا قابل شستشو نیست. گرمای زیاد دشمن اصلی خز مصنوعی هم هست. پس آن را از گرمای مستقیم دور کنید و برای خشک کردن آن هرگز از گرما استفاده نکنید.
مطلب مشابه: اصول ست کردن لباس (کدام رنگ را با کدام رنگ بپوشم؟)