5 تفاوت اصلی کفش طبی و معمولی
کفش طبی که به کفش های ارتوپدی هم معروف هستند، از پنجه پا، پاشنه، قوس کف پا و مچ پا به خوبی محافظت می کنند. استفاده از کفشهای طبی برای درمان دردهای مختلف پا مثل درد مچ پا، درد کف پا، درمان صافی کف پا، آرتروز، انحراف انگشتان پا و… بسیار مفید است و توسط متخصصان پیشنهاد می شود. این مقاله را تا انتها مطالعه تا با تفاوتها و ویژگی های کفشهای طبی بیشتر آشنا شوید.
کفش طبی چیست؟
کفش طبی همان کفشی است که می تواند منجی پاهای شما باشد. این کفش ها عموما کفشی ساده با پاشنههای کوتاه هستند که از نظر پزشکی کاملا تایید شده هستند. کفشهای طبی برای اصلاح وضعیت پاهای شما طراحی شده اند. پوشیدن کفش مناسب بر روی سلامت پاها بر کسی پوشیده نیست چرا که اگر کفش به درستی طراحی نشود خیلی زود میتواند تاثیرات بد خود را روی پا بگذارد. همیشه در نظر داشته باشید که اگر کفش مناسب خریداری کنید میتوانید به راحتی مشکلات پای خود را درمان کنید و دقیقا در همین قسمت است که اهمیت کفش طبی کاملا مشخص میشود.
کفش غیر طبی چیست؟
تعریف کفشهای غیر طبی اصلا سخت نیست چرا که کفش های بسیاری در بازار وجود دارند بسیاری از آنها استانداردهای لازم را ندارند و به نوعی کفش های غیر طبی محسوب می شوند که می توانند برای سلامت پاها بسیار مضر بوده و عواقب زیادی داشته باشند. .
جالب است بدانید بیشتر کفشهایی که ما در فروشگاههای کفش میبینیم، کفشهای غیر طبی هستند. که اتفاقا طرح و رنگ متفاوت و متنوعی هم دارند و از این رو جذاب هم به نظر میرسند
ویژگی های کفش طبی چیست؟
کفش طبی راحتی خاصی به پاهای شما میدهد. از این رو اگر به دنبال راحتی پاهای خود هستید این کفشها مناسب شما هستند. کفش های طبی در هر موقعیتی که باشید شما را راحت نگه میدارند. اگر در حال انجام کاری هستید، اگر قرار است بیرون از شهر سفر کنید، یا تمام روز در محل کار خود ایستاده مشغول به کار باشید خرید کفش طبی برای راحتی پا، مناسبترین گزینه است.
ویژگی کفش های استاندارد برای پای آقایان و خانم ها
کفشهای طبی مهمترین ویژگی کفش های استاندارد برای پای آقایان و خانم ها یعنی پشتی سفت و محکم در عین راحت بودن را دارا هستند. راحتی را به پاهای شما هدیه میدهند و خرید و استفاده از آنها می توند برداشتن گامی بزرگ به سمت سلامت پاهایمان باشد. اما کفش های طبی چه ویژگی هایی دارند . در ادامه به مهم ترین ویژگی های آنها اشاره شده است.
-قسمت پنجه پا در آنها پهن طراحی شده است که به راحتی بیشتر انگشتان پا کمک میکند.
-پاشنه مناسب کفش طبی می تواند به تثبیت بهتر پاها و حفظ بهتر تعادل هنگام راه رفتن کمک شایان توجهی میکند.
-کف کفش طبی بسیار محکم است که به پشتیبانی پا و قرارگیری صحیح آن روی زمین کمک میکند.
-کفش طبی به خوبی از قوس کف پا پشتیبانی کمی کند که باعث میشود منحنی طبیعی کف پا حفظ شود و در هنگام راه رفتن فشار به صورت مستقیم در کل کف پا پخش شود.
-این کفش ها دارای کفی محکم و انعطافپذیری هستند که باعث حفظ تعادل افراد در هنگام راه رفتن میشود.
-فضای داخلی این کفش ها دارای محافظ است که باعث میشود پاهای شما از ضربه و فشار در امان باشد.
5 تفاوت کفش طبی و غیر طبی
کفشهای طبی و کفشهای معمولی در چند مورد اصلی با یکدیگر تفاوت دارند که شاناسایی آنها کمک می کند تا بهتر بتوانیم کفش های طبی و استاندارد را از کفش های غیراستاندارد تشخیص دهید.
1. طراحی و ساختار:
کفشهای طبی با توجه به اصول طبی و بهداشتی طراحی شدهاند تا پشتیبانی مناسبی برای پاها فراهم کنند. این کفشها دارای پشتیبانی از قوس پا، دستههای مناسب برای انگشتان و کفشهایی با پنجه جلوتر برای حفظ تعادل است.
2. راحتی و آسایش:
کفشهای طبی با استفاده از مواد نرم و انعطاف پذیر، بافت تنفسی و فناوریهای راحتی همچون زیرههای فشرده باعث احساس راحتی بیشتر برای پاها میشوند.
3. کیفیت ساخت:
کفشهای طبی عموماً از مواد و اولیه با کیفیت ساخته شدهاند که همراه با دقت بیشتری تولید میشوند، این موضوع باعث افزایش دوام و عمر مفید کفشهای طبی میشود.
4. رویه قابل کشش و بدون اتصال:
بدون فشار اضافی با پا منطبق است. کفشهای معمولی اغلب باعث ایجاد فشارهایی میشوند که باعث تحریکهای وحشتناک میشوند و در نهایت منجر به بونیون یا انگشت چکشی و تاولهای پاشنه میشوند.
5. مجهز به کفی های بالشتک و سبک:
تحرک و ثبات را تسهیل می کنند و در عین حال ضربه را بر کل پا کاهش می دهند.
به طور کلی، کفشهای طبی با توجه به نیازهای ویژه پاها طراحی شدهاند و از کفشهای معمولی با توجه به این نکات متمایز میشوند.
مزایای پوشیدن کفش طبی مناسب
از آنجا که پاها یکی از مهم ترین ارگانهای بدن هستند چنانچه هرگونه مشکلی در ساختار پای شما وجود داشته باشد بر کل بدن شما تاثیر میگذارد. استفاده از کفش طبی یا صندل طبی میتواند به رفع درد و مشکلات مرتبط با پا کمک کند. اما پوشیدن کفش های طبی می تواند چه مزیت هایی برای شما داشته باشد. در ادامه بخوانید.
محافظت از پاها
اگر پاهای شما به خوبی محافظت نشوند، اختلالات دردناکی مانند پلانتار فاسیا و صافی کف پا تجربه خواهید کرد. این اختلالات باعث محدود شدن توانایی حرکتی در دراز مدت میشوند. عدم درمان این مشکلات به افزایش درد منجر می انجامد و استفاده از کفش طبی به حفاظت از انحنای پاها و سایر نقاط پا کمک میکند
بهبود گردش خون
یکی از مشکلات افراد مبتلا به نوروپاتی دیابتی این است که آنها درد و ناراحتی پای خود را احساس نمیکنند. عدم درمان اختلالات پا میتواند منجر به مشکلات جدی شود.
کفش طبی، در مقایسه با سایر کفشهای معمولی، فضای بیشتری را برای پا فراهم و گردش خون به خوبی صورت گیرد. این نوع کفشها میتوانند درد عصبی را کاهش داده و راحتی بیشتری به بیماران مبتلا به نوروپاتی دیابتی بخشیده و بهبود بخشند.
کاهش درد پاها
به طور متوسط، هر فرد در طول روز حدود ۱۰ هزار گام قدم میزند. در صورت عدم استفاده از کفش مناسب، ممکن است در هنگام راه رفتن با درد و ناراحتی مواجه شوید. کفش طبی با کفشهای استاندارد شباهت زیادی دارد، با این تفاوت که قسمت پنجه کفش طبی بزرگتر است و فضای بیشتری را برای انگشتان فراهم میکند تا از فشرده شدن آنها جلوگیری شود.
رفع مشکلات مرتبط با پا و پاشنه
مشکلات مرتبط با قوس کف پا و بدشکلی آن عامل اصلی درد کف پا در افراد بسیاری است. هنگامی که با مشکلات مرتبط با قوس کف پا روبرو هستید، در هنگام راه رفتن درد شدیدی تجربه خواهید کرد. در صورتی که به سرعت اقدام به درمان این مشکلات نکنید، درد و ناراحتی شما افزایش خواهد یافت. استفاده از کفش طبی میتواند به حداقل رساندن آسیب دیدگی پا و ساختارهای آن کمک کند و بافت نرم این منطقه را قادر به ترمیم خود کند.
جمع بندی
توجه به سلامت بدن نسبت به زیبایی و ظاهر اهمیت بیشتری دارد. بنابراین، هنگامی که به دنبال خرید هر گونه لباس یا کفش هستید، باید اولویت تان حفظ سلامت بدن باشد چرا که زیبایی همیشه جذاب است، اما تنها زمانی که به سلامتی خطری نیافتند. بنابراین، پیشنهاد میشود که هر مرد و زنی حتما از کفش های طبی استفاده کنند.