مجله تاپ‌ناز‌

بررسی خودروی تارا + ویژگی های مثبت و منفی این خودرو

تارا نسخه ایرانیزه شدن پژو 301 است و با کد کارخانه ای K132 شناخته می شود. این خودرو سدان خانوادگی کلاس C می باشد که نسبتا جادار است. اگر قصد خرید خودروی تارا را دارید در ادامه اطلاعاتی در مورد این خودرو و ویژگی های مثبت و منفی این خودرو را در اختیار شما قرار داده ایم.

خودروی تارا از پیشرانه قدیمی پر استفاده Tu5 در ایران، به صورت تقویت شده بن نام تی یو فایو پلاس یا Tu5+ عرضه شده است و قدرت موتور نسبتا خوب (در مقایسه با محصولات ضعیف ایرانی) دارد و با فضای داخلی خوبی که دارد پاسخگوی نیاز مشتریان است.

نسخه اولیه این خودرو در بهمن سال 1398 رونمایی شد و تولید آن به اواخر سال 1399 بر می گردد که در نهایت در سال 1400 روانه بازار شد.

بررسی خودروی تارا

بررسی خودروی تارا

با شروع تحریم های گسترده علیه ایران، صنعت خودروسازی هم دچار مشکلاتی شد و فرانسوی ها در سال 1397 بازار ایران را ترک کردند و مونتاژ پژو 301 که قرار بود در ایکاپ انجام شود، برای همیشه متوقف شد. این موضوع ناخوشایند باعث شد که ایران خودرو بتواند حث استفاده از پلتفرم پژو 301 را به دست آورد. ایران خودرو با اندکی اصلاح و تغییرات روی پلتفرم pf1 پژو سیتروئن، موفق شد که پلتفرم ملی IKP1 را طراحی کند.

نخستین خودرو که با این پلتفرم طراحی شد، خودروی تارا بود که در شروع با کد کارخانه ای K132 شناخته می شود. نسخه اولیه این خودرو در بهمن سال 1398 رونمایی شد ولی آغاز تولید آن به اواخر سال 1399 بر می گردد و در نهایت تارا در مدل 1400 برای نخستین با روانه بازار شد. می توان گفت که تارا نسخه ایرانی شده پژو 301 است.

بررسی خودروی تارا

بر طراحی این خودرو، انتقاداتی صورت گرفت و طرح اولیه ناپخته بود. از مونتاژ این خودرو هم ایراداتی گرفته شد که در پروسه تولید این نقص ها رفع شد.  آپشن های این خودرو، فرم شاسی، ایمنی و بدنه آن تقریبا قابل قبول است و ایمنی آن هم یک پله بالاتر از محصولات قدیمی ایران خودرو است و به لطف پیشرانه تقویت شده تی یو فایو و فضای داخلی خوب می تواند پاسخگوی نیاز مشتریان ایرانی باشد.

این خودرو هم نسخه دستی دارد و هم نسخه اتومات آن توسط ایران خودرو عرضه شده است. تارا سدان خانوادگی است که در کلاس سی جای دارد. این محصول از لحاظ پلتفرم، ابعاد، ایمنی، کابین و اکثر مشخصات دیگر با نماینده پزو در تشابه بوده و از این رو می تواند در بین شمار زیادی از خودروهای قدیمی روی خط تولید داخلی، به عنوان گزینه ای تقریبا مدرن تر و جدیدتر مطرح گردد.

به ویژه که روی تارا امکاناتی مانند کنترل پایداری الکترونیکی نیز حضور دارد که برای هر خودروی امروزی امری واجب می باشد. البته پیشرانه TU5+ مورد استفاده از نظر بازدهی در برابر پیشرانه های بروز جهان حرف چندانی ندارد ولی نسبت به پیشرانه قدیمی TU5 با بهبود نسبی همراه شده است. در ضمن از لحاظ طراحی نیز انتقاداتی به ظاهر خودرو وارد است که بخشی از این موضوع سلیقه ای است.

با همه این تفاسیر با توجه به بررسی ها می توان خودروی تارا را به عنوان گامی هر چند دیر هنگام و کوچک ولی مثبت و رو به جلو تلقی کرد که بعد از سال های طولانی محصولی متفاوت تر و جدیدتر در قیاس با خانواده ۴۰۵ ایران خودرو می باشد. در ادامه با بررسی بیشتر خودروی تارا همراه ما باشید.

بررسی خودروی تارا

طراحی ظاهری تارا

هر چند که زیبایی یک گزینه سلیقه ای است ولی بررسی ها حاکی از این است که این خودرو با سلیقه مردم ایران سازگار است و حتی بعضی از افراد آن را زیباتر از خودروی شاهین که محصول جدید سایپا (رقیب مستقیم این خودرو) می باشد. اما باید به بعضی از نکات هم اشاره کرد.  نخست این که پژو ۳۰۱ که به نوعی پدر تارا به حساب می آید هم طراحی ساده ای دارد و در قالب خودرویی کاملا اقتصادی با حداقل ها همراه شده است.

حال ایران خودرو تلاش کرده با طرحی جدید و متفاوت و حجم دهی بعضی بخش های ماشین، به جذابیت های این سدان کوچک وطنی اضافه کند. ولی با اندکی دقت متوجه خواهید شد که قسمتی از هماهنگی بین اجزاء در این مسیر از بین رفته است. در حقیقت طراحی ۳۰۱ علی رغم همه سادگی هایش از لحاظ هارمونی بین خطوط و قطعات، وضعیت بهتری داشت.

نکته دیگر درباره چراغ های پیوسته عقب می باشد. این سبک چراغ ها برای خودروهای عریض مناسبتر دیده می شود و حالا روی بدنه کوچک تارا فرم عالی به خود نگرفته است. البته از زاویه ای دیگر می توان اشاره کرد استفاده از این سبک چراغ های پیوسته می تواند به خودرو بازها حس خوبی القا کند چرا که تداعی کننده خودروهای خوش نامی چون میتسوبیشی گالانت و هیوندای آزرا با محصولات دوج است.

به ویژه که تا حالا هیچ خودروی وطنی با این شیوه طراحی ساخته نشده بود و از این رو حس تنوع طلبی مشتریان تا اندازه ای ارضا می گردد. دماغه خودرو نیز حالت خشنی دارد که هر چند نواقصی دارد ولی در مقایسه با حالت تکراری خودرو دنا شکل متفاوتی را عرضه می دارد. در حالت کلی در بررسی ظاهر خودروی تارا می توان آن را نسبتا خوش قیافه دانست و اگر چه از نظر هارمونی خطوط و زیبایی و تناسب نواقصی دارد ولی قادر است به رقابت با خودروهای هم قیمت خودش اقدام کند و در بین انبوهی از قدیمی های بازار، حس نو تازه ای ارائه دهد.

بررسی خودروی تارا

طراحی داخلی تارا

بررسی طراحی داخلی خودروی تارا نشانگر این بود که برخلاف چهره اش که با تغییراتی همراه شده است ولی فضای داخلی در بیشتر موارد مشابه پژو ۳۱۰ است. البته این به مفهوم ایراد و نقص نبوده ولی انتظار می رفت که فضای کابین نیز مانند بخش بیرونی تغییرات بیشتری را تجربه کند تا محصول ایران خودرو بیشتر از قبل حس خودروی وطنی منحصر به فردی را ارائه دهد

با این وجود نکات مثبت طراحی داخلی نیز کم نبوده و اول از همه باید اشاره کرد به لطف الهام گیری از نماینده پژو همه المان ها به خوبی سر جای خود مستقر هستند و با مجموعه ای اصولی و ارگونومیک مواجه هستیم. کیفیت مواد استفاده شده در کابین در این رده قیمتی قابل قبول بوده و اگر در طول زمان با افت شدیدی روبرو نشود مشتریان را تا حد زیادی می تواند راضی نگه دارد.

در ضمن به لطف فاصله بین محورهای جلو و عقب مناسب نسبت به خودرویی مانند دنا پلاس همه سرنشینان فضای پای عالی خواهند داشت و نسبت به ابعاد بدنه با فضایی جادار و تقریبا راحت در درون اتاق مواجه ایم. همچنین به دلیل الهام گیری کامل صندلی ها از صندلی های پژو ۳۰۱ ارگونومی خوبی را در قسمت زیریان و پشتی صندلی های جلو و عقب خودرو شاهد هستیم.

بررسی خودروی تارا

با اینکه صندلی های تارا نسبتا راحت بوده و فضای مناسب برای سرنشینان فراهم شده است ولی فقدان زیر آرنجی جلو و عقب در نسخه دنده ای این سدان وطنی کاملا حس می شود. چنانچه زیر آرنجی میانی در خودروی تارا دنده ای نصب گردد، می توان امتیاز این سدان را از نظر راحتی سرنشینان و راننده بیشتر در نظر گرفت.

در مورد صندوق عقب نیز محفظه کارآمدی در اختیار خواهد بود که پاسخگوی نیاز معمول است. فضای صندوق عقب این خودرو نسبت به اکثر سدان های کلاس C بزرگتر بوده و بیشتر از ۶۰۰ لیتر بار ظرفیت را ارائه می دهد. ضمنا با قابلیت تا شوندگی صندلی های عقب امکان افزایش فضای بار نیز وجود دارد. به طور کلی کابین خودروی تارا با توجه به بررسی ها یکی از کاربردی ترین و جادارترین کابین های سدان کلاس C را داراست.

بررسی خودروی تارا

مشخصات فنی تارا

با توجه به بررسی های صورت گرفته مشخص شد برای تارا پیشرانه های مختلفی در نظر گرفته شده ولی در حال حاضر تنها نمونه تولیدی به موتور TU5+ مجهز شده است. این پیشرانه در حقیقت نسخه بهینه شده موتور قدیمی TU5 پژو می باشد. اکنون این پیشرانه با قدرت ۱۱۳ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۴۴ نیوتن متر کمی قویتر ظاهر شده است.

از نظر آلایندگی و مصرف سوخت نیز بهبود نسبی اوضاع گزارش شده است. از سایر مشخصات پیشرانه تارا باید به سیستم زمان بندی متغیر سوپاپ، پیستون ضد سایش و پمپ روغن با دبی متغیر اشاره داشت. در حال حاضر گیربکس خودرو در نوع دنده ای از نوع ۵ سرعته دستی می باشد ولی احتمالا در آینده گیربکس ۶ سرعته آن را نیز شاهد خواهیم بود.

این موضوع بر کشش، مصرف سوخت و شتاب خودروی تارا قطعا تاثیر مثبتی خواهد داشت. شتاب رسمی نسخه دنده ای تارا حدود ۱۲.۵ ثانیه و مصرف سوخت ترکیبی آن ۷.۰۶ لیتر اعلام شده که برای خودرویی امروزی اعدادی متوسط به حساب می آیند. به طور مثال اگر تارا با خودروی پژو ۳۰۱ مورد مقایسه قرار بگیرد، متوجه می شوید که نسخه کنونی تارا از نظر راندمان کمی ضعیفتر از نماینده پژو می باشد. البته برای یک رانندگی نرمال می توان شتاب و کشش خودروی وطنی تارا را راضی کننده تلقی کرد.

بررسی خودروی تارا

تجهیزات و امکانات تارا

از نظر تجهیزات و امکانات بررسی ها نشان داد، متاسفانه در نسخه دنده ای آپشن های زیادی مانند دوربین عقب، سانروف، سیستم تاشو برقی آینه های جانبی، سیستم ورود و استارت بدون کلید، سنسور های نور و باران، رینگ های ۱۶ اینچی آلومنیومی، ایربگ های جانبی و روکش های چرمی حذف شده اند. ولی با این وجود هنوز هم از گزینه های قابل قبولی برخوردار است که در زیر به آن ها اشاره شده است.

کیسه های هوا برای سرنشینان جلو، فرمان برقی همراه با کلیدهای کنترلی، ترمزهای چهار چرخ دیسکی تجهیز به سیستم های کمکی ABS, TCS ,HSA ,ESC ,HBA ,EBD، آنتن سقفی اکتیو، سیستم مالتی مدیا به همراه ۴ عدد بلندگو و ویژگی میرور لینک، مه شکن های جلو و عقب، شیشه ها و آینه های برقی، سیستم تنظیم ارتفاع نور چراغ جلو از درون خودرو، چراغ مشایعت و خوش آمدگویی، چراغ روشنایی در روز، کروز کنترل، محدود کننده سرعت، سیستم پایش فشار باد لاستیک ها، ستون فرمان تلسکوپی، نمایشگر دمای محیط، سیستم قطع سوخت اتومات، سیستم بازکن قفل درب صندوق عقب از داخل خودرو، سیستم کنترل بخار بنزین ، روکش پارچه ای، ایزوفیکس، صندلی راننده با قابلیت حرکت در ۶ جهت و صندلی سرنشین جلو با ۴ جهت حرکت، صندلی های عقب تاشونده و …

مطالب مشابه را ببینید!