مجله تاپ‌ناز‌

رشد و پرورش گیاه گل کاغذی و اطلاعات کامل در مورد این گیاه زیبا

اطلاعات درباره گیاه گل کاغذی

اگر محل زندگی شما منطقه ای معتدل است و میخواهید تقریبا در تمام طول سال شاهد جشنواره ای از گل ها باشید، میتوانید به سراغ گل کاغذی بروید. امکان نگهداری این گیاه بر روی نرده ها، گلدان، طاقچه های چوبی وجود دارد. گل های رنگارنگ یکی از زیبا ترین چیزهایی است که درباره گیه گل کاغذی وجود دارد. این گل های رنگارنگ در واقع برگ های این گیاه هستند و به آنها برگک میگویند و گل های کوچک سفید گیاه گل کاغذی در داخل آن قرار دارد. در صورتی که شرایط نگهداری از این گیاه به خوبی فراهم باشد از شروع بهار تا میانه تابستان گل میدهند. پس اگر به گیاه گل کاغذی علاقه دارید، در ادامه اصول نگهداری و نکات مربوط به گیاه گل کاغذی را برسی میکنیم.

گیاه گل کاغذی

شرایط مناسب برای نگهداری گیاه گل کاغذی

در حالت عادی این گیاه برای داخل خانه مناسب نیست ولی میتوانید از آن برای تزیین ورودی خانه استفاده کنید. البته این گیاه به خاطر گل های جذابی که دارد، امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده و به گیاهی آپارتمانی هم تبدیل شده است. این گیاه را باید در بهار بکارید، رشد این گیاه خیلی زیاد است و سالانه حدود ۹۱ سانتی متر رشد خواهد کرد. این گیاه با شاخ و برگ های سبز، صورتی، نارنجی و بنفشی که دارد و بیشتر مردم خیال میکنند که اینها گل هستند، شناخته میشود. این گیاه را میتوانید در بالکن هم نگهداری کنید و جلوه خاصی به بالکن خود بدهید. این گیاه قابلیت زیادی برای بونسای شدن دارد. در کشورهای مختلف از گیاه گل کاغذی به عنوان پوشاننده دیوار هم استفاده میشود. گیاه گل کاغذی برای رشد خوب و گل دهی به آبیاری متوسط و نور زیاد نیاز دارد. با ما همراه باشید تا به برسی تمام نیاز ها و نحوه تکثیر و نگهداری گل کاغذی بپردازیم.

گیاه گل کاغذی

تاریخچه گیاه گل کاغذی

خواستگاه این گیاه مناطق گرمسیری و مناطق نیمه گرمسیری آمریکای جنوبی میباشد. در برزیل برای اولین بار پیدا شد، نام علمی انگلیسی آن Bouguainvilla و نام علمی آن Bouguainvillea glabra از خانواده Nyetaginaceae میباشد. گیاه گل کاغذی، درختچه ای با رشد زیاد محسوب میشود که با توجه به گونه گیاه، ارتفاع های مختلفی دارد. به صورت میانگین ارتفاع این گیاه در گلدان دو تا سه متر و نیم میباشد. گیاه گل کاغذی از گیاهان بالارونده محسوب میشود و توانایی بالا رفتن از درختان یا دیوارهای کنار خود را داشته و باعث ایجاد منظره زیبایی میشود. برگ های این گیاه سبز روشن و حالت تخم مرغی شکل دارند. روی ساقه گیاه گل کاغذی خارهای خشنی وجود داشته که نقش مهمی در بالا رفتن این گیاه دارند. براکته های سه گانه گلبرگ مانند از دلایل اصلی زیبایی انی گیاه به شمار میرود. در سال های اخیر براکته های مختلفی معرفی شده که در آنها گل واقعی وجود ندارد.

مطلب مشابه: پرورش گل آرمریا و نکاتی مهم در مورد نگهداری این گیاه زیبا

Gol Khaghazi 7 e1662759107766

جدول مشخصات گیاه گل کاغذی

رنگ های مختلفی در براکته این گیاه دیده میشود. در بازار رنگ هایی مثل نارنجی، زرد، قرمز، صورتی، ارغوانی، بنفش و ارغوانی روشن پیدا میشود. در برخی از گونه ها روی یک گیاه دو رنگ براکته هم وجود دارد. در بقیه انواع این گیاه براکته به مرور زمان تغییر رنگ داده و برخی تصور میکنند که این گیاهان چند رنگ گل دارند. گل های واقعی این گیاه خیلی کوچک هستند، آنها اول به شکل لوله ای و در آخر به شکل ستاره ای درمی آیند و دارای رنگ های سفید، کرم، زرد متمایل به سبز کم رنگ، صورتی و زرد میباشد. به پایین یک براکته گل متصل شده است.

گیاه گل کاغذی

شرایط نگهداری گیاه گل کاغذی

به صورت خلاصه این گیاه در محیط های نیمه گرمسیری و گرمسیری به بهترین شکل رشد میکند. پس برای نگهداری در زمستان باید دمای نسبتا بالا به همراه نور زیاد فراهم کنید. حدود ده تا هشت درجه سانتیگراد برای گل دهی نیاز دارد. توجه داشته باشید که بین دو آبیاری خاک گلدان خشک باشد. همچنین رطوبت اتاق و خاک سبک برای این گیاه خوب است، برای اطلاعات دقیق تر از شرایط نگهداری گیاه گل کاغذی در ادامه مطلب به صورت مفصل تری توضیح میدهیم.

نور مورد نیاز گیاه گل کاغذی

نور مناسب یکی از اصلی ترین نکات نگهداری گیاه گل کاغذی میباشد. برای این که گیاه به رشد خوبی برسد و گلدهی داشته باشد به مقدار نور حداقلی پنج تا هفت ساعت نیاز دارد. توجه کنید که نور فیلتر شده باشد. استفاده از نور مستقیم در شرایطی خوب است که گیاه به این نور عادت داشته باشد، یعنی از اوایل بهار در معرض نور خورشید قرار داشته باشد. البته در این شرایط هم وقتی که نور شدید است، بهتر است گیاه را در سایه بگذارید. به این ترتیب موقعیت پنجره جنوبی برای این گیاه مناسب است. در صورتی که نمیتوانید نور کافی را فراهم کنید، به سراغ نور مصنوعی بروید. در نگهداری گیاه گل کاغذی نور خیلیم هم است، پس اگر امکان فراهم کردن نور کافی را ندارید، از خرید این گیاه صرف نظر کنید.

Gol Khaghazi 5 e1662759153899

آسیب نور کم و سرما در گیاه گل کاغذی

با کم بودن نور، گیاه به صورت علفی رشد میکند، و شما قادر به دیدن گل های زیبای آن نخواهید بود. پس وقتی که گیاه شما گل های کافی نمیدهد، ممکن است تاثیر کمبود نور باشد یا این که منطقه شما سردسیر است. پس در مناطق سردسیر گیاه را به داخل خانه منتقل کرد و روی آن پتو و نایلون بکشید.

مطلب مشابه: روش پرورش گل کوردیلین + شرایط نگهداری و تکثیر این گیاه

گیاه گل کاغذی

آبیاری گیاه گل کاغذی

این گیاه به آبیاری زیادی نیاز ندارد، همچنین در صورت آبیاری زیاد به مشکلات مختلفی برمیخورید. به همین دلیل است که بین دو آبیاری باید به خاک فرصت خشک شدن بدهید. با توجه به گلدان مورد استفاده، عمق خشک شدن باید سه تا چهار سانتی متر باشد. این گیاه میتواند تشنگی را تحمل کند به شرطی که مدت آن خیلی طولانی نشود. در صورت طولانی شدن شاهد پژمردگی گیاه خواهید بود که نشانه آبیاری در فواصل بیش از حد طولانی است. اگر اقدام به کاشت این گیاه در باغچه کردید، آن را هر دو روز یک بار آبیاری کنید. اگر هم این گیاه را در گلدان کاشته اید، برسی کنید که گلدان از زه کشی خیلی خوبی برخوردار باشد تا آب اضافی بعد از آبیاری از زیر گلدان خارج شده و مشکل پوسیدگی ساقه و ریشه گیاه به وجود نیاید.

Gol Khaghazi 3 e1662759164780

آسیب های آبیاری زیاد گل کاغذی

در صورت آبیاری زیاد، رویش و رشد این گیاه خوب میشود ولی خبری از گل نخواهد بود. آبیاری را جدی بگیرید تا آبیاری زیاد به پوسیدگی ریشه ها منجر نشود.

گیاه گل کاغذی

خاک مناسب گل کاغذی

در بازار خاک های سبک برای این گیاه وجود دارد. همچنین میتوانید از ترکیب پیت ماس، خاک برگ، پرلیت و کمی ماسه و خاک باغچه استفاده کنید. گل کاغذی در خاک قلیایی به خوبی گل نمیدهد، به همین دلیل است که باید از خاک سبک استفاده کنید. خاک سبک علاوه بر زهکشی بالا، در نوع اسیدی هم موجود هست. پی اچ خاک باید بین 5.5 تا 6 باشد. به این صورت علاوه بر گلدهی زیاد، مقدار مواد مغذی که جذب میکند هم بیشتر میشود.

مطلب مشابه: پرورش گل گاردنیا در منزل + نکاتی که برای پرورش این گل باید بدانید

گیاه گل کاغذی

رطوبت مناسب گل کاغذی

برای رشد این گیاه به رطوبت زیادی نیاز ندارد. هوای گرم به همراه رطوبت محیط برای رشد خوب این گیاه کافی است پس برای تامین رطوبت حساسیت زیادی به خرج ندهید. البته فراهم کردن رطوبت پنجاه تا هفتاد درصد در رشد این گیاه تاثیر دارد. با ساختن جزیره یا استفاده از دستگاه بخور میتوانید این رطوبت را تامین کنید.

گیاه گل کاغذی

دمای مناسب گل کاغذی

این گیاه حساسیت زیادی به سرما دارد. اگر در مناطق سرد کشور زندگی میکنید، در مواقع سرما گیاه را به داخل خانه انتقال دهید. به صورت کلی حواستان باشد که این گیاه به گرما علاقه دارد. این گیاه تحمل دمای بیست و هشت درجه را دارد. توجه کنید که با افزایش دما باید مقدار آبیاری هم افزایش دهید. دمای ۱۶ تا ۲۲ درجه برای این گیاه ایده آل است. بهتر است در فصول تابستان و بهار، گیاه را در همچین دمایی قرار دهید.

کود دادن به گیاه گل کاغذی

برای رشد خوب و گل داشتن گیاه، باید به تغذیه گل کاغذی با کودهای مختلف بپردازید. شما میتوانید از اول بهار تا آخر تابستان هر دو هفته یک بار گیاه را با استفاده از کودهای مختلف مناسب گیاهان گل دار و تزیینی  تغذیه کنید. البته حواستان باشد که این گیاه ریشه خیل ضعیفی دارد و حتما از کود های کامل و آهن دار این گیاه را تغذیه کنید. برای گل دهی کودهایی با فسفر زیاد و کریستالون دار مناسب میباشند. همچنین اگر میخواهید گل دهی گیاه به تعلیق نیفتد، از کود هایی که نیتروژن زیادی دارند استفاده نکنید. در هنگام کود دهی این گیاه توجه داشته باشید که مثل زیاده روی در کودهی اوایل بهار زمانی که شاخ های گیاه اندازه ای ۳۰ سانتی متری دارند مثل زیاده روی در آبیاری، باعث به عقب افتادن گلدهی میشود. هرس کردن زمانی خوب است که گیاه دیگر گل ندارد، اگر زمانی که گل دارد این هرس را انجام دهید، گیاه آسیب میبیند.

زمان مناسب برای تعویض گلدان گل کاغذی

برای تعویض گلدان عجول نباشید، مخصوصا اگر به گل های گیاه علاقه دارید. زمانی برای تعویض گلدان مناسب است که ریشه ها به حدی رشد کرده باشند که تمام گلدان پر شده باشد. بنابراین هنگامی که ریشه از زیر گلدان خارج شد، زمان خوبی برای تعویض گلدان گل کاغذی است. خوب است این تعویض را قبل از رشد گیاه در فصل بهار انجام دهید. دقت داشته باشید که برای به تعویق نیفتادن گلدهی، گلدان را فقط به یک سایز بزرگتر ارتقا دهید.

هرس کردن گیاه گل کاغذی

اگر گیاهی زیبا و خوش چهره میخواهید، شاخه های بد شکل و ضعیف گل کاغذی را در اواسط زمستان به وسیله یک قیچی تیز هرس کنید. این گیاه دارای استعداد بونسای است پس با هرس کردن اصولی میتوانید گیاهی جذاب داشته باشید. به این نکته هم توجه کنید که هرس کردن شاخه ها بعد از گل دهی به گل دهی بیشتر در سال بعد منجر میشود.

مطلب مشابه: پرورش گل آشیانتوس + روش نگهداری این گیاه گلدار و سلطنتی

تکثیر گل کاغذی در منزل

از شروع بهار تا شروع تابستان بهترین موقع برای تکثیر این گیاه است. تکثیر این گیاه از طریق خواباندن به شکل هوایی یا زمینی یا قلمه زدن و کاشت بذر صورت میگیرد. با ما همراه باشید تا به توضیح این موارد بپردازیم.

تکثیر گیاه گل کاغذی با خواباندن

اگر نوعی از گل کاغذی را دارید که قلمه زدن برای آنها به سختی جواب میدهد، باید از طریق روش خواباندن اقدام کنید. این گونه های را همچنین میتوانید روی پایه های پر رشد هم پیوند بزنید. برای این کار باید ساقه ای از گیاه یا ریشه هوایی آن را در خاک قرار داده تا ریشه بزند.

تکثیر گیاه گل کاغذی با قلمه زدن

برای این کار باید قلمه های ساقه ای را ده تا پانزده سانتیمتر با قیچی تیز و تمیز از گیاه اصلی جدا کرده و برای این که قلمه زدن با موفقیت انجام شود، قرار دادن قلمه در داخل هورمون ریشه زایی توصیه میشود. بعد آن را در گلدان دارای خاک سبک که زهکشی خوبی هم داشته باشد، فرو کرده و دمای مناسب ۲۴ درجه را برای آن فراهم کنید. توجه داشته باشید که قلمه مقابل نور مستقیم خورشید قرار نگیرد. این کار به پژمردگی و سوختگی آن منجر میشود. بعد از تمام شدن ریشه دهی، کیسه پلاستیکی را برداشته و در گلدانی که دهانه آن قطر ۱۳ سانتیمتر دارد قرار دهید. برای ریشه زایی بهتر میتوانید از هورمون های NAA و IBA استفاده کنید. غلظت مناسب بین هزار تا سه هزار میلی گرم در لیتر میباشد.

تکثیر گیاه گل کاغذی به روش کاشت بذر

این روش برای انجام در خانه مناسب نبوده و کمی غیر معمول میباشد. برای تهیه بذر یا باید آنها را بخرید، یا در هنگام تبدیل گل گیاه به میوه، بذر را از خود گیاه بگیرید. بگذارید تا غلاف گیاه کاملا خشک شود و بعد به جدا کردن بذرها بپردازید. این بذرها را میتوان در هر وقت سال برای کاشت استفاده کرد. گلدان انتخابی برای کاشت باید ۱۵ سانتی متر قطر داشته و جوری از خاک پر شده باشد که پنج سانتی متر بالایی آن خالی باشد. فاصله کاشت بذر های از یکدیگر باید پنج سانتی متر باشد. اینک به وسیله آب پاش گلدان را آبیاری کرده و با یک نایلون آن را بپوشانید. دما و نور محل نگهداری گلدان باید نرمال باشد.

فراهم کردن شرایط گل دهی گیاه گل کاغذی

برای این که این گیاه گل بدهد به کود و نور زیادی نیاز دارد. برای این که این گیاه را به گلدهی وادار کنید. علاوه بر کود و نور، یک تنش آبی هم به گیاه وارد کنید. بعدی از این که گیاه بی حال شد، دوباره به آبیاری بپردازید تا گیاه مجبور به گلدهی شود. از دیگر عوامل کمک کننده به گل دهی گلدان کوچک است. مقدار پتاسه و فسفاته کود هم در گل دهی تاثیر دارد.

بیماری ها و مشکلات گل کاغذی

در هنگام نگهداری اصولی از این گیاه مشکلات زیادی پیش نمی آید. فقط آفت هایی در وضعیت گلخانه ای به این گیاه حمله میکنند. از جمله این آفت ها میشود به شپشک های آرد آلود، کنه های قرمز تار عنکبوتی، سفید بالک و شته اشاره کرد. برای رفع این موارد از سموم کمک بگیرید.

چرا برگ های گل کاغذی زرد میشوند

این وضعیت اصلا نشانه خوبی نیست و علت آن را از جمع شدن آب در زیر گلدان که نتیجه آبیاری زیاد است میتوانید جست و جو کنید. شما باید گلدان را برسی کرده و میزان آبیاری را کمتر کنید. از دیگر عوامل این زردی، حمله کنه عنکبوتی است. نشانه این حمله وجود تار در قسمت های مختلف گیاه بوده که باید گیاه را بشورید و از سم های حشره کش استفاده کنید.

چرا گیاه گل کاغذی گل نمیدهد

اگر میخواهید که گیاه شما گل بدهد یا رنگ های آن بهتر شود، باید در وهله اول، ریشه گیاه به خوبی رشد کرده باشد. این مورد اهمیت انتخاب گلدان مناسب را چند برابر میکند. در صورتی که سایز گلدان شما مناسب باشد، ریشه دهی با سرعت انجام شده و گیاه زودتر شروع به گل دادن میکند. یکی دیگر از کارهایی که توسط باغبان ها انجام میشود، دادن یک دوره خشکی سه ماهه به گیاه است. این همان تنش آبی است که به آن اشاره کردیم. نتیجه شک وارد شده به گیاه، گلدهی زودتر است. همانطور که گفتیم کود های پتاس بالا را هم فراموش نکرده و در فصل رشد گیاه یعنی تابستان و بهار، آنها را هر دو سه هفته یک بار استفاده کنید. در فصل استراحت، به گیاه کود ندهید.

چرا گل های گیاه گل کاغذی میریزند؟

این مشکل هم به آبیاری نادرست برمیگردد. علاوه بر میزان آبی که به گیاه میدهید، منظم بودن این کار هم اهمیت دارد. رعایت نکردن فاصله بین دو آبیاری خیلی مهم است. حتما فرصت دهید که خاک گلدان تا عمق سه سانتی خشک شود و بعد به آبیاری بپردازید. چک کردن زهکشی گلدان هر یک ماه یک بار امری ضروری میباشد.

چرا گیاه گل کاغذی رشد کمی دارد؟

علت اصلی این موضوع به میزان نور محل نگهداری برمیگردد. نور مناسب تاثیر زیادی برا رشد خوب این گیاه دارد. در صورتی که محل نگهداری گیاه مشکلی از نظر نور نداشت باید آبیاری آن را برسی کنید. حواستان باشد که گیاه حداکثر هر سه هفته باید تغذیه شود.

به زمان استراحت گیاه گل کاغذی توجه داشته باشید

برای این که گل کاغذی در بهار و تابستان رشد مناسبی داشته باشد، باید در فصل زمستان و اواخر پاییز یک دوره استراحت را سپری کند. در دوره استراحت، گلدان باید در محلی با نور کم و دمای پایین نگه داشته شود. آبیاری گیاه هم به حداقل برسانید تا گیاه استراحت خوبی داشته  و در فصل رشد عملکرد عالی را از خود نشان بدهد.

استفاده از تکیه گاه برای گیاه گل کاغذی

وقتی این گیاه رشد میکند و به مرور زمان بزرگ میشود به یک تکیه گاه هم نیاز پیدا خواهد کرد. شما میتوانید از فلز مخصوص گلدان یا یک چوب به عنوان تکیه گاه این گیاه استفاده کنید. ولی اگر این گیاه را قرار است خارج از منزل استفاده کنید، آن را در نزدیکی راه پله، نرده یا دیوار قرار دهید.

مطلب مشابه: پرورش گل آبوتیلون و شرایط مورد نیاز برای رشد و تکثیر این گیاه

مطالب مشابه را ببینید!