مجله تاپ‌ناز‌

بیوگرافی گوگوش و همسرانش + زندگی هنری و شخصی این خواننده

بیوگرافی گوگوش خواننده قدیمی و سرشناس ایرانی را در این بخش ارائه کرده ایم.

در این مقاله قصد داریم به معرفی هنرمندی بپردازیم که با هنر خود خیلی ها را عاشق کرد و اکنون در آمریکا ساکن است. گوگوش نام هنری این خواننده است که حتما تا الان به گوش همه فارسی زبانان حداقل یک بار خورده است. هر چند وقت یک بار خبرهایی از ازدواج های مکرر گوگوش خبر ساز میشود و عمل های زیبایی متعدد از دیگر حاشیه های این خواننده ایرانی است.

بیوگرافی گوگوش خواننده قدیمی 

در ده هفتاد میلادی گوگوش به شاه ماهی موسیقی ایران معروف شده بود. این خواننده و بازیگر مشهور ایرانی از جزو پرطرفدارترین خواننده های زن تاریخ موسیقی ایران به شمار میرود و حتی در خارج کشور و کشور های آسیای میانه و خاورمیانه طرفداران بسیار پیدا کرده است.

گوگوش

زندگی نامه گوگوش

فائقه آتشین در ۱۳۲۹ در شهر تهران و محله سرچشمه به دنیا آمد. در شناسنامه او تارخ ۱۸ بهمن سال ۱۳۲۹ ثبت شده اما خود او بر اساس حرف مادرش تاریخ تولدش را ۱۵ اردیبهشت همان سال میداند.

خانواده

مادر او که یک ارمنی مسیحی بود وی او را با نام گوگوش صدا میکرد که بعدها فائقه این نام را به عنوان نام هنری خود انتخاب کرد. این اسم در بین ارمنی های مسیحی بسیار رایج بود و حتی پدرش میخواست این نام را در شناسنامه فائقه ثبت کند اما ثبت احوال اجازه نداد.

Googoosh 1 e1660552528957

اجرای نمایش با پدر

گوگوش از همان کودکی به همراه پدرش صابر آتشین که در کار نمایش و اهل شهر سراب بود به ایفای نقش میپرداخت. پدر و مادر گوگوش زمانی که او دوساله بود از هم جدا شدند. او در خانواده خود یک برادر کوچک تر تنی داشت که به علت روماتیسم قلبی در سن ۲۴ سالگی فوت کرد، همچنین سه برادر ناتنی از سمت پدر و یک خواهر و برادر ناتنی از سمت مادرش نسرین دارد. پدرش اهل آذربایجان شرقی و مادرش از مهاجرین آذربایجان شوری بود.

Googoosh 7 1 e1660552608207

فعالیت های هنری گوگوش

گوگوش تا سه سالگی به همراه پدرش به محل کار او میرفت، پدرش آکروبات باز یا همان شومن دوره گرد بود و گوگوش در عملیات آکروباتیک صحنه شرکت میکرد. سالهای زیادی پدر گوگوش در سقاخانه به اجرای برنامه میپرداخت. در سن سه سالگی بسیار با استعداد و شیرین زبان بود و به تقلید کار خوانندگان و رقصندگان حرفه ای میپرداخت. در ادامه او به نقش اصلی برنامه های پدرش تبدیل شد و حتی دستمزدی بیشتر از او میگرفت. در سن هشت سالگی کار خوانندگی را در برنامه صبح جمعه رادیو ایران شروع کرد، پس از آن در سنین جوانی به اجرای برنامه در کاباره های بزرگ تهران پرداخت.

نخستین اجرا

اولین کاری او که به طور مستقل اجرا کرد ترانه ای به اسم قصه وفا که توسط پرویز مقصدی ساخته شده بود، نام داشت. در ده پنجاه که استفاده از تلویزیون گسترش پیدا کرده بود، برنامه های رقص و موسیقی امکان جدیدی بود که گوگوش از آن برای تبدیل شدن به مشهورترین خواننده دوران استفاده کند.

معروف شدن در خارج

او خیلی سریع فراتر از مرزهای ایران مشهور شد و کشورهای دیگری که زبان فارسی داشتند مثل تاجیکستان و افغانستان طرفداران زیادی پیدا کرد. گوگوش در این کشورها به یک سمبل برجسته هنر ایرانی تبدیل شد و همچنین راه را برای معرفی هنرمندان دیگر باز کرد.

بازی در فیلم

گوگوش بعدها در فیلم هایی چون پرتگاه مخوف محصول سال ۱۹۶۳ میلادی، شیطون بلا در سال ۱۹۶۵ و پنجره در سالهای ۱۹۷۰ ظاهر شد. ترانه های او که توسط آهنگسازانی چون واروژان و حسن شمایی زاده نوشته شده و شعر های شهریار قنبری در آن به کار رفته بود سبب موفقیت بزرگی برای او شد تا جایی که سایر خوانندگان زن پاپ ایرانی به تقلید از سبک او روی آوردند. هنرمندان دیگری همچون پرویز مقصدی و ایرج جنتی عطائی و همچنین جهانبخش پازوکی و .. مدت زمان بلند یا کوتاه با گوگوش همکاری هایی داشته اند.

الگو شدن برای زنان ایرانی

سبک گوگوش در دهه هفتاد میلادی در اوج شهرتش بود. گوگوش به عنوان خواننده و هنرپیشه به الگوی زنان ایرانی زیادی تبدیل شد که به جز گوش سپردن به ترانه های او از سبک پوشیدن لباس ها، مینی ژوپ و مدل موهای کوتاه او معروف به مدل گوگوشی تقلید میکردند و درحال حاضر نیز اکثر مدل ها قدیمی به نام وی به ثبت رسیده شده است.

همکاری با آهگسازان مختلف

فعالیت گوگوش در عرصه موسیقی پاپ ایران کوتاه اما پربار بود. او با آهنگ سازان و ترانه سرهای زیادی کار کرد که بهترین اثر اکثر آنها به زبان گوگوش و با کمک او و با استفاده از توانایی و خلاقیت ویژه گوگوش در این زمینه به آهنگ هایی فراموش نشدی در بین آهنگ های فارسی تبدیل شدند.

حضور در دربار شاه

گوگوش از جمله خوانندگان درباری محسوب میشد که در جشن های خصوصی دربار سلطنتی پهلوی شرکت میکرد. از جمله این جشن ها میتوان به جشن تولد شاهزاده رضا پهلوی اشاره کرد. او همچنین در جریان جنگ سال ۱۹۷۶ ظفار  برای سربازان ایرانی در عمان برنامه اجرا کرد.

همبازی شدن با بهروز وثوق

گوگوش علاوه بر صاحب سبک بودن در موسیقی پاپ با بازیگری حرفه ای هم که داشت تمام توجهات را در آن زمان به خود جذب کرده بود. ازجمله فیلم های معروفی که گوگوش با زوج هنری خود یعنی بهروز وثوقی به ایفای نقش پرداخت عبارت است از: ماه عسل، همسفر، ممل آمریکایی و پنجره یاد کرد.

مطلب مشابه: بیوگرافی بهروز وثوقی تصاویر بهروز وثوقی بازیگر و ماجرای ازدواج با همسرش

ازدواج و زندگی شخصی گوگوش

گوگوش

ازدواج با محمود قربانی

گوگوش در سال ۱۳۵۱ با کاباره دار مشهور تهران یعنی محمود قربانی ازدواج کرد. بعد از آن برای آموزش موسیقی راهی فرانسه شد. حاصل این ازدواج پسری به نام کامبیز بود. اما این ازدواج زیاد به طول نینجامید و پس از مدتی در سال ۱۳۵۴ گوگوش از محمود قربانی پدر کامبیز و صاحب هتل کاباره میامی جدا شد.

گوگوش

ازدواج با بهروز وثوقی

با به شهرت رسیدن بهروز وثوقی و ماجرای عشقی فیلم هایی که به همراه هم بازی میکردند، خصوصا بعد از بازی در فیلم ممل آمریکایی، گوگوش با بهروز وثوقی در سال ۱۳۵۴ ازدواج کرد که تا یک سال بعد یعنی سال ۱۳۵۵ این زندگی مشترک ادامه داشت.

گوگوش

ازدواج با مصداقی و سپس مسعود کیمیایی

ازدواج سوم او با همایون مصداقی که چند شرکت بیمه زیر دست او بود در سال ۱۳۵۶ تا بعد از انقلاب و  سال ۱۳۶۸ از او جدا شد. چهارمین ازدواجی که گوگوش داشت با کارگردان به نام جامعه ایران یعنی مسعود کیمیایی در سال ۱۳۷۰ بود. در سال ۷۹ با پیشنهاد یک تیم فیلم ساز موفق به گرفتن پاسپورت شد و با همسرش از ایران خارج شد. در سال ۱۳۸۲ از مسعود کیمیایی هم جدا شد.

گوگوش

زندگی با کامبیز پسرش

تنها پسر گوگوش یعنی کامبیز پس از انقلاب به همراه پدرش محمود قربانی از ایران خارج شد و به فرانسه رفت، بعد از آن به آمریکا رفت و برای مدت زیادی مادرش را ندید. او در لس آنجلس جزو اولین کسانی بود که شروع به رپ کردن و سبک موسیقی هیپ هاپ کرد. او با شهرام کاشانی هم همکاری هایی داشته است، مادر شهرام کاشانی هم مثل گوگوش برای مدت کوتاهی همسر محمود قربانی ازدواج کرد و طلاق گرفت، پس شهرام و کامبیز در واقع برادر ناتنی یکدیگر میباشند.

Googoosh 8 e1660552658119

گوگوش بعد از انقلاب

پس از انقلاب گوگوش بارها به دادگاه های انقلاب اسلامی احضار شد. با وقوع انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷ و برپایی نظام جمهوری اسلامی، موسیقی پاپ و آواز خواندن خانم ها در محافل عمومی ممنوع اعلام شد. با وجود آن که اکثر هنرمندان ایرانی مهاجرت از ایران را انتخاب کردند، گوگوش که به هنگام وقوع انقلاب در ایالت متحده آمریکا زندگی میکرد به ایران بازگشت و گوشه گیری را در پیش گرفته و از صحنه هنر کناره گرفت. گوگوش ۲۱ سال سکوت و گوشه گیری در ایران کرد و با وجود همه شایعات و فشارها از ایران خارج نشد. در نهایت سال ۱۳۷۹ موفق به دریافت گذرنامه شد و با خروج از کشور ایران فعالیت هنری خود را با ارائه آلبوم زرتشت که بخشی از آن در ایران به صورت مخفیانه ضبط گشته و در کانادا تکمیل و پخش شده بود، مجددا به اجرای سری کنسرت های بازگشت روی آورد که با استقبال خیلی خوب ایرانیان و فارسی زبانان خارج از ایران رو به رو شد. شعر این آلبوم از نصرت فرزانه بود، آهنگ آلبوم مال خود گوگوش و گیتار آن متعلق به بابک امینی بود. گوگوش در سال ۱۳۸۳ آلبوم آخرین خبر را منتشر کرد و دو سال بعد در سال ۱۳۸۵ آلبوم مانیفست را منتشر کرد که مورد استقبال شدید طرفداران وی قرار گرفت. او بعد از اینکه مجددا دو سال سکوت کرد، تور سال ۲۰۰۵ را آمریکا را آغاز کرده که اولین کنسرت آن تور در تاریخ ۱۷ سپتامبر در فروم لس آنجلس به اجرا درآمده شد.

گوگوش

آلبوم های گوگوش

او آلبوم مسبب را به همراه داریوش و آلبوم های دیگری به نام های نیمه گم شده من، فصل تازه، همسفر، جاده، مرداب، کویر، کوه، اگه بمونی اگه نمونی، پل، ستاره آی ستاره، من و گنجشک های خانه، لحظه بیداری، در امتداد شب، دو ماهی، دو پنجره، شناسنامه یک و شناسنامه دو را قبل از انقلاب خواند است. آثار بعد از انقلاب او عبارت اند از زرتشت در حوالی سال ۱۳۸۰ و آلبوم مانیفست در سال ۱۳۸۵ ، شب سپید در سال ۱۳۸۷ و در سال ۱۳۸۹ با همکاری فرید زولاند و اردلان سرافراز آلبوم حجم سبز را منتشر کرد و دو سال بعد یعنی در سال ۱۳۹۱ آلبوم اعجاز و در سال ۱۳۹۴ عکس خصوصی را منتشر کرد.

گوگوش

حضور گوگوش در فیلم ها

اولین فیلمی که گوگوش در آن حضور داشت فرشته فراری در سال ۱۳۳۹ بود و در همان سال در بیم و امید هم بازی کرد. سه سال بعد در فیلم پرتگاه مخوف و در سال ۱۳۴۴ در فیلم شیطون بلا، فیل و فنجان در ۱۳۴۵ و در همان سال در فیلم های حسن کرد و گدایان تهران حضور داشت. سال بعدش سال پر فعالیتی برای گوگوش بود و او در سال ۱۳۴۶ در چهار فیلم به نام های در جست و جوی تبهکاران، گنج و رنج، چهار خواهر و دروازه تقدیر به بازیگری پرداخت.

سال بعدش پر کاری گوگوش ادامه داشت و در سه فیلم ستاره هفت آسمان، سه دیوانه و شب فرشتگان بازی کرد. در ادامه حرفه بازیگری درفیلم گناه زیبایی محصول سال ۱۳۴۸ ، طلوع و جنجال و پنجره در سال ۱۳۴۹ ، در سال ۱۳۵۰ قصاص و احساس داغ و آسمون بی ستاره، بی تا در سال ۱۳۵۱ و ممل آمریکایی را در سال ۱۳۵۳ و دو فیلم همسفر و شب غریبان در سال ۱۳۵۴ و نازنین ماه عسل در سال بعدش و در آخر فیلم در امتداد شب، یک سال قبل انقلاب یعنی سال ۱۳۵۶ به کارگردانی پرویز صیاد بازی کرد و با سعید کنگرانی و جهانگیر فروهر هم بازی شد.

مطالب مشابه را ببینید!