مجله تاپ‌ناز‌

اطلاعات کامل گیاه پوتوس + روش های نگهداری و پرورش گیاه آپارتمانی پوتوس یا پیتوس

گیاه پوتوس

گیاه آپارتمای پوتوس (پتوس) یا پیتوس یکی از زیباترین گیاهان برای نگهداری در محیط کم نور آپارتمان است و باعث تصفبه هوا و حفظ رطوبت هوا نیز می شود.

نکاتی خاص برای پرورش و نگهداری از گیاه آپارتمانی پوتوس

گیاه پوتوس بسیار جذاب و مقاوم است و رشد آن سریع است. این گیاه بومی جنگل های جزایر سلیمان است و می تواند با شرایط خارج از زیستگاه طبیعی مناطف گرمسیری رشد کند. گیاه پوتوس می تواند باعث زیبایی فضای منزل شما به دلیل رنگ و بافتی که دارد شود و جزو یکی از گیاهان مهمی است که می تواند هوا را تصفیه کند. پوتوس می تواند باعث رطوبت رسانی به جو شود، دی اکسید کربن را هم با اکسیژنی که تولید می کند جایگزین می کند.

انواع گیاهان پوتوس

از مشهورترین انواع پوتوس می توان به آعورم یا پوتوس طلایی و ملکه مرمر اشاره کرد. در ادامه انواع مختلف پوتوس را معرفی می کنیم و در مورد روش های نگهداری و پرورش آنها هم توضیحاتی ارائه کرده ایم.

پوتوس طلایی

همان گونه که از نام این گیاه مشخص است، برگ های طلایی رنگارنگ (طلایی – زرد) دارد. به عنوان شیطان ایوی یا ایوی جزایر سولومون شناخته می شود. پوتوس طلایی بومی جزایر سلیمان و بخش های جنوب شرقی آسیا است. پوتوس در شرایط نور کم رشد می کند و تمایل دارد که ویژگی های زردی را نشان دهد، می توانید پوتوس طلایی را یک یا دو ساعت در نور خورشید قرار دهید.

ملکه مرمر

ملکه مرمر رایج ترین نوع پوتوس است و رشد کندی دارد؛ این گیاه شاخ و برگ های مایل به سفید دارد. نگهداری این گیاه سخت است و زیاد محبوب هم نیست ولی رشد کند آن باعث می شود که برای فضای کوچک مناسب باشد.

پوتوس جید 

این نوع پوتوس با برگ های سبز تیره، رنگارنگ و کرم طلایی که دارد مشخص می شود، چند سبز یک نسخه سبز از ملکه مرمری است و به عنوان ملکه سبز هم شناخته می شود.

مطلب پیشنهادی: گل مخصوص پشت پنجره | کدام گل ها برای پشت پنجره مناسب می باشند

گیاه پوتوس

مراقبت و نگهداری از گیاه آپارتمانی پوتوس

مراقبت از پوتوس خیلی راحت است، ولی چند نکته را به شما می گوییم که گیاه زیبا و سالمتری داشته باشید. این گیاه هم مانند باقی گیاهان برای ادامه رشد خود نیاز به نور، آب و گردش هوای خوب دارد.

نور پوتوس :

  • پوتوس در شرایط نوری متفاوت خوب عمل می کند و در نور کم هم خوب رشد می کند ولی نور داخلی متوسط برای این گیاه ایده آل است.
  • در بیرون از منزل در سایه می تواند به خوبی رشد کند.
  • هر جا تصمیم بگیرید پوتوس را به نمایش بگذارید، باید از نور مستقیم پرهیز کنید.
  • تنها قسمت های سبز برگ ها می توانند انرژی ایجاد کنند، برگ ها کمبود نور را با روشن کردن رنگ سبز خود جبران می کنند.
  • برگ های رنگ پریده که مایل به زرد هستند نشان دهنده نور بسیار کم است.

آب پوتوس :

  • خاک را مرطوب نگه دارید، ولی باید مراقب باشید که زیاد آب ندهید.
  • پوتوس وقتی که خاکش بین آبیاری ها خشک شود به بهترین رشد می رسد.
  • در موقع آبیاری باید مطمئن شوید که ریشه ها مرطوب هستند.
  • اگر برگ ها پژمرده و یا قهوه ای شدند، باید بیشتر به گیاه آب داد.
  • چنانچه برگ ها زرد بود، ممکن است بیش از حد آبیاری کرده باشید، آبیاری زیاد ممکن است باعث پوسیدگی ریشه ای گردد.
  • نباید بگذارید که پوتوس در آب بماند، مگر اینکه تکه بریده شده ای برای تکثیر داشته باشد. پوتوس می تواند در آب و خاک رشد کند، ولی آنها زمان سختی برای ریشه دار شدن قلمه اش نیاز دارند. این گیاه در خاک مانند آب خیلی خوب رشد می کند.

دما پوتوس :

پوتوس دماهای بین 55 تا 85 درجه فارنهایت معادل 37 تا 67 درجه سانتی گراد را تحمل می کند، با این حال این گیاه گرمسیری هستند و برای رطوبت بالا و دماهای بالای مناسب هستند.

سمی بودن:
این گیاه کشنده نیست ولی خوردن پوتوس می تواند باعث استفراغ و سوزش در حیوانات خانگی و کودکان گردد، زیرا دارای کلسیم اوکسالتس است. صاحب حیوان باید بیشتر مواظب باشد.
مطلب پیشنهادی: گل قلب ارغوانی نحوه نگهداری و پرورش این گل

 

گیاه پوتوس

آفات و مشکلات گیاه

  • این گیاه بسیار کم بیمار می شود. این گیاه هیچ نوع حشره یا بیماری جدی ندارد ولی ممکن است mealybugs در آن پیدا کنید.
  • می توانید از یک تکه پنبه الکلی شده برای کشتن آفات استفاده کنید. هر هفته گیاه را بررسی کنید.
  • گیاه پوتوس می تواند برای خانه و یا محل کار عالی باشد. پوتوس های تاف و ورساتی، می توانند به صورت افقی روی پیش بخاری رشد کنند و یک دیوار را بگیرند یا از یک سبد آویزان عبور کنند. این گیاه زیبایی خاصی به محیط می بخشد.

 

دلیل زرد شدن برگ های پوتوس

  • برگ های زرد این گیاه می توانند به دلیل مشکلات جدی مانند بیماری های قارچی، پوسیدگی ریشه و نقطه های باکتریایی برگ ها باشند.
  • پوسیده شدن ریشه به دلیل قارچ ای ساکن خاک و بیش از حد مرطوب کردن خاک ایجاد می شوند، زه کشی بد و انبوه گیاه باعث بیشتر شدن قارچ می شود.
  • پوتوس با برگ های زرد شده ممکن است پوسیدگی ریشه را نشان دهد. وقتی گیاه پوسیدگی ریشه ای دارد، برگ هایش زرد می شوند و ریشه ها سیاه و نرم می شوند.
  • باید دقت کنید که گیاه شما در جایی قرار داده شود که نور خورشید کافی را بگیرد، مطمئن شوید که آب خاک خوب تخلیه می شود و آب را به میزان بهینه بریزید.
  • گیاه را از موقعی که قارچ پوسیدگی ریشه می گیرد، رها نکنید؛ برگ های زرد شده را بکنید و پس از هر کندن، تیغه را ضد عفونی کنید.
  • اگر این بیماری به ریشه های گیاه سرایت کرده باشد، ممکن است دیگر نتوانید گیاه را نجات دهید.

برگ های زرد گیاه آپارتمانی پوتوس چه علت و دلیلی دارند ؟

زردی برگ های پیر در گیاهان رایج است، گاهی اوقات برگ های قدیمی می ریزند و شاخ و برگ های جدید رشد می کنند. اگر برگ ها دارند زرد می شوند، آنهایی که در نزدیکی انتهای ساقه نیستند، نشان دهنده طبیعی بودن این فرآیند است.

چنانچه برگ های زرد بیشتر باشند باید به آب دادن گیاه دقت کنید زیرا ممکن است آب کافی به گیاه نرسد.

موارد دیگر هم شامل گرما و سمار است که اگر گیاه به پنجره سرد نزدیک باشد و یا در محل خیلی گرم باشد آسیب می بیند.

اگر گیاه دارای ریشه های سفید باشد، به معنای نداشتن پوسیدگی ریشه ایاست، زیرا در این مشکل ریشه های پوسیده برنزه و قهوه ای هستند.

چنانچه ریشه گیاه خیلی متمرکز باشد، زمان آن است که گیاه را در گلدان جدید و بزرگتر با خاک تازه قرار دهید.

بدترین برگ های زرد را جدا کنید و ببینید که آیا مشکل ادامه دارد یا خیر، می توانید این گیاه را در اسفند ماه، بارور و قلمه زنی کنید.

مطالب مشابه را ببینید!