راهنمای خرید پادری | انواع مدل پادری و نکات مهم انتخاب پادری مناسب
پادری یکی از پر کاربردترین وسایلی است که برای زیبایی دکوراسیون منزل استفاده می شود و نقش مهمی در چیدمان وسایل منزل دارد. علاوه بر این، پادری ها می توانند در راحتی ما تاثیر زیادی داشته باشند و در بسیاری از مواقع برای خشک کردن پاها و جلوگیری از نشت رطوبت و گرد و خاک استفاده می شوند.
همه پادری ها یکسان تولید نمی شوند. همچنین نمی توانید هر پادری را در هر مکانی پهن و استفاده کنید. به طور کلی از پادری ها برای درب ورودی، اتاق، آشپزخانه، حمام، دستشویی و … استفاده می شود. برای خرید پادری برخی نکات مهم را باید در نظر بگیرید تا خانه شما هماهنگ تر و زیباتر به نظر برسد. برای مثال باید بدانید که چه پادری برای خانه شما مناسب است و پادری را برای کدام قسمت از خانه می خواهید.
بنابراین قبل از خرید پادری برای داخل یا خارج از خانه، فاکتور های مهمی وجود دارد که باید در نظر بگیرید. پادری ها در طیف وسیعی از اشکال، اندازه ها، سبک ها، جنس ها و رنگ ها وجود دارند و ویژگی های مختلفی دارند که ممکن است برای شما مهم باشد.
ما در این مطلب یک راهنمای جامع در مورد پادری برای شما تهیه کرده ایم و می خواهیم شما را با انواع مختلف پادری آشنا کنیم و ویژگی های آن ها و نکات مهم برای انتخاب بهترین پادری را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
پادری چیست؟
پادری، کفپوش کوچکی است که معمولا در بیرون یا داخل محیط استفاده می شود. پادری می تواند جنس ها و شکل های مختلفی داشته باشد و با کاربردهای متفاوتی به کار برده شود. پادری پشمی و پادری ابریشمی جزو پادری های دستبافت هستند. در بازار انواع پادری به شکل پادری گلیم، پادری فرش، پادری گبه، پادری نمدی، پادری خز یا پوست، پادری آلومینیومی، پادری کربنی، پادری شگی و … وجود دارند که هر کدام وابسته به محیط و کاربرد مورد استفاده قرار می گیرند. اگرچه پادری ها ظاهر و کاربرد متفاوتی دارند معمولا با هدف جلوگیری از انتقال کثیفی و آلودگی محیط مورد استفاده قرار می گیرند.
انواع پادری
پادری بر اساس فاکتورهای مختلف، به انواع گوناگونی تقسیم بندی می شود که هر کدام از آن ها دارای ویژگی ها و کاربردهای متفاوتی هستند. مهم ترین فاکتور تقسیم بندی انواع پادری، نوع و جنس مواد آن ها است که در ادامه انواع آن را مرور می کنیم:
گبه
گبه از خانواده قالی ها است، با این حال می تواند ویژگی های یک فرش را داشته باشد. این پادری نخ خاب و پرزهای بلندی دارد و تعداد نخ پود بالایی نیز دارد. این نوع پادری ها معمولا طرح های بداهه دارند و بافنده بر اساس نقش های ذهنی خود آن ها را می بافد.
پادری گلیم
این پادری از جنس گلیم است و وزن کمی دارد که مهم ترین ویژگی آن، ارتفاع کم نخ خاب است که باعث می شود هیچ گونه پرزی نداشته باشد. در واقع برای تولید این پادری ها، از موادی مانند کرک و پشم استفاده می شود و می توان از آن در تمام محیط ها استفاده کرد، زیرا شستشوی آن نیز بسیار آسان است.
پادری آلومینیومی
پادری های آلومینیومی نیز نوعی از پادری ها هستند که طراحی و ساختار خاصی دارند و در تولید آن ها از قطعات آلومینیوم و مواد دیگری مانند موکت ها، چرم مصنوعی و … استفاده می شود. همچنین این پادری ها به دلیل مقاومت بالایی که در برابر تردد زیاد دارند، بیشتر در محیط های اداری، تجاری و … مورد استفاده قرار می گیرند.
پادری چوبی
پادری های چوبی نیز پادری هایی هستند که کاربردهای مختلفی دارند و از متصل کردن تکه های مختلف چوب به یکدیگر ساخته می شوند. لازم به ذکر است که این پادری ها معمولا برای محیط هایی که رطوبت دارند، مناسب نمی باشند؛ زیرا مقاومت کمی در برابر رطوبت دارند.
پادری سنگی
پادری های سنگی بیشتر در فضای سرویس بهداشتی و حمام که رطوبت بیشتری وجود دارد استفاده می شود. این مدل پادری با قرار گرفتن سنگ های کوچک در کنار هم تشکیل شده که استفاده از آن ها حس خوبی را منتقل می کند.
پادری وینتج
پادری های وینتج مانند فرش هایی با این جنس، بسیار جذاب و منحصر به فرد هستند و ظاهری پاخورده و کهنه نما دارند. از مهم ترین ویژگی های پادری وینتج می توان به دوام و جذابیت بالای آن ها اشاره کرد.
پادری چهل تکه
پادری های چهل تکه می توانند جنس های متنوعی داشته باشند و تکه های آن ها در اندازه های کوچکی ساخته می شوند که در نهایت به همدیگر متصل می شوند. برای ساخت این نوع از پادری ها از تکه های فرش، گبه و گلیم استفاده می کنند.
پادری پلاستیکی
پادری های پلاستیکی معمولا برای محیط های مرطوب مانند جلوی سینک ظرفشویی، حمام، سرویس بهداشتی و جلوی در ورودی آپارتمان استفاده می شوند. این جنس پادری ها در برابر آب و رطوبت مقاومت بالایی دارند، زود به زود کثیف نمی شوند و به راحتی شسته می شوند.
نکات مهم هنگام انتخاب و خرید پادری
یک پادری در محیط باز به عنوان یک مانع برای ورود خاک و گل از فضای باز به داخل خانه عمل می کند. یک پادری داخلی نیز به همین منظور عمل می کند و همچنین می تواند از کفپوش ها محافظت کند. اگر تردد روی پادری بیشتر باشد، باید یک پادری بادوام تری انتخاب کنید.
جنس پادری
مواد مختلفی برای ساخت پادری به کار برده می شود که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. جنس پادری باید با توجه به محل مورد نظر انتخاب شود. برخی از رایج ترین مواد مورد استفاده در پادری ها شامل زغال سنگ، لاستیک، پی وی سی و نایلون می باشد. پادری های حصیری بسیار با دوام هستند و با محیط زیست سازگارند. در حالی که پادری های لاستیکی مقاوم در برابر لغزش هستند و به راحتی تمیز می شوند. تشک های پی وی سی ضد آب هستند و به راحتی تمیز می شوند، در حالی که تشک های نایلونی وزن سبکی دارند و نگهداری آن ها آسان است.
متناسب با سبک دکوراسیون
پادری ها در طرح ها و سبک های مختلفی وجود دارند و شما می توانید محصولی را انتخاب کنید که متناسب با دکوراسیون خانه تان باشد. طرح های متنوع پادری از ساده تا طرح های پیچیده در بازار موجود است.
اندازه پادری
یکی از مهم ترین نکات در انتخاب پادری، توجه به اندازه ی آن است. پادری را باید متناسب با ابعاد فضای مورد نظر انتخاب کنید. پادری باید به اندازه ای بزرگ باشد که برای درب ورودی یا خروجی مناسب باشد اما نه آنقدر بزرگ که باز و بسته کردن درب دشوار شود.
مقاوم در برابر لغزش
هنگام خرید پادری باید توجه داشته باشید که کف مورد نظر لغزنده نباشد و پادری به راحتی بر روی سرامیک و کاشی سفت شود. پادری نباید با راه رفتن شما حرکت کند تا خطر زمین خوردن و لیز خوردن وجود نداشته باشد؛ به خصوص در مکان هایی که نشت و رطوبت در آن ها زیاد است. امروزه بسیاری از پادری ها دارای نوار چسب می باشند تا به بهترین نحو به سطوح مختلف بچسبند.
طرح و رنگ پادری
طرح و رنگ پادری باید بر اساس دکوراسیون منزل انتخاب شود و با اجزای دیگر دکوراسیون خانه هماهنگی داشته باشد. برای مثال اگر در نزدیکی یک فرش می خواهید پادری پهن کنید، بهتر است پادری و فرش هم رنگ باشند تا فضا یک دست و زیبا به نظر برسد.
پادری های هماهنگ با فضا یا حتی در رنگ های شاد و جذاب، با پیام های خوش آمد گویی رنگی و انرژی بخش معمولا برای قسمت ورودی منزل استفاده می شوند. بهترین پادری از نظر زیبایی، پادری است که متناسب با چیدمان دکوراسیون خانه باشد.
قابلیت جذب
پادری ها معمولا در معرض رطوبت و آلودگی و کثیفی قرار می گیرند؛ بنابراین یک عامل مهم دیگر برای انتخاب آن ها قدرت جذب بالا است. پادری های ساخته شده از موادی مانند زغال سنگ و لاستیک و پلی استر گزینه مناسبی هستند.
قابلیت شستشو و نگهداری آسان
از آن جایی که پادری ها زیاد در معرض آلودگی و کثیفی قرار می گیرند، باید زود به زود شسته شوند. پادری را انتخاب کنید که به راحتی قابل شستشو باشد. شستشوی آسان پادری به حفظ بهداشت و تمیزی ظاهری آن کمک می کند. خرید پادری ساخته شده از موادی مانند پی وی سی و نایلون که به راحتی تمیز می شوند انتخاب مناسبی است. اما تشک های زغالی ممکن است به تلاش بیشتری برای تمیز شدن نیاز داشته باشند.
قیمت پادری
تنوع قیمت در پادری ها بسیار زیاد است و قیمت پادری ها با توجه به نوع کیفیت آن ها متفاوت است. شما باید بر اساس مکانی که می خواهید از آن استفاده کنید پادری را انتخاب کنید و با در نظر گرفتن بودجه خود می توانید بهترین مدل پادری را انتخاب کنید.
پادری برای در ورودی
پادری برای در ورودی باید طوری باشد که قابلیت شست و شوی آسان داشته باشد. در ورودی خانه یکی از آلوده ترین فضاهای خانه است که به طور مستقیم در معرض گرد و خاک و آلودگی های بیرون قرار می گیرد. پادری ها می توانند تا حد زیادی جلوی ورود گرد و خاک و آلودگی را به خانه بگیرند. پادری هایی که برای این قسمت از خانه انتخاب می شوند، باید کمی زبر و شیار شیار باشند تا کف کفش را قبل از ورود به خانه تمیز کنند.
می توانید بعد از بیرون آوردن کفش پای خود را روی پادری که در قسمت داخلی پهن می شود، بگذارید و یا خریدهای خود را روی آن قرار دهید. در قسمتی که جا کفشی قرار دارد هم می توانید پادری پهن کنید تا گرد و خاک همراه کفش ها به داخل خانه وارد نشود.
پادری برای قبل در ورودی
برای پادری قبل در می توانید از پادری های پلاستیکی که از جنس پلیمر ساخته می شوند و طول عمر بالایی دارند استفاده کنید. برای پادری قبل در ورودی می توانید از پادری های پلاستیکی که از جنس پلیمر ساخته می شوند و طول عمر بالایی دارند استفاده کنید. اکثر این پادری ها سوراخ دار هستند و به راحتی می توانید آن ها را شستشو دهید.
علاوه بر این می توانید از مدل های نمدی و یا موکتی هم استفاده کنید. بافت های زیر مثل نمد به خشک کردن کفش ها و پاک شدن گل و لای کمک می کنند. اغلب این پادری ها زیره پلاستیکی دارند و جلوی سر خوردن شما را هم می گیرند. بهتر است برای بیرون در از رنگ های تیره استفاده کنید تا مدت زمان بیشتری ظاهر خود را حفظ کنند.
پادری برای ورودی خانه
پادری داخل خانه یک سطح نرم برای پاهای شما در بدو ورود به خانه فراهم می کند. علاوه بر این جلوی ورود گرد و غبار را می گیرد و در زیبایی دکوراسیون داخلی ورودی هم تاثیر زیادی دارد. پادری داخل در ورودی باید از نظر جنس و رنگ بندی با فضاهای دیگر خانه تناسب داشته باشد.
مثلا اگر در ورودی مستقیم به نشیمن باز می شود، می توانید پادری را با فرش هایتان ست کنید و یا آن را هماهنگ با وسایل دیگر خانه انتخاب کنید. می توانید از پادری های فرشی، گلیم، گبه، وینتج و … استفاده کنید. البته حتما توجه داشته باشید که پادری انتخابی قابل شستشو باشد تا گرد و غبار بیرون را به راحتی بتوانید از روی آن تمیز کنید.
پادری برای در اتاق خواب
اگر اتاق خواب شما درب بالکن دارد، نیاز به کفپوش دارد تا از ورود گرد و خاک و آلودگی ها به داخل اتاق جلوگیری شود. همچنین اگر کف اتاق سرامیک است می توانید پادری را کنار تخت قرار دهید تا بعد از بیدار شدن به طور مستقیم پا روی زمین سرد نگذارید. برای خرید پادری مناسب برای اتاق خواب باید پادری را انتخاب کنید که با رنگ لوازم اتاق و دیوار تناسب داشته باشد و طرح منحصر به فرد و زیبایی هم داشته باشد.
پادری برای حمام و سرویس بهداشتی
از پادری در مکان های مرطوب مانند جلوی درب حمام و سرویس بهداشتی، معمولا به این دلیل استفاده می شود که از ورود آب و رطوبت به قسمت های دیگر خانه جلوگیری شود. پادری برای سرویس بهداشتی را می توان هم در قسمت داخل و هم در قسمت بیرون قرار داد. اگر فضای سرویس بهداشتی شما زیاد است و می خواهید در آن از کفپوش استفاده کنید، باید پادری را انتخاب کنید که در برابر رطوبت مقاومت بالایی داشته باشد.
اما اگر از پادری می خواهید پادری را در قسمت بیرون و پشت درب سرویس بهداشتی قرار دهید باید قابلیت بالا در برابر جذب آب و مایعات را داشته باشد. از آن جایی که در فضای حمام و سرویس بهداشتی رطوبت زیادی وجود دارد، انواع باکتری ها و میکروب ها در آن ها رشد می کنند. پس باید پادری را انتخاب کنید که به راحتی شسته شود.
مزایای استفاده از پادری
- پادری با جذب آب و رطوبت کف کفش و پا از لغزنده شدن کف محیط جلوگیری می کند و احتمال لیز خوردن و سر خوردن را تا حد زیادی کاهش می دهد و از بروز حوادث ناگهانی جلوگیری می کند.
- استفاده از پادری در محیط های مستعد رطوبت از منتقل شدن رطوبت و آلودگی جلوگیری می کند و در نتیجه از خیس و مرطوب شدن و پوسیدگی و آسیب دیدن کفپوش ها یا فرش های دیگر بر اثر رطوبت جلوگیری می کند.
- استفاده از پادری در جلوی درب ورودی منجر به زدوده شدن گرد و غبار و آشغال ها از کف کفش و کف پا می شود و جلوی انتقال آن ها را به داخل محیط خانه می گیرد.
- به دلیل تاثیری که پادری در جلوگیری از کثیف شدن محیط دارد می تواند در طول زمان باعث صرفه جویی وقت و هزینه ای که بابت نظافت کف منزل می کنید، داشته باشد.
- استفاده از پادری به عنوان یک وسیله دکوری برای پوشاندن فضاهای خالی بسیار محبوب است و جلوه منحصر به فرد و زیبایی به محیط خانه می دهد.