مجله تاپ‌ناز‌

روش های صحیح کراتینه مو؛ لوازم مورد نیاز، روش های انجام و مزایای آن

روش های صحیح کراتینه مو؛ لوازم مورد نیاز، روش های انجام و مزایای آن

امروزه کراتینه کردن مو یکی از پرطرفدارترین روش هایی است که از آن جهت صافی و احیا کردن موها استفاده می شود. این شیوه به علت دوام بیشتری که در قیاس با دیگر روش ها دارد، در میان خیلی از خانم ها بسیار محبوب است.

همان گونه که می دانید صاف کردن مو توسط تکنیک هایی چون سشوار و اتو مو نه فقط خیلی زمان بر است بلکه می تواند سبب خشکی، وز شدن، سوختگی و صدمه جدی به موها شود. مطابق همین خیلی از اشخاص که دارای موهای آسیب دیده، خشک، وز و یا فر هستند تمایل بسیاری به صاف کردن مو های خود دارند. به همین دلیل برای صافی و احیای مو های خود از روش کراتینه مو استفاده می کنند.

کراتینه کردن مو چه فرایندی دارد؟

کراتینه نمودن مو در حقیقت استفاده از مواد شیمیایی جهت احیاء مجدد ساختار کراتین مو می باشد. این روش یک تکنیک نیمه دائمی جهت صاف و لخت نمودن موها به حساب می آید و افزون بر این سبب شادابی و درخشندگی آنها هم می شود.

حتی ضروری است بدانید که این روش با مواد شیمیایی، دوام موقت ولی دراز مدتی در حدود ۲ الی ۳ ماه دارد و بعد از این مدت به شارژ و تمدید مجدد احتیاج دارد.

لوازم و مواد مورد نیاز جهت کراتینه کردن مو

برای کراتینه مو به مواد و لوازمی احتیاج دارید که بدون آنها ممکن نیست موها صاف شوند. بایستی دقت نمایید که این عمل به تخصص، تجربه و تبحر نیاز دارد. تنها با تهیه مواد و لوازم مورد نظر برای انجام این عمل نمی توانید موهای خود یا سایر افراد را کراتینه نمایید. بعضی از لوازم مورد نظر برای انجام این کار به شرح زیر می باشند:

  • شامپو شماره یک (قلیایی)
  • سشوار و اتو موی سرامیک با درجه حرارت بیشتر از ۲۳۰ درجه سانتیگراد
  • مواد اصلی کراتین
  • کاسه، شانه دندانه ریز مخصوص این کار و برس رنگ
  • شامپوی مخصوص پس از این کار

مطلب مشابه: تقویت مو با روغن سیاه دانه + روش های مصرف روغن سیاه دانه برای موهای زیبا و درخشان

مراحل کراتینه کردن مو

روش های صحیح کراتینه مو؛ لوازم مورد نیاز، روش های انجام و مزایای آن

برای انجام کراتینه بایستی به ترتیب مراحل زیر را انجام داد:

گام اول

در آغاز بایستی موها با شامپوی شماره ۱ قلیایی شستشو داده شوند. این شامپو سبب باز شدن فولیکول مو می شود. در این وضعیت مو ها بایستی ۲ بار شسته شوند که در بار اول آلودگی های پوست سر از بین می روند و در بار دوم پولک های مو باز می شود. دقت نمایید که در بار دوم بعد از اینکه مو ها به شامپو پیش از کراتین آغشته شد، بایستی شامپو حدود ۵ دقیقه روی موها باقی بماند و پس از آن عمل آبکشی صورت گیرد.

گام دوم

از مراحل کراتینه کردن مو این است بعد از گرفتن آب مو ها توسط حوله، مو ها بایستی با باد سشوار خشک شوند. دقت نمایید که موها بایستی کمی نمدار باشند و نم آنها به طور کامل گرفته نشود.

گام سوم

بعد از آنکه آب مو ها تا حدی گرفته شد، در این مرحله بایستی مو ها تقسیم بندی شوند. این مرحله بایستی با دقت هرچه تمامتر صورت گیرد و مو های جدا شده بایستی با گیره های مخصوص محکم بسته شود تا در زمان انجام این کار باز نشود و جلوی کار شما را نگیرد.

گام چهارم

پس از تقسیم نمودن موها نوبت به مهم ترین مرحله یعنی آغشته نمودن آنها به مواد کراتین می باشد. برای این کار بایستی یک لایه نازک از مو را در پشت سر جدا کرده و به آن مواد مورد نظر را بزنید. این کار می تواند به وسیله برس های رنگ صورت گیرد.

با ملاحظه به مهم بودن این مرحله حتما بایستی با دقت لازم انجام شود و مواد با فاصله حدود ۱ سانتی متر از ریشه روی موها قرار گیرد. بهتر است توجه نمایید که به هیچ وجه نباید مواد کراتین روی ریشه مو قرار گیرد. مواد کراتین بایستی به حدی باشد که مو ها را به صورت کامل پوشش دهد، ولی از روی مو ها به پایین نریزد.

گام پنجم

از دیگر مراحل کراتینه کردن مو این است که باید روی مو ها کلاهی بگذارید و مطابق دستور موجود بر روی محصول روی موها باقی بماند تا مواد به صورت کامل به درون پولک های مو رسوخ کند.

گام ششم

پس از گذشت این مدت زمان دوباره موها باید سشوار شوند. این مرحله بیشتر بخاطر نفوذ مواد به درون پولک های مو می باشد و بدین علت موها نباید کاملا خشک شوند.

گام هفتم

حال نوبت مرحله مهم یعنی اتوکشی است. اتو بایستی حتما سرامیکی باشد و درجه حرارت آن روی ۲۳۰ درجه سانتی گراد یا حتی بیشتر باشد. در این وضعیت موها بایستی دوباره تقسیم شوند. در این صورت باید از پشت سر یک لایه نازک مو از بخش ریشه به آهستگی اتو کشیده شود تا مواد کراتینه بر روی موها به صورت کامل پرس شود. این عمل بایستی به آهستگی صورت گیرد ولی در حین حال هم نباید بیش از حد کند باشد.

چرا که سرعت زیاد سبب می شود که مواد به صورت مناسبی بر روی مو ها پرس نشود و سرعت کم هم سبب سوختن و از بین رفتن مو ها می شود. این مسئله امری طبیعی است نباید سبب ترس و تعجب شما شود. در زمان اتوکشی بایستی ریزترین مو ها هم اتو شوند. چشم پوشی از این مو ها و اتو نکردن آنها سبب می شود که به نتیجه مورد نظر و مناسب خود نرسید.

نکته حائز اهمیت که بایستی به آن دقت نمود این است که پس از کراتینه کردن و اتو کشی، موها نباید حدود ۳ روز شسته شوند که در اصطلاح آن را دوره قرنطینه می نامند. اگرچه این مسئله در خصوص مارک های متنوع مواد کراتین متغیر می باشد و احتمالا در بعضی از آنها احتیاجی به گذراندن این دوره نباشد.

مطلب مشابه: مراقبت از موهای رنگ شده؛ نکاتی برای داشتن موی زیبا و سالم پس از رنگ و دکلره

اهمیت انجام کراتینه کردن مو

روش های صحیح کراتینه مو؛ لوازم مورد نیاز، روش های انجام و مزایای آن

آیا انجام کراتینه حائز اهمیت است؟ تمام آدم ها دارای علایق متفاوتی هستند و مطابق همین سلیقه به ظاهر خود می رسند. خیلی از اشخاص موهای فر و پر پیچ و تابی دارند که از این نوع موهای خود راضی نیستند ولی برعکس خیلی از افراد به چنین موهایی علاقه شدیدی دارند. ولی مسئله مدنظر بهم ریختگی بیش از اندازه این گونه موها می باشد و حتی خیلی از مو ها با گذشت زمان صدمه دیده و شکننده می شوند.

جهت برطرف نمودن چنین حالتی تکنیک های خیلی زیادی احتمالا به شما توصیه شود که اکثر آنها به مو ها صدمه می زنند و بعضی هم خیلی وقت گیر هستند. ولی کراتینه یک شیوه جدید و خیلی اثرگذار می باشد که خود هم دارای انواع شیوه های متنوعی می باشد. در این تکنیک موها به وسیله مواد کراتین تغذیه می شوند و این مواد مغذی هم توسط مواد مخصوص به مو ها می رسد.

احیاء مو توسط این تکنیک به هدف درمان موهای صدمه دیده و خشک صورت می گیرد که برآیند آن صاف و ابریشمی شدن موها می باشد. کراتین خود یک گونه ویتامین می باشد که در موی همه آدم ها و حیوانات پیدا می شود و این ویتامین سبب صاف و خوش حالتی موها می شود. در تکنیک کراتینه هم توسط این نوع ماده کراتین مو ها نرم، صاف و خوش حالت می شوند.

چنانچه موهای صاف و خوش حالتی دارید قطعا کراتین موهای شما زیاد است. چنانچه موهای فر و پر پیچ و تابی دارید بدون تردید موهای شما از کراتین کمی برخوردار است. این تکنیک اثربخش ترین و تنها تکنیکی است که اثر گذاری آن زیاد بوده و مو ها را به جذاب ترین و ساده ترین حالت ممکن درخشان و خوش حالت می کند. ولی بایستی در یک سالن زیبایی مطمئن و به وسیله یک شخص متبحر صورت گیرد.

همه ما خوب می دانیم که هر کاری برای زیبایی شامل محدودیت هایی می باشد که پیش از انجام آن بایستی با آنها آشنا شد. یکی از محدودیت های کراتین کردن، زیان آن برای بانوان باردار است. اکثر متخصصان بر این باورند که مواد داخل کراتین امکان دارد برای مادر و فرزند مضر باشد بدین علت حائز اهمیت است که خانم های باردار از انجام این کار اجتناب نمایند.

مطلب مشابه: مراقبت از موهای کراتینه | نحوه شستشو و روش های نگهداری از موهای کراتینه

انواع روش های کراتینه کردن مو

جهت انجام مناسب ترین روش کراتینه بایستی یکی از دو شیوه رایج آن را با ملاحظه به اهداف و جنس موی خود انتخاب کنید. در مجموع ۲ روش زیر جهت انجام کراتین مو وجود دارند که به شرح زیر می باشند:

کراتین برزیلی

یکی از روش های کراتینه مو، کراتین برزیلی می باشد. این گونه کراتین سبب از بین بردن موخوره می شود و همچنین سبب صاف شدن مو های وز و مجعد می شود. این تکنیک همواره به وسیله آرایشگران حرفه ای صورت می گیرد و برای موهای فر و مجعد که در مقابل رطوبت صدمه پذیر می باشند، بسیار ایده آل است.

آرایشگر جهت انجام این شیوه، در آغاز مو های شما را با سشوار خشک می نماید و پس از آن یک برس گرد با روکش فلز برای موهای شما جهت صاف کردن مو بکار می برد. تمام پروسه کراتین کردن مو بدین صورت تقریبا ۱ ساعت زمان نیاز دارد و تاثیرات آن از ۳ الی ۶ ماه می باشد. این کراتین بدون فرمالدئید می باشد و به مو ها صدمه ای نمی رساند.

کراتین نرم

از دیگر روش های کراتینه مو می توان به کراتین نرم اشاره نمود. چنانچه دارای مو های فر، مجعد و وزی هستید لازم است این روش را بکار نبرید. زیرا که این نوع کراتین سبب صافی نسبی موهای شما شده و روی موهایتان به هیچ عنوان اثر نمی گذارد. این گونه کراتین همان گونه که از اسمش مشخص است برای مو هایی با ساختار نرم پیشنهاد می شود. تاثیرات این گونه کراتین تا ۲ ماه می باشد و ساختمان ریشه تا نوک مو را در بر می گیرد.

مزایای کراتینه مو

کراتینه مو دارای مزایایی به شرح زیر می باشد:

  • انجام این تکنیک سبب به وجود آمدن یک بخش محافظ بر روی ساقه مو در مقابل عوامل صدمه دهنده بیرونی می شود. همچنین ساقه مو را از شکنندگی محافظت نموده و استقامت آن ها را در مقابل بکارگیری لوازم حرارتی و عوامل محیطی چون اشعه نور آفتاب و آلودگی محیطی بالا می برد.
  • بافت و ساختمان مو را با پر نمودن ناصافی موجود در ساختمان ساقه مو و کوتیکول ها، هموار و یکدست می کند. با این عمل سبب بالا بردن ضخامت تار موهای ظریف و صدمه دیده هم می شود که یکی از مزایای مهم کراتینه به حساب می آید.
  • براقی و لطافت خاصی به مو ها می بخشد که یک خصوصیت نیمه دائمی و دراز مدت می باشد و به ترمیم روزانه احتیاج ندارد.
  • وز مو ها را به صورت کامل برطرف می کند و معمولا حالت دهی آن ها را هم خیلی بیشتر می کند که یکی از مزایای مهم کراتینه می باشد.

نکات مهم در خصوص کراتینه مو

نکات مهمی که در خصوص کراتینه بایستی دانست عبارتند از:

  • در آغاز این مبحث بهتر است بدانید که عمل رنگ یا دکلره مو ها بایستی پیش از انجام کراتین صورت گیرد. بعد از رنگ کردن مو ها هم لازم است ۵ الی ۷ روز صبر کنید و بعد از آن به کراتین کردن مو های خود دست بزنید. در این مدت زمان رنگ موی اصلی و حقیقی شما پس از دستکم دو مرتبه شستن آشکار می شود و احتمال صدمه به مو ها هم خیلی کاهش می یابد.
  • رنگ موی شما پس از این کار، تقریبا ۲ الی ۳ درجه روشن تر می شود. در این صورت چنانچه می خواهید مو های خود را رنگ بزنید و کراتینه انجام دهید، جهت رسیدن به رنگ موی موردنظرتان ضروری است با یک آرایشگر حرفه ای در این حیطه مشورت نمایید.
  • در زمان پروسه کراتینه مو به شیوه برزیلی کمی گاز فرمالدئید در زمان اتوکشی مو در هوا رها می شود. در این صورت به شدت پیشنهاد می شود جهت پیشگیری از عوارض احتمالی حاصل از تنفس این گاز خطر آفرین، حتما ماسک های فیلتردار بکار ببرید.
  • از نکات مهم در خصوص کراتینه این است که چنانچه پس از این عمل، دوست دارید موهای خود را رنگ بزنید، توجه نمایید بایستی ۱۵ الی ۲۰ روز پس از انجام کراتین صبر کنید و سپس اقدام به رنگ کردن مو ها کنید. زیرا که بکارگیری رنگ مو در مدت اندکی بعد از کراتین کردن امکان دارد باعث صدمه دیدن و سوختن موی شما شود.
  • تقریبا ۵ الی ۸ روز پس از کراتینه کردن مو های خود از بستن مو و نیرو وارد کردن به ساقه موی خود به شدت پرهیز نمایید.
  • پس از انجام این تکنیک، جهت کمک به جذب هر چه بیشتر و فوری پروتئین کراتین در کوتیکول های ساقه موی شما و بالا بردن ماندگاری کراتین پیشنهاد می شود از سرم، روغن ها و شامپو های مخصوص این کار بهره ببرید.
  • از دیگر نکات مهم در خصوص کراتینه این است که چنانچه باردار هستید تحت هیچ شرایطی این روش را روی موهای خود انجام ندهید. زیرا که مواد موجود در کراتین برای جنین خیلی خطرساز است و امکان دارد دستخوش عوارضی غیر قابل جبران شوید.

دوام و ماندگاری کراتینه چقدر است؟

مقدار دوام کراتینه یکی از مهم ترین و رایج ترین پرسش های کاربران می باشد که معمولا به نوع مواد آن بستگی دارد. خیلی ها معتقدند که مقدار دوام کراتینه به صورت معمول بین ۴ الی ۶ ماه می باشد. ولی نمی توان بیان کرد پس از طی ۶ ماه موهای شما به صورت کامل به وضعیت اولیه خود برمی گردند.

مطلب مشابه: روش های مراقبت از موی فر + نکاتی خاص برای نگهداری از موهای فر

مطالب مشابه را ببینید!