دلایل چربی روی چای چیست و چگونه برطرف می شود؟
چای به عنوان یک نوشیدنی خوش طعم و خوش عطر ایرانی از جایگاه بسیار ویژه ای برخوردار می باشد. این نوشیدنی گرم انتخاب اول هر ایرانی در فصول مختلف سال می باشد. معمولا در اثر عوامل مختلف چایی دچار لکه های روغنی می شود. لکه چربی روی چایی برای اغلب افراد آزار دهنده می باشد. هر بانوی خوش سلیقه و کدبانویی به دنبال برطرف کردن این لکه های چربی می باشد.
در پاسخ به سوال دلایل لکه چربی روی چایی چیست و چگونه برطرف می شود؟ باید اشاره کرد که پارامترهای مختلفی می توانند منجر به بروز این مشکل شوند. از علل اصلی بروز این لکه های چربی می توان عدم استفاده از چای مرغوب، آب با درجه حرارت نامناسب و حتی قوری یا کتری غیر استاندارد اشاره کرد. لکه چربی روی چای می تواند رنگ و طعم این نوشیدنی را نیز تغییر دهند.
به همین دلیل پیش از دم کردن چای باید به نکات مهم و مختلف پیرامون توجه کرد. تحت چنین شرایطی می توان چایی ایرانی را به بهترین شکل ممکن و بدون نقص دم کرد. همچنین پس از برطرف کردن لکه های چربی یا همان روغنی طعم چای نیز بهتر خواهد شد.
بررسی دلایل اصلی چربی روی چای
بدون شک برای علاقه مندان به این نوشیدنی از آزاردهنده ترین صحنه ها، لکه چربی روی چای می باشد. شاید در نگاه اول نسبت به این موضوع بی تفاوت شوید. باید اشاره کرد که این لکه ها موجب کاهش کیفیت چای دم شده خواهند شد. یک خانم خوش سلیقه قبل از هرگونه اقدامی باید جهت برطرف کردن این لکه ها اقدام کند. با رعایت چند نکته ساده به راحتی می توان یک چای فاقد چربی را دم کرد.
روش های آسان برای برطرف کرده لکه ها
اولین گام برای دم کردن چایی بدون لکه چربی، استفاده از آب به جوش رسیده می باشد. آب ولرم و یا آب سرد می تواند باعث ایجاد لکه های چربی روی سطح چای شود. به همین دلیل برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی باید از آب با درجه حرارت مناسب استفاده کرد. در غیر این صورت لکه های چربی روی چای باقی خواهند ماند. بر اساس جدیدترین بررسی های صورت گرفته باید به نکات زیر هنگام دم کردن چای توجه کرد. تحت چنین شرایطی می توان احتمال بروز هرگونه لکه روغنی و چربی را کاهش دهد. پیش از دم کردن چای حتما به موارد زیر توجه کنید.
استفاده از ترکیب چای ایرانی و ارل گری
متاسفانه برخی از چای های بی کیفیت موجود در بازار باعث ایجاد لکه های روغنی می شوند. در همین راستا باید بهترین نوع چای را جهت دم کردن انتخاب کنید. ترکیب چای ایرانی و ارل گری به شدت توصیه می شود. همچنین این چای طعم فوق العاده متفاوتی دارد و پس از دم شدن لکه های چربی روی آن ایجاد نمی شود. عدم استفاده از چای مناسب می تواند فرایند دم کشی را نیز با مشکلات مختلفی مواجه کند.
تحت هر شرایطی باید از چای مناسب استفاده کرد. همچنین عدم توجه به این نکته می تواند باعث بروز لکه چربی روی چایی شود. همچنین این لکه ها به صورت یک لایه روغنی پس از دم کشیدن روی سطح چای قرار می گیرند. ساده ترین ترفند برای از بین بردن آنی این لکه ها استفاده از نبات می باشد. نبات به صورت سریع و فوری تمامی لکه های چربی را از بین خواهد برد. در حالت کلی یک بانوی کدبانوی ایرانی باید استفاده از چای مناسب را در اولویت نخست خود قرار دهد. در غیر این صورت موفق به دم کردن یک چای بدون لکه های چربی نخواهد شد.
مطلب مشابه: 11 روش موثر برای تمیز کردن قابلمه سوخته
استفاده از آب تصفیه شده
در اغلب موارد آب تصفیه شده باعث ایجاد لکه های چربی روی چای می شود. برای از بین بردن چنین لکه هایی می توان از آب معدنی استفاده کرد. آب تصفیه شده به دلیل این که برخی از املاح معدنی خاص را دارا است؛ باعث ایجاد چنین لکه های روغنی می شود. آبی که برای دم کردن چای مورد استفاده قرار می گیرد؛ بسیار مهم است. استفاده از آب تصفیه شده می تواند روند ایجاد لکه های چربی روی چایی را تسریع ببخشد.
در حالت کلی برای جلوگیری از ایجاد چنین مشکلی می توان از آب معدنی استفاده کرد. آبی که توسط دستگاه تصفیه می شود؛ فاقد برخی از ترکیبات و آنزیم های موجود است. عدم وجود چنین ترکیباتی در آب باعث ایجاد لکه روغنی روی چایی پس از دم کشیدن می شود. این صحنه آزار دهنده را تنها با اضافه کردن مقداری دارچین و هل تا حدودی می توان برطرف کرد.
در استفاده از دارچین باید نهایت دقت را به خرج داد. هرچقدر مقدار دارچین بیشتر باشد طعم اصلی چای نیز تغییر پیدا خواهد کرد. هل و دارچین به خوش طعم شدن چای نیز کمک بسیار زیادی خواهند کرد.
استفاده از آب با دمای مناسب
از سری عوامل اصلی ایجاد لکه چربی روی چایی می توان به عدم استفاده از آب با دمای مناسب اشاره کرد. آبی که برای دم کردن چای مورد استفاده قرار می گیرد حتما باید یک بار جوشیده باشد. عدم استفاده از آب جوشیده می تواند خطر بروز نفخ را نیز تا حد قابل توجهی افزایش دهد.
در حالت کلی استفاده از آب جوشیده برای دم کردن چای یک رکن اساسی به شمار می آید. افرادی که به این نکته توجه نمی کنند؛ شاهد لکه روغنی روی چای خواهند بود. همچنین آب چند دقیقه بعد از جوشیدن باید برای دم کردن چای مورد استفاده قرار بگیرد. استفاده از آب ولرم و حتی آب سرد می تواند باعث ایجاد چنین لکه هایی شود. برای از بین بردن لکه های روغنی تحت چنین شرایط خاصی چاره ای به غیر از دم کردن دوباره چای را ندارید. همچنین نوشیدن این چای به هیچ عنوان توصیه نمی شود. با نوشیدن چنین چای هایی در معرض نفخ و دردهای شکمی نیز قرار خواهید گرفت. حتما از آب جوشیده باید برای دم کردن چایی استفاده کرد.
نگهداری چای در شرایط نامناسب
چای خشک باید در یک ظرف دربسته و در شرایط خاص نگهداری شود. عدم توجه به این نکته می تواند باعث بروز مشکلات مختلفی شود. لکه چربی روی چایی در اثر نگهداری در شرایط نامناسب نیز به وجود می آید. محل نگهداری چای بسیار مهم است و در حالت کلی باید در محلی خشک، خنک و به دور از رطوبت از چای نگهداری کرد. عدم توجه به این نکته می تواند باعث افزایش رطوبت در چای خشک شود.
پس از ایجاد رطوبت، بافت چای خشک تغییر پیدا خواهد کرد. به نوعی این نوشیدنی با لکه های چربی و روغنی مواجه خواهد شد. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی باید ظرف مناسبی را برای نگهداری چایی انتخاب کرد. همچنین چای خشک باید در محل مناسبی قرار بگیرد. مکان های بیش از حد مرطوب و خشک برای نگهداری چای گزینه مناسبی به شمار نمی آیند.
همچنین پس از هر بار استفاده از چای خشک باید قاشق آن را تمیز کرد. افرادی که به این نکته مهم توجه نمی کنند با لکه های چربی روی چای دست و پنجه نرم خواهند کرد. چای در شرایط مناسب باید نگهداری شود تا چنین مشکلاتی بروز پیدا نکند.
مطلب مشابه: تمیز کردن لوازم خانگی (بهترین روش ها برای تمیز کردن وسایل برقی خانه)
استفاده از کتری، قوری و یا چای ساز استاندارد
یکی از ارکان بسیار مهم برای جلوگیری از ایجاد لکه چربی روی چایی استفاده کتری و قوری مناسب می باشد. تحت چنین شرایطی می توان امکان بروز هرگونه لکه ای را به حداقل رساند. استفاده از کتری نامناسب می تواند فرایند دم کشی چای را با مشکلات مختلفی مواجه کند. تحت هر شرایطی باید به این نکته اساسی بسیار توجه کرد. در اغلب موارد چای ساز به دلیل خرابی فرایند دم کشی را به درستی انجام نمی دهد.
در نهایت مشکلات متعددی از جمله ایجاد لکه های روغنی به وجود می آید. جنس کتری و قوری نیز بسیار مهم می باشد. کتری و یا قوری انتخابی فقط برای دم کردن چای باید مورد استفاده قرار بگیرد. در غیر این صورت مشکلات متعددی به وجود خواهد آمد. همچنین استفاده از یک کتری برای دم کردن بیش از یک نوشیدنی نیز می تواند باعث ایجاد لکه های روغنی شود. افرادی که رعایت این نکته را در اولویت نخست خود قرار می دهند با چنین مشکلاتی مواجه نخواهند شد.
همچنین باید از قوری در ابعاد استاندارد استفاده کرد. هرچقدر حجم و ابعاد قوری بیشتر باشد درصد رطوبت ایجاد شده افزایش پیدا می کند. در اثر افزایش رطوبت مشکلات متعددی اعم از لکه های روغنی روی چایی به وجود می آیند. پیش از هرگونه اقدامی باید بهترین نوع قوری و یا کتری را جهت دم کردن چایی انتخاب کرد. عدم توجه به این نکته می تواند باعث بروز مشکلات متعدد و مختلفی در فرایند دم کردن چای شود.
کهنه شدن چای
یکی دیگر از علل ایجاد لکه چربی روی چایی کهنه شدن آن می باشد. چای کهنه به لحاظ رنگ و طعم بسیار فرق دارد. همچنین این نوشیدنی پس از کهنه شدن دچار لکه های روغنی می شود. هرچقدر میزان کهنه بودن چایی بیشتر باشد؛ تعداد لکه ها بیشتر خواهد بود. چای بعد از ۴۵ دقیقه الی یک ساعت کهنه می شود. تحت چنین شرایطی برای رفع مشکل موجود چاره ای چزء دم کردن چای جدید ندارید.
در غیر این صورت مشکلات متعددی به وجود خواهد آمد. برای جلوگیری از کهنه شدن چای نیز می توانید از هل، دارچین، زنجبیل و حتی گل محمدی استفاده کنید. چای پس از کهنه شدن می تواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی مختلفی نیز شود. در هر شرایطی باید به این نکته بسیار مهم توجه کرد. چای کهنه حاوی بیشترین میزان از لکه های چربی می شود. چای کهنه شدن عطر و طعم بسیار متفاوتی نیز دارد.
حتما باید به اندازه چای دم کرد و از نگهداری آن بیش از یک ساعت باید خودداری نمود. در غیر این صورت شاهد لکه های چربی روی سطح چایی خواهید بود.
عدم رسوب زدایی کتری
کتری و یا قوری بنا به دلایل مختلف می توانند دچار رسوب شوند. یکی از دلایل اصلی ایجاد لکه چربی روی چایی استفاده از کتری حاوی رسوب می باشد. حتما از کتری و یا قوری فاقد رسوب باید جهت دم کردن چای استفاده کرد. عدم توجه به این نکته می تواند بستر ایجاد لکه های روغنی روی چای را فراهم کند. رسوب زدایی کتری را باید در اولویت نخست قرار داد.
به کمک روش های مختلف می توان رسوب موجود در کتری و قوری را از بین برد. پس از رسوب زدایی می توان از کتری برای دم کردن چایی استفاده کرد. همچنین پس از نابودی چنین رسوب هایی امکان ایجاد هرگونه لکه چربی و روغنی روی چایی غیر ممکن خواهد بود. برای از بین بردن رسوب موجود در کتری می توان از انواع شوینده و همچنین سرکه استفاده کرد.
در یک بازه زمانی کوتاه مدت می توان هرگونه رسوب موجود در کتری و سماور را از بین برد. تا زمانی که لکه های چربی و روغنی از بین نروند؛ امکان ایجاد لکه های روغنی برای بار دوم نیز وجود خواهد داشت. چای ساز نیز می تواند دچار چنین رسوب هایی شود. در گام اول باید رسوب های موجود در چای ساز را نیز برطرف کرد.
سرد شدن چایی
از دیگر پارامترهای بسیار مهم که می تواند باعث ایجاد لکه های چربی روی چایی شود؛ سرد شدن آن می باشد. سرد شدن این نوشیدنی می تواند باعث ایجاد چنین لکه هایی شود. چایی پس از سرو نهایت ۱۰ دقیقه بعد سرد خواهد شد. برای جلوگیری از ایجاد چنین مشکلی باید پس از سرو بلافاصله چای میل شود. همچنین سرد شدن چایی خطر بروز هرگونه لکه چربی را می تواند افزایش دهد.
هرچقدر چای بیشتر سرد شود؛ احتمال بروز هرگونه لکه ای می تواند افزایش پیدا کند. چای دم کشیده را باید بلافاصله سرو کرد. اگر چایی به مدت زمان بسیار زیادی در داخل کتری قرار بگیرد احتمال بروز لکه های روغنی افزایش پیدا می کند. پس از دم کردن بلافاصله چایی باید مورد استفاده قرار بگیرد.
ترکیب چای با دمنوش های گیاهی
از دلایل اصلی ایجاد لکه چربی روی چایی ترکیب چای با دمنوش گیاهی می باشد. تحت هر شرایطی چای باید به تنهایی دم شود. دم کردن این نوشیدنی با هر دمنوش دیگری می تواند خطر بروز لکه های روغنی را افزایش دهد. چایی را فقط می توان با انواع طعم دهنده ها و شیرین کننده های مجاز ترکیب کرد.
در غیر این صورت علاوه بر ایجاد لکه های روغنی، طعم چایی نیز به طور کامل تغییر پیدا خواهد کرد. ترکیب چای با هر دمنوش دیگری به هیچ عنوان توصیه نمی شود. عدم توجه به این نکته می تواند احتمال بروز لکه های روغنی روی چای را افزایش دهد.
کلام آخر
لکه چربی روی چایی می تواند در اثر عوامل مختلفی ایجاد شود. برای جلوگیری از ایجاد چنین لکه هایی باید به چندین نکته مهم حین دم کردن چای و هنگام سرو کردن آن توجه کرد. پس از ایجاد این لکه ها طعم، عطر و رنگ چایی تغییر پیدا می کند.