10 مورد جالب در مورد خرما و خواص شگفت انگیز خرما
خرما دارای خواص شگفت انگیزی است. کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامین های خرما برای بدن بسیار مفید و ضروری هستند. همچنین آهن خرما برای تامین آهن بدن و رفع کم خونی بسیار عالی است. 15 گرم خرما در روز آهن بدن را تامین می کند.
خواص شگفت انگیز خرما برای بدن و سلامت
خرما را میتوان جایگزین قند، شکر و مربا کرد. یک عدد خرمای مرطوب 20 کالری و یک خرمای خشک 15 کالری دارد که با خوردن آن انرژی بدن تامین میشود. به خصوص خرمای ربی با توجه به دارابودن قند طبیعی از ارزش غذایی بالایی برخوردار بوده و جایگزین مناسبی برای قند است.
همچنین کمک به جلوگیری از سرطان سیستم گوارش، اشتها آور، بهبود دهنده عملکرد دستگاه گوارش، کمک به حفظ سلامت دستگاه عصبی، موثر در پیشگیری و درمان بیماری های همچون فقر آهن، کم خونی و چربی خون بالا از دیگر فواید خرماست.
10 نکته طلایی در مورد خرما
• سعی کنید به جای قند و شکر از خرما برای نوشیدن چای استفاده کنید.
• در آشپزی و شیرینیپزی نیز به جای شکر میتوانید از خرما استفاده کنید.
• ورزشکاران به علت فعالیت زیاد، میتوانند از عصرانهای مقوی که با خرما باشد استفاده کنند.
• خرما برای کاهش چربیهای خون موثر است.
• با مصرف خرما میتوان احتمال ابتلا به پوسیدگی دندان را کاهش داد. عصاره خرما با جلوگیری از رشد میکروب عامل پوسیدگی دندان، احتمال ابتلا به این عارضه را کاهش میدهد.
• خرما دارای قند زیادی است. در واقع حدود70 درصد آن را کربوهیدرات تشکیل میدهد، 25 درصد قند آن ساکاروز و 50 درصد آن گلوکز است.
• فیبر موجود در خرما برای بهبود عملکرد سیستم گوارش و هضم و دفع مواد غذایی مفید است.
• کسانی که بیماری قند دارند باید کمتر از این میوه استفاده کنند.
• برای خواب راحت و با آرامش میتوانید قبل از خواب یک عدد خرما و یک لیوان شیر گرم میل کنید.
فواید و خواص خرما
ارزش تغذیهای خرما
خرما دارای انواع ویتامین ها می باشد. این میوه دارای فیبر است و کالری مورد نیاز بدن را تامین می کند. مواد معدنی مانند آهن، کلسیم، فسفر، سدیم، منیزیم، پتاسیم، روی و … در آن یافت می شود. خرما همچنین دارای ویتامین هایی مانند ریبوفلاوین، تیامین، نیاسین، فولات، ویتامین آ و کا می باشد.
خرما؛ بازیابی توان مغزی و عضلانی
خرما بهترین ماده غذایی برای عده افطار و سحر می باشد. فردی که روزه گرفته است ممکن است قند خون او در ساعات پایانی روز کاهش پیدا کند و همین بر مغز او تاثیر منفی بگذارد و باعث می شود که فرد حس کسالت و ضعف نماید و قدرت تمرکز شخص روزه دار کاسته می شود. خرما می تواند انتخاب خوبی در این شرایط باشد و به دلیل اینکه قند خود را آهسته و به مرور در بدن آزاد می کند و دارای مواد مغذی و فیبر است، می تواند در وعده های سحر و افطار بسیار مفید واقع شود.
زمانی که قند خون در بدن کم میشود، این کاهش قند خون بر حرکات جسمی تأثیر میگذارد و معده تقریباً در حالت سکون قرار میگیرد و فعالیت آنزیمهای دستگاه گوارشی به علت کمی مایعات در بدن به شدت کم میشود.
با توجه به این که با روزه گرفتن، قند خون بدن کم میشود، بدن انسان هنگام افطاری به غذایی نیاز دارد که به سرعت هضم شود و به معده آسیب نرساند و آن را فعال کند و به سرعت مواد مورد نیاز به بدن جذب شود و به مغز و عضلات برسد تا ذهن و بدن توانایی خود را به دست آورند. همه اینها با مصرف خرما امکان پذیر است و در طول چند دقیقه قدرت و توانایی را به شخص روزه دار برمی گرداند. خرما برای درمان اسهال
خرمای رسیده در برگیرنده پتاسیم است که میتواند یک ماده موثر در درمان اسهال باشد. هضم آنها آسان است و میتواند ماهیت غیر قابل پیش بینی اسهال مزمن را تسکین ببخشد. فیبر محلولی که در خرما وجود دارد میتواند به تسکین اسهال کمک کند.
بهبود سلامت استخوان و دندانها
خرماها سرشار از مواد مغذی هستند و مواد معدنی مختلفی مانند فسفر، کلسیم، منیزیم و پتاسیم دارند. همه اینها برای ارتقای سلامت استخوان و دندانها بسیار مفید هستند. سلامت استخوان و دندانها میتوانند سلامت دهان را تأمین کنند و همچنین از شرایطی مانند پوکی استخوان جلوگیری کنند.
خرما آرامکننده اعصاب
ویتامینهای موجود در خرما، این میوهی شیرین را به عامل ایدهالی برای تقویت عملکرد و سلامتی دستگاه عصبی تبدیل کرده است. پتاسیم یکی از مواد اصلی و اولیه برای افزایش سطح سلامتی و قدرت واکنش دستگاه عصبی است و همچنین سرعت و آمادگی فعالیتهای مغزی را بهبود میبخشد.
وجود فیبر خوراکی در خرما باعث میشود فرد برای مدت طولانی احساس گرسنگی نداشته باشد؛ بنابراین خرما به عنوان بهترین وعده در سحر و افطار عمل میکند.
بهبود عملکرد قلب
خرما برای حفظ سلامت قلب بسیار موثر است. برای تاثیر خرما در بهبود سلامت قلب، تعدادی خرما را در آب بخیسانید، سپس بعد از چند ساعت، آنها را له و مصرف کنید؛ تحقیقات نشان داده، این کار در تقویت قلب تاثیر مثبتی دارد. همچنین خرما منبعی غنی از پتاسیم است؛ و پتاسیم موجود در آن میتواند خطر سکته مغزی و دیگر بیماریهای مرتبط با قلب را کاهش دهد.
خواص خرما برای سلامتی
یکی از پرطرفدارترین خوراکیهایی که در ماه رمضان در طول ساعتهای غیر روزهداری خورده میشود، خرما است. خرما بسیار سالم است و قرار دادن آن در برنامهی غذایی در طول ماه مبارک رمضان فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد.
تسکین یبوست
شاید یکی از مشکلاتی که در روزهای اول ماه رمضان با آن روبرو میشوید، یبوست باشد. خرما برای رفع این مشکل بسیار مناسب میباشد و به عنوان یک ماده غذایی ملین در نظر گرفته میشود. به همین خاطر افرادی که از یبوست رنج میبرند میتوانند از این ماده و مزایای آن به خوبی استفاده کنند. برای دستیابی به اثر ملینی خرما، باید آن را چند ساعتی در آب خیس کنید و سپس آن را میل کنید. این ماده سطح بالایی از فیبر محلول را در خود دارد که برای اجابت مزاج بسیار مفید است و میتواند نشانههای یبوست را تسکین ببخشد.
درمان اختلالات روده
نیکوتین موجود در خرما میتواند برای درمان انواع مختلفی از اختلالات روده مفید باشد. مصرف مداوم آن میتواند به پیشگیری از رشد پاتوژنها کمک کند و رشد باکتریهای مفید در روده را بیشتر کند. خرما در برگیرنده فیبر محلول و نامحلول است و میتواند برای سیستم گوارش نیز مفید باشد.
افزایش انرژی
همان طور که گفتیم خرما انرژی از دست رفته بدن در روزهای ماه مبارک را دوباره به بدن بر میگرداند. خرما قندهای طبیعی مانند گلوکز، ساکارز و فروکتوز دارد که مصرف ۲ تا ۳ عدد از آن با یک لیوان آب گرم هنگام افطار موجب سرحال شدن فرد؛ پس از حدود نیم ساعت میشود و به تقویت انرژی در او کمک میکند. علاوه بر این خرما مقدار قابل توجهی ویتامین ب ۶ و آهن دارد که مصرف آن باعث رفع خستگی پس از یک روز روزهداری میشود.
همچنین خرما سرشار از کالری و قند است و ۸۰ درصد آن از قند ساخته شده است و میتواند به راحتی هضم و جذب بدن شود و مصرف آن یک منبع فوری انرژی را ارائه میدهد و انرژی و شادابی را فراهم میکند.
درمان کم خونی
خرما در برگیرنده سطح بالایی از مواد معدنی است که میتواند برای شرایط مختلفی مفید باشد. سطح بالای آهن در آن باعث شده است یک مکمل غذایی عالی برای افرادی باشد که از کم خونی رنج میبرند. سطح بالای آهن در خرما میتواند کم خونی را بهبود ببخشد، سطح انرژی بدن را بیشتر کند و خستگی را کمتر کند.
سرشار از آنتی اکسیدان
آنتی اکسیدان در بدن میتواند وظایف متعددی از جمله مبارزه با انواع بیماریها و کاهش احتمال بروز مشکلات حادی به مانند مشکلات قلبی و عروقی؛ دارند. از بهترین مزایای سلامتی خرماها میتوان به وجود آنتیاکسیدانهایی مانند فلاوونوئیدها، کاروتنوئیدها، اسید فنولیک اشاره کرد.
در واقع فلاوونوئیدها باعث کاهش التهاب میشوند و فواید بالقوهای برای بیماریهایی مانند سرطان، آلزایمر و دیابت دارند.
کاروتنوئیدها هم سلامت قلب را بهبود میبخشند و برای کاهش مشکلات مرتبط با چشم شناخته شدهاند و اسید فنولیک خواص ضدالتهابی دارد و میتواند در کاهش خطر ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی کمک کند.
با توجه به این که با روزه گرفتن، قند خون بدن کم میشود، بدن انسان هنگام افطاری به غذایی نیاز دارد که به سرعت هضم شود و به معده آسیب نرساند و آن را فعال کند و به سرعت مواد مورد نیاز به بدن جذب شود و به مغز و عضلات برسد تا ذهن و بدن توانایی خود را به دست آورند. همه اینها با مصرف خرما امکان پذیر است
خواص دیگر:
همچنین وجود فیبر خوراکی در خرما باعث میشود فرد برای مدت طولانی احساس گرسنگی نداشته باشد؛ بنابراین خرما به عنوان بهترین وعده در سحر و افطار عمل میکند.
خرما در کمک به از بین بردن کرمهای رودهای گرفته تا پاکسازی اندامهای حیاتی و بهبود سلامت قلب و کبد میتواند تاثیر داشته باشد و بهتر است در وعده سحر فراموش نشود؛ تا انرژی مورد نیاز بدن در طول یک روز، روزه داری تامین شود.