مجله تاپ‌ناز‌

جفت پایین در بارداری + علائم و روش های درمان مشکلا پایین آمدن جفت

جفت پایین در بارداری

جفت پایین در بارداری یکی از مشکلاتی است که خانم های باردار را نگران می کند و به دلایل مختلف ایجاد می شود و با استفاده از روش های درمان ساده می توان آن را درمان نمود.

بند ناف یا همان جفت، عضوی منحنی است که در موقع بارداری به جنین خون و اکسیژن می رساند که در بارداری طبیعی حفت در نیمه فوقانی رحم قرار دارد ولی در بعضی از موارد پیش می اید که جفت به قسمت پایینی رحم می آید و دهانه رحم را به صورت کامل یا ناقص مسدود می کند که به این وضعیت جفت پایین گفته می شود و در ادامه این مطلب دلایل جفت پاییت در بارداری و روش های درمان این مشکل را می خوانید.

دلایل و درمان جفت پایین در بارداری

پایین بودن حفت وضیعیتی است که جفت در ماه های آخر کل دهانه رحم یا قسمتی از آن را تحت پوشش خود قرار می دهد و در نتیجه باعث خونریزی شدید در هنگام زایمان و یا پیش از آن می شود که در حقیقت استراحت بهترین روش برای درمان آن می باشد و در صورتی که خونریزی شدید سزارین اورژانسی ضروری می باشد.

جفت احتمال دارد به قسمت های مختلف رحم بچسبد که بیشتر خانم ها در سه ماهه اول بارداری جفت پایین می اید ولی زمانی که جنین رشد می کند و بزرگتر می شود احتمال دارد که بین این چسبندگی جفت با دهانه رحم فاصله ایجاد شود و در نتیجه این مشکل برطرف شود در سه ماهه اول پایین جفت مشکل خاصی ایجاد نمی کند و معمولا در ماه های آخر بالا می رود که در ماه های آخر به منظور اطمینان از بالا بودن جفت تحت بررسی قرار بگیرید زیرا در صورت پایین بودن جفت مادر قادر به زایمان طبیعی نیست و باید عمل سزارین را انجام دهد، به خاطر داشته باشید که در طول مدت بارداری خیلی نگران مکان جفت نباشید زیرا، همانطور که گفته شد جای آن تغییر خواهد کرد اما در صورتی که دچار خونریزی شدید حتما به پزشک مراجعه نمایید.

علائم پایین بودن جفت در بارداری

  • خونریزی بعد از نزدیکی جنسی
  • شروع خونریزی و قطع شدن آن و مجددا بعد از چند رور یا چند هفته شروع شود.
  • خونریزی در نیمه دوم بارداری
  • گرفتگی و درد شدید

در صورت مشاهده علایم فوق سریعا به پزشک مراجعه کنید.

جفت پایین در بارداری

دلایل پایین بودن جفت

عواملی که سبب افزایش احتمال پایین بودن جفت در بارداری می شود.

  • عمل جراحی مانند: عمل جراحی به منظور از بین بردن بافت های رحم، سزارین، کورتاژ
  • وضعیت قرار گرفتن جنین به شکل غیر عادی : قرار گرفتن باسن جنین در ناحیه پایین بدن، دراز کشیدن افقی در شکم
  • سابقه سقط جنین
  • شکل غیر طبیعی رحم
  • سن بالای ۳۵ سال
  • سیگار کشیدن
  • آسیایی بودن
  • اخیرا زایمان کردن

روش های تشخبیص پایین بودن جفت

اولین نشانه پایین بودن جفت در هفته بیستم مشاهده می شود در ماه های اول بارداری جفت معمولا در پایین رحم قرار دارد و جای هیچ گونه نگرانی نیست اما اگر در نیمه دوم بارداری دچار خونریزی شدید حتما به پزشک مراجعه کنید و پزشک موقعیت جفت را با استفاده از راه های زیر تشخیص می دهد.

سونوگرافی از طریق شکم : در استفاده از این روش بر روی شکم ژلی را قرار می دهند سپس مبدلی را بر روی شکم به منظور مشاهده اندام داخلی حرکت می دهند و امواج صوتی تصاویری را از اندام دریافت می کنند.

سونوگرافی از طریق واژن : پزشک ردیابی را داخل واژن قرار می دهد و در نتیجه دهانه رحم و کانال واژن را مشاهده می کند که در واقع از بهترین و دقیق ترین روش ها به منظور تعیین مکان جفت می باشد.

ام آر آی : این اسکن به منظور تعیین مکان جفت مورد استفاده قرار گرفته می شود.

روش ها درمان پایین بودن جفت

پزشک طبق ویژگی های مانند : میزان خونریزی، ماه بارداری، موقعیت جفت و جنین و سلامت جنین روش درمان جفت پایین را مشخص می کند که در واقع از مهم فاکتور ها مقدار خونریزی می باشد، در صورتی که پایین بودن جفت در بارداری با خونریزی کم و یا عدم خونریزی همراه باشد پزشک استراحت کردن در کل روز و بلند شدن در زمان نیاز را توصیه می کند همچنین مادر باید در این صورت از ورزش و نزدیکی جنسی دوری نماید.

اگر پایین جفت در بارداری  سبب ایجاد خونریزی شود در این وضعیت باید در بیمارستان تحت مراقبت قرار گرفته شوید که با توجه به میزان خونریزی انتقال خون انجام گرفته می شود و حتی ممکن است به دارو به منظور پیشگیری از زایمان زود رس نیاز باشد که در این وضعیت پزشک سزارین زود هنگام را توصیه می کند و اگر جنین نابالغ باشد در دستگاه قرار گرفته می شود، اما در صورتی که فرد دچار خونریزی غیر قابل کنترل شود سزارین اورژانسی توصیه می شود.

عارضه پایین بودن جفت

در موقع زایمان دهانه رحم باز می شود تا جنین از راه کانال واژن بیرون بیاید ولی اگر جفت دهانه رحم را بپوشاند باز شدن دهانه رحم باعث خونریزی داخلی می شود و در صورت بروز این مشکل سزارین اورژانسی توصیه می شود، زایمان طبیعی هم خطراتی برای مادر به همراه دارد و باعث خونریزی شدید در موقع زایمان و بعد از آن خواهد شد.

مطالب مشابه را ببینید!