مجله تاپ‌ناز‌

رشد و پرورش پاپیتال + اطلاعات در مورد تکثیر و نگهداری این گیاه

این گیاه با اسم پیچیک انگلیسی هم شناخته میشود. پاپیتال جزو گیاهان همیشه سبز بوده و از تصفیه کنندگان هوا به شمار می آید. این گیاه معمولا به نور مستقیم نیاز دارد. البته این گیاه مقاومت بالایی دارد و در هر شرایطی از جمله دمای زیاد یا پایین و نور کم یا زیاد، میتواند رشد کند. گونه ای که برگ های ابلق دارد در برابر سرما و آسیب های ناشی از باد مقاومت بیشتری دارد. گونه هایی که برگ سبز دارند مناسب مکان های سایه و نیمه سایه اند. اما گونه ابلق به نور بیشتری نیاز دارد تا برگ هایی زیبا داشته باشد. این گیاه از آن جهت پیچک انگلیسی خوانده میشود که در خانه بیشتر انگلیسی ها وجود دارد. این گیاه به عنوان گیاهی پوششی برای زیبایی زمین و دیوار استفاده میشود. حتی این گیاه خواص دارویی هم دارد و برای سرفه استفاده میشود. این گیاه به عنوان گلدان آویز هم استفاده میشود. به علت وجود ریشه های هوایی این گیاه به دیوارها میچسبد و تا حدود ۲۴ متر هم میتواند رشد کند. اگر شرایط محیط مناسب باشد گل های سبز رنگ میدهد. البته که این گل ها علت محبوبیت این گیاه نیست و بیشتر افراد به خاطر برگ هایش آن را نگه میدارند. بهار بهترین فصل برای کاشتن این گیاه است که افراد آن را در بالکن و حیاط خانه خود میکارند. امکان پرورش این گیاه در گلدان وجود دارد اما باید مراقبت بیشتری صورت گیرد زیرا این گیاه سمی است. در ادامه این مقاله بیشتر درباره رشد و پرورش پاپیتال صحبت خواهیم کرد.

آشنایی بهتر با گیاه پاپیتال

این گیاه با نام علمی Hedera canariensis جزو خانواده Araliaceae است. در زبان فارسی این گیاه عشقه نام گذاری شده است. این گیاه پوششی و تقریبا همیشه سبز است. پاپیتال بومی غرب آسیا، اروپا و شمال آفریقا است. بر خلاف بیشتر چمن ها در سایه رشد میکند و برای پوشش دیوار و پرچین به کار میرود. بیشتر این گیاه بیشتر برای زیبایی و به کار بردن به عنوان پوشش دیوار و باغچه استفاده میشود و خیلی ها از خواص دارویی آن با خبر نیستند. گل های آن در ۱۵ تا ۱۰ سالگی ظاهر میشوند و حالتی نامشخص و محو و رنگی سبز متمایل به زرد داشته که بوی مثل عسل میدهند. برگ های پاپیتال به رنگ ابلق و سبز و لبه هایی سفید دارد. اگر شرایط محیط محیا باشد این گیاه سرعت رشد بالایی دارد. اما گونه ابلق آن رشدش کمتر است. ساقه های این گیاه رونده و چسبنده است. با قرار دادن یک پایه عمودی در کنار گیاه، ساقه ها به روی آن رشد کرده و با ریشه هایشان به آن میچسبند.

رشد و پرورش پاپیتال

اصول پرورش و نگهداری

این گیاه در دماهای مختلف رشد میکند اما بهتر است از صفر درجه پایین تر نیاید. اگر هوا زیاد هم گرم باشد برگ ها میسوزند و گیاه دچار سوختگی میشود. به آب دادن و غبارپاشی این گیاه در این شرایط توجه داشته باشید. مناسب ترین دمای نگهداری این گیاه دمای ۱۸ تا ۲۵ درجه است. از نظر نور هم این گیاه معمولا به نور مستقیم نیاز دارد ولی با توجه به مقاومت بسیار بالای این گیاه حتی در نور کم هم به خوبی رشد میکند. این گیاه به هفته ای یکبار آبیاری در فصل زمستان و در تابستان با هفته ای دوبار آبیاری نیازش برطرف میشود. بهتر است سطح خاک گلدان در فاصله بین دو آبیاری خشک شده باشد. اگر بیش از حد خاک خشک شود یا کم آبیاری کنید سرعت رشد گیاه کم میشود. اگر زیاد آبیاری کنید برگ ها میریزند و زرد میشوند. از لحاظ غبارپاشی در فصل زمستان هفته ای یکبار و در فصل تابستان دو بار در هفته غبارپاشی کنید کافیست. اگر دما زیاد شود و گیاه به رطوبت نیاز داشته باشد به غبارپاشی بیشتری هم نیاز دارد، بهتر است غبارپاشی را در شروع روز یا ابتدای شب انجام دهید. برای تغذیه گیاه پاپیتال در فصل رشد گیاه که تابستان و بهار است از کودهای جامد و مایع محلول طبق دستورالعملی که روی آنها نوشته شده، هر دو هفته یکبار استفاده کنید. برای رشد بهتر این گیاه استفاده از خاک سبک توصیه میشود. میتوانید از خاک برگ و کود پوسیده دام هم استفاده کنید. استفاده از شن یا پیت ماس برای سبک تر شدن خاک باغچه توصیه میشود. از نظر زمان تعویض گلدان هم این گیاه به یک بار تعویض در سال نیاز دارد. برای پاپیتال های جوان بهتر است در سال های اول و دوم، دو بار گلدان را عوض کنید. اگر امکان انجام این کار وجود ندارد، خاک سطحی گلدان را با خاکی تاز و غنی عوض کنید.

رشد و پرورش پاپیتال

هرس گیاه پاپیتال

اگر این گیاه را در گلدان میکارید پس نیاز به هرس دارد. چون هر سال ۲۰ تا ۴۰ سانتی متر رشد خواهد کرد. ولی در خارج از گلدان نیازی به هرس ندارد. شما میتوانید در پاپیتال جوان میتوانید شاخه و ساقه های ضعیف را هرس کنید تا قوی تر رشد کند. بعد از این که گیاه تثبیت شد، هر چند وقت یک بار سر شاخه ها را بزنید تا رشد کنترل شده باشد. اما توجه داشته باشید که ساقه هایی که عمری بیشتر از ۴ یا ۵ سال دارند را تا آنجا حذف شاخه نکنید چون که ساقه های مسن دیر تجدید حیات میشوند. در انواع ابلق وقتی که شاخه های سبز به وجود آمدند به حذف آنها اقدام کنید چون که این شاخه ها مقاوم تر بوده و در صورت عدم حذف غالب میشوند و به تدریج جای شاخه های ابلق را در گیاه میگیرند. اگر در منطقه ای هستید که گرد و غبار روی شاخه این گیاه مینشیند، بعضی مواقع آن را سرشاخه زنی کنید.

سمی بودن گیاه پاپیتال

بله این گیاه سمی است و برخی افراد را دچار آلرژی میکند. پس اگر پوستتان حساس است مراقب برخورد آن با این گیاه باشید. حواستان باشد که برگ ها و میوه های این گیاه توسط حیوانات خانگی و کودکان خورده نشود. در صورت خوردن علائم دل پیچه و تهوع و ممکن است اختلال در سیستم عصبی به وجود بیاید.

روش تکثیر این گیاه در خانه

این گیاه به صورت کاشت بذر و قلمه زدن در خانه تکثیر میشود. هنگام هرس کردن پاپیتال میشود شاخه ها را در آب ریشه دار کرد و گیاهی جدید به وجود آورد. روش قلمه زدن و تکثیر: به سراغ شاخه های سالمی به طول ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر بروید و پس از قلمه زدن آنها را مستقیم در آب قرار دهید تا ریشه بزند. البته قلمه را میشود در خاک و پرلیت هم کاشت. بعد این که قلمه ها به روش پرلیت یا آب ریشه دار شدند آنها را به زمین یا گلدان منتقل کنید. با خوابانیدن ساقه ها هم میتوانید این گیاه را ریشه دار کنید. برای این روش ساقه گیاه را روی خاک جدید قرار داده تا ریشه بزند و گیاه جدید تولید شود.

رشد و پرورش پاپیتال

امکان نگهداری پاپیتال در آب

این گیاه را میشود به مدت زمان طولانی در آب نگهداری کرد. همانطور که گفته شد حتی یکی از روش های تکثیر پاپیتال هم در آب است. شما میتوانید پس از ریشه دار شدن پاپیتال در آب آن را به خاک هم منتقل نکنید. در این صورت اگر با کود سه بیست گیاه را تغذیه کنید مشکلی به وجود نخواهد آمد.

اطلاعات بیشتر درباره خواص درمانی پاپیتال

باعث تحریک کردن فعالیت کبد و کیسه صفرا میشود. همچنین برگ های تازه گیاه را خرد میکنند و از جوشیده آن در کمپرس زخم هایی که سخت خوب میشود استفاده میکنند. به این نکته هم توجه داشته باشید این گیاه میتواند باعث تحریک و آسیب پوست های حساس هم بشود.

رشد و پرورش پاپیتال

بیماری ها و مشکلاتی که در پاپیتال رایج هستند

این گیاه میتواند مورد حمله آفت هایی چون کنه های عنکبوتی، شته ها و شپشک های آردآلود بشوند. برای جلوگیری و از بین بردن این مشکلات میتوانید با صابون حشره کش و روغن چریش استفاده کنید. از درمان های خانگی هم میتوان به اسپری آب و مایع ظرفشویی روی برگ ها و شاخه ها برای شته ها استفاده کرد.

چرا برگ های پاپیتال زرد میشوند؟

این مشکل به علت شک وارد شدن به گیاه میباشد. آب دادن زیاد و تغییر دما و تغییر نور از جمله عوامل وارد شدن شک به گیاه و در ادامه زرد شدن برگ های پاپیتال است.

چرا برگ های گیاه پاپیتال به رنگ قهوه ای در می‌آیند؟

معمولا به علت زهکشی نامناسب گلدان پاپیتال و یا آب دادن زیاد باعث پوسیده شدن ریشه شده و در نتیجه برگ های گیاه به تدریج شروع به قهوه ای شدن میکنند. اگر میخواهید این مشکل را رفع کنید ابتدا آب دادن به گیاه را کم کنید و از قارچ کش استفاده کنید به صورتی که اولین آبیاری به همراه قارچ کش باشد و به نتیجه رسیدن این کار حداقل یک ماه زمان میبرد.

حرف آخر

در این مقاله سعی شد همه جوانب گیاه پاپیتال از آبیاری تا خاک گفته شود. به علت مقاومت بالای گیاه نگهداری از آن بسیار آسان است. فقط کار های پایه مثل نور خوب و آبیاری منظم و به اندازه را درست انجام دهید تا شاهد رشد خوب گیاه باشید. خوب است بدانید در پایان پاییز و شروع فصل زمستان شاهد تبدیل شدن شکوفه های گیاه پنج تا ده ساله به میوه های زرد و نارنجی خواهید بود که مناسب برای غذای پرندگان است.

مطالب مشابه را ببینید!