مجله تاپ‌ناز‌

کمبود منیزیم | علائم کمبود منیزیم | منابع منیزیم برای رفع کمبود آن

کمبود منیزیم

کمبود منیزیم خطر بزرگی است که در جوامع امروزی زیاد دیده می شود، شاید بعضی ها تصور کنند که منیزیم برای بدن ضروری نیست ولی این چنین نیست. هر چقدر که وجود آهن و گلسیم برای بدن ضروری است، منیزیم هم باید در بدن موجود باشد.

برای داشتن سیستم ایمنی قوی و داشتن استخوان هایی سالم و عضلات سالم شما نیاز به این ماده معدنی دارید و کمبود منیزیم می تواند سلامت شما را به خطر بیندازد و فرد را دچار گرفتگی شدید عضلات، ضعیف شدن استخوان ها و … کند.

عنصر منیزیم در 300 واکنش بیوشیمایی بدن دخالت دارد و می تواند فشار خون، عملکرد سوخت و چیزهای دیگر را کنترل کند و کمبود آن می تواند تاثیرات منفی در سلامت انسان داشته باشد. 90 درصد افراد جهان دچار کمبود منیزیم هستند و به همین منظور قصد داریم در این مطلب در مورد علائم کمبود منیزیم و روش های رفع این کمبود بخوانیم.

علائم کمبود منیزیم

خستگی

خستگی شاد یک امر طبیعی باشد ولی شدت زیاد خستگی در طول روز می تواند یکی از نشانه های کمبود منیزیم باشد. وقتی که شما مدام حس خستگی داشتهباشید به این معنی است که بدن شما با کمبود این ماده روبرو شده است زیرا وجود منیزیم در بدن تاثیر زیادی بر تولید انرژی دارد و طبیعی است و نبود آنباعث خستگی می شود که راه حل آن دریافت منیزیم است.

گرفتگی عضلات

یکی از مشکلات آزاردهنده کمبود منیزیم گرفتگی عضلات یا اسپاسم عضلات است که این گرفتگی ها غیر قابل کنترل هستند و به دلیل تغذیه نامناسب به وجد می آیند. این گرفتی عضلانی نشانه کمبود شدید منیزیم در بدن است.

مشکلات هورمونی

کمبود این عنصر باعث بالا رفتن پروژسترون و استروژن در بدن می شود که بیشتر خانم های باردار این مشکل را دارند و باعث گرفتگی عضلات می شود که از مشکلات سندرم پیش از قاعدگی است.

ضربان نامنظم قلب

کمبود منیزیم می تواند سلامت قلبرا هم تهدید کند، وجود میزان مناسب منیزیم برای قلب می تواند علمکرد بی نفص روی ضربان قلب داشته باشد، ولی کمبود آن باعث می شود که ضربان قلبی به درستی انجام نشود و دچار نامنظمی یا آریتمی شود. کار اصلی منیزیم برای قلب حفظ  ضربان طبیعی قلب می باشد. وجود این عنصر دربدن از ابتلا به بسیاری از بیماری های قلبی پیشگیری می کند.

کمبود منیزیم

سرگیجه

وجود سرگیجه در فرد ممکن است علت های مختلفی داشته باشد، که اکثرا هم در مورد آن تشخیصی اشتباه داده می شود چرا که علت های زیادی وجود دارد، اما قبل از هر گونه دوا و دکتر باید میزان منیزیم را در بدن خود چک کنید زیرا علت سرگیجه های طولانی مدت می تواند از کمبود شدید منیزیم نشات گرفته باشد.

تغییرات شخصیتی

نداشتن آرامش و تحریک پذیری بسیار بالا از علائم کمبود منیزیم در بدن است، زمانی که افراد به این آشفتگی ها دچار می شوند معمولا نمی توانند علت اصلی آن را تشخیص دهند، اما باید گفت که بیشتر این نشانه ها از علائم این کمبود عنصر در بدن است.

بی حسی دست و پا

کمبود منیزیم باعث می شود تاثیر مستقیمی روی سیستم عصبی گذاشته شود که تاثیر آن بر روی این سیستم به صورت بی حسی در بدن ظاهر می شود، کمبود این عنصر در بدن باعث می شود تا سیگنال ها به درستی به سراسر بدن انتقال داده نشود که همین انتقال نادرست منجر به بی حسی در دست ها و پاها می شود.

 اضطراب شدید

اگر شما بدون علت خاصی و به صورت مرتب دچار اضطراب و پریشانی می شوید باید این احتمال را داد که با کمبود منیزیم مواجه شده اید، چرا که کمبود این عنصر منجر با ایجاد استرس و اضطراب های افراطی می شود..

سردردهای میگرنی

تحقیقات نشان داده که کاهش منیزیم رابطه مستقیمی با سردرد های میگرنی دارد، زیرا مقدار منیزیم در بدن آن دسته افرادی که دچار سردرد های مکرر می شوند نسبت به کسانی دچار این نوع سردرد نمی شود از میزان کمتر از منیزیم برخوردار هستند، این گونه افراد با مراجعه به پزشک معمولا قرص هایی را تجویز می کند که مربوط به کمبود منیزیم در بدن می شود.

پوکی استخوان

عدم نبود مواد معدنی از جمله منیزیم فرد را به سوی پوکی استخوان سوق خواهد داد، که یک مشکل جدی و خطر آفرین را برای افراد مخصوصا افراد میان سال به وجود می آورد. پس باید گفت که مقدار دریافت روزانه منیزیم برای سلامت استخوان ها بسیار ضروری است چرا که از به وجود آمدن پوکی استخوان جلوگیری خواهد کرد.

فشار خون بالا

فشار خون بالا با کمبود منیزیم رابطه مستقیمی دارد، تحقیقاتی که روی این موضوع صورت گرفته نشان داده که کسانی بدنشان از سطح منیزیم خوبی برخوردار بوده دارای بهترین فشار خون هستند.

کمبود منیزیم

دلایل اصلی کمبود منیزیم

استرس: این معضل را تقریبا همه ما دچار شده ایم و ممکن است برای بعضی از افراد همیشگی باشد اما باید گفت که زمانی که ما دچار استرس و حتی اضطراب می شویم سطح منیزیم بدن به صفر می رسد، در واقع می توان گفت استرس دشمن اصلی کمبود منیزیم در بدن است.

نوع تغذیه: خوراکی هایی که از کافئین و قند بالایی برخوردار هستند دخالت فراوانی در کمبود این مواد معدنی در بدن دارد. یک تحقیقی که بر روی این موضوع صورت گرفته نشان داده که برای تجزیه یک مولکول گلوکز به ۲۸۷ مولکول منیزیم نیاز دارد که رقم بسیار بالایی است. فرد را مستعد به کمبود این عنصر می کند.

دارو ها: زمانی که ما از دارو هایی بدون نسخه مانند قرص های ضد بارداری، آنتی بیوتیک ها و انسولین استفاده می کنیم باعث می شویم که منیزیم در بدنمان از بین برود.

وجود مقدار کم منیزیم در مدت طولانی در بدن منجر به بیماری های:

کمبود منیزیم

منابع عالی برای رفع این کمبود

  • اسفناج ۱۵۷ میلی‌گرم منیزیم
  • بادام ۲۷۰ میلی گرم منیزیم
  • تخمه‌ی کدو ۲۶۲ میلی گرم منیزیم
  • آووکادو ۵۸ میلی‌گرم منیزیم
  • ماست ۵۰ میلی‌گرم منیزیم
  • برگ چغندر ۱۵۴ میلی‌گرم منیزیم
  • لوبیا سیاه ۶۰ میلی‌گرم منیزیم
  • موز ۳۲ میلی‌گرم منیزیم
  • شکلات تلخ ۱۷۶ میلی گرم منیزم
  • بادام زمینی ۱۶۸ میلی گرم منیزیم
  • پاپ کورن ۱۵۱ میلی گرم منیزیم

از جمله مواد خوراکی و عالی برای تامین منیزیم بدن: سبزیجات، گوجه فرنگی، غلات، سبوس ها و کاکائو خالص و… است که شما می توانید به داشتن یک برنامه غذایی غنی از منیزیم از کمبود آن جلوگیری کنید.

نکات

  • زنان باردار با مصرف این ماده معدنی می توانند از پوکی استخوان جلوگیری کنند و کمک کنند که نوزادشان سالم تر باشد.
  • استفاده از مواد پرچرب و قند باعث می شود منیزیم بدن کم شود و به همین دلیل باید از مصرف مواد حاوی قند بالا پرهیز کنید.
  • استفاده از مشروبات الکلی باعث کاهش مقدار منیزیم در بدن می شود.
  • استفاده از چای و مواد غذایی شیرین، آنتی بیوتیک ها و نوشابه ها را به حداقل برسانید تا منیزیم بدن شما کم نشود.

مطالب مشابه را ببینید!