7 نوع سرطان کشنده که با نوشیدن الکل می آیند
آیا به صورت مرتب مشروبات الکلی استفاده می کنید؟ پس باید بدانید که الکل باعص ابتلای بدن به چندین نوع سرطان می شود.
مصرف الکل و رابطه مستقیم با 7 نوع سرطان
به گزارش مجله تاپ ناز و به نقل از بازده؛ در این مقاله از مصرف الکل و سرطان هایی که احتمال ابتلا به آنها بسیار زیاد است سخن می گوییم. مصرف الکل علت مستقیم ۷ نوع سرطان است. شاید باور کردن آن دشوار باشد اما این نتیجهای است که پژوهشگران در نیوزیلند بهدست آودهاند. این پژوهشگران میگویند مهم نیست شما چهقدر مینوشید،الکل خطر ابتلا به سرطان را در شما افزایش میدهد.
مولفان این پژوهش در آخرین شمارهی مجلهی اعتیاد مینویسند: “شواهد محکمی وجود دارد مبنی بر اینکه مصرف الکل سبب سرطان در ۷ نقطه از بدن میشود و احتمالا در بخشهای دیگر نیز سبب بروز سرطان میشود.”
این ۷ نقطه عبارت است از:
- کبد
- رودهی بزرگ
- راست روده
- پستان در خانمها
- حنجره (اندامی در گلو که معمولا جعبهی صدا نامیده میشود)
- سرطان اوروفارنکس (بخش میانی حلق) در انتهای دهان
- مری (معمولا “مجرای غذا”)
نتایج پژوهش های انجام شده درباره رابطه بین مصرف الکل و سرطان
این پژوهشگرانِ دانشگاه اتاگو، مطالعات قبلی و تحلیلهای انجامشده را مرور کردند و تمام پژوهشهای مهمی را که در طول دههی گذشته دربارهی الکل و سرطان انجام شدهبود، تحلیل کردند. پژوهش آنها در برگیرندهی نامهای معتبری مانند موسسهی پژوهش سرطان امریکا و آژانس بینالمللی پژوهش سرطان است.
بسیاری از این پژوهشها الکل و ابتلا به سرطان را مرتبط میدانند. اما جنی کانر، رهبر پژوهش و صاحب کرسی پزشکی اجتماعی و پیشگیری پزشکی در دانشگاه اتاگو، میگوید تیم او میخواهد بداند آیا شواهدی مبنی بر رابطهی سببی بین الکل و سرطان وجود دارد یا خیر – یعنی الکل علت مستقیم برخی از این سرطانها هست یا نه.
کانر در یک برنامهی تلویزیونی در دنیدن، نیوزیلند گفت: “مهمترین نتیجهی این مطالعه این است که بر اساس شواهد بسیار مستحکم در تمام این پژوهشها، بین نوشیدن الکل و سرطان یک رابطهی سببی وجود دارد.”
در واقع این تیم برآورد میکند از میان تمام مرگهای ناشی از سرطان در سراسر دنیا، ۵.۸ درصد آنها را میتوان به مصرف الکل نسبت داد.
ارتباط میان مصرف الکل و سرطان در سرطان حنجره و سرطان اوروفارنکس قویتری از سرطانهای دیگر بود.
شاید عجیب نباشد که این تیم پیبرده است بین “دوز مصرف و واکنش” رابطه وجود دارد. یعنی هرچه بیشتر بنوشید خطر ابتلا به سرطان در شما بیشتر خواهدبود.
بنابراین مصرف چه میزان الکل بیخطر است؟
کانر میگوید: “به نظر میرسد هیچ آستانهای وجود ندارد که مصرف کمتر از آن از لحاظ ابتلا به سرطان بیخطر باشد.”
“بنابراین پاسخ صریح و بدیهی به سوال شما این است که الکل بیخطر نیست، و هر میزان مصرف آن خطر ابتلا به برخی سرطانها را در شما افزایش میدهد.”
اما خبر خوب این است که خطر ابتلا به سرطان در کسانی که الکل را ترک میکنند، کاهش مییابد و بعد از ۲۰ سال میزان خطر در این افراد مشابه کسانی خواهدبود که “هرگز” الکل ننوشیدهاند.
پژوهشگران دربارهی اینکه چه چیزی در الکل سبب ابتلا به سرطان میشود مطمئن نیستند، چون این پژوهش برای پاسخ به این سوال طراحی نشدهاست.
آنها مینویسند: “برای استنتاج اینکه الکل علت سرطان است یا نه، به تایید مکانیسمهای بیولوژیکی که طی آن الکل سبب هر یک از انواع سرطان میشود، نیازی نیست.”
این نخستین مطالعهای نیست که نشان میدهد الکل سرطانزا است، و همچنان این باور وجود دارد که مصرف مقدار کمی الکل نهتنها بیخطر، بلکه مفید نیز هست.
بسیاری از آدمها به پژوهشهایی اشاره میکنند که نشان میدهد مصرف شراب برای قلب خوب است و طول عمر را افزایش میدهد. کانر میگوید هنوز هم افسانههای زیادی دربارهی الکل وجود دارد.
او میگوید: “این افسانهها برخاستهها از پژوهشهایی است که اکنون به روزرسانی شدهاست، یا فاقد اعتبار است، یا دربارهی صحت نتایج آن تردیدهایی هست که قبلا وجود نداشت.”
“همچنین در این پژوهش ارتباط الکل و مفید بودن آن برای قلب -بیماری عروق کرونر- نیز بررسی، و شواهد کم و ضعیفی بهدست آمدهاست. بنابراین به مرور زمان اطلاعات تکامل مییابد.”