مجله تاپ‌ناز‌

دانستنی در مورد زمان + حقایق خواندنی در مورد زمان و تحقیق کوتاه

دانستنی در مورد زمان + حقایق خواندنی در مورد زمان و تحقیق کوتاه

در این مطالب دانستنی های جالب در مورد زمان و حقایق خاص در مورد وقت و زمان را مرور می کنیم. همچنین در این مطلب تحقیقی در مورد زمان هم اماده کرده ایم.

حقایق جلب در مورد زمان و دانستنی هایی در مورد وقت

شاید وقتی که با بزرگان و افراد سالخورده حرف می زنید شنیده باشید که دیروز گذشته است و فردا در راه است و امروز یک هدیه است. یا شاید شنیده باشید که هر ثانیه مثل طلا است. اگر تنها چند ثانیه به این جملات فکر کنید می توانید زندگی خود را تحول کنید.

در هر ثانیه اتفاقات زیادی در کره زمین در حال رخ دادن می باشد که بعضی از آنها خیلی کوچک و بی اهمیت هستند و بعضی دیگر از آنها می توانند رد زندگی تمام انسان های جهان تاثیرگذار باشند. در هر ثانیه چندین نفر از دنیا می روند و چند نوزاد متولد می شوند.

با این وجود شاید گذر زمان و زمان را به خوبی نشناسید و اینگونه تلقی کنید که زمان چیزی است که به صورت روزانه تکرار می شود و می توانید تمام کارهای خود را در طول روز انجام دهید ولی این کونه نیست و شاید بعضی از کارها و اتفاقات به ثدری حساس باشند که نتوان به جز زمان مشخصی برای آنها راه حلی پیدا کرد.

از این رو ما با اتفاقاتی که در هر طول زمان رخ می دهند آشنا نیستیم که به همین دلیل ما قصد دارید در این مطلب حقایق و دانستنی هایی در مورد زمان را مرور کنیم.

زمان

حقایقی در مورد زمان که نمی دانید!

1- در هر دقیقه چند بار رعد و برق در جو زمین به صد در می آید؟

یکی از پدیده های طبیعی کره زمین، متعلق به رعد و برق است که این روزها به شدت شاهد این پدیده در سطح جهان هستیم. اما جالب است بدانید که در هر دقیقه بیش از 6000 بار رعد و برق در زمین به صدا در می آید.

2- تقویم جهانی چند ماه دارد؟

تقویمی که تمام ما آن را استفاده می کنیم، بصورت کلی 12 ماه دارد. اما جالب است مطلع شوید که تقویم جهانی  12 ماه ندارد و در تقویم جهانی، بجای 12 ماه، 13 ماه ثبت شده است!

3- هر سال، چند ثانیه است؟

هر دقیقه 60 ثانیه و هر ساعت 3600 ثانیه می باشد. اما بطور کلی هر سال 31,557,600 ثانیه می باشد که بی شک عدد بسیار زیادی است!

4- کره زمین چند ساله است؟

 امروزه ما در حال زندگی در قرن بیست و یکم میلادی هستیم. اما اگر خواستار اطلاع از عمر کره زمین هستید، لازم به ذکر است که عمر کره زمین بیش از 13.8 میلیارد سال می باشد.

5- دقیق ترین ساعتی که در طول تاریخ ساخته شده است؟

در طول تاریخ ساعت های گوناگونی برای اطلاع از زمان ساخته شده اند که میان تمام ساعت های اختراع شده، ساعت اتمی، دقیق ترین ساعتی است که در طول تاریخ ساخته شده است.

مطلب مشابه: اطلاعات جالب در مورد خط استوا و دانستنی های جالب در مورد آن

زمان

6- طولانی ترین خورشید گرفتگی جهان چند دقیقه بوده است؟

پدیده خورشید گرفتگی یکی از پدیدهایی که در طی آن ماه در مقابل تابش خورشید بر روی زمین قرار می گیرد و به همین دلیل سایه ماه بر روی زمین می افتد. اما لازم بذکر است که بدانید طولانی ترین زمان خورشید گرفتگی، 7.31 دقیقه بوده است.

7- زمان ایستگاه فضایی برحسب چیست؟

زمان ایستگاه فضایی بین المللی برحسب ساعت گرینویچ می باشد.

8- تاریخ ساخت اولین ساعت مدرن جهان؟

اولین ساعت مدرن جهان توسط پیتر هنل در سال 1511 میلادی ساخته شد!

9- حقیقتی جالب در مورد هر روز سیاره عطارد!

سیاره عطارد یکی از کوچکترین و نزدیک ترین سیاره های نزدیک به خورشید می باشد که می تواند داغ بودن زیاد آنرا ناشی از نزدیکی به خورشید درک کرد. اما حقیقت جالبی که می بایست نسبت به این سیاره بدانید، آن است که یک روز در سیاره عطارد برابر است با 2 سال!

10- انسان در طول روز چند بار پلک میزند؟

یکی از کارهای روزمره ما که شاید به آن دقت نکنیم، پلک زدن می باشد که شاید تاکنون میزان دفعاتی که در هر دقیقه پلک میزنیم را ثبت نکرده باشیم. به همین دلیل لازم است بدانید که یک انسان بطور متوسط در طول روز بیش از 25000 بار پلک می زند!

11- آمار فروش مک دونالد در هر 5 دقیقه چقدر است؟

مک دونالد، در میان فست فودهای بزرگ جهان یکی از شناخته شده ترین و پرطرفدار ترین فست فودها می باشد که در سطح جهان دارای شعب متعددی می باشد. از این رو طی آماری که اخیرا منتشر شد، اعلام گردید که بطور متوسط در هر 5 دقیقه بیش از 375 همبرگر به فروش می رسد.

12- کره ماه هر چند روز یکبار به دور زمین می چرخد؟

کره ماه هر 27.32 روز به دور زمین می چرخد!

13- منطقه زمانی چین برحسب کدام واحد می باشد؟

اگر تا به حال نقشه کشور چین را مشاهده کرده باشید، قطعا متوجه طویل بودن آن نسبت به کشورهای دیگر شده اید و به همین دلیل است که کشور چین به 5 منطقه زمانی مختلف تقسیم شده است.

مطلب مشابه: اطلاعات علمی درباره فضا؛ دانستنی ها و مقاله جالب درباره فضا

زمان

14- آمار خرید میزان چیپس در هر ساعت چقدر است؟

هر 24 ساعت آمریکایی ها به میزان 10 میلیون دلار برای خرید چیپس هزینه می کنند!

15- قدیمی ترین شیء کشف شده روی زمین

قدیمی ترین شیء ای که بر روی کره زمین یافت شده است، متعلق به 4.4 میلیارد سال گذشته به نام زیرکن با فرمول شیمیایی [Zr[SiO4 می باشد که از زمین 160 میلیون سال جوان تر می باشد!

16- زمان دقیق چرخش زمین به دور خودش چقدر می باشد؟

علیرغم اطلاعاتی که هر یک از ما نسبت به آن مطلع هستیم، می دانیم که زمین در طول 24 سال می چرخد. اما این گونه نیست و زمین در طی 24 ساعت به دور خودش نمی چرخد بلکه زمین در طی 23 ساعت، 56 دقیقه و 4.2 ثانیه به دور خود می چرخد!

17- کره زمین پیرتر است یا کره خورشید؟

طبق تخمین های انجام شده، عمر کره خورشید بیش از 5 میلیارد سال است و این در حالی است که کره زمین از خورشید جوان تر با عمر 4.450 میلیارد سال جوان تر می باشد. اما این در حالی است که بیشتر ما بر این تصور بوده ایم که تمام سیاره های منظومه شمسی با یکدیگر و در یک زمان ساخته شده است.

18- آمار مرگ و میر در هر ثانیه در جهان؟

رورانه تعداد زیادی از انسان ها در طی اتفاقات مختلفی جان خود را از دست می دهند که این محیط نیز بستگی دارد. اما متاسفانه آمار مرگ و میر به دلایل مختلف در طول هر ثانیه 2 نفر و هر ساعت حدودا 105 نفر می باشد که در طی عوامل و دلایل مختلف جان خود را از دست می دهند!

19- قلب در هر دقیقه چند لیتر خون پمپاژ می کند؟

جالب است بدانید که قلب هر 60 ثانیه بیش از 377 لیتر خون را در بدن شما پمپاژ می کند و در طول روز بیش از 100 هزار بار می تپد!

زمان

 20- عوامل پیدایش شب و روز چیست؟

در طول تاریخ گذشتگان بر این باور بودند که کره زمین صاف است و این خورشید است که در آسمان حرکت می کند و به همین دلیل است که شب و روز ایجاد می شود که بعدها تناقض این ایده اثبات شد و گرد بودن زمین و چرخش زمین به سمت خورشید توسط دانشمندان و محققان اثبات شد.

اما هر آن ممکن است ما با مشاهده چرخش زمین این گونه تصور کنیم که خورشید در آسمان حرکت می کند و این تنها یک نوع دید اشتباه است و به مرور زمانیکه یک سمت کره زمین رو به خورشید قرار می گیرد، روز ایجاد می شود و شب هنگام نیز در زمانی رخ می دهد که بخش عقب کره زمین در معرض نور خورشید قرار نگیرد.

21- سفر در زمان چگونه است؟

یکی از جالب ترین و در عین حال عجیب ترین افکاری که در طول تاریخ به ذهن انسان رسیده است، سفر در زمان می باشد که حتی در انیمیشن ها و حتی فیلم های تخیلی و ساخته ذهن بشر توجه کرده باشید، همیشه سفر به زمان با یک وسیله انجام شده است. اما این گونه نیست متاسفانه این تنها چیزی ساخته ذهن انسان می باشد!

بر طبق نظریه نسبیت اگر شیء ای به سرعت نور نزدیک شود، میزان گذشت زمان نیز برای آن آهسته خواهد شد و بنابراین اگر بشود با سرعتی بیش از سرعت نور حرکت کرد، زمان به عقب باز خواهد گشت! اما این در حالی است که بزرگترین مانع این است که اگر جسمی به سرعت نور نزدیک شود، جرم نسبی آن به بی نهایت میل خواهد کرد و به همین دلیل نمی تواند سرعتی بیش از سرعت نور پیدا کند!

اما امید بر آن است که این مشکل در آینده ای نه چندان دور بر طرف شود و سفر در زمان نیاز به ماشین ندارد و تنها نیاز به یک پدیده طبیعی دارد!

مطلب مشابه: اطلاعات علمی درباره سیاره ها؛ دانستنی های جالب درباره سیاره های منظومه شمسی

زمان

تحقیق در مورد زمان و وقت

زمان دوره ای است که یک عمل یا یک رویداد رخ می دهد .از هر چیزی که تغییرات منظم دارد می توان برای سنجش زمان استفاده کرد . زمان مانند طول و جرم یک مفدار بنیادی در فیزیک است و بعد چهارم آن محسوب می شود .

زمان :
دوره ای است که یک عمل یا یک رویداد رخ می دهد .از هر چیزی که تغییرات منظم دارد می توان برای سنجش زمان استفاده کرد . زمان مانند طول و جرم یک مفدار بنیادی در فیزیک است و بعد چهارم آن محسوب می شود . برای اندازه گیری زمان سه روش موجود است . دو روش اول بر مبنای حرکت روزانه ی زمین به دور محورش است . این روش ها به وسیله ی حرکت ظاهری خورشید در آسمان ( زمان خورشیدی ) یا حرکت ظاهری ستارگان در آسمان ( زمان نجومی ) تعیین می شود . روش سوم اندازه گیری زمان مبنی بر دوران کامل زمین به دور خورشید ( زمان زیجی ) است .

زمان خورشیدی :
حرکت ظاهری خورشید از عرض آسمان برای مدت های طولانی برای اندازه گیری زمان استفاده می شد . در تمام مکان ها وقتی که خورشید به بالاترین نقطه ی آسمان می رسید ظهر محسوب می شود . این نقطه نصف النهار است . فاصله ی میان گذر پیاپی خورشید از عرض نصف النهار یک روز است و این روز طبق عادت به ۲۴ ساعت تقسیم شده است .طول روز مطابق با خورشید در تمام سال یکسان نیست . این متغیر بودن به دلیل بیضوی بودن مدار زمین و میل دایرهالبروج نسبت به معدل النهار ( استوای آسمان ) است . این اختلاف گاهی به ۱۶ دقیقه هم می رسد . با اختراع ساعتی دقیق در قرن ۱۷ این اختلاف معنی دار شد . به این ترتیب زمان خورشیدی ( که مبنی بر حرکت فرضی خورشید با سرعت هموار در سراسر سال می باشد ) اختراع شد

زمان استاندارد :
نیم روز هر محل زمانی است که خورشید به بالاترین نقطه خود در آسمان رسیده باشد . هنگامی که مردم ساکن در نقاط غربی یک محل هنوز به نیمه ی روز نرسیده اند ساکنان نقاط شرقی عصر را از سر گذرانده اند . با چرخش زمین نقاط مختلف از شرق به غرب به ترتیب به نیمه روز می رسند . زمان استاندارد ( که مبنی بر زمان خورشیدی است )

در سال ۱۸۸۳ طی موافقت نامه ای بین المللی برای پرهیز از پیچیدگی که در اثر استفاده ی هر جامعه از ساعت محلی خود بوجود آمده بود معرفی شد . طی این موافقت نامه زمین به ۲۴ ناحیه ی زمانی دسته بندی شدکه هر ناحیه ۱۵ درجه ی طول جغرافیایی را به خود اختصاص می دهد. که این تقسیم بندی یک تقسیم بندی طبیعی است

زیرا سیاره ی زمین با سرعت ۱۵ درجه در ساعت به دور خودش می گردد.منطقه ی اصلی نصف النهار صفر درجه است که از رصدخانه ی سلطنتی گرینویچ در انگلستان می گذرد. مناطق زمانی دیگر بر حسب فاصله از غرب یا شرق گرینویچ دسته بندی شد .

در هر منطقه ی زمانی تمام ساعت ها یک عدد را نشان می داد . در سال ۱۹۶۶ کنگره ی آمریکا از تصویب نامه ی زمانی متحدالشکل که باعث بنا شدن ۸ منطقه ی زمانی برای آمریکا و متصرفاتش شده بود اجتناب کرد . در سال ۱۹۸۳ چندین کرانه ی منطقه ی زمانی تغییر کرد و به همین دلیل آلاسکا که قبلا تحت پوشش ۴ منطقه ی زمانی بود تحت پوشش یک منطقه ی واحد در آمد . در کشتیرانی ساعت ها معمولا زمان محلی گرینویچ را که میانگین زمان گرینویچ (GMT) می گویند نشان می دهند . منجمان این سیستم را با نام زمان جهانی (UT) به کار می برند .

زمان نجومی :
مکان اصلی آن اعتدال بهاری ( یک مکان خیالی در آسمان که با صحت زیاد توسط منجمان اندازه گیری می شود ) است. موقعیت اعتدال بهاری توسط ستارگان ثابت تعیین می شود . (یک روز نجومی زمانی آغاز می شود که فلان ستاره ی معین از یک نصف النهار عبور می کند و درست در لحظه ای که همان ستاره دوباره از همان نقطه عبور می کند این روز به پایان میرسد .

این روز ۲۳ ساعت و ۵۶ دقیقه و ۰۹/۴ ثانیه است که ۴ دقیقه کوتاهتر از روز خورشیدی متوسط است)زمان خورشیدی را که مبنی بر مکان ستاره ها است را زمان نجومی می گویند . ساعتی را که برای اندازه گیری زمان نجومی تنظیم شده باشد را ساعت نجومی گویند . رصد خانه ی نیروی دریایی آمریکا در واشنگتن از جدول های ریاضی برای نتیجه گرفتن زمان خورشیدی میانگین از زمان نجومی میانگین استفاده می کند.

زمان خورشیدی میانگین بدین گونه دارای خطاهایی در حد ۱ در میلیون است . بین ساعت خورشیدی میانگین و ساعت نجومی اختلافی وجود دارد که این اختلاف به دلیل چرخش هم زمان زمین به دور خود و به دور خورشید به وجود می آید . مطابق با زمان نجومی میانگین زمین بعد از ۳۶۵ روز و ۶ ساعت و ۹ دقیقه و ۵۴/۹ ثانیه و مطابق با زمان خورشیدی میانگین زمین بعد از ۳۶۵ روز و ۵ ساعت و ۴۸ دقیقه و ۵/۴۵ ثانیه به اعتدال بهاری برمیگردد . این اختلاف ۲۰ دقیقه و ۰۴/۲۴ ثانیه می باشد. زمان زیجی :زمان خورشیدی میانگین و زمان نجومی میانگین هیچ کدام صحیح نیستند . که این به دلیل نامنظم بودن حرکت زمین در مدارش است.

اختلاف در سرعت چرخش زمین به مقدار ۱ یا ۲ ثانیه در سال می رسد . مجموع این اختلاف در ۲۰۰ سال گذشته به ۳۰ ثانیه رسید بعلاوه سرعت حرکت زمین رفته رفته به میزان ۱۰۰۰/۱ در ثانیه در هر ۱۰۰ سال کاهش می یابد.بعضی از این دگرگونی ها می توانند به حساب بیایند اما دگرگونی هایی که نامنظم هستند

نمی توانند به حساب بیایند.این اشکالات در سال ۱۹۴۰ با معرفی زمان زیجی کنار گذاشته شد . زمان زیجی به طور عمده توسط منجمان برای محاسبه ی دقیق محل سیارات و ستاره ها استفاده می شود. زمان زیجی مبنی بر دوران سالانه ی کامل زمین به دور خورشید است.عصر زمان زیجی ۴ ثانیه دیرتر از عصر زمان جهانی است .بنابر این زمان زیجی هر لحظه با فرمول زیر برای طول میانگین هندسی خورشید تعریف می شود :………… L =

۲۷۹^۴۱’۴۸/۰۴″+۱۲۹۶۰۲۷۶۸″/۱۳T+1″/089T 2 در اینجا T زمان زیجی است که بر حسب قرن ژولیانی برابر ۳۶۵۲۵ روز زیجی ، از عصر بنیادی اندازه گیری می شود .
روز و ساعت :
روز مهمترین دوره ی زمانی برای انسان هاست . روز به ۲۴ ساعت مساوی تقسیم می شود . البته ساعت های روز همیشه مساوی نبودند . قبل از بکارگیری ساعت های مکانیکی در قرن ۱۴ میلادی هر ساعت یک دوازدهم دوره ی روشنایی روز بود و ساعت ها در زمستان کوتاهتر از تابستان بود . عدد ۲۴ از گذشته های دور به یادگار مانده است و ممکن بود هر عدد دیگری باشد

. مبنای شمارش در تمدن بابلی های باستان به جای ده که امروزه به کار می بریم شصت بود و تقسیم ساعت به ۶۰ دقیقه و دقیقه به ۶۰ ثانیه از آن جا سرچشمه گرفته است . اولین ساعت ها : طلوع و غروب خورشید اولین واحد های زمان برای بشر بودند . بلند و کوتاه شدن سایه های قطعات چوب، سنگ ها و درخت ها نیز برای بشر زمان را در روز نشان می دادند . با حرکت ستارگان آنها دارای یک نوع ساعت بسیار بزرگ شده بودند. بشر متوجه شده بود که در هنگام شب ستارگان مختلفی ظاهر می شوند

. مصریان قدیم بر اساس طلوع ۱۲ ستاره ، شب را به ۱۲ مرحله ی زمانی تقسیم کردند . آنها روز را نیز به ۱۲ قسمت تقسیم کردند و شبانه روز ۲۴ ساعت ما بر پایه ی تقسیمات شب و روز مصریان است . مصریان همچنین با قطعاتی از چوب همراه با عقربه ساعت های آفتابی می ساختند . این ساعت ها دارای ۱۲ دوره ی زمانی برای تقسیم روز بوده و اولین ساعت های ساخته شده بودند . شکل بعدی و تکامل یافته ساعت ، بوسیله ی بشر که از آب و آتش استفاده می کرد ، ایجاد شد . یک شمع با فرو رفتگی هایی بر روی بدنه ، در هنگام سوختن از یک فرورفتگی تا فرورفتگی دیگر ، زمان را اندازه می گرفت .

یک ظرف با سوراخ کوچکی در کف ، می تواند روی آب قرار گیرد . پس از گذشت زمان معین ظرف از آب پر شده و فرو می رود . در حدود ۲۰۰۰ سال پیش بشر ساعت دیگری را ساخت و آن عبارت بود از دو ظرف شیشه ای توخالی متصل به یکدیگر بطوریکه شن می توانست از یک ظرف به ظرف دیگر جاری شود . ظرف بالا با مقدار کافی شن که در عرض یک ساعت از سوراخ جاری می شد . در حدود ۱۴۰ سال قبل از میلاد ، یونانیان و رومی ها از چرخ های دندانه دار برای اصلاح ساعت آبی استفاده کردند ،یک جسم شناور در یک ظرف دیگر قرار گرفته و با چکیدن آب به داخل ظرف ، این جسم بالا می رود

. این جسم به یک چرخ دندانه دار وصل بوده و این چرخ عقربه ای را که روی درجات تعیین شده قرار داشت ، می -چرخاند. سـاعت آبی : در این نوع ساعت، از جریان یک نواخت آب استفاده میشده، به این ترتیب که داخل ظرف مدرج سوراخ دار را با آب پر میکردند که آب قطره قطره از سوراخ کوچک می چکیده، و با توجه بمقدار آب خروجی، زمان تا حدودی معلوم میشده است . ساعت شنی یا ماسه ای : از دو حباب شیشه ای چسبیده به هم تشکیل میشده که میان آن، سوراخ باریکی برایرد شدن شن یا ماسه تعبیه میکردند، تا شنها بتدریج از حباب بالا به حباب پایین جمع شود . بعد ظرف را وارونه میکردند و همان عمل تکرار میشد

مطالب مشابه را ببینید!