مجله تاپ‌ناز‌

چک لیست اسباب کشی از صفر تا صد

image 61

اسباب کشی کردن همیشه برای افراد معقوله ای پر از استرس می باشد. مراحل جا به جایی بسیار زیاد می باشد و احتمال خیلی زیاد، بسیاری از کارها فراموش خواهد شد. عدم هماهنگی و بی نظمی در امور، باعث سردرگمی و نگرانی می شود. این سردرگمی قطعا در روند اسباب کشی تاثیر خواهد گذاشت تا کارها به سختی انجام شوند. این تجربه بد از جا به جایی دلیلی شده است که افراد نتوانند اسباب کشی کنند و ترجیح بدهند تا در یک جا به مدت طولانی ساکن باشند. هر مکان ویژگی های خاص خود را دارد و با عدم جا به جایی امکان تنوع بخشیدن در زندگی خود را نخواهید داشت. با یک سری چک لیست کامل اسباب کشی همه کارهای لازم طبقه بندی می شود و با انجام به ترتیب آن دیگر مشکلی در زمینه جا به جایی نخواهید داشت.

منظور از چک لیست اسباب کشی چه می باشد؟

منظور از چک لیست اسباب کشی به تمامی امور و کارهایی گفته می شود که با نظم و ترتیب در یک جا نوشته شده اند. با تهیه چک لیست اسباب کشی دقیقا مشخص می کنید که چه کاری در چه زمانی انجام شود. همه افراد قطعا در زندگی شخصی خود با چک لیست های گوناگون مواجه شده اند. با کمک این لیست کارهای مربوط به یک هدف را مرحله به مرحله یادداشت می کنند و پس از انجام دادن یک مرحله به سراغ بعدی می روند. با این روش پله پله به هدف اصلی نزدیک می شوند و احساس گیجی و سردرگمی به آن ها دست نمی دهد. اسباب کشی شامل مراحل زیادی است که اگر به ترتیب انجام نشوند، باعث پیچیده و سخت شدن آن خواهد شد؛ بنابراین باید چک لیست اسباب کشی را تهیه کرد تا همه چیز طبق برنامه پیش برود. اما طبیعی است که عده ای از افراد تجربه ای در زمینه اسباب کشی ندارند؛ به همین علت از اینکه در چک لیست چه مواردی را قید کنند آگاهی لازم ندارند. چک لیست های آماده ای در بعضی از وب سایت ها قرار گرفته است تا در صورت نیاز باتوجه به موارد گفته شده در آن، برنامه ریزی جا به جایی خود را انجام دهید.

نکات مهم چک لیست اسباب کشی

در چک لیست اسباب کشی باید یک سری نکات رعایت شود تا در بهترین حالت ممکن جا به جایی صورت بگیرد. اگر می خواهید خودتان این چک لیست را فراهم کنید، قطعا نیاز به نکاتی که در ادامه خواهیم گفت، دارید.

بررسی مکان جدید

اولین کاری که در چک لیست کامل اسباب کشی باید قرار بگیرد، بررسی مکان جدید از همه جهات می باشد. در ابتدا باید به مکانی که قصد اسباب کشی دارید، مراجعه کنید؛ سپس مواردی مانند بررسی سلامت شیرآلات، سرویس کولر، پکیج، اتصالات برقی، در و پنجره و … را چک نمایید. این موارد اگر در حین اسباب کشی انجام شود، باعث پیچیدگی و درهم ریختگی امور خواهد شد و یا به اصطلاح دست و پا گیر می باشند. همچنین اگر منزل یا مکان جدید نیاز به تعمیرات خاصی مثل نقاشی، کاغذ دیواری و یا تعویض در و پنجره داشت قطعا باید قبل از حمل اسباب و اثاثیه انجام بشود. پس توصیه می شود به عنوان اولین کار، مکان جدید را بررسی کنید و اگر نیاز به تعمیرات و یا تغییرات به سبک و سلیقه خودتان داشت، آن را انجام دهید.

نظافت مکان جدید

بعد از بررسی و انجام تغییرات در مکان جدید، نوبت به مرحله نظافت مکان جدید می رسد. در این مرحله لازم است تا سرویس بهداشتی، آشپزخانه، کف ساختمان و … تمیز شود. همچنین علاوه بر رفت و روب باید اقداماتی مانند سم پاشی برای دور کردن حشرات و جانوران موذی انجام دهید. زمانی که اسباب و اثاثیه منتقل بشود، این کار باعث سمی کردن وسایل و یا فضای محیط می شود. به هر محیط جدیدی که قصد جا به جایی دارید، باید عمل سم پاشی را در کنار تمیز کردن محیط انجام دهید؛ بنابراین تا قبل از ورود اسباب و اثاثیه این مرحله را کامل به اتمام برسانید.

انتخاب شرکت باربری معتبر

سومین مرحله در چک لیست کامل اسباب کشی مربوط به انتخاب شرکت باربری معتبر می باشد. عده ای معتقد هستند که خودشان با ماشین های معمولی می توانند حمل بار را انجام دهند. اما نمی دانند که این کار بسیار پرریسک و خطرناک برای اثاثیه می باشد؛ چراکه در فضای فشرده ماشین های کوچک امکان آسیب رسیدن به وسایل بسیار بالا است. از طرفی حمل غیر استاندارد باعث روی هم افتادن وسایل و در نتیجه خراب و یا شکسته شدن آن ها می شود. باربری های معتبر با تجربه، انواع خودروهای حمل بار را دارا می باشند تا در صورت نیاز به هر ابعاد ماشین، آن را در اختیارتان قرار دهند. همچنین با استفاده از کارگران ورزیده اسباب و وسایل را در سلامت کامل به ماشین حمل بار می رسانند. سپس با تسمه های محکم وسایل را در جای خود تثبیت می کنند و بار را به مقصد می رسانند. البته انتخاب باربری در تهران بسیار سخت شده است؛ چونکه شرکت های زیادی در حال حاضر این خدمات را انجام می دهند. پس باید قبل از انتخاب اتوبار در تهران به اعتبار، تجربه و مجوزات آن شرکت دقت کنید.

بسته بندی کردن اسباب و اثاثیه

لقب سخت ترین مرحله اسباب کشی به بسته بندی کردن اسباب و اثاثیه می رسد. این مرحله علاوه بر وقت گیر بودن، حساسیت های بالایی نیز دارد. اگر وسایل درست و اصولی بسته بندی نشوند نباید انتظار سالم رسیدن آن ها را داشته باشید. ممکن است از نحوه درست بسته بندی کردن اطلاعی نداشته باشید، پس باید برای به پایان رساندن اصولی این مرحله از خدمات بسته بندی وسایل شرکت های باربری بهره ببرید. در این مرحله پیشنهاد می کنیم تا اثاثیه ای که وجود آن ها الزامی نیست را دور بریزید. با این کار هم اسباب کشی راحت تری خواهید داشت و هم لوازم اضافه و جاگیر با خود حمل نمی کنید.

نحوه بسته بندی کردن اسباب و اثاثیه

عده ای تمایلی به استفاده از خدمات بسته بندی شرکت های باربری را ندارند و تصمیم گرفته اند تا خودشان این مرحله را به پایان برسانند. در موارد زیر نحوه بسته بندی کردن اسباب و اثاثیه را مرور کرده ایم.

در مرحله اول بسته بندی وسایل باید تجهیزات موردنیاز را فراهم نمایید. هر اثاثیه تجهیزات خاصی را نیاز دارد، به عنوان مثال: برای ظروف شکستنی باید در کارتن های محکم و نایلون های حباب دار قرار گرفته و مبلمان و سرویس چوب باید در پالت های مخصوص قرار بگیرد.

در مرحله دوم ترتیب در بسته بندی را باید اجرا نمایید. به این صورت که اول وسایل ریزتر باید جمع آوری شوند وسپس به سراغ وسایل بزرگی چون تخت خواب بروید.

در مرحله آخر روی هر بسته بندی یا کارتن باید برچسبی تحت عنوان محتوای داخل آن زده شود. این کار باعث  می شود تا هنگام چیدن راحت تر وسایل را پیدا کنید و یا هنگام حمل بار، بیشتر مراقب وسایل حساس و یا ظروف شکستنی بود.

حمل اسباب و اثاثیه

در مرحله حمل اسباب و اثاثیه اگر شرکت باربری را انتخاب کرده باشید، این مرحله به آسانی انجام خواهد شد. شرکت های حمل بار انتخاب ماشین های باربری را به اختیار خودتان گذاشته اند اما اگر در انتخاب خودرو تردید داشتید می توانید از مشاوره کارشناسان مجموعه کمک بگیرید. بعضی از شرکت ها مشاورات خود را به صورت رایگان انجام می دهند. البته برای باربری از تهران به شهرستان بهتر است که از ماشین های مسقف مثل خاور و یا کامیونت بهره ببرید؛ چون وسایل از باران و یا نور خوشید در امان بماند. در نهایت اسباب و اثاثیه باید به موقع تحویل داده شوند تا برنامه ریزی اسباب کشی بهم نریزد.

چیدن لوازم در مکان جدید

مرحله آخر چک لیست اثاث کشی چیدن لوازم و اسباب در مکان جدید می باشد. این مرحله طبق سلیقه اشخاص اتفاق می افتاد. چیدن لوازم بزرگ بسیار سخت و چیدن لوازم کوچک زمان بر می باشد. برای این مرحله نیز شرکت های باربری خدمات ویژه ارائه می دهند. کارگران برای چیدن وسایل و جا به جایی آن ها آموزش می بینند و مطابق سلیقه مشتری اسباب و اثاثیه را می چینند. همچنین باید بدانید که چیدن لوازم در مکان جدید و نصب آن ها نیازمند مهارت های خاص می باشد و افراد عادی از پس آن بر نمی آیند.

زمان بندی چک لیست اسباب کشی

زمان بندی چک لیست اسباب کشی حداقل از 8 هفته جلوتر را باید برنامه ریزی کند. اسباب کشی به صورت نرمال 8 هفته زمان نیاز خواهد داشت. البته در شرایط خاص، مدت زمان اثاث کشی گاهی کوتاه تر خواهد بود و چک لیست آن فشرده تر نوشته خواهد شد. چک لیستی که در ادامه ارائه خواهیم داد، از 6 الی 8 هفته جلوتر شروع می شود.

زمان بندی چک لیست: 6-8 هفته قبل از اثاث کشی

از 6-8 هفته جلوتر باید خود را برای اسباب کشی آماده نمایید.

  • باربری معتبر را در شهر خودتان پیدا کنید و از اعتبار آن مطمئن شوید.
  • روز دقیقی برای اسباب کشی معین کنید تا براساس آن دیگر برنامه ریزی ها صورت بگیرد.
  • نحوه چیدمان اسباب بزرگ مثل سرویس چوب و مبلمان را در شهر جدید انتخاب کنید.
  • همه وسایل خانه را لیست بندی کنید.
  • مقدار بار خود را به طور کلی مشخص نمایید تا خودرو حمل بارتان مشخص شود.
  • در صورت وجود پرونده های اداری اقدام به تغییر آدرس کنید.
  • ثبت نام و انتقال مدرسه فرزندان باید در این بازه زمانی انجام شود.
  • آدرس جدید را در اختیار مدیر ساختمان و یا مالک جدید قرار دهید تا قبض های پرداخت نشده برایتان ارسال شود.
  • شروع به تمیزکاری کشو و کمدها کنید تا وسایل خرده ریز مشخص و مرتب شود.

زمان بندی چک لیست: 6-4 هفته قبل از اثاث کشی

4-6 هفته جلوتر تکلیف یک سری کارها مشخص می شود.

  • لوازم مورد نیاز برای بسته بندی اسباب و اثاثیه تهیه شود این وسایل شامل: (نوار چسب، ریسمان محکم، کارتن، بابل رپ ضربه گیر و …) می باشد.
  • در این بازه زمانی سعی کنید تا مواد غذایی قبلی را مصرف نمایید و تا حد امکان خرید مواد غذایی جدید انجام ندهید.
  • بعد از لیست کردن اسباب و اثاثیه لوازم اضافی را بفروشید، دور بیندازید و یا اهدا کنید. این کار به سبک شدن حمل بار کمک زیادی می کند.
  • اگر فرش، پرده و یا مبلمان نیاز به شستشو داشت آن را به مراکز نظافت بسپارید و یا در صورت تمایل خودتان آن را انجام دهید.
  • گیاهانی که قصد دارید با خودتان ببرید، شرایط آن را برای جا به جایی فراهم نمایید.
  • در صورت وجود حیوان خانگی، کارهای مربوط به انتقال آ را انجام دهید.
  • در صورت امکان بسته بندی، از وسایلی که کمتر به آن نیاز پیدا می کنید شروع کنید.
  • اگر منزل و یا ملک جدید نیازمند وسایل جدید دیگری بود آن را تهیه کنید.
  • با مشاور املاک برای جا به جایی هماهنگ شوید.

زمان بندی چک لیست: 2-3 هفته قبل از اثاث کشی

2- 3 هفته جلوتر از اسباب کشی خود را آماده آن کنید.

  • در این بازه زمانی وقت آن رسیده است که اگر تمایل داشتید، آدرس جدید را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید.
  • بهتر است 2 الی 3 هفته قبل از اثاث کشی با محل کار خود برای گرفتن مرخصی هماهنگ باشید.
  • وسایل شخصی هر فرد درون کیف مشخص قرار بگیرد و آن را همراه خود حمل کنید.
  • اسناد و لوازم باارزش جمع آوری شود و آن را در بسته های قابل اطمینان قرار دهید و سپس با ماشین خود آن را حمل نمایید.
  • در این مرحله بسته بندی لوازم آشپزخانه و ظروف شکستنی باید انجام شود تا تقریبا تمام وسایل آماده جا به جایی شوند.

زمان بندی چک لیست: 1-5 روز قبل از اثاث کشی

1-5 روز قبل از اثاث کشی مهم ترین بازه زمانی برای جا به جایی می باشد.

  • وسایل برقی را از برق بکشید و آن را تمیز کنید.
  • خانه قدیمی را رفت و روب کنید.
  • زمان بندی چک لیست اسباب کشی را بررسی نمایید و مطمئن شوید که همه کارها انجام شده است.
  • از نظافت خانه جدید اطمینان حاصل کنید.
  • در محله جدید گشت بزنید و مکان های مهم مورد نیاز مثل: سوپر مارکت، بانک نزدیک منزل جدید، مراکز درمانی و … را پیدا کنید.
  • اگر لوازمی هنوز بسته بندی نشده، اقدام به بسته بندی آن کنید تا هیچ وسیله ای بدون بسته بندی باقی نماند.
  • هماهنگی های نهایی را با مراکز حمل بار انجام دهید.
  • اتصالات برقی و آبی منزل قدیمی بررسی شود.
  • وسایل بزرگ مثل مبلمان را با بابل رپ یا ضربه گیر بپوشانید.
  • یک وعده غذایی را برای روز اثاث کشی تهیه کنید، ان وعده غذایی بهتر است که به شکل ساندویچ باشد تا نیاز به ظرف نداشته باشید.
  • در نهایت، به موقع بخوابید تا برای روز اثاث کشی انرژی کافی داشته باشید.

زمان بندی چک لیست: روز اثاث کشی

روز اثاث کشی حساس ترین روز می باشد که چک لیست جداگانه ای برای آن در نظر گرفته شده است.

  • حمل بار را توسط کارگران مدیریت کنید و لوازم مهم و شکستنی را به آن ها گوشزد نمایید.
  • تمامی خانه قدیمی اعم از کمد، کابینت و … را بررسی نمایید تا هیچ وسیله ای جا نمانده باشد.
  • قفل ها قفل کرده و کلید  منزل قبلی را تحویل مشاور املاک دهید.
  • مراقب باشید که اسباب و وسایل با ترتیب خاصی وارد کامیون شود.
  • اگر منزل جدید در محله ای شلوغ قرار دارد، جاپارک برای ماشین باربری در نظر بگیرید.

چک لیست چیدن لوازم جدید منزل

برای چدین لوازم نیازمند آگاهی بر نکات مهم چیدن لوازم منزل جدید هستید. جک لیست چیدن لوازم منزل به صورت زیر می باشد.

  • در ابتدا بعد از اتمام اثاث کشی، لوازم آشپزخانه مثل یخچال و اجاق گاز را راه اندازی کنید. چیدن این لوازم در اول کار کمک می کند تا برای پخت و پز غذا دچار مشکل نشوید.
  • بعد از اجاق گاز، باید لباسشویی و ماشین ظرفشویی را نصب کنید. اگر احتیاج به نصاب داشتید، هماهنگی های لازم را انجام دهید.
  • حالا نوبت به چیدمان کابینت می رسد. وسایل شکستنی بهتر است که زودتر چیده شوند تا حین چیدمان منزل نشکنند.
  • بعد از چیدمان آشپزخانه، توصیه می شود که یک اتاق  خواب را انتخاب کنید و آن را بچینید تا جای خواب شما مشخص شود. با این کار اگر چیدمان چند روز هم طول کشید مشکلی از بابت جای خواب خواب نخواهید داشت.
  • برای چیدن اتاق خواب، باید از وسایل بزرگ مثل تخت خواب شروع کنید. با این کار جای دیگر وسایل کوچک تر مشخص می شود.
  • حالا نوبت به چیدمان کمد یا کمد دیواری می رسد که جایگاه لباس و بالش های اضافی می باشد. لباس ها را در کمد آویزان کرده و یا در کشوها قرار دهید.
  • بعد از اتاق خواب، نوبت به حال و پذیرایی می رسد. فرش کف خانه را پهن کنید و مطابق با سلیقه خودتان مبلمان و یا بوفه را بچینید.
  • اگر وسایلی چون میز ناهار خوری داشتید، در چیدمان پذیرایی جایی برای آن درنظر بگیرید.
  • در پایان چیدمان لوازم، وسایل سرمایشی و گرمایشی خود را نصب کنید تا همه چیز برای شروع یک زندگی جدید مهیا شود.

مزایای چک لیست اسباب کشی

افراد قبل از اسباب کشی چرا باید چک لیست کامل اسباب کشی را تهیه کنند؟ این چک لیست چه مزایایی دارد؟ بدیهی است که جا به جایی و اثاث کشی زمان بر خواهد بود و مراحل زیادی دارد. اگر برنامه ریزی درست و دقیقی از مراحل جا به جایی نداشته باشید، قطعا گیج و سردرگم خواهید شد. با این چک لیست به سادگی همه امور را به ترتیب انجام می دهید و احساس آرامش دارید. همچنین این چک لیست کمک می کند تا روند اسباب کشی سریع تر انجام گیرد و معطلی زیادی نداشته باشید. در آخر، زمانی که همه چیز طبق برنامه پیش رفته باشد، بعد از اتمام کار نگرانی از بابت هیچ چیز ندارید.

مطالب مشابه را ببینید!