مجله تاپ‌ناز‌

اطلاعات در مورد پرورش عقرب و کسب درآمد از این موجود

پرورش عقرب به دلیل زهر گران قیمت و پر خاصیتی که دارد بسیار مورد توجه قرار گرفته است و به همین جهت در این مطلب اطلاعات و دستورالعمل پرورش عقرب برای کسب درآمد را در این مطلب تاپ ناز توضیح داده ایم.

عقرب حشره ای کوچک است که ظاهر ترسناکی دارد و بسیار خطرناک است ولی بعضی از عقرب ها که در صحراهای خشک و کوهستان زندگی می کنند فواید زیادی برای طبیعت و انسان دارند و به همین دلیل در چند سال اخیر پرورش عقرب به یکی از مشاغل پر سود تبدیل شده است.

نحوه پرورش عقرب

وقتی که نام حشرات و به خصوص عقرب به زبان می آید ممکن است افراد فکر کنند که سمی و بدون سود هستند ولی حانداری مانند عقرب بسیار برای انسان و طبیعت فواید دارد.

عقرب موجودی خطرناک است که چنگال های خارداری دارد و از طریق چنگال ها باقی حشرات را تکه تکه می کند و همچنین دمی دراز و نیش دار دارد که از طریق آن، سم را به بدن جاندار مقابل تزریق می کند و به اصطلاح نیش می زند که می تواند بسیار کشنده باشد و باعث مرگ شود. البته این زهر می تواند نجات دهنده هم باشد و به همین دلیل عقرب را پرورش می دهند و زهر آن را استخراج می کنند.

زهر عقرب یکی از گران ترین مایعات دنیا است که یک گرم از آن برابر 80 میلیون تومان است و به همین دلیل تجارت زهر عقرب بسیار گسترش داشته است. این شغل یکی از مشاغل نو پا است که در آمد میلیونی آن باعث شده است که جوانان اشتیاق زیادی برای فعالیت در این حوزه پیدا کنند. در کشور ایران هم 60 گونه عقرب وجود دارد که زهر 4 نوع از آن بسیار ارزشمند است و با توجه به اهمیت آن سعی شده تا در کلاس های آموزشی به کارآموز از سراسر کشور چگونگی نحوه شناسایی، صید، پرورش و زهرگیری از عقرب به صورت عملی آموزش داده شود.

 پرورش عقرب

روش تکثیر عقرب

بیشتر عقرب ها زنده زا هستند و از نیمه تابستان تا نیمه پاییز رشد می کنند و تعداد عقرب ها بسته به نوع کژدم از 6 الی 90 عدد متغیر است. در بعضی از عقرب ها نوزادان از سر و در برخی دیگر از دم خارج می شوند. نوزادان بعد از تولد خود را به سطح پشت مادر می رسانند و تا زمان نخستین پوست اندازی نوزادان بر پشت کژدم مادر جا به جا می شوند. در این نوقع به دلیل کمبود غذا و گرسنگی، عقرب مادر از چند نوزاد خود به عنوان غذا استفاده می کند. مدت زمان باروری بسته به نوع عقرب متفاوت است و بین 2 الی 4 ماه زمان می برند. زمان خروج نوزاد هم بر اساس نوع رشد جنین از یک ساعت تا ده روز گزارش شده است.

شرایط مورد نیاز برای پرورش عقرب

عقرب هم مانند دیگر حیوانات و موجودات زنده برای رشد کردن نیاز به شرایطی خاص دارد که در ادامه شما را با این شرایط آشنا می کنیم:

دمای ایده آل

بازه دمایی مناسب برای پرورش دادن عقرب بین 21 تا 32 درجه سانتی گراد است و نیاز است بعضی مواقع این دما برای پرورش عقرب تا 37 درجه سانتی گراد هم افزایش پیدا کند. باید توجه داشته باشید که دمای متغیر محیط برای تنظیم دمای بدن عقرب لازم است و به همین دلیل داشتن سیستم گرمایشی در محل نگهداری الزامی است.

 پرورش عقرب

نور کافی

عقرب بیشتر محیط تاریک را برای رشد می پسندد و باید نوردهی را هم مد نظر قرار دهید. بهتر است محیط نگهداری عقرب به صورت متناوب از یک دوره روشنایی و تاریکی باشد طوری که تاریکی محیط پرورش کمی از زمان روشنایی بیشتر باشد.

محل نگهداری

محل نگهداری عقرب باید به صورت کامل پوشیده باشد و کف محل نگهداری هم شن بریزید. محل پرورش باید دارای تهویه های مناسب باشد و از مواردی مانند کنده درخت و ظرف آب کم عمق هم در محل نگهداری عقرب استفاده شود. باید دقت شود که عقرب ها از کوچک ترین سوراخ هم ممکن است به بیرون بروند و به همین دلیل باید حتما در مسیر تهویه هوا، توری قرار دهید.

 پرورش عقرب

تغذیه مناسب

تغذیه عقرب های پرورشی بیشتر از کرم خاکی و یا جیرجیرک است. عقرب از گونه های مختلف حشرات، عنکبوت، دیگر عقرب ها و مارمولک ها تغذیه می کند. از آنچایی که بحث  در مورد پرورش عقرب و بهره برداری از آن است بایستی مواد تقویتی مربوط به تهیه همراه با کرم و جیرجیرک به عقرب ها داده شود. همچنین هفته ای چند مرتبه برای خوراک عقرب پرورش زمان لازم است و روند آبخوری هم بایستی هر روز انجام شود.

هزینه های یک مزرعه پرورشی

بررسی هزینه ها به میزان عقرب هایی است را که می خواهید پرورش دهید، مثلا اگر خواهان راه اندازی مزرعه ای برای 500 عدد عقرب هستید باید در حدود 35 میلیون تومان برای خرید عقرب ها هزینه کنید. هزینه خرید و یا رهن مزرعه هم به صورت جداگانه حساب می شود زیرا این هزینه با مکان مزرعه مرتبط است. برای ساخت مزرعه پرورش عقرب پیش از هر چیزی باید یک خانه بسازید که این مسئله می تواند به راحتی با محفظه های پلاستیکی و شیشه ای انجام شود. عقرب در موقع زایمان باید در محظفه ای جدا قرار بگیرد که هزینه آن را هم باید اضافه کنید. ترازوی دیجیتال برای وزن دقیق سم های به دست آمده، دستگاه الکتروشوک برای خارج کردن سم، لوازم آزمایشگاهی برای انتقال سم و بررسی کیفی آنها، سیستم گرمایشی نگه داشتن دمای سالن و همچنین دستگاه فریزر هم از ملزومات پرورش عقرب هستند.

خطرات عقرب برای انسان

بعضی از گونه های عقرب جزو سمی ترین جانوران کره زمین به حساب می آیند. زهر عقرب مایعی شفاف و بدون رنگ است که خاصیت قلیایی تا خنصی دارد و نوعی پروتئین است. وقتی که فردی توسط عقرب گزیده می شود این زهر باعث از بین رفتن گلبول های قرمز خون می شود و در محل نیش هم تغییر رنگ موضعی و تورم دردناک ایجاد می شود. علاوه بر آسیب به گلبول های قرمز، زهر عقرب علائم عصبی هم ایجاد می کند که فرد را دچار بی قراری، راه رفتن نامتعادل، تشنج، آبریزش از دهان، انقباض ماهیچه ای، حساسیت شدید پوست به لمس، درد شکم و در موارد شدید مرگ است.

مطالب مشابه را ببینید!