مجله تاپ‌ناز‌

پرورش گل فلوکس + نحوه کاشت و نگهداری از گیاه همیشه سبز و آپارتمانی فلوکس

گل فلوکس یکی از گیاهان همیشه سبز و آپارتمانی است و افرادی که به گل و گیاه علاقه دارند این گل زیبا را می پسندند. در این مطلب شرایط نگهداری و مراقبت از گل فلوکس در منزل را آماده کرده ایم.

گیاه فلوکس از گیاهان زیبا و علفی است که گل ای زیبا، خوش رنگ و معطری دارد و مقاومت خوبی در مقابل خشکسالی دارد و می توانید براحتی از این گل نگهداری کنید. این گیاه برای کاشت در فضای باغ، باغ های سنگی و پاسیو مناسب است و به عنوان یک گیاه پوششی استفاده می شود.

روش نگهداری گل فلوکس

باید بدانید که گل فلوکس گیاهی چند ساله است که به دلیل کاربرد و زیبایی برای طراحی در فضای سبز و کاشت توده ای به سبک ژاپنی، سنگی و کلاسیک به کار می رود. این گیاه معمولا در حاشیه باغات کشت می شود.
گل های آن به صورت دسته ای در یک گل آذین چتر مانند جمع شده اند و در رنگ های مختلف بنفش، کرم، آبی، صورتی، قرمز و سفید مشاهده می شوند.
این گیاه از سرعت رشد زیادی برخوردار است و قابلیت رشد تا ارتفاع 50 الی 65 سانتی متری را دارا است و بیشتر به صورت گیاهی آپارتمانی در گلدان ها کشت می شود. گیاه فلوکس در واقع دارای ارقام مختلفی از جمله پا کوتاه و پا بلند است که گونه پا کوتاه آن یک ساله است و دارای حالتی رونده با گل هایی پراکنده می باشند ولی نوع پا بلند آن چند ساله است و دارای گل هایی خوشه ای است. این گیاه دارای برگ های سبز پررنگ و سوزنی است و طول آنها بین 4 الی 8 میلی متر است. باید بدانید که گل های فلوکس در فصل شکوفایی بسیار زیبا و جذاب می باشند و مشابه تپه ای از گل هستند که زنبروهای زیادی را به خود جذب کرده اند.
مطلب پیشنهادی: نحوه نگهداری گل مینا و پرورش گل مینا + تصاویری از این گل بسیار زیبا
پرورش گل فلوکس

روش کاشت و تکثیر گیاه آپارتمانی فلوکس

این گیاه را باید زمانی که سالم و سرزنده به نظر می آید تقسیم کنید و اشتباه رایجی که بیشتر باغبانان آن را انجام می دهند این است که صبر کنید تا گیاه به حجم وسیعی برسد و شروع به ریزش کند. در حالی که تقسیم گیاه باید پیش از رسیدن گیاه به این مرحله صورت بگیرد.

برای تقسیم این گیاه اجازه بدهید رشد عرضی گیاه به اندازه ارتفاع آن شود یعنی قطر دایره ای که گیاه در آن رشد کند و به اندازه ارتفاع آن باشد ولی اگر در این روند متوجه شدید که گیاه به صورت انبوهی رشد کرده و در مرکز به گل نشسته و دارای شاخ و برگ کمتری است و در واقع زمانی تقسیم و تکثیر رسیده است و باید آن را انجام دهید.

باید توجه داشته باشید که تقسیم گیاه فلوکس باید در اواخر تابستان یا اوایل پاییز صورت گیرد ولی اگر می خواهید به نتیجه ای عالی برسید بهتر است که تقسیم گیاه را در اوایل فصل بهار پیش از اینکه شاخ و برگ جدید رشد کند انجام دهید.

اگر می خواهید که گیاهتان در جای خود قرار بگیرد باید کل گیاه را از بستر خارج کنید و سپس یک قسمت از گیاه در همان مکان اصلی کشت کنید. برای این کار نیاز است که در اطراف گیاه چاله ای عمیق حفر کنید و گیاه را با بیلچه و با ملایمت زیاد در بیاورید تا کمترین آسیب به آن وارد شود.

حالا باید خاک های روی ریشه را با فشار ملایم آب بشوید زیرا انجام دادن این کار باعث می شود ریشه ها و ساقه هایی که به ریشه ها وصل هستند قابل مشاهده تر باشدند و در نتیجه تقسیم گیاه براحتی انجام شود.

بعد از شستن ریشه ها می توانید تمام گیاه را تقسیم کنید و خوشه های کوچکی به دست آورید. باید مطمئن شوید که هر قسمت از گیاه را که جدا می کنید یک الی دو ساقه سالم با ریشه های گسترده داشته باشد تا بتوانید در خام نگه دارید. سپس نیاز است خوشه های به دست آمده را باز به 2 الی 4 خوشه کوچک تر تقسیم کنید.

مطلب پیشنهادی: نحوه نگهداری از گیاه کاکتوس در خانه + روش های پرورش کاکتوس زیبا

پرورش گل فلوکس

شرایط لازم برای پرورش و نگهداری این گیاه

تمام گیاهان برای اینکه رشد خوبی داشته باشند نیاز به شرایطی دارند که باید آن را فراهم کنید و به همین دلیل در ادامه شرایط لازم برای نگهداری گل فلوکس و پرورش آن را بیان کرده ایم:

پرورش گل فلوکس

خاک

خاک مناسب برای بستر کشت و نگهداری گل فلوکس خاک های شنی، لومی و هوموس با خاک برگ هستند و البته که خاک تهیه شده باید از زهکشی خوبی برخوردار باشد تا آب اضافی ته گلدان راحت خارج شود و باعث پوسیدگی ریشه های گیاه نشود.

نور

گیاه خود را در فضای سایه قرار ندهید زیرا فلوکس علاقه زیادی به نور آفتاب دارد و می توانید در شرایط آفتابی بسیار بهتر رشد کند. به صورت قاطع می توان گفت که بهترین گلدهی فلوکس وقتی است که گیاه در معرض آفتاب قرار داشته باشد. بهتر است بدانید که بهترین بازه دمایی برای نگهداری این گیاه بازه دمایی بین 15 الی 22 درجه سانتی گراد است و اگر گیاه شما در معرض سرمای شدید قرار بگیرد از بین می رود.

آبیاری

گیاه فلوکس برای رشد نیاز به آبیاری زیادی ندارد و مقاومت خوبی در مقابل خشکسالی دارد. توصیه می شود که در فاصله دو آبیاری حتما سطح بستر کاملا خشک شده باشد و سپس اقدام به آبیاری کنید و به صورت کلی آبیاری فلوکس در طول هفته یک بار می توانید برای رشد آن کافی است.

تغذیه

گیاه فلوکس برای اینکه بتواند رشد خوبی داشته باشد باید در طول سال حداقل دو بار آن را تغذیه کنید. به صورت قاطع می توان گفت که هر چه خاک بستر حاصلخیز تر باشد رشد گیاه بهتر می شود.

مطالب مشابه را ببینید!