مجله تاپ‌ناز‌

درمان جوش چرکی ، دلایل ایجاد و روش های درمان در منزل

بیشتر افراد در طول زندگی خود و مخصوصاً در دوران بلوغ شاهد جوش های چرکی یا آکنه هستند،رایج ترین نوع آکنه که به آن آکنه ندولوسیستیک می گویند، باعث ایجاد کیست های ملتهب و چرکین بر روی پوست صورت می شود.

کیست های ایجاد شده بر روی پوست صورت دردناک هستند و زمانی ایجاد می شوند که سلول های مرده و چربی بیش از حد پوست در منافذ باز تجمع کنند، این جوش های چرکی در بزرگسالی نیز خود را نشان می دهند.

در دوران بلوغ پسران وجود جوش های چرکی شدیدتر است،در بانوان نیز جوش چرکی در هنگام چرخه قاعدگی در ناحیه های در دوره قاعدگی‌ بر روی فک و چانه ایجاد می شود؛ اگر شما هم از وجود این جوش ها رنج می برید در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا به علت ایجاد جوش های چرکی، علائم و نشانه های ایجاد آن، و همچنین درمان و پیشگیری از ایجاد این جوش های چرکی بپردازیم.

درمان جوش چرکی ، دلایل ایجاد و روش های درمان در منزل

نحوه ایجاد جوش چرکی بر روی پوست

برخلاف سایر انواع آکنه، جوش های چرکی بسیار دردناک و ملتهب هستند؛ این جوش ها زمانی بر روی پوست شکل می گیرند که چربی های اضافه پوست و سلول های مرده به صورت عمقی وارد فولیکول مو یا منافذ باز شوند.

تجمع چربی ها و سلول های مرده در منافذ پوست، منجر به دریدگی منافذ زیر پوستی و ایجاد التهاب گسترده بر روی پوست می شود،در این هنگام باکتری های موجود در جوش رشد پیدا کرده و در تمام ناحیه پوست پخش می شوند، پوست بدن برای مقابله با پخش شدن التهاب و جوش به صورت گسترده، یک کیست در اطراف آن ایجاد می کند.

علائم آکنه و جوش های چرکی

در ابتدا برای آگاهی از شیوه درمان جوش های چرکی،باید تفاوت انواع مختلف آکنه را بشناسید؛ همانطور که قبل تر در این مقاله ذکر کردیم، از رایج ترین اشکال آکنه می توان به جوش های چرکی اشاره کرد که از نظر ظاهری اندازه ای بزرگ، ملتهب و دردناک دارند.

در ادامه مقاله همراه ما باشید تا با علائم و نشانه های جوش های چرکی، آگاهی شما عزیزان را از این نوع جوش ها افزایش دهیم:

1-به صورت معمول جوش های چرکی، کیست های بزرگ، برآمده ،قرمز، دردناک و پر از چرک هستند؛ این نوع جوش ها بیشتر مواقع بر روی پوست صورت، بازو، شانه ،قفسه سینه و ران ایجاد می شوند.

2-از دیگر علائم جوش های چرکی می توان به کیست های قرمز رنگ و بدون چرک اشاره کرد که بر روی پوست ایجاد می شوند،این گونه جوش ها بدون لمس کردن دردناک هستند.

مطلب مشابه: دلیل ایجاد جوش در بزرگسالی چیست و چگونه درمان می شود؟

درمان جوش چرکی ، دلایل ایجاد و روش های درمان در منزل

علل ایجاد جوش های چرکی صورت

کمی قبل تر نحوه ایجاد جوش های چرکی بر روی پوست را شرح دادیم، اما جالب است بدانید عوامل و فاکتور های متفاوتی در ایجاد جوش های چرکی بر روی پوست بدن و صورت نقش دارند،در ادامه مقاله به معرفی برخی از آنها می پردازیم:

1-یکی از فاکتورهای اصلی و مهم که افراد را در معرض مبتلا شدن به جوش های چرکی قرار می‌دهد، ژنتیک و به ارث بردن آن از طریق خانواده است.

2-برخی از دگرگونی ها و تغییرات ایجاد شده بر روی هورمون های آقایان و بانوان نیز می تواند از عوامل ایجاد جوش های چرکی بر روی پوست صورت یا بدن باشد، این جوش های چرکی در پسران نوجوان به دلیل افزایش هورمون اندروژن و در بانوان به دلیل دوره عادت ماهانه، دوره بارداری و یائسگی ایجاد می شود.

3-وجود برخی از بیماری ها، همچون بیماری سندروم تخمدان پلی کیستیک که از انواع کیست تخمدان به شمار می رود،باعث ایجاد جوش های چرکی بر روی پوست صورت و بدن بانوان می شود.

4-مصرف برخی از داروهای پزشکی همچون لیتیوم،ایزونیازید و همچنین داروهای پیشگیری از بارداری باعث ایجاد جوش های چرکی بر روی پوست صورت می شوند.

5-استفاده از وسایل آرایشی و محصولات پاکسازی پوست بی کیفیت و نامناسب می‌تواند باعث ایجاد جوش های چرکی بر روی پوست صورت شود.

6-استرس به عنوان یکی از عوامل تاثیر گذار بر روی پوست می تواند با آزاد شدن آندروژن ها باعث ایجاد جوش های چرکی بر روی پوست صورت شود.

7-تعریق و رطوبت بالا نیز می تواند باعث ایجاد جوش های چرکی بر روی پوست صورت و بدن شود.

8-باکتری های موجود در پوست،گاهی اوقات باعث التهاب و ایجاد آکنه بر روی پوست می شوند.

9-مصرف برخی از غذاها و محصولات لبنیاتی نیز باعث ایجاد جوش های چرکی بر روی پوست می شوند، اما نکته قابل توجه این است که در واقع مصرف مواد غذایی تاثیر یکسانی بر ایجاد آکنه در افراد مختلف نمی‌گذارد.

مطلب مشابه: انواع جوش پشت کمر + روش های درمان طبیعی در منزل

راهکارهای خانگی درمان جوش های چرکی

در ادامه مقاله قصد داریم برخی از راهکار های خانگی برای درمان جوش های دردناک و چرکی را قدم به قدم به شما آموزش دهیم، از آن جایی که مصرف داروها می تواند عوارض جانبی زیادی را به همراه داشته باشد، پیشنهاد می کنیم به جای استفاده از این داروها از روش های خانگی برای درمان جوش های چرکی استفاده کنید؛ در ادامه مقاله به ده مورد از مهم ترین راهکارهای خانگی برای بهبود جوش های چرکی می پردازیم:

قدم اول نترکاندن جوش ها

بیشتر افراد در هنگام مشاهده جوش های چرکی به دنبال خالی کردن چرک و ترکاندن آن هستند، اما بهتر است بدانید خالی کردن ضایعات و چرک های ناشی از کیست می تواند طول درمان و بهبود جوش را به چندین هفته افزایش دهد.

خالی کردن جوش های چرکی منجر به سرایت عفونت به سایر قسمت های پوست و باقی ماندن لکه آن بر روی پوست خواهد شد؛اگر واقعاً قصد درمان جوش های چرکی خود را دارید، از ترکاندن جوش های چرکی خودداری کنید.

قدم دوم استفاده از یخ

یکی از ساده ترین راهکار های خانگی درمان جوش های چرکی، استفاده از یخ برای منقبض کردن رگ های خونی اطراف کیست و در نتیجه قطع تغذیه این رگ های خونی از کیست می باشد؛ برای انجام این کار تکه یخ را به صورت مستقیم بر روی جوش های چرکی قرار دهید و بعد از چند ثانیه شاهد کاهش قرمزی و همچنین کوچک تر شدن اندازه کیست خواهید بود.

قدم سوم روتین پوستی مناسب

روتین منظم پوستی و همچنین مراقبت های مداوم از پوست می تواند در کاهش جوش های چرکی موثر باشد؛ بهتر است برای سلامت پوست خود از برخی لوازم بهداشتی، همچون مرطوب کننده های سنگین و معطر دوری گزینید.

قبل از مصرف آبرسان،مرطوب کننده و انواع ماسک ها صورت خود را کاملاً تمیز بشویید، و اجازه دهید که سموم و آلودگی های پوست به صورت کامل پاک شوند، سپس از مرطوب کننده های بدون چربی و بدون عطر استفاده نمایید.

در طول روز هنگامی که در معرض تابش نور خورشید قرار می گیرید از ضد آفتاب های طبیعی استفاده نمایید؛ از آنجایی که بهبود جای جوش کمی طول می کشد بهتر است از درمان آنها ناامید نشوید و به روند درمانی خود ادامه دهید.

مطلب مشابه: جوش بعد از اصلاح را چگونه می توان از بین برد و درمان کرد؟

قدم چهارم کنترل وسواس

یکی از قدم های بسیار مهم در درمان جوش ها، حساس نبودن نسبت به جوش های چرکی است؛ افراد در هنگام مشاهده جوش های چرکی مدام با وسواس شدید به سمت آینه روی می روند؛این کار فقط افکار منفی و حس و حال بد نسبت به ظاهرتان را افزایش می‌دهد.

بهتر است برای درمان سریعتر جوش ها از وسواس‌ های ظاهری دوری کنید زیرا اغلب وسواس ها باعث ترکاندن جوش ها و طولانی تر شدن روند درمان می شوند وروند درمانی را با اختلال مواجه می کنند.

قدم پنجم تعویض حوله و روبالشتی

علاوه بر دستانتان که نباید به هیچ عنوان صورتتان را لمس کند، حوله صورت و روبالشی نیز در تحریک صورت و ایجاد حساسیت نقش مهمی دارند؛از آنجایی که حوله و روبالشتی تماس مستقیم با پوست صورت شما دارد، بهتر است به صورت مرتب شسته و یا تعویض شود.

برای شستن حوله و روبالشی سعی کنید از شوینده ها و سفید کننده های قوی استفاده نکنید، زیرا باعث ایجاد حساسیت و تحریک پوست می شوند؛در عوض از صابون های لباسشویی بدون عطر استفاده نمایید تا بدون ایجاد حساسیت در روند درمانی جوش ها کمک کند.

درمان جوش چرکی ، دلایل ایجاد و روش های درمان در منزل

قدم ششم استفاده از روغن های گیاهی

بهتر است از روغن های گیاهی به عنوان پاک کننده پوست استفاده نمایید، مصرف روغن های گیاهی همچون روغن درخت چای یا اسطوخودوس می تواند بر روند بهبود جوش های چرکی تاثیر گذار باشد و با آن مقابله نماید.

در این روش دو تا سه قطره از روغن گیاهی را بر روی جوش های چرکی بریزید تا سموم و آلودگی های آن منطقه را به صورت کامل پاک کند، اگر جزو افرادی هستید که پوست شما نسبت به روغن های گیاهی حساسیت دارد؛می توانید از روغن نارگیل یا جوجوبا استفاده نمایید.

بهتر است در زمان استفاده از روغن های گیاهی به هیچ عنوان در معرض نور خورشید قرار نگیرید زیرا اشعه ماورا بنفش موجود در نور مستقیم آفتاب می تواند باعث ایجاد حساسیت، قرمزی ،خارش و سوزش بر روی پوست شود.

قدم هفتم دوری از استرس

همانطور که قبل تر در این مقاله اشاره کردیم، استرس و ناآرامی تاثیرات فراوانی بر روی پوست و ایجاد جوش‌های چرکی می گذارد،بهتر است برای کمک به روند درمان جوش های چرکی از ناآرامی و استرس دوری کنید، زیرا ترشح هورمون های مربوط به استرس باعث پیدایش جوش های چرکی بر روی صورت شما می شود.

هر چقدر که شما در زندگی آرام و بدون استرس باشید، پوست شفاف تر و بهتری خواهید داشت؛بنابراین رسیدن به راهکارهای کاهش استرس در زندگی می تواند در درمان جوش های چرکی موثر واقع شود.

مطلب مشابه: روش های مختلف درمان جوش زیر پلک و باید ها و نباید های آن

قدم هشتم خواب منظم و کافی

خواب کافی می تواند به سلامت افراد کمک فراوانی می کند، افراد بزرگسال به طور معمول در طول شبانه روز نیاز به ۷ تا ۸ ساعت خواب کافی دارند؛ از مزایای خواب کافی و مناسب می توان به ایجاد تعادل بر سطح هورمون ها ،کنترل جوش های چرکی و کاهش التهاب اشاره کرد.

قدم نهم فعالیت بدنی و ورزش

ورزش و فعالیت های بدنی بر روی تمامی عملکرد های بدن تاثیر می گذارد ،انجام فعالیت های بدنی منظم، باعث سم زدایی بدن، بهبود خلق و خو ،کاهش استرس، افزایش عزت نفس و تنظیم عملکرد دستگاه های بدن می شود، که هر کدام از این ها در روند بهبود و مبارزه با جوش های چرکی تاثیر گذار است.

قدم دهم تغذیه و رژیم غذایی

تغذیه و رژیم غذایی مناسب می تواند در روند بهبود جوش های چرکی تاثیر گذار باشد، در ادامه مقاله به غذاهایی که منجر به افزایش جوش های چرکی می شود و همچنین غذاهایی که برای بهبود جوش های چرکی مناسب هستند می پردازیم و سپس در انتهای این قدم  استفاده از برخی مکمل ها را به شما پیشنهاد می کنیم تا روند بهبود جوش ها را سرعت ببخشید.

غذاهای ایجاد کننده جوش چرکی

لبنیات

به صورت کلی محصولات لبنیاتی همچون شیر، پنیر، ماست و بستنی در دستگاه گوارش افرادی که مصرف لاکتوز به آنها پیشنهاد نشده است به سختی هضم می شود؛ بنابراین برای درک این قضیه بهتر است به مدت یک تا دو هفته مصرف لبنیات را کاهش دهید، سپس نتیجه آن را بررسی نمایید.

اگر در طول این دو هفته احساس کردید که جوش های چرکی شما در زمان مصرف نکردن لبنیات بهتر شده است، مصرف لبنیات را در برنامه غذایی خود کاهش دهید، در غیر این صورت مصرف لبنیات برای شما معنی ندارد.

شکر و مواد قندی

مواد غذایی پر قند، مانند نان و پاستا یا شکر می تواند التهاب شکل گرفته بر روی پوست را افزایش دهد؛افزایش التهاب باعث افزایش جوش های چرکی شده و روند بهبود جوش ها را با اختلال مواجه می کند.

استفاده بیش از حد از مواد قندی، شکر و غلات می تواند باکتری ها با مخمر های بدن را افزایش دهد، به همین دلیل سعی کنید به جای استفاده از شکر از شیرین کننده های ارگانیک و طبیعی استفاده نمایید.

کافئین

جالب است بدانید مصرف کافئین ارتباطی با افزایش جوش های چرکی ندارد، اما از آنجایی که مصرف بیش از حد کافئین تاثیر فراوانی بر روی افزایش هورمون ها می گذارد، می تواند هورمون استرس یا کورتیزول را به طور چشمگیری افزایش دهد و از این جهت بر روی روند درمان جوش های چرکی تاثیر گذار باشد؛ افراد با کاهش مصرف کافئین،شکلات، چای و قهوه می توانند تعادل بهتری را در میان هورمون ها ایجاد کنند.

مطلب مشابه: تمام روش های درمان سریع “جوش سر سفید” در منزل و پیگیری کردن از این نوع جوش

غذاهای بدون فیبر

به صورت کلی مصرف غذاهای فرآوری شده و کم فیبر تاثیرات ناخوشایندی بر روی دستگاه گوارش و در نتیجه بر روی پوست می گذارد، از غذاهای فرآوری شده می توان به گوشت های یخ زده، غلات فرآوری شده و کم فیبر، غذاهای تهیه شده در توستر و … اشاره کرد.

مصرف این غذاها تاثیرات منفی بر روی دستگاه گوارش می گذارند، بهتر است افراد برای کمک به روند درمان جوش های چرکی، از مصرف غذاهای فرآوری شده و بدون فیبر خودداری نمایند.

فست فود ها

فست فود ها و غذاهای سرخ شده نیز گروهی از غذاهای فرآوری شده و بدون فیبر هستند، علاوه بر این ، غذاهای سرخ شده التهاب های ایجاد شده بر روی پوست را به طور چشمگیری افزایش می دهند،روغن های هیدروژنی، نمک، طعم دهنده ها و مواد شیمیایی موجود در فست فود ها و غذاهای سرخ شده ، روند بهبود جوش های چرکی را با اختلال مواجه می‌کنند.

غذاهایی از بین برنده جوش چرکی

غذاهای مملو از پروبیوتیک

از آنجایی که دستگاه گوارش تاثیرات فراوانی بر روی پوست می گذارد، بهتر است تناسبی میان باکتری های خوب و بد در دستگاه گوارش ایجاد کنید؛ مصرف غذاهای سرشار از پروبیوتیک مانند سبزیجات می تواند با کمک به دستگاه گوارش،باعث کاهش التهابات و همچنین تند تر شدن روند بهبود جوش ها شود.

غذاهای سرشار از زینک ( روی )

افرادی که پوست آنها مبتلا به جوش های چرکی است ، باید زینک بدن خود را مورد بررسی قرار دهند زیرا کاهش زینک می تواند منجر به کاهش روند بهبود جوش های چرکی شود؛ به همین خاطر برای افزایش میزان روی می توانید از گوشت های تازه، بادام هندی، نخود و … استفاده نمایید.

غذاهای سرشار از ویتامین A

از جمله غذاهای سرشار از ویتامین آ می توان به اسفناج ،هویج ،سیب زمینی و کلم بروکلی اشاره کرد؛ این غذاها به خوبی با التهاب های موجود بر روی پوست به مبارزه می پردازند و روند بهبود جوش های چرکی را افزایش می دهند.

غذاهای مملو از فیبر

از جمله مواد غذایی که سرشار از فیبر هستند، می توان به انواع سبزیجات ،میوه ها، جو، دانه های خوراکی و… اشاره نمود. غذاهای سرشار از فیبر اجازه می دهند که باکتری های مفید روده رشد کرده و باعث پاکسازی کولون می شوند، هر دو مورد ذکر شده در این مقاله بر روی روند درمان جوش های چرکی تاثیر می گذارد.

غذاهای مملو از پروتئین

از جمله غذاهایی که دارای پروتئین بالا هستند ،می توان به مرغ، ماهی، تخم مرغ و گوشت تازه های گوساله اشاره نمود؛ اینگونه مواد غذایی به تعادل قند خون و همچنین کاهش جوش‌های چرکی کمک می کند.

مطلب مشابه: جوش های باسن را چگونه درمان کنیم و از بین ببریم؟

غذاهای مفید برای تقویت کبد

هورمون های بدن در کبد فرآوری می شوند به همین جهت مصرف غذاهایی که برای کبد مفید باشند و به تقویت آن کمک کنند بسیار حائز اهمیت است، استفاده از برخی سبزیجات همچون کلم بروکلی ،گل کلم و میوه هایی همچون سیب و گلابی بر روی کارکرد دستگاه کبد تاثیرات مثبتی می گذارند،استفاده از این سبزیجات و میوه ها باعث افزایش روند بهبود جوش های چرکی و پاکسازی پوست می شوند.

مکمل های مفید

استفاده از مکمل های ذکر شده در این مقاله، کمک شایانی به بهبود جوش های چرکی می کند؛ در ادامه مقاله بهترین مکمل های مناسب برای جلوگیری از جوش های چرکی را نام برده ایم:

مکمل زینک(روی)

تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد که میزان زینک موجود در خون و پوست افرادی که مداوم درگیر جوش های چرکی هستند، پایین است؛ استفاده از زینک دو بار در روز و به میزان ۳۰ الی ۲۵ میلی گرم برای درمان کاهش جوش‌های چرکی پیشنهاد می شود.

مکمل پروبیوتیک

 همانگونه که قبل تر در این مقاله ذکر شد، مصرف مواد غذایی دارای پروبیوتیک بسیار حائز اهمیت است؛ به افراد دارای جوش پیشنهاد می‌شود روزانه ۲ تا ۳ کپسول از پروبیوتیک ها را برای کاهش جوش های چرکی استفاده کند.

استفاده از این مکمل ایمنی بدن را افزایش میدهد و باعث از بین رفتن جوش های چرکی خواهد شد ،همچنین در هنگام خرید محصولات مراقبتی برای پوست ،محصولاتی را انتخاب نمایید که دارای پروبیوتیک باشند.

مکمل اسید چرب امگا ۳

از جمله غذاهایی که اسید چرب امگا ۳ را در خود جای داده اند ،می توان به روغن ماهی ،روغن کبد ماهی و همچنین روغن تخم کتان اشاره نمود ؛استفاده از اسید چرب التهابات موجود بر روی پوست را کاهش می‌دهد و باعث حفظ تعادل هورمونی خواهد شد.

مکمل گیاه پنج انگشت

استفاده از گیاه پنج انگشت تاثیرات فراوانی بر روی تعادل هورمون‌ها و همچنین کاهش جوش‌های چرکی دارد، به افرادی که مبتلا به جوش های چرکی هستند پیشنهاد می شود روزانه ۱۵۰ میلی گرم از گیاه پنج انگشت را استفاده نمایند.

درمان با دارو

گاهی اوقات درمان جوش های چرکی با استفاده از راهکار های خانگی بهبود نمی یابد، در این صورت افراد باید برای درمان جوش های چرکی بر روی پوست خود به پزشک معالج مراجعه نمایند ؛در ادامه مقاله قصد داریم برخی از داروها برای پیشگیری و درمان جای جوش را به شما معرفی کنیم، داروهای معرفی شده در این مقاله از رایج ترین داروها در جهت درمان جوش به شمار می روند:

بنزوئیل پروکساید

یکی از داروهایی که برای درمان انواع مختلف جوش و آکنه توسط پزشکان تجویز می‌شود بنزوئیل پروکساید نام دارد، این دارو پیشینه‌ای طولانی دارد و با از بین بردن باکتری ها، جوش های صورت را کاهش می دهد؛افراد برای تهیه این دارو می توانند بدون نسخه پزشک نیز به داروخانه مراجعه نمایند.

در ترکیبات اصلی این دارو آب و الکل به چشم می خورد به همین خاطر بنزوئیل پروکساید برای پوست‌های چرب مناسب است ،رایج ترین عوارضی که از این دارو تاکنون مشاهده شده است، می توان به خارش و ایجاد حساسیت اشاره کرد.

ایزوترتینوئین

ایزوترتینوئین یکی از داروهایی است که برای درمان جای جوش و آکنه توسط پزشک تجویز می شود، از آنجایی که این دارو عوارض و خطرات شدیدی به همراه دارد بدون نسخه پزشک قابل مصرف و تهیه نیست؛ استفاده از این دارو برای درمان جوشهای ملایم توصیه نمی شود.

از عوارض شایع در پی مصرف این دارو می توان به خشکی چشم،خشکی ناحیه تناسلی، خشکی لب ،افسردگی، درد مفاصل و همچنین آسیب به کبد اشاره نمود.

تزریق و مصرف استروئید

گاهی اوقات تخلیه جوش های چرکی ضروری است، به همین خاطر با استفاده از تزریق استروئید می توانید منجر به کاهش التهاب جوش های چرکی شوید؛ انجام این کار ممکن است با برخی از عوارض همراه باشد، به همین خاطر توصیه می شود تخلیه جوش چرکی توسط افراد متخصص صورت گیرد ، در غیر این صورت ممکن است با انجام این عمل آسیب شدیدی به پوستتان وارد کنید و جوش به زخم یا عفونت تبدیل شود.

قرص ها و داروهای ضد بارداری

یکی از داروهای درمانی در بلند مدت برای جوش های چرکی، مصرف قرص های ضد بارداری می باشد؛ این داروها تولید سبوم در بدن را کاهش می دهند به همین خاطر اکثر پزشکان برای درمان جوش های چرکی، داروهای خوراکی پیشگیری از بارداری همچون استروژن و پروژسترون را به مدت ۶ ماه به بیمار تجویز می‌کنند. ممکن است داروهای بارداری خوراکی همراه با داروی اسپیرونولاکتون تجویز شود که تولید آندروژن در بدن را دچار اختلال می کند.

راهکار های پیشگیری

برای پیشگیری از ایجاد جوش های چرکی و عدم ایجاد آنها بر روی پوست بهتر است سبک زندگی خود را تغییر داده و به سوی سبک زندگی سالم تر گام بردارید.

1-در مرحله اول استرس را از زندگی خود دور کنید و آرامش را به زندگی خود برگردانید، هرچقدر آرامش شما در زندگی بیشتر باشد پوست بهتر و شفاف تری خواهید داشت.

2-در مرحله دوم سعی کنید خواب خود را تنظیم کنید زیرا خواب کافی می‌تواند سلامت پوست شما را در دراز مدت تضمین کند، و بر روند کاهش جوش های چرکی تاثیرگذار باشد.

3-در مرحله سوم برای ساختن یک سبک زندگی سالم به سراغ ورزش و رژیم غذایی مناسب بروید، قبلا در این مقاله از فواید ورزش و رژیم غذایی مناسب در جهت کاهش جوش های چرکی سخن گفتیم.

در این مقاله سعی کردیم به چیستی، علائم و نشانه ها، علت ها ،روش های درمان خانگی جوش های چرکی و همچنین معرفی داروهای رایج برای درمان این جوش ها بپردازیم،بیشتر افراد با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله توانسته اند تا حدود زیادی از جوش های چرکی جلوگیری نمایند،امیدواریم مطالعه این مقاله کمک شایانی به شما در جهت بهبود جوش های چرکی کرده باشد.

مطالب مشابه را ببینید!