مجله تاپ‌ناز‌

ارز دیجیتال ترون ؛ اطلاعاتی در مورد رمز ارز و پول دیجیتال ترون TRX

از سال 2017 که ارز دیجیتال ترون وارد بازار رمزارز شد، این رمز ارز TRX به یکی از پرطرفدارترین رمزارزها تبدیل شد. در این مطلب تاپ ناز شبکه ترون و ارز دیجیتال آن که به آن ترونیکس می گویند می پردازیم.

ترون (Tron) در تاریخ سپتامبر سال 2017 توسط موسسه غیر انتفاعی سنگاپوری به نام بنیاد ترون ساخته شد. مدیر عامل این ارز جاستین سان (Justin Sun) نام دارد و تیم توسعه آن شامل تعدادی از طرفدارات معروف تکنولوژی می باشد.

بر اساس مقاله‌ی Securities،این کوین با استفاده از جامعه طرفداران و جنبه های تکنیکی خاصی که دارد تبدیل به یکی از 10 رمزارز برتر دنیا از لحاظ ارزش بازار تبدیل شده است. اما نکته جالب این است که این ارز دیجیتال فقط در طول دو سال به موفقیت فعلی رسیده است.

ترون چیست

ترون ماشین مجازی غیر متمرکزی است که برای پیشرو بودن در اینترنت به صورت غیر متمرکز ساخته شده است. ترون هم شبیه به اتریوم به توسعه دهندگان دپ (اپلیکیشن‌ غیر متمرکز) امکان ساخت و به کارگیری پروتکل های پیچیده از طریق قراردادهای هوشمند روی بلاک چین خود می دهد.

این پلتفرم قادر به پردازش 2000 تراکنش در ثانیه است؛ این عملکرد ترون را در همکاری با پردازنده های اصلی مانند پی پال قرار می دهد. بهتر از همه، ترون دارای کارمزد تراکنش صفر است و می توانید میلیون ها دلار را به هر نقطه از دنیا و در ظرف چند ثانیه بدون پرداخت هیچ کارمزدی بفرستید.

برای درک کردن بهتر وظیفه تاریخی توسعه دهندگان ترون، در ابتدا باید اینترنت غیر متمرکز را درک کنید. اینترنت غیر متمرکز با اینترنتی که تا به حال استفاده می کنیم تفاوت های کلیدی دارد و شرکت هاستینگ در آن وجود ندارد؛ بلکه کل اینترنت توسط کاربران اجرا می شود.

تاه به حال مفهوم وب غیر متمرکز محال به نظر می رسید و قدرت پردازش دنیا برای آن کافی نبود. با این حال ماهیت شفاف شبکه بلاک چین انجام چنین وظیفه ای ایده آل به نظر می رسد؛ این دقیقا همان نقشی است که ترون دارد.

ارز دیجیتال ترون

تاریخچه ترون

داستان ترون از اوایل سال 2017 آغاز شد، در آن زمان مدیر عامل شرکت جاستین سان، رسما سازمانی غیر انتفاعی را که امروزه با نام ترون شناخته می شود را در سنگاپور تاسیس کرد. هدف این سازمان، ساخت زیرساختی برای اینترنت غیر متمرکز و فراهم کردن سیستم مدیریت دموکراتیک در این شبکه جدید بود.

سان با حوزه تکنولوژی امور مالی غریبه نبود، زیرا او شاگرد موسس علی بابا، جک ما بود. سان از دانشگاه جک ما یعنی هوپان فارغ التحصیل شده بود و در همان ماه ها در فهرت فوربز، جزو «۳۰ نفر برتر زیر ۳۰ سال چینی» و «۳۰ نفر برتر زیر ۳۰ سال آسیایی» قرار گرفته بود. باید گفت که سان قبل از معرفی ترون در بخش بلاک چین کار می کرد و شناخته شده بود.

سان نمانده اصلی ریپل (Ripple) در کشور چین بود.  این مقام او را در جایگاهی قرار می داد که می توانست با شبکه ای از افراد که روزی برای مبدل ساختن ایده ترون به واقعیت نیاز دارد، در ارتباط قرار بگیرد. او اپلیکیشن استریم آنلاین محبوبی به نام پیوو (Peiwo) را راه اندازی کرد، در حال حاضر این اپ در حدود 10 میلیون کاربر در چین دارد.

سان ترون را چند ماه بعد در پیوو به کار برد. این یکپارچه سازی به پیشرفت ترون در ناحیه کمک کرد، همچنین این استراتژی تعداد کاربران ترون را گسترش داد.

صعود عرضه‌ی اولیه‌ی کوین (ICO) ترون

انتشار ترون مهم بود. بنیاد ترون در جریان ICO ترونیکس ، ۷۰ میلیون دلار برای توسعه‌ی بیشتر این اکو سیستم جمع آوری کرد. در جریان رویداد سرمایه گذران در ازای بیت کوین یا اتریوم، ترونیکس (رمزارز شبکه‌ی ترون) دریافت می‌کردند. در موقع فروش قیمت هر ترونیکس ۰٫۰۰۱۹ دلار بود.

توکن های TRX توکن های کاربردی بودند که توسط بنیاد ترون صادر می شدند و به عنوان ارز واسطه ای برای تمام تکون های بر مبنای ترون عمل می کردند. این توکن ها در شبکه MainNet باقی می‌ماندند و تراکنش‌های آسان را در سرتاسر شبکه‌ی بلاک‌چین تسهیل می‌کردند.

در سال 2018 ترون تبدیل به یکی از 10 ارز برتر دیجیال شد. این موفقیت به توسعه دهندگان این پلتفرم منابع، تجربه و انگیزه برای انتشار بلاک چین خودشان را داد. این تصمیم به ترون اجازه داد که از پلتفرم ERC-20 در شبکه‌ی اتریوم به توکن‌های TRX مهاجرت کنند که از پروتکل بومی ترون استفاده می نمود.

هزینه‌ی تراکنش‌ها در ترون صفر است

بنیاد ترون

بنیاد ترون سازمانی غیر انتفاعی است که روی توسعه موارد استفاده از ترون TRX تمرکز کرده است. امروزه ترونیکس روی یکی از بزرگترین شبکه های غیر متمرکز دنیا کار می کند. علاوه بر آن، کل پروتکل ترون متن باز می باشد. پلتفرم های متن باز امن تر می باشند؛ زیرا جامعه کاربران به هر آنچه برای تست نیاز است، دسترسی دارند.

چه تیم‌هایی ترون را توسعه می‌دهند

کانون توسعه ترون (Tron Development Hub) پروژه‌ای متن ‌باز است که توسعه‌دهند‌گان را به عضو شدن و مشارکت تشویق می‌کند. هدف این کانون آموزش افراد با دانش اندک، نه فقط برای استفاده از شبکه بلکه مشارکت و در نهایت شکل دادن به آن است.

کدام مؤسسه‌های مالی از ترون استفاده می‌کنند

  • Refereum: پلتفرم رفریوم به گیمرهای در حال استریم یا بینندگان در هنگام تماشای استریم، امکان کسب ترونیکس می‌دهد. پتانسیل عظیمی در یکپارچه‌سازی گیمینگ و بلاک‌چین وجود دارد. اهداف این پلتفرم ازطریق خدمات استریم DLive در همکاری با BitTorrent انجام می‌شود.
  • Metal Pay: متال پی (Metal Pay) خدمات پرداخت آنلاینی برای ارسال پول به تمام دنیا است که با ترون همکاری می‌کند. این بدان معنی است که کاربران می‌تواند به‌راحتی توکن‌های TRX خود را ازطریق وب‌سایت متال پی به پول نقد تبدیل کنند. این وب‌سایت فرایند خرید TRX را که قبلا برای برخی از مردم مشکل بود، آسان می‌کند.
  • سامسونگ: سامسونگ، ترون را به بلاک‌چین خود به نام Blockchain Keystore اضافه کرد. این یعنی کاربران آخرین ورژن گوشی‌های سامسونگ، اکنون می‌توانند ازطریق اپ‌استور سامسونگ به دپ‌های ترون دسترسی پیدا کنند. این امر دستاوردی بزرگ برای این بلاک‌چین است؛ زیرا سازندگان محتوا قادر به دریافت مبالغ قابل ‌توجهی برای جبران زحماتشان خواهند بود و همچنین دپ‌ها در یکی از بزرگ‌ترین بازارهای اپلیکیشن دنیا عرضه می‌شوند.

 

ترون برای امنیت شبکه خود از چه روشی استفاده می‌کند؟

شبکه ترون از سازوکار اجماع گواهی اثبات سهام واگذارشده (DPoS) برای امنیت بلاک‌چین استفاده می‌کند. DPoS مشابه سازوکار اجماع گواهی اثبات سهام (PoS)، به کاربران امکان کسب درآمد ثابت (درآمد منفعل) را به وسیله‌ی استیک کردن سرمایه‌هایشان در والت‌های شبکه می‌دهد.

 Pos در مقابل DPoS

برخلاف سیستم PoS، در سیستم DPoS تنها گره‌های (node) منتخب می‌توانند تراکنش‌ها را تأیید کنند. در اکوسیستم ترون، جامعه‌ی کاربران هر ۶ ساعت ۲۷ نماینده‌ی برتر (Super Representative) را برای انجام این وظیفه‌ی مهم انتخاب می‌کنند. این نماینده‌ها توسط جامعه‌ی کاربرانی که ترونیکس استیک می‌کنند انتخاب می‌شوند. باید توجه کرد که تمام این فرایند توسط سازمان نامتمرکز خودگردان (DAO) انجام می‌شود.

سازمان نامتمرکز خودگردان (دائو یا DAO)

دائوها همچنان شکلی از مدیریت نامتمرکز در بخش کریپتو هستند. به دائو مانند مجموعه‌ای از قراردادهای هوشمند نگاه کنید که گره‌ها می‌توانند برای تعیین اقدام بعدی سازمان به آن‌ها رأی بدهند. دائوها راهی نامتمرکز و دمکراتیک برای توسعه‌ی پلتفرم‌های بر اساس خط مشی جامعه‌ی کاربران هستند.

همکاری ترون و بیت تورنت (Bittorrent)

در جولای ۲۰۱۸، بنیاد ترون دوباره در صدر اخبار بود. این‌بار، خبر خرید بزرگ‌ترین شبکه‌ی همتا به همتای اشتراک فایل یعنی بیت تورنت توسط ترون منتشر شد. پلتفرم‌های اشتراک فایل مانند بیت تورنت اولین شکل شبکه‌های غیر متمرکز در واقعیت بودند. این پلتفرم‌ها شالوده‌ی تکنولوژی بلاک‌چین را سال‌ها قبل بنا کردند. توکن بیت تورنت (BTT) روی بلاک چین ترون منتشر شده است، این توکن در ازای مشارکت کاربران در امر اشتراک‌گذاری فایل در پلتفرم تورنت به آن‌ها اهدا می‌شود و به ادامه‌ی بقای تورنت کمک می‌کند.


استانداردهای توکن در ترون

« TRC-10 » استاندارد توکن فنی است که توسط بلاک چین ترون به‌طور بومی پشتیبانی می‌شود. ویژگی TRC10، امکان ساخت آسان است، اکثر توکن‌ها در بلاک چین ترون با این استاندارد ساخته شده‌اند. معروف‌ترین توکنی که با این استاندارد ساخته شده، توکن بیت تورنت (BTT) است. TRC10 از طریق API قابل دستیابی است.

TRC-20 استاندارد فنی است که برای قراردادهای هوشمند در بلاک چین ترون استفاده می‌شود و از ماشین مجازی ترون (TVM) پشتیبانی می‌کند.

در مقایسه‌ی این دو استاندارد می‌توان گفت کارمزد TRC10 در مقایسه با TRC20، هزار برابر کمتر است، همچنین TRC20 دارای هزینه پهنای باند برای انتقال API و انجام واریز است.


ترونیکس (TRX) چیست و چه کاربردی دارد

ترونیکس (TRX)، رمزارز بومی شبکه‌ی ترون است. کوین ترونیکس دارای حداکثر موجودی ۱۰۰,۸۵۰,۷۴۳,۸۱۲ ترونیکس است. در ۲۵ تیر ۱۴۰۰، حدود ۷۵ میلیارد از این توکن‌ها در گردش بود. توجه کنید که پس از تأیید تراکنش‌ها توسط استیک کنندگان این رمزارز، TRX جدید تولید شده و به این استیک کنندگان پاداش داده می‌شود.

تراکنش‌های ترون کارمزدی ندارند که ویژگی قابل‌ توجه آن است، این امر شبکه را قادر می‌سازد تا از ۲۰۰۰ تراکنش بدون کارمزد در هر ثانیه پشتیبانی کند.

خرید ترون از یک صرافی شامل اندکی کارمزد برای هزینه‌ی اتصال به فروشنده می‌شود. از ترون می‌توان برای ترید با سایر رمزارزها مانند بیت‌کوین و اتریوم استفاده کرد. این قبیل خریدها و تریدها مشمول کارمزد صرافی است.


قیمت ترونیکس (TRX) چقدر است و آن را از کجا به دست بیاوریم

راه‌های متعددی برای مشاهده‌ی قیمت لحظه‌ای TRX وجود دارد که در ادامه به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • عبارت «trx price» یا «tron price» را در گوگل سرچ کنید.
  • از وب‌سایت رسمی ترون، قیمت ترونیکس (TRX) را مشاهده کنید.
  • از وب‌سایت کوین‌مارکت‌کپ یا کوین‌گکو، قیمت TRX و سایر رمزارزها را به همراه چارت مشاهده کنید.

تاریخچه‌ی قیمت ترون

trx tron chart

ترونکیس برای اولین بار در 2017 و در جریان ICO با قیمت ۰٫۰۰۱۹ دلار عرضه شد. در اوایل 2018، این رمزارز شاهد رشد شدیدی بود و قیمت آن به بالای 20 سنت رسید، در این زمان TRX جزو ده رمزارز برتر قرار گرفت.

با ترکیدن حباب بازار رمزارزها در 2018، قیمت ترونیکس افت شدیدی پیدا کرد. در جریان بول ران 2021، قیمت ترونکیس به بالای 15 سنت رسید.


از کجا می‌توان ترون خرید

تقریبا تمام صرافی‌های ارز دیجیتال ایرانی یا خارجی امکان خرید ترون به‌صورت مستقیم یا از طریق خرید تتر را فراهم کرده‌اند. همچنین در صورت داشتن سایر رمزارزها، می‌توان با مبادله در صرافی‌های یادشده یا صرافی‌های غیر متمرکز (DEX) ترون را به دست آورد.


استخراج و ماینینگ ترون

TRX قابل استخراج نیست و توکن‌های آن به‌ وسیله‌ی استیک توکن‌های موجود برای کمک به تأیید تراکنش‌ها به‌ دست می‌آید. استیک‌کننده‌ها با تأیید تراکنش‌ها یا ایجاد توکن، کارمزد دریافت می‌کنند.

استیکینگ ترون (TRX)

استیکینگ به مجموعه‌ای از اهداف حیاتی خدمت می‌کند که یکی از آن‌ها، امکان کسب درآمد ثابت به کاربران است. در اکوسیستم ترون، کاربران ترونیکس‌ها را با نسبت یک به یک استیک می‌کنند. هرچه مقدار بیشتری استیک کنند، قدرت پاور (TRON Power) بیشتری به‌ دست می‌آورند. ترون پاور در شبکه‌ی ترون حیاتی است. یکی دیگر از اهداف حیاتی ترون، ممکن ساختن رأی دادن به نماینده‌های برتر است. باید توجه داشت که هر کاربر پس از سه روز می‌تواند ترون پاور خود را به ترونیکس تبدیل کند.


کیف پول دیجیتال ترون

دو راه اصلی برای ذخیره توکن‌های ترون وجود دارد و هرکدام دارای مزایا و معایب خود است. اگر در فضای رمزارز تازه‌کار هستید و می‌خواهید مقدار کمی TRX بخرید، یک والت موبایل برای شما کافی است. دپ ولت ترون (TRON) به‌طور رایگان در iOS و اندروید برای دانلود وجود دارد. در ادامه به دو روش ذخیره‌سازی ترون اشاره شده است.

از این لینک می‌توانید ولت‌های معرفی‌شده در وب‌سایت ترون را ببینید. قبل از انتخاب والت به‌خوبی تحقیق کنید.

کیف پول موبایل ترون

جنبه‌ی مثبت ولت موبایل آسان بودن استفاده و فراهم آوردن دسترسی سریع به رمزارزها است، جنبه‌ی منفی آن‌ این است که بیشتر در معرض حمله‌ی کلاهبرداران و هکر‌ها هستند. دقت کنید که ولت موبایلتان همیشه آنلاین  و بنابراین همیشه در معرض ریسک است. از جمله این ولت‌ها می‌توان به ترون لینک (TronLink) و تراست والت (Trust Wallet) اشاره کرد.

کیف پول سخت‌افزاری ترون

اگر می‌خواهید مقادیر زیادی TRX ذخیره کنید یا در مورد امنیت ذخیره‌سازی رمزارزتان نگران هستید، ولت سخت‌افزاری انتخاب هوشمندانه‌ای است. شرکت‌هایی مانند لجر (Ledger) و ترزور (Trezor) والت‌های سخت‌افزاری قابل ‌حمل تولید کرده‌اند.

ولت‌های سخت‌افزاری امن‌تر از ولت‌های موبایل هستند؛ زیرا رمزارزها را آفلاین نگه می‌دارند. از این استراتژی با نام ذخیره‌سازی سرد (Cold Storage) یاد می‌شود. عیب این دستگاه‌ها فیزیکی بودن است و آن‌ها را باید از خطرات دنیای واقعی مانند سرقت و آتش‌سوزی در امان نگه داشت. همچنین این دستگاه‌ها بیش از صد دلار قیمت دارند؛ این قیمت برای تازه‌واردان بازار جذاب نیست.

مرورگر بلاک چین ترون

کاربرد اساسی مرورگر بلاک چین این است که به کاربران این امکان را می‌دهد تا در مورد بلاک‌های استخراج‌شده و تراکنش‌هایی که اخیرا روی بلاک چین انجام شده است، به جست‌وجو بپردازند. مهم‌ترین ویژگی مرورگر بلاک چین برای کاربران پیگیری تراکنش‌ها است. از این لینک می‌توان به مرورگر بلاک چین ترون دسترسی پیدا کرده و با ورود آدرس والت خود وضعیت تراکنش‌های انجام‌شده را مشاهده کنید.


آینده رمزارز ترون

این مقاله حاوی توصیه یا پیشنهاد اقتصادی زومیت نیست. خطر از ‌دست ‌دادن سرمایه در هر سرمایه‌گذاری وجود دارد و سرمایه‌گذار باید پس از مطالعه و تحقیق، تصمیم نهایی را خود اتخاذ کند و مسئولیت تبعات آن را بر ‌عهده بگیرد.

اگر به پتانسیل نهفته در شبکه‎ ترون و آینده‌ی رسانه‌ی آنلاین علاقه دارید، سرمایه‌گذاری روی آن جذاب است. توکن‌های ترونیکس (TRX) برای تعامل با شبکه‌ی ترون ضروری هستند، به همین خاطر سرمایه‌گذاری خوبی محسوب می‌‎شوند؛ مخصوصا اگر سازنده‌ی محتوای مشتاقی هستید یا به رسانه علاقه دارید و می‌خواهید با دپ‌های روی شبکه تعامل کنید.

بااین‌حال به دلیل آنکه ترون، ارزی دیجیتال است، در معرض نوسان قرار دارد. با قیمت ۰٫۰۵۴ دلار، ترون جزو رمزارزهای گران‌قیمت نیست؛ اما قوانین سرمایه‌گذاری ثابت است. قبل از سرمایه‌گذاری به‌خوبی تحقیق کنید و همیشه حد ضرر خود را در نظر داشته باشید.

حواشی ترون

مانند اکثر پروژه‌های اصلی رمزارز، ترون نیز حواشی خود را دارد. موضوع اصلی نگرانی در مورد این پروژه این واقعیت است که ظاهرا این پروتکل از سایر پلتفرم‌ها نشأت گرفته است.

برای مثال ترون از پروتکل‌های مختلفی مانند IFPS و فایل‌کوین (Filecoin) (Bitswap، PoRep، PoSt) استفاده می‌کند اما آن‌ها را در اوراق سفید (Whitepaper) خود به‌عنوان مرجع قرار نمی‌دهد. این فقدان منبع باعث شده است بعضی از کاربران ضد ترون صحبت کنند.

در جواب به ادعای جعل، سان می‌گوید این سردرگمی ناشی از ترجمه‌ی اشتباه است. او توضیح داده است که مترجمان اوراق سفید، جزئیات مهمی که در نسخه‌ی اصلی چینی مدرک وجود داشت، از قلم انداخته‌اند. با وجود این ادعا، سایر کاربران جامعه به وجود این مشکل در نسخه‌ی چینی نیز اشاره کرده‌اند.

سخن آخر

ترون به‌طور مداوم راه خود را به سر تیتر اخبار پیدا می‌کند. از غذا خوردن مدیرعامل ترون با وارن بافت تا انتشار پلتفرم دیفای (DeFi) جدید، این پروژه تخیل و قلب کاربران رمزارز را در سراسر جهان تسخیر کرده  و دیدن خلاقیت‌های تیم توسعه‌ی ترون جذاب است.

پرسش‌های متداول در مورد TRX

ترون چیست؟

ترون باک چینی غیرمتمرکز است و رمزارز بومی آن TRX نام دارد. ویژگی ترون کارمزد صفر و انجام 2000 تراکنش در ثانیه است. مدیر عامل معروف این ارز جاستین سان است و باعث پیشرفت این رمز ارز شده است.

چگونه ترون استخراج کنیم؟

قابل استخراج نیست و توکن های آن به وسیله استیک توکن های موجود برای کمک به تایید تراکنش ها به دست می آید. استیک‌کننده‌ها با تأیید تراکنش‌ها یا ایجاد توکن، کارمزد دریافت می‌کنند.

آینده‎‌ی ارز دیجیتال ترون چطور است؟

چنانچه به پتانسیل نهفته در شبکه ترون و آینده رسانه آنلاین علاقمند هستید، سرمایه گذاری روی آن برای شما جذاب است. توکن های ترونیکس برای تعال با شبکه ترون ضروری هستند. به همین دلیل سرمایه گذاری خوبی به حساب می آید؛ از طرفی نوسانی بودن بازار رمزارزها و وجود رقبایی مانند اتریوم، تهدیدی برای این بلاک چین است.

 

مطالب مشابه را ببینید!