7 جمله که در زندگی زناشویی نباید گفت
1. تو هم عین مامان و باباتی/ شماها خانوادگی اینطور هستید
وقتی چنین جملهای را بکار میبرید به همسرتان مستقیما این پیغام را میدهید که قصد تحقیر او را دارید. بدیهی است بکار بردن جملاتی از این دست به نقاط ضعفی که در خانواده همسرتان مشاهده کردهاید اشاره میکند. اگر موردی می بینید که میتوانید آن را به بقیه افراد فامیل همسرتان هم تعمیم دهید کمی فکر و سعی کنید شکایتتان را بصورت مستقیمتری بیان کنید.
اگر همسرتان نامرتب است یا مناسبتهای مهم زندگیتان را فراموش میکند این مورد را با خود او حل کنید و از کشاندن پای پدر و برادر و بقیه افراد خانوادهاش به جریان اجتناب کنید.
2. کی میخوای یه فکری یه حال کارت بکنی؟/ کی میخوای کارتو عوض کنی؟
اگر همسر شما در حال حاضر مشغول بکار است قبل از بیان این دست سوالات از خودتان بپرسید دقیقا از کدام وجه کار همسرتان گله دارید؟ آیا درآمد وی کفاف زندگی را نمیدهد یا زمان کافی برای گذراندن با شما و بچه ها ندارد یا این شغل در سطح اجتماعی شما نیست یا …؟
به جای آنکه مدام همسرتان را سرزنش کنید بهتر است جلسات منظمی برای تبادل افکار و نظرات و اطلاعاتتان در مورد امکانات شغلی جدید داشته باشید. اگر خودتان شاغلید در مورد کار خودتان صحبت کنید و هر کاری میکنید همسرتان را در جایگاه پاسخگویی اجباری قرار ندهید.
3. مادرم، دوستم، فلانی گفته بود ممکن است اینکار را انجام دهی
وقتی این جمله را میگویید بیشک یک صحنه برای همسرتان بازسازی میشود. اینکه شما در مقابل دیگران زندگی شخصیتان و مشکلات آن را برملا کردهاید. آیا برای خود شما تصور چنین صحنهای آسان است. در چنین شرایطی همسرتان خودش را نه در کنار شما بلکه در مقابل شما و همه وابستگانتان میبیند. بدیهی است از آن پس هر چه از شما بشنود به دیگران نسبت خواهد داد و بعدها به صفت ناخوشایند دهنبین هم ملقب خواهید شد.
به جای همه اینها حتی اگر از طرف یکی از اطرافیانتان به شما هشدار داده شده که همسرتان رفتارهای بطور مثال کنترل کننده دارد، به جای بیان آن از قول سوم شخص این مساله را از طرف خودتان مطرح و سعی کنید به او نشان دهید این رفتار شما را چقدر آزار میدهد و راه حلهای خود را با او در میان بگذارید.
4. خودم میتوانم، کمک لازم ندارم
شاید باور نکنید اما این جمله برای اکثر همسران آثار مخربی دارد. همسر شما مانند هر انسان دیگری از اینکه وجود موثر و مفیدی داشته باشد به خودش افتخار میکند.
گاه دلیل شما برای بیان این جمله این است که همسرتان کاری را که قصد انجامش را دارد به خوبی انجام نمیدهد؛ مشاوران معتقدند حتی اگر عملکرد او در انجام کاری با شما متفاوت است آن را به شکلی زننده مطرح نکنید بعدها از اینکه نقش حمایتی همسرتان را از او گرفتهاید پشیمان خواهید شد. هر انسانی به یک همراه احتیاج دارد، بگذارید همسرتان اسم آن را حامی بگذارد.
5. همیشه اینکارو میکنی/ هیچوقت اینکارو نمیکنی
این کلیگویی همسر شما را در حالتی تدافعی و به تدریج تهاجمی قرار میدهد. یاد بگیرید دقیقا روی مشکلی که شما را ناراحت کرده تمرکز کنید. اگر از اینکه همسرتان جورابهای کثیفش را در راهرو انداخته و یا خانه را مرتب نکرده دلخورید به او نگویید تو همیشه همینجوری هستی. اون از وضع غذاخوردن یا پختنت، اون از کارت اون از … با اینکار همسرتان را گیج میکنید که دقیقا کدام کارش شما را آزار داده است. صریح باشید و از کلیگویی پرهیز کنید. این راه بهتری برای رسیدن به یک زندگی سالم و موفق است.
6. واقعا فکر میکنی…
اگر اهل بکار بردن چنین جملات دوپهلویی به قصد اشاره ظریف به یک مشکل هستید، آن را کنار بگذارید. وقتی به همسرتان میگویید: واقعا فکر میکنی این موقع شب کباب لقمه میچسبد، او ممکن است هیچ نکته قابل درکی دریافت نکند. شاید منظور شما این باشد که خوردن غذای چرب در ساعات پایانی شب برای کسی که کلسترول دارد مناسب نیست ولی بیان آن به این شکل مرموز کمکی به شما نمیکند.
7. با اون دوستات/ با اون فامیلت
طبیعی است که شما همه دوستان و آشنایان و بستگان همسرتان را تایید نکنید اما این خیلی غیرطبیعی است که از آنها برای تحقیر او استفاده کنید. وقتی چنین جملهای را بکار میبرید معنی آن این است که خودم باید برایت چند تا دوست پیدا کنم . راستش را بگویید. خود شما چنین شرایطی را میپذیرید؟
اگر معاشرت با اطرافیان همسرتان را دوست ندارید به او پیشنهاد دهید آنها را تنها ببیند. تنها به این دلیل که ازدواج کرده اید مجبور نیستید در تمام دقایق یکدیگر را همراهی کنید. با بیان دلایلتان و دادن فضایی که او برای زندگی شخصیاش لازم دارد به دوام زندگیتان کمک میکنید.