مجله تاپ‌ناز‌

روش های درمان افسردگی تابستانی (نحوه تشخیص و درمان)

افسردگی تابستانی یکی از اختلال های فصلی است که با رسیدن فصل خاصی از سال رخ می دهند و این افسردگی هم مانند دیگر اختلال ها دارای نشانه و علائمی است و یکی از شایع ترین علائم آن هم بروز این اختلال در فصل خاصی از سال است که راهکارهای درمانی مانند تغییر سبک زندگی، دارو درمانی، روان درمانی و … دارد.

افسردگی ها دارای انواع گوناگونی می باشند یکی از رایج ترین این نوع اختلال ها، افسردگی فصلی است که با رسیدن فصل های خاصی از سال رخ می دهند و فرد دچار تنش و اضطراب می کنند این نوع از اختلال ها در فصول مختلف از سال دارای نشانه های گوناگونی هستند، نمونه ای از افسردگی های فصلی افسردگی فصل تابستان است که این نوع افسردگی یک اختلال معکوس است که در فصل های گرم و بهار دیده می شود و در این فصل ها شدت بیشتری می گیرد.

از علائم و نشانه های این بیماری می توان به حواس پرتی، کج خلقی و بیقراری اشاره کرد بعضی اشاره می کنند که بروز این اختلال به دلیل فرا رسیدن هوای گرم است که می تواند مشکلات دیگری برای افراد به همراه داشته باشد و آنها را دچار مشکلات خلقی کند. این بیماری روحی آشفتگی فصلی است که روح و روان فرد را با مشکلات مواجه می کند که در ادامه این مطلب این اختلال را بیشتر بررسی می کنیم و به راه های درمان افسردگی فصلی اشاره بیشتری می کنیم.

راهکارهای  موثردرمان افسردگی تابستانی:

بیش از هر چیزی بهتر است شناختی کافی از این نوع اختلال دست پیدا کنید، اغلب افرادی که به این اختلال مبتلا می شوند در اواخر فصل بهار و تابستان این نشانه ها را دارند و در پایان پاییز هم این نشانه ها از بین می روند. از نشانه های این اختلال می توان به حواس پرتی، کج خلقی، بیقراری، اضطراب، خواب ضعیف، کاهش وزن و کاهش اشتها اشاره نمود، دلایل افسردگی تابستانی متعدد است پ، ولی یکی از شایع ترین دلایل این امر قرارگیری در معرض نور خورشید است.

در طول شبانه روز تغییرات نور باعث تغییر در سیستم داخلی بدن می شود با این اتفاق تولید ملاتونین در بدن کمتر می شود و الگوهای خواب هم دچار اختلال می شوند. با بررسی تاثیر آب و هوا بر احساسات می توان به نتایج مطلوبی در این مورد دست یافت.

از دلایل دیگر این افسردگی می توان به درجه حرارت بالا، خواب کم، روزهای طولانی، افزایش تعداد گروه های آلرژی، حس تنهایی، گرمای شدید و بی حوصلگی اشاره نمود. تحقیقات نشان داده که این دسته از افسردگی ها در میان بعضی از افراد شایع تر هستند افرادی که بین سن 18 تا 30 قرار دارند، زنان بیش از مردان مبتلا می شوند  و کسانی که سوابق خانوادگی دارند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.

درمان افسردگی تابستانی

نحوه تشخیص افسردگی تابستانی:

نشانه ها و معیارهای تشخیصی که برای این امر وجود دارند می توانند به تشخصی این دسته از بیماری ها کمک بشتری کنند این نوع از افسردگی یک الگوی تکراری دارد با مطرح شدن بعضی از سوالات و مشاوره کردن در این مورد می توان راه هایی برای این درمان اتخاذ کرد. وجود این اختلالات فصلی می تواند در خلق و خوی فرد هم تغییراتی را ایجاد کنند. پس شما با مراجعه به پزشک معالج می توانید روش های درمانی برای این امر را اتخاذ نمایید.

راهکارهای درمانی:

این اخلال مانند ه نوع اختلال دیگری دارای راهکارهای درمانی ویژه است که با توجه به اینکه این نوع از اختلال می تواند فرد را دچار ضعف هایی کند و او را با اختلال های خلقی مواجه کند باید اقدامات دیگری را در این زمینه سنجید تا به درمان بیشتر این دسته از افراد کمک شود. در ادامه روش های درمان افسردگی تابستانی را توضیح می دهیم:

مطلب پیشنهادی: با نور خورشید افسردگی را درمان کنید و فشار خون را تنظیم کنید

۱- اقدامات پزشکی:

یکی از مهم ترین اقداماتی که در این زمینه ارائه می شود اقدامات پزشکی است روان درمانی می تواند در این زمینه کمک کننده باشد و به درمان اختلال های افسردگی فصلی فرد کمک بیشتری می کند. درمان های شناختی رفتاری نیز از تاثیرات زیادی در این زمینه برخوردار می باشند و اهمیت بسیار زیادی دارند این درمان نیز نوعی روان درمانی است که نقش مهمی در سلامت روان فرد دارد این شیوه به اهمیت تفکرات در نحوه بروز احساسات انسان تاکید دارد.

۲- دارو درمانی:

داروهای گروه ضد افسردگی نیز می تواند یکی دیگر از شیوه های درمانی باشند این دسته از داروها با تغییراتی که در سطح هورمون های بدن ایجاد می کند می توانند خلق و خوی شما را تنظیم کنند اغلب این داروها به تغییر هورمون های سروتونین، دوپامین و نور اپی نفرین کمک می کنند بنابراین استفاده از این داروها برای افسردگی های فصلی و عاطفی می تواند گزینه مناسبی باشد.

اگر افسردگی های فصلی تداخلاتی در زندگی روزمره شما ایجاد کرده اند باید با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید تغییر دادن سبک زندگی و ایجاد شیوه هایی که روحیه شما را تقویت می کنند می تواند در این زمینه کمک کنده باشد.

۳- شرکت کردن در جلسات ورزشی:

شرکت کردن در جلسات ورزشی هم از نظر روحی می تواند تغییراتی در شما ایجاد هم نظر زیستی با ورزش کردن هورمون های بدن شما بالاتر می رود و این روند می تواند به بهبودی روحیه شما کمک کند پیاده روی نیم ساعته و یا یک ساعته، انجام فعالیت های ورزشی سبک و یا یوگا می تواند پیشنهاد خوبی برای درمان این افسردگی باشد این شیوه در درمان افسردگی تابستانی نقش موثری دارد.

۴- مراقبه های ذهنی:

مراقبه های ذهنی و تمرین هایی که برای نفس عمیق هستند می تواند سطح آگاهی ذهن شما را بالا ببرند این مراقبه ها کمک می کنند تا نسبت به حالت های مختلف خود آگاهی پیدا کنید بنابراین می توانید نفس عمیق بکشید و کمی به خودتان مسلط شوید.

اختلالات خلقی فصلی ناشی از عوامل متعددی است تحقیقات نشان می دهد که علاقه نداشتن فرد به یک فصل نمی تواند علت های بروز افسردگی های فصلی در افراد باشد که می توان با تغییر دادن سبک زندگی کمک بیشتری به فرد کرد.

مطالب مشابه را ببینید!