همه چیز درباره علی شادمان به بهانه درخشش در یاغی فیلیمو
سریال «یاغی» طی چند ماه اخیر بین تماشاچیان محبوبیت بسیار زیادی پیدا کرد. بدون شک بازی فوق العاده «پارسا پیروزفر»، «علی شادمان» و «طناز طباطبایی» تاثیر بسیار زیادی بر افزایش تعداد مخاطبین این سریال داشته است. در این میان شخصیت اصلی ماجرا یعنی یاغی با بازی فوق العاده «علی شادمان» بیشتر به دل تماشاچیان نشسته است. شما نیز ممکن است به عنوان یکی از تماشاچیان سریال یاغی سوالاتی درباره زندگی شخصی «علی شادمان» در ذهن داشته باشید. در ادامه قصد داریم به طور کامل زیر و بم زندگی و ورود او به عرصه هنر را به بهانه درخشش سریال یاغی، بررسی کنیم.
آثار علی شادمان در تئاتر
در ادامه آثار علی شادمان در تئاتر وکارگردان هر اثر را بیان خواهیم کرد.
- قصر موروثی خاندان فرانکنشتاین: «آتیلا پسیانی»
- بداهه: «آروند دشت آرای»
- شاه ماهی: «رضا بهاروند»
- زهرماری: «علی احمدی»
- طناب: «نصیر ملکی جو»
- سماعی زاده: «رضا بهاروند»
- زبان تمشکهای وحشی: «شیوا مسعودی»
- نمایش نامه خوانی حشره: «آیدا کیخایی»
- مردگان بی کفن و دفن: «منوچهر هادی
- خشم اژدها: «علی احمدی»
آثار علی شادمان در سینما
در ادامه آثار علی شادمان در سینما وکارگردان هر اثر را بیان خواهیم کرد.
- شنای پروانه: «محمد کارت»
- مردن در آب مطهر: «نوید محمودی»
- مهمانخانه ماه نو: «تاکفومی تسوتسویی»
- جاندار: «حسین دوماری»
- ما همه با هم هستیم: «کمال تبریزی»
- شین: «میثم کزازی»
- ویلاییها: «منیر قیدی»
- اروند: «پوریا آذربایجانی»
- یتیمخانه ایران: «ابوالقاسم طالبی»
- ساکن طبقه وسط: «شهاب حسینی»
- رؤیای سینما: «علی شاهحاتمی»
- کلانتری غیرانتفاعی: «یداله صمدی»
- زمانی برای دوست داشتن: «ابراهیم فروزش»
- صد سال به این سالها: «سامان مقدم»
- میم مثل مادر: «رسول ملاقلیپور»
آثار علی شادمان در نمایش خانگی
در ادامه آثار علی شادمان در نمایش خانگی وکارگردان هر اثر را بیان خواهیم کرد.
- یاغی: «محمد کارت»
- میخواهم زنده بمانم: «شهرام شاه حسینی»
آثار علی شادمان در تلویزیون
در ادامه آثار علی شادمان در تلویزیون وکارگردان هر اثر را بیان خواهیم کرد.
- دیوار به دیوار 1 و2: «سامان مقدم»
- محکومین: «سیدجمال سیدحاتمی»
- ماه و پلنگ: «احمد امینی»
- کیمیا: «جواد افشار»
- سرزمین مادری: «کمال تبریزی»
مشخصات و زندگی شخصی علی شادمان
«علی شادمان» با نام اصلی «محمدعلی» در ۴ آذر سال ۱۳۷۵ در ایلام متولد شد. او هم اکنون بازیگر است و با مدرک رشته کارگردانی در مقطع لیسانس از دانشگاه فارغ التحصیل شده است. پدر او «مسعود شادمان» نام داشته و فارغ التحصیل دکترای تاریخ و استاد دانشگاه است. همچنین مادرعلی شادمان، «بتول رشنوادی» معلم علوم است. در خانواده این بازیگر دو فرزند متولد شده است. اولین فرزند، خود علی شادمان و دومین فرزند خواهر کوچکترش «آرینا» است.
اگرچه خبرات کذبی درباره ازدواج او در فضای مجازی وجود دارد، ولی تاکنون خبر موثقی درباره تاهل این بازیگر به دست نرسیده است و مجرد است. این بازیگر مانند بسیاری از بازیگران حرفهای، فعالیت خود را از کودکی شروع کرد. او روحیه مستقلی دارد و به مطالعه، فعالیتهای ورزشی و تماشای فیلم علاقهمند است. همچنین این بازیگر علاقه بسیار زیادی به عکاسی دارد و در این زمینه نیز فعالیتهایی را انجام داده است.
شروع حرفه بازیگری
استعداد علی شادمان برای بازیگری از همان ابتدا کشف شد. اولین فعالیت این بازیگر در ۱۰ سالگی با حضور در فیلم «میم مثل مادر» آغاز گشت. فیلم «میم مثل مادر» در سال ۱۳۸۵ تولید و اکران شد. اولین کسی که علی شادمان را برای فعالیت در سینما انتخاب کرد، «رسول ملاقلی پور» بود. «رسول ملاقی پور» متوجه شد که علی شادمان به راحتی ویولن مینوازد.
به همین دلیل با توجه به استعداد ذاتی این کودک، تصمیم گرفت به او پیشنهاد بازیگری دهد. بعد از ایفای نقش در فیلم «میم مثل مادر»، مجدداً از او خواسته شد تا در فیلم صدسال به این سالها بازی کند. البته فیلم صدسال به این سالها تاکنون اکران نشده است.
شروع فعالیت حرفه ای
ورود به سن نوجوانی برای علی شادمان با موفقیتهای بسیار زیادی همراه بود. زیرا در سن سیزده سالگی به او پیشنهاد شد تا در سریال «سرزمین کهن» بازی کند. علی شادمان توانست با هنرمندی بالا نقش خود را در این سریال ایفا کنند و درخشش بیشتری در عرصه هنر داشته باشد. او از سن ۱۳ تا ۱۵ سالگی مشغول به ایفای نقش در «سریال سرزمین کهن» بود و در فیلم یا سریال دیگری بازی نکرد. قدم بزرگتر علی شادمان ورود به سریال «کیمیا» بود.
سریالی که بارها در شبکههای مختلف تلویزیون پخش شد و توجه بسیاری از مخاطبان را به خود جلب کرد.همین موضوع باعث شد که فعالیت کاملاً حرفهای علی شادمان در سینما آغاز شود. در سال ۱۳۹۴ وارد سریال «کیمیا» شد و در کنار بازیگران حرفهای مثل «مهراوه شریفی نیا»، «آزیتا حاجیان»، «محمدرضا شریفی نیا» و «پوریا پورسرخ» به ایفای نقش پرداخت. با وجود اینکه این بازیگر در دانشگاه به تحصیل رشته کارگردانی پرداخته است.
اما علاقه چندانی به کارگردانی ندارد و تا کنون فیلم یا سریال خاصی به کارگردانی علی شادمان ثبت نشده است. او بیان میکند که دلیل تحصیل در این رشته، این بود که کارگردانی به عنوان یک چشم سوم به بازیگری او کمک کند.
بررسی برخی از فیلم های علی شادمان
علی شادمان در فیلمهای متعددی به ایفای نقش پرداخته است. در ادامه برخی از مهمترین فیلم و سریالهای علی شادمان را بررسی میکنیم:
1.میم مثل مادر
همانطور که گفته شد، «فیلم میم مثل مادر» اولین کار هنری علی شادمان بود که به کارگردانی «رسول ملاقی پور» تولید شد. این فیلم بسیار خوش درخشید و در هشتاد و نهمین دوره جوایز اسکار در سال ۲۰۰۷ به عنوان نماینده ایران برگزیده شد. نقش علی شادمان در این فیلم سینمایی بسیار چشمگیر بود. او در این فیلم سینمایی نقش یک کودک نوازنده ویولن را ایفا میکند که درگیر بیماریهای تنفسی و معلولیت است.
2. مردن در آب مطهر
این فیلم سینمایی یکی از بهترین کارهای علی شادمان است که به کارگردانی و نویسندگی «نوید محمودی» تولید شد. این کار فوق العاده توانست در سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور داشته باشد. علی شادمان در این فیلم سینمایی نقش یک پسر افغان را بازی میکند که به همراه چند جوان افغان دیگر قصد دارند به شکل غیر قانونی به کشور اروپا بروند. او در نقش سهراب توانست زیبایی با زبان افغان به ایفای نقش بپردازد. او همچنین به دلیل ایفای نقش در این فیلم، نامزد بهترین نقش اول مرد در جشنواره فیلم فجر شد.
3.سریال کیمیا
یکی از بهترین سریالهایی که علی شادمان در آن به ایفای نقش پرداخت، سریال کیمیا به کارگردانی «جواد افشار» بود. این کار به شادمان کمک کرد تا این درخشش بیشتری در تلویزیون داشته باشد. او در این سریال نقش یک پسر جوان را ایفا میکند که خواهر شخصیتی به نام کیمیاست. این فیلم متناسب با جنگهای بین ایران و عراق در دهه ۶۰ ساخته شده است. او به دلیل شجاعت وارد جنگ شده و اسیر دشمن میشود. در نهایت بعد از آزاد شدن خرمشهر به وطن باز میگردد.
4.می خواهم زنده بمانم
سریال «میخواهم زنده بمانم» یک سریال جذاب به کارگردانی «شهرام شاه حسینی» است. در این سریال شخصی به نام هما با بازی «سحر دولتشاهی» قصد جاسازی مقدار زیادی مواد مخدر در ماشین عموی خود را دارد که باعث بروز حوادث و اتفاقات پیچیده میشود. علی شادمان در این سریال نقش پسر عموی هما را بازی میکند. در این سریال بازیگرانی مثل «حامد بهداد»، «سحر دولتشاهی»، «پدرام شریفی»، «علی شادمان»، «آناهیتا درگاهی»، «مهران احمدی» و «آزاده صمدی» به ایفای نقش پرداختند.
علی شادمان در یاغی
آخرین کار علی شادمان که چندی پیش وارد شبکه نمایش خانگی شد، «سریال یاغی» نام دارد که به کارگردانی «محمد کارت» و تهیه کنندگی «سید مازیار هاشمی» در سال ۱۴۰۰ تولید شد. این سریال از همان ابتدا بسیار مورد توجه قرار گرفت. شخصیتی به نام یاغی با بازی علی شادمان بسیار محبوب شد. ژانر سریال خانوادگی و درام است.
علی شادمان در این سریال نقش یک پسر به نام جاوید را بازی میکند که از کودکی در محلههای پایین شهر رشد کرده و به دلایل خاصی نتوانسته است تا سن جوانی شناسنامه دریافت کند. همچنین به دختری به نام ابرا علاقهمند است و برای ازدواج با او به شناسنامه نیاز دارد. جاوید در عین حال پدر خود را از دست داده و برای دریافت شناسنامه نیاز به آزمایش ژنتیک دارد. ولی خانواده پدری جاوید برای انجام آزمایش ژنتیک راضی نمیشوند.
جاوید در این سریال نقش یک پسر خسته و دل آزرده را بازی میکند که قصد دارد تغییرات بزرگی در زندگی خود ایجاد کند. در این هنگام با شخصی به نام بهمن آشنا میشود که میخواهد از او یک قهرمان کشتی بسازد. به همین دلیل جاوید برای تحقق رویای جوانی خود و رسیدن به «َبرا» پیشنهاد بهمن را میپذیرد. اما در ادامه سریال موضوع کاملا تغییر میکند و جاوید درگیر یک باند قاچاق مواد مخدر میشود.
جوایز و افتخارات
- بهترین بازیگر کودک: میم مثل مادر
- جایزه ویژه جشنواره سینه کید هلند: زمانی برای دوست داشتن
- پروانه زرین بهترین بازیگر کودک و نوجوان: زمانی برای دوست داشتن
- پروانه زرین بهترین بازیگر کودک و نوجوان: رؤیای سینما
- نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد: برای مردن در آب مطهر
بررسی کلی
علی شادمان با آثار فوق العادۀ تلویزیونی و سینمایی، توانسته است از دوران کودکی تا جوانی به موفقیت بسیار زیادی در عرصه هنر و سینما پیدا کند. چندی پیش سریال یاغی با حضور پر رنگ «علی شادمان» و «پارسا پیروزفر» به شبکه نمایش خانگی ارائه شد که بسیار مورد علاقه تماشاچیان قرار گرفت. به همین دلیل تصمیم گرفتیم به بهانه درخشش فوق العاده او در سریال یاغی، جدیدترین اطلاعات درباره زندگی شخصی و آثار هنری «علی شادمان» را بیان کنیم.